VIDEO: Ulkojäät tekevät paluun SM-liigaan

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 24/03/2018
Jaa tämä...

Ensi kaudella sarjapisteistä pelataan Tampereen Sorsapuistossa.

Jääkiekon SM-liigassa pelataan ensi kaudella kaksi ulkoilmaottelua, kun Tampereen Sorsapuistossa sarjapisteistä taistelevat Ilves ja Tappara sekä Ilves ja HIFK.

Ilves ja Tappara pelaavat vastakkain perjantaina 16. joulukuuta, kun taas Ilves ja HIFK iskevät yhteen lauantaina 17. joulukuuta. molemmissa otteluissa kotijoukkueena toimii Ilves.

– Konsepti on kotoisin Ruotsista, jossa vastaavia tapahtumia on järjestetty täysille katsomoille seitsemän kertaa vuodesta 2009 alkaen. Suomessa kyse on Liigan konseptista, ja kuluvan vuoden joulukuun tapahtumien operatiivisesta järjestämisestä vastaa Ilves-Hockey Oy, SM-liigan tiedotteessa todetaan.

Sorsapuistoon rakennettavalle areenalle tulee mahtumaan noin 13 000 katsojaa. Lippujen ennakkomyynti alkaa ensi viikon tiistaina. Halvimmillaan kamppailuita pääsee seuraamaan kymmenellä eurolla.

– Tapahtumaan pystytetään läpinäkyvä kaukalo. Seisomakatsomot alkavat vain muutaman metrin päästä kaukalon laidasta, joten tunnelma on taattu, Ilveksen toimitusjohtaja Esa Honkalehto kertoi.

– Tapahtuma-alue levitetään osittain myös Sorsapuiston tekojään vieressä sijaitsevaan Tampere-taloon.

Myös SM-liigan puolelta tulevasta tapahtumasta ollaan ylpeitä.

– Tämä on ainutlaatuinen tapahtuma. Aikaisemmissa ulkoilmatapahtumissa pelin seuraaminen on ollut haasteellista. Kokemukset Ruotsista ovat hyvänä esimerkkinä. Nyt pelaavat perinteikkäät seurat tekevät yhteistyötä hyvässä hengessä, SM-liigan toimitusjohtaja Juha Kuosa iloitsee.

Edellisen kerran SM-liigaa on pelattu ulkojäillä vuonna 2014. Tuolloin HIFK ja Jokerit kohtasivat Olympiastadionilla. Talviklassikko on pelattu SM-liigassa neljästi, joista tosin vain kerran on isketty yhteen Tampereella.

Peliyhtiö Expekt tarjoaa jääkiekkosarjoihin erinomaiset kertoimet ennen otteluita kuin myös livevedon puolella.

Lähde: SM-liigan tiedote

Lue myös:
VIDEO: Suomalaispuolustajalle surullisia uutisia – ura todennäköisesti ohi
Tapparalta kova hankinta – Otso Rantakari ensi kaudeksi Tampereelle

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa