Vettel ja Alonso lähtevät kauteen ennakkosuosikkeina.

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 03/11/2011
Jaa tämä...

F1-kausi starttaa Australiassa kahden viikon päästä.

F1-vuosi huipentui viime vuonna viimeiseen osakilpailuun, jossa neljällä kuljettajalla oli mahdollisuus F1-maailmanmertaruuteen. Pisimmän korren vei lopulta Sebastien Vettel ennen Fernando Alonsoa. Tulevaan kauteen lähdetään siitä mihin jäätiin.

Vedonlyöntipörssi Betfairin asiakkaat arvioivat Alonsoa ja Vetteliä lähes yhtä todennäköisiksi voittajiksi. Vettelin kerroin on tällä hetkellä 3,75 ja Alonson 3,80. Myös Lewis Hamiltonilla arvellaan olevan melko hyvä mahdollisuus voittaa kuljettajien mestaruus. Hänen kertoimensa mestaruuteen on Betfairilla 6,80. Hamilton oli yksi niistä, joka taisteli viime kaudella mestaruudesta, mutta jäi lopulta sijalle neljä. Hamilton voitti mestaruuden vuonna 2008.

Tänä vuonna sääntömuutoksilla on pyritty tuomaan lisää jännitystä ja mielenkiintoa kisoihin. Koskaan ei voi tietää kuinka tasainen kaudesta tulee, mutta sääntöuudistukset tekevät kisoista varmasti tapahtumarikkaampia. Suurimmat muutokset ovat Kers-järjestelmän takaisin tuleminen sekä liikuteltava takasiipi.

Liikuteltavan takasiiven sekä kers-järjestelmän tarkoitus on helpottaa ohittamista. Kers oli jo käytössä toissa kaudella ja nyt se tuli takaisin. Kers-järjestelmä kerää energiaa jarrutettaessa. Varastoituneen energian voi käyttää hyväksi kiihdytettäessä, jolloin tehoja tulee huomattavasti lisää.

Myös rengasvalmistaja on vaihtunut Bridgestonesta Pirelliin. Kuljettajat ovat valittaneet Pirellin uusista renkaista, koska ne kuluvat paljon nopeammin. Monet kuljettajat eivät tykkää uudistuksista muutenkaan, mutta nyt osakilpailuista on tarkoitus tehdä yleisöystävällisempiä. Yhden pysähdyksen taktiikat voidaan unohtaa kokonaan, koska Pirellin renkaat eivät kestä niin kauan. Kolme tai jopa neljä pysähdystä tullaan näkemään kilpailuissa.

Live-vedonlyönti on nyt formulassa vieläkin jännittävämpää kuin ennen. Kilpailun aikana kärkipään sijoitukset vaihtunevat tiuhaan tahtiin eri varikkotaktiikoiden vuoksi. Menee varmasti muutama kilpailu ennen kuin katsojat oppivat sääntöuudistukset, jonka aikana vedonlyöjät voivat hyötyä ylikertoimista:

Betfairin kuljettajien mestaruuskertoimet 2011:

Vettel 3,75

Alonso 3,80

Hamilton 6,80

Webber 12,00

Button 14,50

Rosberg 18,50

Schumacher 19,00

Massa 26,00

Kovalainen 940,00

Veikkaussivut | Neukka