TuTo - JYP-Akatemia 15.1.2014 | Mestis

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Palaako TuTo takaisin voittojen pariin jyväskyläläisten kustannuksella?

TuTo – JYP-Akatemia, merkki 1, kerroin 1,52 Nordicbet
TuTo – JYP-Akatemia (+1), merkki 1, kerroin 1,95 Nordicbet

Nordicbetin kertoimet otteluun 1,52 | 4,75 | 4,10 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Mestiksen ottelutarjontaa, Turussa yhteen iskevät TuTo sekä Jyväskylästä vieraaksi saapuva JYP-Akatemia. Marco Tuokko tekee tässä ottelussa debyyttinsä kotijoukkueen vahvuudessa. Sarjataulukossahan TuTo on tällä hetkellä kolmantena, kun taas JYP-Akatemia löytyy viimeiseltä sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on kolmekymmentä pistettä TuTon eduksi. Turkulaisryhmä lähtee tähän otteluun täysin ansaitusti selkeänä ennakkosuosikkina. JYP-Akatemian koneet eivät ole käytännössä käynnistyneet missään vaiheessa ja siitä kertookin se, että vierasjoukkue on pystynyt viimeistelemään ainoastaan 86 maalia! JYP-Akatemian maalinteko on tökkinyt käytännössä kierroksesta toiseen. Vierasjoukkueella ratkaisupelaajia on löytynyt todella harvakseeltaan verrattuna TuTon tilanteeseen. TuTohan on viimeistellyt Mestiksessä eniten maaleja yhdessä Hokin, HC Keski-Uusimaan sekä Sportin kanssa.

Tilastoiden valossa TuTo lukeutuu Mestiksen parhaimpien kotijoukkueiden listaan yhdessä Sportin sekä KooKoon kanssa. Tarkemmin sanottuna TuTo on pelannut kahdeksantoista kotiottelua ja niistä turkulaiset ovat saalistaneet yhteensä kolmetoista voittoa. TuTolla on ollut kylläkin viime kierroksien aikana ongelmia, mutta toisaalta tällä kerralla vastustajan taso on helpointa mahdollista. JYP-Akatemia on kaikilla mittareilla katsottuna tässä ottelussa selkeän altavastaajan asemassa. JYP-Akatemia on varsinaisella peliajalla vieraissa saalistanut yhteensä yhden voiton, joten se kertoo paljon vierasjoukkueen tilanteesta. Reilut kolmekymmentä tehtyä maalia vieraissa on kaiken kaikkiaan umpisurkea suoritus. TuTon puolustushan on ollut Turussa Mestiksen parhaimmistoa, joten siinä mielessä on melko helppoa ennustaa JYP-Akatemian maalintekovaikeuksien jatkuvan myös tässäkin kamppailussa.

JYP-Akatemian peliesitykset eivät missään tapauksessa ole olleet niin huonoja kuin mitä sarjataulukko tälläkin hetkellä näyttää, mutta lopputuloksethan eivät siitä huolimatta kuitenkaan valehtele. JYPin aktiivisuus Liigamarkkinoilla on tarkoittanut sitä, että myös Akatemian pelaajat ovat saaneet muutamia tärkeitä apuja takaisin vahvuuteensa. JYP-Akatemian sekä JYPin välinen yhteistyö kokonaisuutta ajatellen onkin upeaa seurattavaa. JYP-Akatemia on pelannut valtavasti tiukkoja otteluita maalin tai kahden erolla, mutta niiden kääntäminen oman joukkueen eduksi on vierasjoukkueelle ollut todella vaikeaa. TuTon viime aikojen pelivire ei ole ollut kohdallaan, mutta tässä ottelussa kotivoitto pitäisi normaalilla peliesityksellä ehdottomasti irrota. Viime kierroksellahan TuTolla oli melko suuria loukkaantumisongelmia, mutta toisaalta kotijoukkue saattaa muutamia tärkeitä pelaajia saada takaisin vahvuuteensa. TuTon kokoonpano on näin ollen tarkistettava ennen pelipäätöksen tekemistä. 

Veikkaussivut | Tuomas