Tsekki - Latvia 14.2.2014 | Olympialaiset

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Venyykö Latvia komeaan yllätykseen Tsekin kustannuksella?

Tsekki – Latvia, merkki alle 4,5 maalia, kerroin 2,70 Unibet
Tsekki – Latvia, merkki alle 5,5 maalia, kerroin 1,78 Unibet

Unibetin kertoimet otteluun 1,22 | 7,50 | 9,00 PELAA TÄSTÄ

 

 

Sotshin Olympialaisten tarjontaan lukeutuu tänään miesten jääkiekkoturnauksen neljä ottelua ja ensimmäisessä niistä yhteen iskevät Tsekki sekä vastaan asettuva Latvia. Molemmat joukkueet pelaavat tässä ottelussa turnauksen toiset kamppailunsa. Tsekki hävisi ensimmäisessä ottelussa Ruotsille 2-4 maalein, kun taas Latvia joutui taipumaan erittäin tiukassa taistelussa Sveitsille 0-1 numeroin. Tsekki lähti tähän turnaukseen suurien kysymysmerkkien saattelemana ja erinomainen asia heidän kannalta onkin se, että ainoastaan Ruotsi on C-lohkossa ylitse muiden. Tsekki ei pystynyt Ruotsia vastaan käytännössä pysäyttämään sitä tosiasiaa, että Ruotsi pystyi rytmittämään peliä huomattavasti laadukkaammalla tasolla kuin Tsekki ja sitä kautta varsinkin maalinteossa ruotsalaiset olivat selkeästi tsekkiläisiä edellä. Ruotsi oli ennen kaikkea valmis pelaamaan, kun taas Tsekki ei ollut lainkaan valmis pelaamaan. Pelitavaltaan Ruotsi oli liikenteessä juuri sillä tavalla, että voittaminen olikin jo alusta lähtien täysin realistista. Tsekki tuleekin joutumaan juuri tässä ottelussa mielenkiintoiseen testiin, sillä Latvia pystyi ensimmäisessä ottelussa pitämään Sveitsiä erittäin tiukoilla ja varmasti siitä Latvia onkin saanut uutta potkua tekemiseensä.

Tsekin ottelu Ruotsia vastaan perustui vastaiskupelaamiseen, mutta Tsekin maalintekopaikat olivat suhteellisen vähissä, sillä Ruotsi pystyi keskialuetta puolustamaan ennen kaikkea erittäin järkevästi. Tsekin pelaamisessa on ylipäätänsä normaalisti paljon vastaiskuun perustuvaa pelitapaa, mutta Ruotsia vastaan vastaiskuista ei ollut käytännössä mitään hyötyä. Tsekin tilanteet olivat Ruotsia vastaan periaatteessa pitkälti yksilötaidon varassa eivätkä tsekkiläiset missään tapauksessa siinäkään kilpailussa pystyneet ruotslaisia haastamaan. Ennen kaikkea Tsekki tulee tässä ottelussa tarvitsemaan terävyyttä tekemiseensä. Tsekin viivelähdöt eivät olleet Ruotsia vastaan yksinkertaisesti lainkaan niin organisoituja, että Ruotsilla olisi ollut lainkaan hätää missään vaiheessa. Latvia tulee olemaan luonnollisestikin pelillisesti ajateltuna täysin eri luokan vastustaja kuin Ruotsi, mutta toisaalta monet olettivat, että Sveitsikin olisi kävellyt helposti Latvian yli. Loppupeleissä ottelu oli jo menossa jatkoerään saakka, kunnes Sveitsi pystyi viimeisestä tilanteesta ottelun ratkaisemaan edukseen.

Latvian suurin vahvuus koko turnausta ajatellen on varmasti siinä, että heidän pelaajat tuntevat toistensa erittäin hyvin. Ei ole lainkaan ensimmäinen kerta, kun erittäin moni Latvian pelaaja pelaa samassa joukkueessa eli suomeksi sanottuna Dinamo Rigan KHL-joukkueessa. Latvian vahvuus on aikaisemmissakin turnauksissa löytynyt juuri siitä, että heidän pelaajat eivät pelaa siellä sun täällä, vaan pelaajat tuntevat toisensa. Latvia on varmasti saanut Sveitsi -ottelun perusteella luottoa tekemiseensä, sillä Sveitsiä vastaan pelattu ottelu osoitti sen, että Latviaa ei kaadeta pelkästään puolivaloilla surffailemalla. Latvian kannalta kenties tärkein asia on se, että puolustus pelaa käytännössä täysin muutamaa poikkeusta lukuunottamatta samassa liigassa ja näin ollen varsinkin joukkueen alakerrassa korostuu se fakta, että pelaajat tuntevat toisensa. Kaikki paineet tässä ottelussa ovat vain ja ainoastaan Tsekin puolella, joten siinä mielessä Latvian yllätysmahdollisuuksia ei tälläkään kerralla pidä lähteä aliarvioimaan. Kaiken kaikkiaan tiedossa lienee vähämaalinen kohtaaminen. Alle 4,5 maalia sekä alle 5,5 maalia vaikuttavat täysin perustelluilta valinnoilta vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas