Mayweather vs. McGregor nyrkkeilyottelu 26.8.2017

Floyd Mayweather, nyrkkeilylegenda ja Conor McGregor, vapaaottelutähti, kohtaavat nyrkkeilykehässä 26.8.2017. Elokuun lopussa oteltava nyrkkeilyn megaottelu herättää varmasti monen ihmisen mielenkiinnon ja hype tämän supermatsin ympärillä on jo nyt isoa. Kuukausia hehkutettu ottelu löytyy jo vedonlyöjien suosikkisivustoilta ja kertoimet suorastaan houkuttelevat lyömään vetoa. Ei tästä kaikkien aikojen nyrkkeilyottelua tule, mutta ottelu tulee todennäköisesti lyömään kaikki aikaisemmat ottelut laudalta sen medianäkyvyyden osalta.

 

Mcgregor vs floyd

Floyd ”Money” Mayweather Jr ja Conor ”The Notorious” McGregor tulevat kohtaamaan The Money Fight ja The 180 Millon Dollar Dance –nimen saaneessa ottelutapahtumassa T-Mobile Arenassa, Paradisessa Nevadan osavaltiossa. Käytännössä ottelupaikka on Las Vegasissa, tuossa kasino- ja vedonlyöntipelaamisen Mekassa. Vedonlyönti tästä ottelusta on luonnollisesti jo käynnissä ja se tulee myös kiihtymään mitä lähemmäksi nyrkkeilyottelun aloitus tulee. Suomen aikaa ottelu tullaan alustavien tietojen mukaan ottelemaan 27.8.2017 kello 06:00 alkaen, joten herätyskellot kannattaa laittaa soittamaan, mikäli ottelun aiot katsoa heti aamutuimaan.

Mayweather on lajilegenda, mutta samaa voi jo sanoa vastustajasta. UFC:n eli Ultimate Fighting Championshipin yksi kirkkaimmista tähdistä, Conor McGregor lähtee otteluun itsevarmana, vaikka vastassa onkin uransa kaikki 49 ottelua ammattilaisena voittanut Floyd Mayweather. Mayweatherin edellisestä ottelusta tulee kuitenkin kuluneeksi elokuussa jo melkein kaksi vuotta, joten nähtäväksi jää missä kunnossa mies ottelussa on. Nelikymppinen Mayweather on ollut avoimen innokas omista rahoistaan ja sitä on luvassa lisää tästä ottelusta. Ehkä juuri tämän takia ottelu onkin nimetty jenkeissä 180 miljoonan dollarin tanssiksi?

Ottelu tullaan käymään nyrkkeilysäännöin, nyrkkeilykehässä. Voisi luulla että tästä tulee vaikeuksia nimenomaan UFC-kehässä mainetta niittäneelle McGregorille, mutta tuskin mitään isompaa. Nyrkkeilyhanskat tulevat olemaan hieman isommat kuin UFC-kehässä eikä potkuja luonnollisesti hyväksytä missään olosuhteissa.

Monet vedonlyöntisivut ovat nostaneet Mayweatherin isoksi ennakkosuosikiksi ja tästä ottelusta povataan todellista megaottelua niin julkisuuden kuin vedonlyönnin osalta. Ottelusta tulevien palkintorahojen suhteen molemmat ovat voittajia, mutta kumman käsi mahdetaan nostaa voiton merkiksi?

 

Mayweather vs McGregor veikkausvihje

Mayweather vastaan McGregor –ottelua on yritetty saada kasaan jo pidemmän aikaa ja mekin julkaisimme reilu vuosi sitten uutisen megaottelun mahdollisesta syntymisestäConor McGregor tiedetään UFC-kehissä varsin kovanyrkkisenä tappelijana ja nyrkkeily on vapaaottelumenestyksestä huolimatta ollut aina häntä lähellä. Tässä yksi syy miksi Conor haluaa kokeilla taitojaan myös nyrkkeilykehässä. Vedonlyöjät voivat vain hieroa käsiä yhteen.

Kuten aika moni muukin kova idea, niin myös tämän megaottelun idea lähti liikkeelle vitsistä, jossa vapaaottelija McGregor kertoi haastattelussa haaveilevansa saavansa kohdata nyrkkeilyn megatähti Floyd Maywether Jr:n. Koko ottelun olemassaolo kiellettiin pitkään eikä neuvotteluja käyty kuin kulisseissa. Oliko tuokin sitten tarkasti laskettua hypetyksen alkua, mene ja tiedä. Vuoden 2017 alussa kävi kuitenkin ilmi että molempien nyrkkeilijöiden joukot olivat neuvotteluissa lähentyneet toisiaan ja tunnusteluja oltiin käyty. Todellisuudessa varmasti jo pidemmän ajan, mutta juuri nyt oli hyvä aika ottaa asia esille.

Maaliskuun 2017 alussa käytiin sosiaalisessa mediassa pientä nyrkkihippaa kahden taistelijan välillä kun Mayweather usutti McGregoria allekirjoittamaan sopimuksen ja tekemään molempien unelmasta totta. Melkein samoihin hengenvetoihin Mayweather julisti että ainoastaan ottelu McGregoria vastaan saisi hänet tulemaan vielä eläkkeeltä kehään. Viikon päästä tästä myös UFC-pomo Dana White antoi matsille oman siunauksensa eikä olisi mitenkään esteenä taistolle.

Virallisesti toukokuun 18. päivä 2017 McGregorin kerrotaan suostuneen kaikkiin Mayweatherin ehtoihin ja allekirjoittaneen sopimuksen. Suuri ottelupäivä on siis elokuun 26. päivä, 2017 ja molempien ottelijoiden on kerrottu nettoavan ottelusta yli 100 miljoonaa dollaria.

 

Ottelun pääsylippuhinnat pilvissä

Superottelun lippujen hinnat tulevat olemaan todella kalliit. Jo pelkästään kotona ottelun katsominen tulee olemaan hinnaltaan n. 100 dollarin luokkaa, sillä Mayweather – Pacquaio matsi maksoi kotikatsojille pay-per-view tekniikalla 99,95 dollaria. Tätä ottelua tulee siis tuskin tarjolle esimerkiksi Unibetin Unibet-TV:n listoille.

20 000 paikkaa käsittävä ottelupaikka tulee todennäköisesti lyömään edellisen supermatsin, Mayweather – Pacquiao –ottelun lipputulot, sillä sen raportoitiin tuottaneen 16,219 myydyllä lipulla huimat 72 miljoonaa dollaria. Lippujen hinnat olivat useita tuhansia ja kehän ääreen pääsi n. 10 000 eurolla.

On arvioitu että tämän ottelun pääsylippu tulee maksamaan n. 3000 dollaria ja keskiarvoksi yhden lipun hinnaksi tullee n. 6500 dollaria. Mustan pörssin liput voivat hyvinkin nousta tuosta yli 10 000 dollarin.

Katso tästä upea, tunnelmaa nostattava video tulevasta ottelusta. Joko mennään?

 

Floyd Mayweather esittely

Floyd “Money” Mayweather Jr., alkujaan Floyd Joy Sinclair on syntynyt 24.2.1977. Oikeakätinen, 173 senttinen ottelija on jo 40 vuotta täyttänyt ja hallitsi omalla urallaan isosti nyrkkeilykehiä omissa painoluokissaan. Jo amatööriura meni mieheltä 84 voiton ja kuuden tappion merkeissä. Miehellä on taskussaan myös vuoden 1996 olympiapronssi 57 kilon sarjasta.

Jotain Mayweatherin ammattilaisurasta kertoo se, että otteluita nyrkkeilyammattilaisena kertyi 49 ja näistä voittoja oli sama määrä.Tyrmäyksellä voittoja tuli peräti 26 kappaletta. Monet muistavat varmasti Mayweatherin parhaimmat ottelut, mutta myös sen että uran loppu oli lievästi sanottuna skandaalikäryinen. Iso ottelu oli vuoden 2015 3.5. käyty Floyd Mayweather – Manny Pacquaio ottelu, joka oli yksi koko maailman nyrkkeilyhistorian rahakkaimmista otteluista. Ja se kyllä huomattiin ottelun jälkeen kun Mayweather teki paperilennokkeja sadan dollarin seteleistä. Rahaa näistä otteluista Mayweather on tienannut kasapäin.

13.9.2015 oteltu ottelu on toistaiseksi viimeinen ottelu ja samalla 49 peräkkäinen voitto. Sillä hän sivuaa Rocky Marcianon ennätystä voittojen määrässä.

mobilebet-mayweather-mcgrecor-banner

Conor McGregor esittely

Conor McGregor on puolestaan syntynyt 17.7.1988, joten ikäeroa Mayweatheriin on 11 vuotta. Pituutta on pari senttiä enemmän, eli 175 cm. UFC:n kevyen sarjan hallitseva mestari marraskuusta 2016 lähtien. Lempinimeä The Notorius totteleva irlantilainen on varsin aggressiivinen kehässä ja joskus myös kehän ulkopuolella.

Ammattilaisura alkoi lähes 10 vuotta sitten, vuonna 2008. Uralle mahtuu 24 ottelua, joista 21 on päättynyt McGregorin voittoon. 18 näistä on ollut tyrmäyksiä, 1 luovutusvoitto ja 2 tuomariston päätöksellä. Kolme kertaa Conor on poistunut kehästä luovutustappion myötä.

McGregor on UFC:n ensimmäinen ottelija, jolla on ollut kahden eri sarjan mestaruusvyö hallussa. Höyhensarjan ja kevyen sarjan mestaruudet omannut McGregor menetti kuitenkin UFC:n päätöksellä  vuoden 2016 lopussa höyhensarjan mestaruuden, joten hän on tällä hetkellä UFC:n kevyensarjan mestari.

UFC:ssä McGregoria pidetään vastahyökkääjänä, toimiiko tuo nyrkkeilykehässä Mayweatheria vastaan? Jaksaako McGregor olla seisaaltaan koko ottelun 12 erää, UFC:ssä on paljon myös mattopainia? Näihin kysymyksiin saamme varmasti vastauksen tulevassa ottelussa

Kertoimet ja vedonlyönti Mayweather – McGregor

Megaluokan nyrkkeilyottelu herättää luonnollisesti vedonlyöjien mielenkiinnon. Nyrkkeilyvedonlyönti ja vedonlyönti vapaaotteluista on suosittua puuhaa ja todennäköisesti tämä nyrkkeilyottelu tulee herättämään molempien lajien vedonlyöjät betsaamaan isosti tästä ottelusta. Ottelun peruskertoimet lupailevat ennakonsuosikin paineita Floyd Mayweatherille, eli Conor McGregorilla ei ole muuta kuin voitettavaa ottelussa. Voiko toisen lajin hallitsija tulla ja tyrmätä lajilegendan kanveesiin? Kaikki me tiedämme että nyrkkeilyssä yksikin lyönti oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan voi tuoda yllättävän tuloksen, joten ei tämäkään ottelu ole oteltu ennen kuin kongi kumahtaa viimeisen kerran.

Tsekkaa tästä klippi, jossa on esitelty molempien ottelijoiden parhaita tyrmäyksiä. Pääseekö kenties tämän ottelun tuleva tyrmäys tälle listalle?

Vedonlyöntikertoimet McGregor – Mayweather otteluun

Jo nyt monet vedonlyöntiyhtiöt kuten Unibet tarjoavat otteluun peruskertoimia. Unibetin pitkävetokertoimet otteluun Mayweather – McGregor ovat 1.11 – 34.00 – 6.00, joten McGregorin voitto olisi vedonlyöntifirmojen mielestä yllätys.

Samalla voi lyödä myös vetoa siitä, kestääkö ottelu yli 9.5 erää vai vähemmän, yli vaihtoehto on Unibetin mittareissa saanut lukeman 2.20 ja alle 1.62. Vedonlyöntiyhtiö luottaa siis siihen että ottelussa ei kaikkia eriä otella.

Entä millä tapaa ottelu tulee päättymään? Mayweatherin voitto tyrmäyksellä, teknisellä tyrmäyksellä tai diskauksella antaa Unibetillä kertoimen 1.62, 12 erän jälkeinen pistevoitto puolestaan kertoimen 2.88. McGregorin kertoimet samoihin kohteisiin ovat 7.00 ja 41.00, joten McGregorin pistevoitto toisi betsauksen isosti takaisin. Tasapeli on nyrkkeilyssä erittäin harvinainen, mutta sillekin on saatu kertoimeksi 34.00. Eli kertoimien perusteella todennäköisempää on tasapeli kuin McGregorin voitto pisteillä.

Ottelusta voi lyödä vetoa myös siitä, milloin mahdollisesti ottelu päättyy. On olemassa voittoeräryhmiä kolmen tai kuuden erän ryhmissä, voit myös lyödä vetoa siitä missä yksittäisessä erässä ottelu päättyy ja samalla kumpi ottelijoista, Floyd vai Conor sen voittaa.

Unibetin vedonlyöntiosastolta löytyy mukavasti kertoimia tähän otteluun. Sama koskee myös monia muita vedonlyöntifirmoja, tätä nyrkkeilyottelua ei vaan voi ohittaa, ei edes vedonlyöjä.