US Openissa ratkaisut lähenee!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 09/07/2012
Jaa tämä...

Roger Federer tylysti ulos puolivälierässä.

Kauden neljännessä ja samalla viimeisessä Grand Slam -turnauksessa Yhdysvaltojen New Yorkissa nähtiin jättiyllätys Suomen aikaa torstai-aamuna, kun maailman ykkönen, kokenut Sveitsin 31 -vuotias Roger Federer tippui ulos Tsekin Tomas Berdychiä vastaan. Kyseessä oli lopulta neljään erään venynyt kamppailu, jossa Federer ei voinut paremmalleen mitään. Federerin tilanne ennen turnauksen alkua oli siinä mielessä erinomainen, sillä Serbian Novak Djokovic ei ole missään tapauksessa ollut tällä kaudella samalla tasolla kuin viime kaudella, Iso-Britannian Andy Murraysta on täysin mahdotonta sanoa, onko Murraysta oikeasti voittamaan otteluita ”suuria” pelaajia vastaan. Murray oli viime kierroksella suurissa ongelmissa Kroatian Marin Ciliciä vastaan. Myöskään esimerkiksi Espanjan Feliciano Lopez ei helpolla kaatunut vaan hieman paremmalla pelillä Lopez olisi voinut jopa tiputtaa Murrayn.

Juan Martin Del Potron sekä Andy Roddickin välisessä neljännen kierroksen kamppailussa Del Potro päätti yhdysvaltalaisen uran. Roddick oli päättänyt oikeastaan todennäköisesti jo ennen ensimmäisen kierroksen otteluaan lopettavansa uransa tähän turnaukseen. Lopulta Roddick ilmoitti sen muille juuri ensimmäisen ottelun jälkeen. Roddickin upea ura tuli näin päätökseen, mutta viimeisessäkin ottelussa yhdysvaltalainen taisteli upeasti ja antoi Del Potrolle hyvän vastuksen.

Naisten turnauksessa ei ole oikeastaan mitään yllättävää tapahtunut. Yhdysvaltojen Serena Williams on kovaa vauhtia menossa mestaruuteen. Williams murskasi viime kamppailussaan Serbian Ana Ivanovicin selkein lukemin. Williams kohtaa seuraavaksi välierässä Italian Sara Erranin, mutta tiedossa on todennäköisesti yhteen maaliin pelaamista. Toisessa välierässä Valko-Venäjän Victoria Azarenka kohtaa Venäjän Maria Sharapovan, mutta ei ole mitään syytä, miten kumpikaan mainituista pelaajista voisi finaalissa yllättää Williamsin. Valitettavasti naisten turnauksen osalta tuntuu siltä, että mestaruus on jo ”ratkennut” Williamsin eduksi.

Moni tuttu kasvo tulee varmasti lopettamaan uransa tämän ja ensi kauden aikana. Roddickin lisäksi tällä kaudella uransa ovat päättäneet mm. Chilen Fernando Gonzalez sekä Kroatian Ivan Ljubicic. Milloin on esimerkiksi Federerin aika lopettaa? Sitä ei tiedä, mutta 31 -vuotias sveitsiläinen on pelaamassa viimeisiä kausiaan tennisammattilaisena. Se on selvää.

Lopuksi todettakoon, että monia kiinnostaa, koska Espanjan Rafael Nadal on palaamassa kentille. Tällä hetkellä näyttää siltä, että espanjalainen ei pysty osallistumaan Espanjan maajoukkueen mukana Davis Cupiin US Openin jälkeen. Nadalin tilanne on muutenkin hankala, sillä lääkäreiden mukaan Nadalin tulisi välttää kovien kenttien turnauksia.

Veikkaussivut | Tuomas