Uusi maailmanennätys - nyt Man City ja pakki Mendy

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Jälleen rikotaan maailmanennätyksiä. Monacon vasemmasta laitapakista Benjamin Mendystä on tulossa maailman kallein puolustaja, kun Manchester City on maksamassa hänestä 52 miljoonaa puntaa eli noin 57.5 miljoonaa euroa.

PELAA NYT

Manchester City on ollut tänä kesänä ahkera ostamaan superkalliita puolustajia. Vasta viime viikolla se teki Kyle Walkerista maailman kalleimman pakin, kun joukkue maksoi Englannin maajoukkuepuolustajasta Tottenhamille 50 miljoonaa puntaa.

Guardianin uutisen mukaan City ja Monaco olisivat jo sopineet siirtosummasta, jäljellä olisi enää ensi viikolla pidettävä Mendyn lääkärintarkastus.

City on joutunut korottamaan tarjoustaan Mendystä, koska myös liigamestari Chelsea on ollut miehen perässä. Guardianin mukaan City olisi tehnyt Monacolle 44.5 miljoonan punnan tarjouksen vasta torstaina, ja jo nyt summaan on lyöty 7.5 miljoonaa puntaa päälle. Cityn manageri Pep Guardiola on aikaisemmin jo nimennyt 23-vuotiaan Mendyn yhdeksi kesän tärkeimmistä ostokohteistaan.

Pariisissa syntynyt Mendy aloitti jalkapallouran Le Havren nuorten joukkueissa ennen kuin siirtyi Marseilleen vuonna 2013. Hän pelasi Marseillessa yli sata ottelua, ja siirtyi viime vuoden kesällä Monacoon. Monaco voitti viime kaudella Ranskan liigamestaruuden, ja useampikin joukkueen nuori pelaaja pomppasi futismaailman huipulle. Ja tänä kesänä sitten Euroopan suurseurat tyhjentävät Monacon tähtipelaajista, niin kuin tavallinen tarina etenee. Mendyä ennen joukkueen ovat jättäneet Bernardo Silva ja Tiemoue Bakayoko, ja varmaan piakkoin Kylian Mbappekin lähtee Real Madridiin.

Pep Guardiola on todellakin pistämässä Cityn puolustuksen uusiksi. Mendyn ja Walkerin lisäksi myös Real Madridin Danilo on piakkoin tulossa Etihad -stadionille.

Cityn hankinnat, sekä viime kaudella joukkueen hyökkäystä johtaneet Gabriel Jesus, Raheem Sterling, Leroy Sane ja Kevin de Bruyne ovat kaikki nuoria, De Bruynekin on vasta 26-vuotias. Cityssä saattaa olla kehittymässä todellinen futismaailman suurvalta.

 

Lyö vedot  Unibetille!>>