NHL-blogi: Upea suomalaiskierros NHL:ssä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 10/11/2015
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierros oli suomalaisittain todellista herkkua. Mukana oli yhteensä 15 suomalaista, joista 6 tehopisteillä, ja kuin kermana kakun päälle valittiin Pekka Rinne ykköstähdeksi nollapelillä!

PISTENIKKARIT VAUHDISSA

Jussi Jokinen ja Alexander Barkov olivat suuressa roolissa, kun Florida Panthers kuritti kotonaan Philadelphia Flyersia peräti 7-1. Jokinen teki maalin ja syötti toisen ja Barkov syötti kakkostähdeksi valitun Jaromir Jagrin molemmat maalit.

Teemu Pulkkinen valittiin kahdella maalilla ottelun kolmostähdeksi, kun Detroit Red Wings vei vieraspisteet Carolina Hurricanesilta lukemin 3-4. Pulkkisen maalit syntyivät kolmannen erän alussa, ja kumma kyllä ilman maailmankuulua lämäriä. Tällä kertaa Pulkkinen ajoi miehekkäästi sota-alueelle ja maalasi molemmat maalinsa maalin edestä.

Mikael Granlund sai tililleen syöttöpisteen Minnesota Wildin 3-2 kotivoitossa St. Louis Bluesista. Granlund oli toisena syöttäjänä Zach Parisen ylivoimamaalissa. Muut suomalaiset jäivät ilman tilastomerkintöjä.

Teuvo Teräväinen oli jälleen loistavassa vireessä. Hän syötti Brent Seabrookin 4-0 ylivoimamaalin, kun Chicago Blackhawks voitti kotonaan New York Islandersin 4-1. Teräväinen pelasi ottelussa vajaat 14 minuuttia, joista neljä ylivoimalla, ja laukoi viidesti kohti vastustajan maalia.

RINTEEN YLIVOIMAA

Pekka Rinne pysäytti Edmonton Oilersin lähes yksinään ja Nashville Predators sai juhlia 2-0 kotivoittoa. Rinne valittiin ottelun ykköstähdeksi 31/31 torjunnalla, joukossa muutama todellinen gamesaver. Lauri Korpikoski pelasi Oilersin paidassa noin 18 minuuttia, joista peräti neljä minuuttia ylivoimaa, mutta hänkään ei mahtanut mitään ilmiömäiselle Rinteelle. Korpikosken tehomerkintä jäi pakkaselle -2.

Edellisen ottelun kirkkaimpana tähtenä loistanut Antti Niemi oli vain varjo entisestään, kun Dallas Stars hävisi Colorado Avalanchelle vieraissa lukemin 6-3. Niemi päästi 28 laukauksesta peräti 6 sisään ja otti vielä kaupan päälle jäähyn ampumalla kiekon katsomoon. Jyrki Jokipakka ja Mikko Rantanen jäivät ilman tilastomerkintöjä.

*****Katso Pulkkisen maalit tästä:

RASKAAN TYÖN RAATAJAT

Leo Komarovilla oli normi-ilta, kun Toronto Maple Leafs hävisi kotonaan Ottawa Senatorsille maalein 4-5 rankkareilla. Komarov taklasi neljästi ja laukoi neljä kertaa kohti vastustajan maalia ilman tehoja.

Buffalo Sabres hävisi eilen illalla kotonaan tulikuumalle Tampa Bay Lightningille 1-4. Buffalon Rasmus Ristolainen keräsi koko ottelun kovimmat minuutit. Ristolainen pelasi lähes 27 minuuttia, joista kaksi ylivoimaa ja lähes viisi minuuttia alivoimaa. Hän laukoi kahdesti kohti maalia, taklasi kerran ja blokkasi yhden vastustajan laukauksen.

Lightningin Valtteri Filppula oli myös hyvässä vauhdissa. Hän pelasi reilut 15 minuuttia, joista puolitoista minuuttia ylivoimaa ja minuutin verran alivoimaa. Hän teki hurjasti töitä molempiin suuntiin, sai tililleen yhden syöttöpisteen, laukoi kerran kohti vastustajan maalia ja hankki Josh Gorgesille estämisjäähyn.

Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon . Lisää kampanjasta täällä >>