TPS - Tappara 7.12.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 12/07/2013
Jaa tämä...

Hanskat tiskiin lyönyt TPS isännöi Tapparaa.

TPS – Tappara, merkki 2, kerroin 1,75 Expekt

Expektin kertoimet otteluun 3,70 | 4,20 | 1,75 PELAA TÄSTÄ

 

 

Turussa yhteen iskevät suhteellisen mielenkiintoisessa jääkiekon Liigan ottelussa TPS sekä Tampereelta vastaan asettuva Tappara. Niin surullista kuin se onkin, mutta TPS:n tilanne alkaa olla sellainen, että fanien on syytä harkita tarkkaan onko järkevää edes kannustamaan omaa joukkuettaan. Syyt tälle ovat selvät. TPS on laittanut kaikki avainpelaajansa myyntiin – suomeksi sanottuna Turussa hanskat on heitetty tiskiin. Varsinaisella peliajalla TPS on voittanut yhteensä viisi ottelua, joten jokainen voi siitä päätellä kotijoukkueen tilanteen. Kai Suikkanen on viime vuosien aikana onnistunut saamaan menestystä niin Lahdessa kuin aikaisemmin myös Turussa, mutta nyt jopa Kai Suikkasen tilanne on lähes toivoton. Pelaajat tekevät jäällä mitä haluavat.

Tappara katkaisi kahden ottelun mittaisen tappioputkensa edellisellä kierroksella Ässien kustannuksella. Tappara pelasi jälleen yhden hyvän ottelun lisää voittamalla kamppailun 2-0 numeroin. Tapparaa vastaan maalinteko on äärimmäisen vaikeaa, sillä Tapparan puolustus on paperilla kuin myös jäällä Liigan parhaimmistoa. Tapparan maalivahtikaksikko on myös ehdottomasti Liigan kahden parhaan joukossa. Tappara hävisi viimeksi vieraissa SaiPaa vastaan 3-1 maalein, mutta toisaalta neljä edellistä vierasottelua ovat tamperelaisille tuottaneet kolme voittoa. Tapparaa taistelee edelleen runkosarjan voitosta Kärppiä vastaan, joten vierasjoukkueella ei ole missään tapauksessa turhiin pistemenetyksiin lainkaan varaa.

TPS:n kohdalla kysymys herää sellaiseksi, että keitä enään edes kiinnostaa lähteä tosissaan taistelemaan Liigapisteistä? TPS tulee saamaan sairaslistalta apuja, sillä Matias Sointu sekä Niclas Lucenius tekevät paluun kotijoukkueen kokoonpanoon, mutta Francis Paré onkin jo ehtinyt poistumaan turkulaisten vahvuudesta. Uskooko TPS enään siihen, että tilannetta voidaan muuttaa – usko tulee olemaan jatkossa turkulaisten kohdalla suurena kysymysmerkkinä. TPS:n pelistä on vaikeaa erottaa selkeää rakennetta tai sitä kautta myöskään viisikkopeliä. TPS taisteli viimeksi Lappeenrannassa vähintäänkin erinomaisesti, mutta turkulaisseura ei nykyään voita edes vahingossa. Tarvittava voittomaali ei vahingossakaan mene turkulaisten lavasta maaliin. Tappara on vieraissakin suursuosikki, vaikka Liigassa tasoerot eivät normaalisti ole näin selkeitä.

Veikkaussivut | Tuomas