USA:n NHL-pelaajat pois jääkiekon MM-kisoista?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tapani
  • Kuva: IIHF
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Jääkiekon MM-kisakevät on alkanut melkoisella huhumyllyllä. Ensin USA:n joukkue näyttää jäävän pois naisten MM-kisoista palkkioriitojen takia, ja nyt epävirallisten tietojen mukaan myös miesten joukkueen tähtipelaajat aikovat jäädä pois Pariisin ja Kölnin MM-kisoista.

Kuten uutisoimme aiemmin ensin USA:n naisten joukkue uhkasi boikotoida MM-kisoja palkkioriitojen takia, sitten USA:n kiekkoliitto kertoi korvaavansa boikottipelaajat junioreillä, tämä torpattiin juniorien puutteellisen anti-doping-seurannan takia, ja nyt viimeisimpänä miesten joukkueen tähtipelaajat ovat ilmaisseet tukensa naisille ja ovat vuorostaan luvanneet jäädä pois Pariisin ja Kölnin MM-kisoista.

Losangeleslaisen NHL-agentin Allan Walshin mukaan uhka on todellinen, eikä pelkän huhun asteella. Walshin agenttitoimisto edustaa useita NHL:n ykköskorin pelaajia kuten Patrik Laineen aisaparia Mark Scheifelea, joten väitteellä on uskottavuutta.

Tätä vahvistaa myös NHL:n pelaajayhdistyksen NHLPA:n lausunto, että se tukee naisten joukkueen pelaajia sataprosenttisesti.

USA on naisten MM-kisojen järjestäjämaa ja ykkössuosikki, ja miestenkin kisoissa aina mitalikandidaatti. Jos joukkueet jäävät pois kisoista, kisat jäävät torsoksi, jos taas lähettävät alasarjapelaajista kootun turistijoukkueen, kisat uhkaavat käydä farssiksi.

Kumpi onkaan huonompi vaihtoehto?

Tsekkaa parhaat jääkiekon pelikohteet Unibetilta>>

Lue myös:
VIDEO: Jääkiekon naisten MM-kisojen katastrofi laajenemassa
VIDEO: Kai Suikkaselle potkut
VIDEO: Marcus Fagerudd siirtymässä SHL-kaukaloihin