Tenniksen kauden viimeinen Grand Slam -turnaus käyntiin maanantaina!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 21/01/2018
Jaa tämä...

Tenniksen kauden viimeinen Grand Slam -turnaus on jo ovella.

Tennismaailman kauden viimeinen Grand Slam-turnaus pelataan Yhdysvalloissa tulevan viikon maanantaista lähtien. Miesten puolella US Openin hallitseva mestari on Marin Cilic, joka kaatoi viime vuoden loppuottelussa Kei Nishikorin. Viime vuoden turnaus oli hyvin yllättävä, sillä loppuottelussa ei ollut yksikään mestarisuosikkeina olleista pelaajista.

Miesten kaaviossa Novak Djokovicia pidetään vedonlyöntitoimistoilla suurimpana mestarisuosikkina. Serbialainen voitti Wimbledoninin, mutta kovien kenttien Masters-turnauksissa hän ei pystynyt voittamaan mestaruutta Montrealissa tai Cincinnatissakaan. Molemmissa edellämainituissa kilpailuissa ATP-listan kärkinimi hävisi loppuottelussa.

Djokovic on voittanut US Openin vain yhden kerran ja tuostakin mestaruudesta on aikaa jo neljä vuotta.

Djokovicin päähaastaja tulee Sveitsistä

Roger Federer on edelleen tennismaailman huipulla. Sveitsiläisen kohdalla on puhuttu jo pitkään, että tuleeko hän voittamaan enään Grand Slam -mestaruutta. Peruslyöntipelissä Federer ei enään pysty pärjäämään Djokovicia tai Andy Murrayta vastaan, mutta sveitsiläinen onkin muuttanut pelityyliään yhä agressiivisemmaksi. Federer voitti muun muuassa Wimbledonin semifinaalissa Murrayn hyvin agressiivisella peliesityksellä antamatta hänelle erääkään.

Ensimmäisellä kierroksella Federer kohtaa Leonardo Mayerin. Federerin kaavio ensimmäisten kierrosten osalta ei ole lainkaan helpoimmasta päästä. Kolmannella kierroksella vastaan olisi tiedossa todennäköisesti yhden käden rystystään tunnettu Philipp Kohlschreiber, joka tunnetaan etenkin erinomaisena nurmipelaajana. Toisellakin kierroksella vastaan lienee tulossa Marcos Baghdatis.

Peliyhtiö Unibet tarjoaa Rafael Nadalin mestaruudelle peräti kerrointa 31,00. Espanjalainen kohtaa ensimmäisellä kierroksella Borna Coricin, jolle espanjalainen on jo ehtinyt häviämäänkin. Toinen hyvin hankalasti ennustettava pelaaja on Stanislas Wawrinka, joka kylläkin voitti Ranskan avoimet, mutta suurten turnauksien ensimmäisillä kierroksilla hän on haavoittuvaisimmillaan. Sveitsiläisen valmistautumista on häirinnyt älytön kolmiodraama, jossa yksi osallinen on hän itse.

Haastajat Aasiasta, Bulgariasta ja Kanadasta

Terävimmän kärjen takana yhdessä Nadalin ja Wawrinkan kanssa suurin mielenkiinto kohdistuu Nishikoriin, joka eteni viime vuonna aina loppuotteluun saakka. Hän on Aasiassa suuri tähti ja samalla kehittynyt valtavasti. Kyseessähän on agressiivinen pelaaja, vaikka hän ei ole ihmisenä pisimmästä päästä.

Nishikorin tavoin potentiaalisiksi yllättäjäksi voidaan luokitella supersuosittu Grigor Dimitrov ja Milos Raonic. Toisaalta Dimitrovin elämässä on tapahtunut viime aikoina suuria muutoksia. Ne ovatkin heijastuneet hänen tekemiseensä tenniskentällä.

Raonic on hyvin isokokoinen pelaaja. Hän omaa hurjan syöttötyöskentelyn ja hyvin painavan kämmenlyönnin, mutta ei paras viidestä -pelisysteemillä hän kaada realistisesti suurimpia mestarisuosikeita. Peruslyöntipelissä Raonic ei pärjää millään tavalla huippupelaajia vastaan ja pitkissä otteluissa hän myös väsyy varsin nopeasti. Raonicissa on hieman samoja ominaisuuksia viime vuoden mestarin Cilicin kanssa. Joskin on sanottava, että kroatialainen liikkuu kentällä isokokoiseksi pelaajaksi varsin hyvin.

Jarkko Nieminen viimeistä kertaa US Openissa

US Open on suomalaisittain haikea, sillä Jarkko Nieminen lopettaa komean uransa tähän kauteen. Nieminen pelaa vielä lähinnä US Openissa ja Tukholman avoimissa. Nieminen kertoi lopettamispäätöksestään alkukesänä. Nieminen ei ole valmistautunut US Openiin pelaamalla turnauksia, vaan maskulainen on harjoitellut.

Nieminen tulee kohtaamaan ensimmäisellä kierroksella Jo-Wilfried Tsongan. Ottelu pelataan varmasti tv-kentällä, mutta uutisen kirjoittamishetkellä ei ole tiedossa tarkempaa alkamisaikaa. Lue ottelusta vihje tästä.

Useasti Grand Slam -turnauksissa Nieminen on kokenut surkean arpaonnen. Muun muuassa tämän vuotisessa Ranskan avoimissa hän joutui jo avauskierroksella Djokovicia vastaan. Tällä kerralla vastus on jälleen hyvin haastava, mutta realistisesti jo voitettavissa oleva.

Naisten puolella yksi ylitse muiden

Naisten puolella hallitsevana mestarina on Serena Williams, joka lähtee myös tämän vuotiseen turnaukseen suurimpana mestarisuosikkina. Williams onkin ylitse muiden, sillä hän on voittanut tällä kaudella mestaruuden niin Australian avoimissa, Ranskan avoimissa kuin Wimbledonissakin. Mikäli yhdysvaltalainen vie mestaruuden myös New Yorkissa, hän voittaa Grand Slamin, siis kaikki suurimmat turnaukset saman vuoden aikana.

Williamsin peruslyönnit, tulivoima ja syöttötyöskentely ovat naistennikseen sellaisia, joihin hyvin harvalla pelaajalla on vastausta. Kun ajatellaan hänen haastajiaan, Maria Sharapovaa voidaan pitää sellaisena, vaikka hänen pelituntumansa voi olla mitä tahansa. Venäläinen ei ole pelannut Wimbledonin jälkeen. Sharapovan lisäksi Victoria Azarenka ja Petra Kvitova omaavat aidosti tulivoimaa.

Nuorta Belinda Benciciä on syytä seurata naisten puolella suurella mielenkiinnolla. Hänelle sopivat etenkin nopeat olosuhteet. Alkusyksyn aikana sveitsiläinen ehtikin voittamaan Toronton kovatasoisen turnauksen.

Peliyhtiö Unibet tarjoaa US Openin ajaksi erikoistarjousta. Peliyhtiö palauttaa kaikki voittajavedot, mikäli Federer voittaa US Openin! Jos betsaat esimerkiksi rahasi Djokovicin voitolle ennen 31.8.2015 ja turnauksen viekin Federer, niin saat panoksesi takaisin.

Unibet tarjoaa lisäksi loistavan vetovalikoiman US Openiin:

  • Ainutlaatuinen piste-pisteeltä live-betsaus.
  • Betsaa pelin voittoa jopa 40-30 -tilanteessa.
  • Kaikki single-ottelut saatavilla live-kertoimissa.
  • Korkea payback vedoista niin Pre- kuin Live-kertoimissakin.

Lue myös:
Tenniksellä kasvua pelikassaan!

unibet