Tshekin EHT 26.4. - 29.4.

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 22/02/2018
Jaa tämä...

Tshekin Euro Hockey Tourin turnaus käynnistyy huomenna.

 

Kauden viimeinen, ja sitä myötä kovatasoisin EHT-turnaus Tshekeissä käynnistyy huomenna torstaina. Viralliselta nimeltään KAJOTBet Hockey Games, on kaikkein kovin turnaus tällä kaudella, ja samalla neljän huippumaan viimeinen MM-näyttöpaikka monelle pelaajalle.

 

Jääkiekon MM-kisat lähenevät ja Suomen joukkue alkaa olla sinettiä vaille valmis, MM-joukkueeseen tulee vielä liittymään turnauksen jälkeen melkoisella varmuudella KHL:n loppuottelusarjaa pelaavat puolustaja Anssi Salmela (Avangard Omsk) ja hyökkääjä Leo Komarov (OHK Dynamo Moskova). Jukka Jalosella onkin päänvaivaa siitä, ketkä joutuvat vielä MM-kisajoukkueesta putoamaan pois. Omskin ja Moskovan välinen loppuottelusarjaa saa tänään päätöksensä, otteluvoitot ovat siis tasan 3-3. Finaaleissa nähdään myös enemmänkin suomalaisväriä, kun Omskin päävalmentajana toimii Raimo Summanen ja OHK:n puolustuksessa luutii Janne Jalasvaara.

Suomella on Tshekin turnauksessa paperilla kovin materiaali, mutta aika näyttää minkälaisilla koostumuksilla Jukka Jalonen Leijonat jäälle pistää. Näyttöpaikkoja on vielä luvassa, joten kierrätystä on odotettavissa. Suomen kerroin avausottelussa Venäjää vastaan on kova, 3,50 tarjoaa esimerkiksi Expekt. Betsafen kerroin oli aikaisemmin 3,70 mutta se tuli jo alaspäin.

 

Pohjois-Amerikasta Suomen joukkueeseen voi vielä haaveilla Florida Panthersin Sean Bergenheimia, hänen edustamansa Florida Panthers on tasatilanteessa 3-3 ottelusarjassa New Jersey Devilsiä vastaan. Sami Lepistö olisi myös käytettävissä, mutta vaikuttaa epätodennäköiseltä, että mies joukkueeseen mahtuu. Aika näyttää.

NHL-vahvistukset puhuttavat näinä aikoina koko ajan. Suomen NHL-miehet tässä turnauksessa ovat Kari Lehtonen, Mikko Koivu, Jussi Jokinen, Petteri Nokelainen ja Lennart Petrell. Venäjän joukkueesta löytyy puolustaan Semjon Varlamov, Nikita Nikitin, Aleksei Jemelin, Aleksandr Burmistrov ja Nikolai Kulemin.

Ruotsi hyökkää avausottelussaan Tshekin kimppuun neljän NHL-vahvistuksen voimin (Jhonas Enroth, Victor Hedman, Gabriel Landeskog ja Linus Omark). Isäntämaalla on heittää sitä vastoin kaukaloon Jakub Kindl, Tomas Vincour, Ales Hemsky, Jiri Tlusty ja Tomas Plekanec.

Suomen ja muiden MM-kisajoukkueita ja leiriryhmiä näet täältä.

KAJOTBet Hockey Gamesin otteluohjelma:

26.4 klo 19.30 Tshekki – Ruotsi
26.4 klo 19.00 Venäjä – Suomi (Pietari)

28.4 klo 15.00 Tshekki – Suomi
28.4 klo 19.30 Venäjä – Ruotsi

29.4 klo 15.00 Suomi – Ruotsi
29.4 klo 19.00 Tshekki – Venäjä

 

Maa Ottelut TM PM Pisteet
Sveitsi 2 8- 3 6
Suomi 2 2- 0 6
USA 2 12- 6 5
Kanada 2 7- 7 4
Ranska 2 8- 10 3
Slovakia 2 2- 4 0
Valko-Venäjä 2 2- 4 0
Kazakstan 2 4- 11 0