MM-Ralli 2011

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Latvala hakee toista voittoa Jyväskylästä.

 Lopputulokset:

1. Sebastien Loeb         2.39.37,0
2. Jari-Matti Latvala    +        8,1
3. Sebastien Ogier        +       12,8
4. Mikko Hirvonen      +    1.09,1
5. Petter Solberg           +    1.16,2
9. Kimi Räikkönen       +    3.59,8


Jyväskylässä on järjestetty rallit jo vuodesta 1951 lähtien. Vuonna 2005 pääsponsoriksi tuli Neste Oil mukaan ja rallin nimeksi vaihdettiin Neste Oil Ralli. Suomalaiset ovat aina olleet vahvoilla Jyväskylässä ja vain kahdeksan ulkomaalaista on pystynyt voittamaan Suomen rallit. Tänä vuonna suosikeiksi voidaan listata neljä kuskia, jotka ovat Jari-Matti Latvala, Mikko Hirvonen, Sebastien Loeb sekä Sebastien Ogier.

Jari-Matti Latvala lähtee puolustamaan tänä vuonna Suomen MM-ralleja. Hänellä on varmasti nälkää voittaa Neste Oil Rallit tänäkin vuonna nimittäin mestaruushaaveet on menetetty jo. Sebastien Loeb porskuttaa jo 70 pisteen päässä. Latvala ajaa Ford-tallissa yhdessä Hirvosen kanssa, joka hengittää aivan Loebin niskaan MM-taistossa.

Mikko Hirvonen on 17 pisteen päässä Loebistä. Hirvonen on pystynyt voittamaan Jyväskylässä kerran ja se oli vuonna 2009. Viime vuonna Hirvonen johti kilpailua pitkään, mutta Urrian legendaarisen hypyn jälkeen kisa meni pilalle. Ohjaukseen tuli vikaa ja Hirvonen ei pystynyt jatkamaan kisaa. Hirvosen on lähes pakko yltää Jyväskylässä Loebin edelle.

Sebastien Loeb on voittanut urallaan lähes kaiken. Hän on ollut aivan ylivoimainen ralleissa viime vuosina, mutta on pystynyt voittamaan Jyväskylässä vain kertaalleen. Parhaimmaksi ralliksi useita kertoja valittu Neste Oil Rallit ei ole Loebille paras mahdollinen alusta, mutta Loebin vahvuus onkin tasaisuus. Loeb ajaa Citroen tallissa yhdessä Ogierin kanssa.

Sebastien Ogier on näyttänyt tänä vuonna kaikille, että pystyy haastamaan tallikaverinsa tosissaan. Ogier on erittäin lahjakas kuski jolla on monta vuotta vielä uraa jäljellä. Mikäli kalusto kestää tulee hän kisailemaan ehdottomasti kärkipaikoista.

Jyväskylässä ajetaan yhteensä 22 erikoiskoetta, jotka ovat hieman muuttuneet. Hirvonen ja Latvala menettää tässä pientä etua sillä esimerkiksi suomen varmasti yksi suosituimmista pätkistä, Ouninpohja, ei ole tänä vuonna mukana kisassa.

1. Jari-Matti Latvala
2. Sebastien Ogier
3. Mikko Hirvonen
4. Sebastien Loeb

Muita huomioita:

Mini on palannut takaisin ralleihin ja Jyväskylässä sillä ajaa suomalaisista Matti Rantanen.

Veikkaussivut | Neukka

 

tarjoaa mielenkiintoisia vetoja Neste Oil Ralliin. Tässä poimintoja:

Voittaja

Hirvonen 3,00
Loeb 3,25
Latvala 4,00
Ogier 4,50

Paras loppusijoitus Latvala 2,00 – Hirvonen 1,72

Katso lisää kertoimia sivuilta ja voita!