USA - Suomi 8.2.2014 | Olympialaiset

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/07/2014
Jaa tämä...

Joutuuko Suomi teurastuksen kohteeksi USAta vastaan?

USA – Suomi (+3), merkki 1, kerroin 1,70 Unibet
USA – Suomi (+4), merkki 1, kerroin 2,40 Unibet

Unibetin kertoimet otteluun 1,06 | 12,50 | 19,00 PELAA TÄSTÄ

 

 

Sotshin Olympialaiset polkaistaan todenteolla käyntiin tänään ja heti tiedossa onkin naisjääkiekkoa parhaimmillaan USAn sekä Suomen kohdatessa toisensa. Ottelu tullaan lähettämään YLE Fem -kanavalla suorana lähetyksenä. Heti alkuun voidaan ampua alas ne mahdollisuudet sekä puheet, että Suomi voisi taistella realistisesti USAta vastaan, sillä se ei ole käytännössä edes mahdollista. USAn sekä Suomen välinen tasoero on karmeaa luokkaa, vaikka Suomi onkin juuri yksi niistä maista, joka pystyy laittamaan Kanadalle sekä USAlle hanttiin. Kanada sekä USA ovat ylivoimaisia mestarisuosikeita, mutta suomalaisten mahdollisuudet kolmanteen sijaan ovat hyvät. Suomen tulee olla tässä ottelussa sekä myös jatkossa mahdollisimman yhtenäinen joukkue, sillä se on ainoa tapa pitää numerot suhteellisen pieninä. Pelillisesti Suomi tulee olemaan se joukkue, joka keskittyy huomattavasti enemmän puolustamiseen.

Suomi pystyi marraskuussa voittamaan USAn harjoittelussa peräti 3-1 maalein, mutta harjoitusottelusta on turhaa tehdä minkäänlaista johtopäätöstä. Missään tapauksessa Suomen komeaa voittoa ei voida lähteä aliarvioimaan, mutta eihän kukaan kuitenkaan sitäkään ottelua tässä vaiheessa enään muista. Noora Räty tulee olemaan Suomen kannalta tärkein pelaaja, sillä hänen on pelattava uransa yksi parhaimmista otteluista, jos Sinivalkoiset aikovat pysyä pelissä mukana vielä ensimmäisen erän jälkeen. Noora Räty torjui marraskuussa pelatussa taistelussa vaatimattomasti 58 kertaa. USAn kannaltahan on muutenkin todettava, että Jenkit tulevat olemaan tässä ottelussa liikenteessä täysin erilaisista lähtökohdista kuin marraskuussa. USA oli vielä marraskuussa täysin rakennusvaiheessa ja senpä takia Jenkkien pelivire oli kadoksissa.

Lähtökohdat puoltavat vain ja ainoastaan USAn selkeää voittoa, vaikka juuri turnauksen avausottelussahan yllätysmahdollisuudet ovat normaalia suuremmat. Suomen kannalta ensimmäinen kymmenen minuuttia on pitkälti avainasemassa. Jos USA saa nopean avausmaalin, tiedossa tulee olemaan todennäköisesti rumat lukemat. Noora Räty on Suomen maalilla turnauksen parhaimpia maalivahteja, mutta Suomen mahdollisuudet pelillisesti haastaa USA ovat todella vähissä. USA ei varmasti lähde väärällä asenteella Suomen kaatoon, sillä Jenkit tiedostavat varmasti sen, että yhteenkään otteluun ei ole yksinkertaisesti varaa lähteä puolivaloilla pelaamaan. Suomella on hyvin yhteenhitsaantunut joukkue ja se voikin tuoda jatkoa ajatellen menestystä, mutta tässä ottelussa Suomen ainoa tehtävä lienee sivusta seuraaminen. Tasoituksenkin kanssa USA vaikuttaa suhteellisen järkevältä valinnalta vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas