Tässä on Suomen ase kaataa Hollanti

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 09/05/2011
Jaa tämä...

Suomi kohtaa Helsingissä Hollannin tiistaina klo: 20.00

Katso myös Suomi – Hollanti vihje.
Osallistu myös täysin ilmaiseen kilpailuun, jossa veikataan Suomi – Hollanti ottelun lopputulosta.

Mika-Matti ”Mixu” Paatelainen on saanut Suomen hyvään vireeseen juuri ennen Hollantia vastaan. Hollanti on ollut suvereeni tässä lohkossa ja voitolla he pystyisivät varmistamaan paikan EM-kisoihin. Suomelle ottelu on myös todella tärkeä, koska Unkari on kuuden pisteen päässä yhden ottelun enemmän pelanneena. Suomen haaveet EM-kisoihin vaatisi San Marinolta todellista jymypaukkua Ruotsia vastaan.

Hollanti pöllytti perjantaina San Marinon 11-0 ja väläytti hyökkäyspään taitoja, mutta puolustuksessa on vielä paljon parannettavaa. Noin vuosi sitten Rotterdamissa Hollanti voitti Suomen tiukasti 2-1, mutta Hollanti oli ajoittain helisemässä ottelun aikana. Oranssipaitojen linja on tiivis, mutta erittäin hidas! Myös Hollannin keskikentän pohja on hidas.

Miten tulee pelata hidasta puolustusta vastaan?

Pallottomien pelaajien liike on kaikkein tärkein asia. Kaikkein eniten odotan kaksikolta Forssell – Hämäläinen. Kaikkein tärkeintä olisi saada linja lähtemään seisovilta jaloilta kun pallolliselta lähtee läpisyöttö. Tämä vaatii Forsselilta paljon juoksuja, mutta myös Hämäläiseltä! Hämäläinen voi tulla ns. taka-aallosta täydellä vauhdilla kun Hollanin puolustus on jo pysähtynyt. Tässä lähes täydellinen esimerkki tilanteesta.

Suomi pelasi Hollannissa loistavan ottelun ja toivottavasti alku lähtee Suomella paremmin liikkeelle! Hollantia vastaan ei auta peruutella, koska heillä on todella vaarallinen hyökkäys ja kun puolustuksesta löytyy heikkouksia – on niihin iskettävä!