UFC-kilpailut- maailman suosituin vapaaottelusarja

 

UFC vedonlyönti

UFC eli Ultimate Fighting Championship on suosittu vedonlyöntilaji. Suomalaisten ottelijoiden nousua kisasarjoihin on jännitetty UFC:n alusta alkaen ja lajin fanaattiset seuraajat ja vedonlyöjät tietävät ja tuntevat UFC:n nousevat ja laskevat tähdet.

UFC on lajina varsin raju, sillä vapaaottelussa on käytännössä kaikki muu sallittua mikä ei ole kiellettyä. Laji onkin yhdistelmä useita eri kamppailulajien tekniikoita ja lajissa yritetään ottelun voittoa iskuilla tai lukoilla, pystyssä tai matolla.

Tony Halmeen ja Anton Kuivasen jälkeen UFC-karkeloihin tekee tuloaan Makwan Amirkhani, jonka ura onkin lähtenyt varsin mukavasti käyntiin. Moni muu ottelija tekee myös koko ajan valtavasti töitä läpimurron eteen, jonka aika on toivottavasti hyvinkin pian. Neuvotteluja UFC –tapahtuman saamiseksi Suomeen käydään koko ajan ja tällä hetkellä puhutaan vuodesta 2017, jolloin tämä suosittu tapahtuma ehkä saataisiin Suomeen. Tukholmassa nähdään vuoden 2016 alkajaisiksi upea UFC –tapahtuma, jonka yksi yhteistyökumppaneista on vedonlyöntiyhtiö Unibet. Unibetillä on tarjolla tähän huipputapahtumaan oma kilpailukin, jossa voi voittaa kahden hengen matkan Tukholman UFC tapahtumaan 24.1.2016! Superreissun matkaoppaina toimivat supersuositun JVG:n Jare ja VilleGalle! Näitä otteluita voi seurata Livenä Unibet-TV suoratoistokanavalla.

Ruotsin UFC-skenen kirkkain tähti, Alexander Gustafsson tulee taistelemaan Tukholmassa kotiyleisön edessä, toivottavasti kehässä nähdään myös Suomen oma toivo, Anton Kuivasen ja Tom Niinimäen jalanjäljissä etenevä Makwan Amirkhani.

 

Hard Knocks Helsinki tuottaa todennäköisesti seuraavan UFC-taistelijan maailmankartalle. Rosterissa on tällä hetkellä viisi kovaa kurkoa, joista ennemmin tai myöhemmin joku tulee tekemään läpimurron. Johan Vänttinen, Marcus ”Caveman” Vänttinen, Jussi Halonen, Mikko ”Maniac” Ahmala ja Rasul Khataev, laittakaa nämä nimet muistiin.

MMA:n eli Mixed Martial Artsin puolella Suomessa nähdään paljon mielenkiintoisia otteluita ja yksi odotetuimmista on varmasti Carelia Fight 11 –tapahtumassa oteltava Antti Virtanen vs. Ott Tonissaar taisto. Imatran Urheilutalolla järjestettävä tapahtuma tuo yleisöön eteen myös Aleksi Savolaisen ja Jani Salmen välisen otteulun. Kehään nousevat myös Jani Ridasmaa, Aleksi Mäntykivi, Eeva Siiskonen ja Antti Virtanen.

Vedonlyönti vapaaotteluissa

tauruUFC ottelut ja tapahtumat ovat todella suosittuja tapahtumia, joissa on runsaasti yleisöä niin paikan päällä kuin kotikatsomoissakin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että vedonlyönti kukoistaa näissä tapahtumissa todella runsaasti. Vetoa pääsee lyömään monella eri tapaa ja nyrkkisääntönä kohteissa voisi olla se, että mitä suositumpi ja odotetumpi ottelu, sitä enemmän tästä yksittäisestä tapahtumasta on erilaisia vetomuotoja tarjolla. Yleisimpiä vedonlyöntimuotoja ovat:

Voittajaveto, jota voi lyödä lähes poikkeuksetta kaikista  UFC-otteluista. Vain voitto ratkaisee, sillä nämä ottelut pelataan ratkaisuun saakka.

Voittotapa, tätä vedonlyöntiä ei ihan kaikista otteluista ole saatavilla, mutta tämän avulla voit veikata millä tavalla ottelu päättyy. Päättyykö se luovutukseen, tyrmäykseen tai hieman tylsempään tapaan eli pistevoittoon. Tästä seuraava johdannainen on voittotavan, voittavan urheilijan ja erän yhdistelmä. Näissä kertoimet nousevat korkeaksi.

Erien määrä, tässä kohtaa voi veikata montako erää mahdollisesti ottelu kestää. Etukäteen tasaväkiset ottelut voi kestää pidempään ja toiset ottelut hieman vähemmän, kuten kävi suomalaisottelija Makwan Amirkhanin ottelussa jossa hän tyrmäsi vastustajansa sekunneissa.

UFC-otteluissa voi olla myös monenlaista muuta vedonlyöntiä ja näissä kannattaakin tarkistaa oman suosikkivedonlyöntiyhtiön tarjonta otteluista.

Hyvä pohjatyö ja kilpailijoiden tunteminen on tässäkin vedonlyönnissä varsin hyvä asia, sillä ottelijoiden tasoerot ovat pienentyneet ja isoja suosikki – altavastaaja otteluita ei pääse syntymään. Jokaisella ottelijalla on kuitenkin ennen ottelua mahdollisuus voittaa ottelu vaikka vedonlyöntikertoimet olisivatkin suuremmat kuin vastustajalla.

 

Lue myös:  Urheilusarjat

Mestarien liiga | Bundesliiga |La Liga  | Veikkausliiga | Liiga | MLB

Vinkkejä vedonlyöntiin

Koska kyseessä on kamppailulaji, mitä tahansa voi tapahtua. Ennakkosuosikkien pelaaminen ei välttämättä ole se kaikkein järkevin tapa lyödä vetoa, sillä ottelut ovat tätä nykyä kuitenkin kahden kauppa ja altavastaaja ei enää ole niin iso altavastaaja kuin aikaisemmin. Usein kertoimet ovat yllättävänkin isoja altavastaajalle, joten näiden pelaaminen voi olla ihan kannattava juttu.

Vertaile kertoimia eri vedonlyöntisivustojen välillä, ihan kuten muissakin lajeissa joissa lyöt vetoa. Ei kannata myöskään pelata ihan kaikkia UFC-otteluita, varsinkaan niitä joissa kertoimet vaikuttavat huonoilta.

Tee omia johtopäätöksiä omien tietojesi perusteella ja hyödynnä parhaat kertoimet myös UFC-otteluista. Useasti kertoimet sivustoilla on vähän sinne päin, joten asioista tietävä voi päästä mainiosti voitolle pelaamalla oikean ottelijan puolesta.

Tulevia otteluita ja turnauksia

Heinäkuussa 2015 tullaan näkemään mm. UFC 189, jossa otellaan huippumatsi Mendes vs. McGregor. Las Vegasissa oteltava matsi saa jatkoa seuraavana päivänä jolloin on vuorossa UFC Fight Night ja Ellenberger vs. Thomson. Heinäkuun puolella nähdään vielä lisäksi kolme muutakin ottelua ja elokuun ensimmäisenä päivänä on vuorossa UFC 190 Rio de Janeirosta, Brasiliasta. UFC 191 on sitten vuorossa jälleen 5.9. tällä kertaa Las Vegasista. Parhaiten kärryillä pysyt UFC-kalenterin avulla, joka löytyy tästä mobiilina versiona.