US Open 2012

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 21/04/2018
Jaa tämä...

Kauden viimeinen Grand Slam -turnaus jo lähellä.

Vuoden 2012 aikana tenniksessä on sattunut ja tapahtunut. Kuka olisi oikeasti uskonut, että Sveitsin Roger Federerillä olisi ollut vielä mahdollisuus nousta takaisin ATP-rankingissa ensimmäiseksi? Andy Murrayn voitto Olympialaisissa miesten tenniksessä oli varmasti monelle suuri yllätys ja vielä suurempi yllätys kyseisessä turnauksessa oli se, ettei Federeristä tai Serbian Novak Djokovicista ollut lainkaan haastamaan Murrayta. Naisten osalta Kiinan Li Na on kuin puolivahingossa noussut jopa suosikiksi. On aivan selvää, että kotiyleisönsä edessä Williamsin siskokset tulevat olemaan vahvoilla, mutta tällä hetkellä naisten turnauksessa onkin enemmän voittajaehdokkaita kuin miesten turnauksessa.

Kauden viimeinen Grand Slam -turnaus pelataan 27.8-9.9 välisenä aikana Yhdysvalloissa ja tarkemmin sanottuna pelipaikkana on New York. Kyseessä on tosiaan kovapohjaisella alustalla pelattava turnaus. Pelaajat ovat Suomen Jarkko Nieminen mukaanlukien harjoitelleet useissa eri turnauksissa monelle kauden huipennusta varten. Juuri päättyneessä Cincinnatin turnauksessa voittajiksi selviytyivät miesten osalta Federer sekä naisten osalta Li Na. Federer pelasi Cincinnatin turnauksessa loistavaa tennistä ja varsinkin finaalissa kentällä tuntui olevan vain yksi pelaaja, sillä Federer oli jossain määrin serbialaista vastaan jopa ylivoimainen.

Jarkko Niemisellä on menossa vaikeampi jakso. Oikeastaan on hankalaa lähteä edes sanomaan, mistä heikko jakso on alkanut, mutta todettakoon, että edellisestä kolmannen kierroksen ottelusta on aikaa valtavasti. Nieminen tarvitsisi tällä viikolla pelattavassa Winston Salemin turnauksessa hyviä pelejä alleen, sillä tällä hetkellä suomalaisella on paljon tekemistä pelinsä kanssa.

Miesten osalta lähtökohdat ovat hyvin selvät. Turnauksessa on vain kaksi suurta suosikkia, Federer sekä Djokovic. Mikä mahtaa olla Murrayn tilanne? Murray hävisi yllättäen Cincinnatissa aikaisin Ranskan Jeremy Chardylle, onko selkävaivat jälleen palanneet iso-britannialaiselle? Joka tapauksessa Murray tarvitsisi myös Grand Slam -mestaruuksia, jotta Murraysta voisi puhua samalla tavalla kuin kahdesta muusta ”suuresta”. Espanjan Rafael Nadal ei edelleenkään ole turnauksessa mukana. Nadal todennäköisesti esiintyy seuraavan kerran Espanjan Davis CUPissa, joten vielä Nadalin fanit saavat hetken odotella suosikkinsa näkemistä.

Kuka olisi sitten yllättäjänä turnauksessa? Viime aikojen perusteella muutamana nimenä voisi mainita Saksan kokeneen Tommy Haasin sekä Kanadan nuoren Milos Raonicin. Kieltämättä jälkimmäisenä mainittu kanadalainen ei onnistunut kotiturnauksessaan lainkaan muutama viikko sitten, mutta huippupotentiaalisesta pelaajasta on kyse. Puolivälieriin lienee menossa mitä suuremmalla todennäköisyydellä ainakin Argentiinan Juan Martin Del Potro. Tsekkiläisen Tomas Berdychin kohdalla on todettava, että tsekkiläiselle Winston Salemin turnaus on erittäin tärkeä, sillä tällä hetkellä Berdychin itseluottamus on täysin kateissa. Jos Berdych onnistuu Winston Salemissa, ei ole mitään syytä, miksi Berdych ei voisi menestyä New Yorkissa. 

Naisten turnauksessa tosiaan tilanne on mielenkiintoinen. Useammalla pelaajalla naisisten turnauksessa on ihan täysin realistiset mahdollisuudet mestaruuteen. Suurimpana suosikkina turnaukseen lähtevät Yhdysvaltojen Serena Williams, mutta myös esimerkiksi Valko-Venäjän Victoria Azarenka, Li Na sekä Venäjän Maria Sharapova voivat yltää mihin vain. Entinen WTA-listan ykkönen, Tanskan Caroline Wozniacki on myös erinomainen puolustuspelaaja, joten parhaimmassa tapauksessa Wozniacki voi yltää neljän parhaan joukkoon.

Saksan Angelique Kerber lienee yksi mielenkiintoisimmista nimistä yllättäjät -listassa. Kerber pelasi tosiaan Cincinnatin loppuottelussa, Kerber omaa kaikki mahdollisuudet edetä monen muun tavoin New Yorkissa pitkälle, mutta todellisuudessa Kerberin olisi ehdottomasti parannettava syöttöään, mikäli Grand Slam -voitto kiinnostaa! Joka tapauksessa lyhyesti todettakoon, että naisten lista on erittäin tasainen ja listaahan voisi jatkaa vielä muutamilla nimillä, mutta tässä lienee ne tärkeimmät.

Veikkaussivut | Tuomas