Upea maali – suomalaislupauksen ranne puhui!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • 03/02/2015
Jaa tämä...

St. Louis Bluesin 21-vuotias suomalaispakki Petteri Lindbohm teki NHL-uransa toisen maalin viime yönä Vancouver Canucksin kotikaukalossa Rogers Arenassa. Maali syntyi ajassa 54.19 terävällä rannelaukauksella etuyläkulmaan Jaden Schwartzin upeasta syötöstä. Ottelu päättyi Vancouverin 6-5 voittoon rangaistuslaukauskilvan jälkeen.

Tällä kaudella Lindbohm on tehnyt 15 peliin tehot 2+1, mikä on puolustajalle ihan kunnioitettava saldo. Vastuuta Lindbohm on saanut peli peliltä enemmän, ja viime yönäkin hän pelasi peräti 20 minuuttia. Tuossa ajassa hän tekemänsä maalin lisäksi antoi kolme taklausta ja blokkasi kolme laukausta. Lindbohm pelasi pääasiassa Lehterän kentän takana viidellä viittä vastaan. Yli- tai alivoimavastuuta hän ei saanut.

Maalinteko ei aiemmin ole ollut mikään Lindbohmin varsinainen vahvuus. Viime kausi Helsingin Jokereissa meni kokonaan maaleitta, mutta Lindbohm tunnetaankin nimenomaan puolustuspään taidoistaan.

Jori Lehterä pelasi ottelussa 16 minuuttia, josta ylivoimaa kaksi ja puoli minuuttia. Tehopisteitä ei herunut ja tehotilastokin jäi kolme maalia pakkaselle.

Katso Lindbohmin osuma tästä! (Suomalaisen maali ajassa 2:55)

 

hockeynight