VIDEO: US Open päättyi serbialaisjuhliin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 22/02/2018
Jaa tämä...

Tenniksen kauden viimeinen Grand Slam -turnaus päättyi tuttuihin mestaruusjuhliin.

Serbian Novak Djokovic voitti tenniksen US Openin Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Maailmanlistan ykköspelaaja voitti finaalissa sveitsiläisen Roger Federerin lukiemin 6-4, 5-7, 6-4, 6-4.

Ottelu pääsi alkamaan useita tunteja myöhässä, sillä sateen takia kamppailu käynnistyi Suomen aikaa noin aamukahdelta. Alunperin ottelun piti käynnistyä Suomen aikaa jo sunnuntain puolella.

Djokovicin ja Federerin keskinäiset voitot ovat nyt tasan 21-21.

28-vuotiaalle Djokovicille New Yorkin arvoturnauksen voitto oli uran toinen. Edellisen kerran Djokovic juhli US Openin voittoa vuonna 2011. Federer on puolestaan voittanut uransa aikana US Openin viisi kertaa peräkkäin vuosina 2004-2008, mutta sen jälkeen mestaruutta ei ole tullut.

Kauden viimeisen arvoturnauksen voitto oli Djokovicin jo kauden kolmas Grand Slam -titteli. Uransa kymmenennen Grand Slam -voiton napannut ATP-listan kärkipelaajahan valloitti tänä vuonna myös kauden alussa pelatun Australian avoimet ja kesällä pelatun Wimbledonin.

Djokovic on nyt esiintynyt Grand Slam -turnauksen finaalissa 18 kertaa, mikä sivuaa Pete Samprasin ennätystä.

34-vuotias Federer oli ennen finaalia US Openin vakuuttavin pelaaja, sillä sveitsiläinen ei ollut hävinnyt Wimbledonin jälkeen ainuttakaan erää, mutta serbialainen selvitti finaalissa useita sveitsiläisen murtopalloja. Federerillä oli ottelussa 23 murtopalloa, mutta sveitsiläinen onnistui hyödyntämään niistä vain neljä.

Avauserässä Djokovic sai ikävässä tilanteessa verta vuotavia haavoja, kun hän kaatui pelitilanteessa kostealle kentällä. Hoitoa kentän laidalla haavoihinsa saanut Djokovic ei kuitenkaan antanut naarmujensa lopulta haitata tekemistä.

Katso ottelupallo tästä:

Mestarilta hurjasti kunnioitusta sveitsiläiselle

– Minulla on valtavasti kunnioitusta Rogeria kohtaan. Hän on kaikkien aikojen paras pelaaja. Tiesin, että minun pitää pelata parasta peliäni, jos haluaisin voittaa hänet. Tämä oli uskomaton ilta, Djokovic sanoi.

– Tämä on ollut uskomaton kausi, parhaani sitten vuoden 2011. Mutta nautin tästä kaudesta enemmän kuin mistään aiemmasta, koska olen nyt aviomies ja isä. Se tekee tästä paljon hienompaa.

– Rakastan tätä lajia. Kaikki nämä saavutuksen ovat minulle kannustimia, jotka auttavat minua jatkamaan, maailmanlistan ykkönen jatkoi.

Federer puolestaan lupasi, että hän pelaa myös ensi vuonna US Openissa.

– Rakastan tennistä. Palaan tänne ensi vuonna, Federer vakuutti finaalin jälkeen yleisön edessä.

– Olen tyytyväinen peliini, mutta se on aina hankalaa Novakin kaltaista hienoa mestaria vastaan.

Tennismaailmassa tällä viikolla pelataan WTA- ja Challenger -tason turnauksia. Ensi viikolla ATP-tennistä pelataan Metzissä ja Pietarissa. Sitä seuraavalla viikolla vuorossa ovat Kuala Lumpurin ja Shenzhenin turnaukset.

Peliyhtiö Unibet lähettää live stream -palvelussaan ilmaiseksi valtavasti tennistä.

Lue myös:
VIDEO: Naisten US Openille yllätysmestari!

unibet