USA oli lopulta parempi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/08/2013
Jaa tämä...

Suomi joutui tänään todelliseen testiin, kun vastaan asettui USA. Jenkit oli lopulta parempi lukemin 4-1.

Leijonilla oli tänään ensimmäinen todellinen testi näissä MM-kisoissa, kun vastaan asettui USA. Ottelun alku mentiin Suomen hallinnassa. Leijonat sai erinomaisen alun ottelun, kun Jarno Koskiranta vei Suomen johtoon hienoisella Jenkkien puolustuksen avustuksella.

Ensimmäisessä erässä dramatiikkaa lisäsi tilanne, jossa USA painoi vahvasti kohti Suomen maalia. Ryan Carter ajoi päin Antti Raantaa, jonka jälkeen Raanta jäi hetkeksi makaamaan jään pintaan. Carter lähti istunnolle, mutta Raanta ei onneksi loukkaantunut tilanteessa.

Ensimmäisen erän loppupuolella Jenkit sai otetta pelistä ja lopulta nousivatkin tasoihin. Graig Smith ohjasi aivan Suomen maalin kulmalta kiekon Leijonien verkkoon, kun ensimmäistä erää oli jäljellä noin kaksi minuuttia. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty, joten tauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

Toinen erä starttasi varsin tasaisissa merkeissä. Suomi sai ensimmäisen ylivoiman jälkeen käännettyä painetta Jenkkien päätyyn, mutta maali antoi odottaa itseään. Erän edetessä myös Jenkit sai otetta pelistä, mutta tuloksetta. Erän loppu mentiin todellista coast-to-coast kiekkoa ja vaikka Suomi sai luotua Juhamatti Aaltosen johdolla muutamia todellisia maalintekopaikkoja, niin lukemat pysyivät sitkeästi 1-1 tilanteessa.

Kolmas erä alkoi Suomen osalta murheellisesti, kun USA pääsi siirtymään ylivoimalla 2-1 johtoon. Maalintekijänä kunnostautui jälleen Graig Smith. Maalin jälkeen Suomi laittoi todella kovan paineen Jenkkien maalille, mutta ei vain onnistunut laittamaan kiekkoa maaliin. Graig Smithilla oli paikka iskeä jopa kolmaskin maali ottelussa, mutta Antti Raanta teki tuon yrityksen tyhjäksi.

Suomi sai luotua muutamia erinomaisia paikkoja kolmannessa erässä, mutta Jenkkien maalilla John Gibson oli aivan uskomattoman kovassa vireessä. Toisessa päässä Stephen Gionta sai ujutettua kiekon Suomen maaliin ja Jenkit siirtyi 3-1 johtoon. Antti Raanta ei ollut aivan mukana tilanteessa ja maali syntyi jopa helpon näköisesti. Lopussa Suomi pelasi ilman maalivahtia ja Graig Smith pääsi viimeistelemään hattutemppunsa.

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: OskariVillanen