Tshekin jääkiekkomaajoukkueen valmentaja eronnut!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 06/09/2015
Jaa tämä...

KUVA: AFP PHOTO

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 9.6.2015

VAIN VEIKKAUSSIVUILTA: GUTSIN 20€ ILMAISVETO NHL -FINAALIIN

Lahjuskandaalissa osallisena oleva Tshekin jääkiekkomaajoukkueen valmentaja Vladimir Ruzicka on eronnut tehtävästään. Ruzicka ilmoitti erostaan tiistaina tiedotteella.

Vladimir Ruzicka on osallisena lahjusskandaalissa, sillä useaan eri kertaan Tshekin jääkiekkomaajoukkuetta valmentaneen Ruzickan väitetään ottaneen vastaan rahaa, kun hän toimi Tshekin liigassa pelaavan Slavia Prahan päävalmentajana.

Syytösten mukaan Ruzicka otti nuorten pelaajilta rahaa, ja vastineeksi nuoret pelaajat saivat häneltä lisää peliaikaa. vastineeksi nuoret saivat lisää peliaikaa. Ruzicka kiistää samalla syytökset tiistaina antamassaan tiedotteessa, jossa hän jättää maajoukkueen päävalmentajan tehtävät. Ruzicka perusteli eropäätöstään sanomalla, ettei halua asettaa Tshekin jääkiekkoliiton johtoa siihen asemaan, että heidän täytyy miettiä hänen tulevaisuutta.

– En ole koskaan tehnyt mitään laitonta ja jatkan itseni puolustamista nimeni puhdistamiseksi, Ruzicka totesi.

Poliisi tutkii syytöksiä, joiden mukaan Ruzicka vastaanotti kaudella 2012-13 lahjuksina 500 000 Tshekin korunaa. Euroina summa olisi hieman alle 20 000 euroa. Kohu nousi ennen MM-kisoja, kun Slavian pelaajan isä Miroslav Palascak sanoi antaneensa Ruzickalle kahdesti rahaa peliajasta. Mukaan on tullut myöhemmin muitakin vanhempia samanlaisten syytösten kanssa.

Ruzicka valmensi Tshekin omissa kotikilpailuissaan neljänneksi. Puolivälierässä Tshekki kaatoi suomalaisten harmiksi Leijonat. Ex-hyökkääjä on kaiken kaikkiaan johdattanut Tshekin kahdesti MM-kultaan. Pelaajana hän saavutti olympiakultaa sekä useamman MM-mitalin.

Slavia Prahassa Ruzicka on valmentanut vuosina 2000-2015. Hän on toiminut seurajoukkueensa päävalmentajana myös maajoukkuepestin aikana.

NHL-kausi 2014-2015 huipentuu Juhannukseen mennessä. Ottelusarja Chicago Blackhawksin ja Tampa Bay Lightningin välillä on lukemissa 1-2, ja joukkueiden neljäs kohtaaminen pelataan Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Veikkaussivujen kautta on mahdollista hankkia 20 euron ilmaisvedon. Lunasta ilmaisveto Gutsilta.

Lähde: AFP