Pelivinkit.fi - täysi huijaus?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/02/2018
Jaa tämä...

Pelivinkkien vihjeisiin ja sopimusehtoihin on syytä suhtautua varauksella.

Pelivinkit on muutama kuukausi sitten markkinoille tullut sivusto, joka myy pelivihjeitä hintaan 31,90€ kuukaudessa. Sivustolla mainostetaan kuinka Jarkko-niminen henkilö voitti joulukuussa vihjeillä 2300€. Tarkemmin tarkasteltuna sivustolta löytyy kuitenkin valtavasti epämääräisiä asioita.

1) Tilauksen ehdot

Pelivinkit.fi sivuston sopimusehdoisssa lukee seuraavaa:

”Kampanjatarjouksena ensimmäisen Pelivinkit.fi-vetovihjeiden 2 viikon kokeiluajan tutustumishintaan 0€. Jatkossa Pelivinkit.fi-vetovihjeitä toimitetaan tilaajalle hintaan 31,90€/kk ja tilaus jatkuu sitovana, ellei sitä peruuteta 14 vuorokauden kokeiluajan aikana.”

Tilaus on siis sitova vähintään vuoden sopimus mikäli tilaaja ei peruuta sitä kuluttajansuojalain mukaan 14 vuorokauden kuluessa.

”Mitään tiettyä aikataulua vetovihjeiden toimittamiseen ei ole, vaan käytännössä menetellään pelitarjonnan potentiaalin mukaan.”

Tämä tarkoittaa sitä, että Pelivinkit ei sitoudu vihjaamaan lainkaan. He voivat sopimusehtojen mukaan pitää vaikka viikkojen taukoja, jos heidän mukaansa ei löydy pelattavaa.

”… elinkeinonharjoittaja ei ota vastuuta vihjeiden paikkaansapitävyydestä, eikä sitoudu minkäänlaisiin voittomääriin. Vihjeet ovat ainoastaan ohjeellisia ja arvioina niihin tulee suhtautua varauksella.”

Jokaisesta vihjeestä (katso edempänä) tosiaan huomaan, ettei siinä ole lainkaan ammattimaisuutta mukana.

Ehdoissa lukee lisäksi, että suostut vastaanottamaan suoramarkkinointia. Vaikka saisitkin ”vihjeet” kaksi viikkoa ilmaiseksi, kaupan päälle tietosi leviävät puhelinmyyjille.


2) Vihjeet

Otimme tähän esimerkisi kaksi vihjettä, joita pelivinkit ovat laatineet:

”JYP-Ilves+1. Ilves pääsi kahdeksan parhaan joukkoon lähinnä HPK:n huonouden takia. Nyt vastaan tulee runkosarjan paras joukkue ja peli pelataan Jyväskylässä. Luottoa ei tupsukorviin löydy. JYP on niin paljon parempi joukkue ja voittaa kotiottelunsa murhaavan tehokkaasti. Annetaan Ilvekselle vielä yksi maali eteen ja pelataan merkit 1X.”

Moniveto: ”Real Madrid – Lyon= 0123-012, Chelsea – Kööpenhamina= 123456-01”

Jos vihjeitä tarkastelee voittavasta näkökulmasta (niinkuin Pelivinkit mainostaa), on vihjeessä valtavasti puutteita sekä virheitä. Ensinnäkin missään vihjeessä ei sanota millä kertoimella ottelua kannattaa pelata ja kuka kertoimen tarjoaa. Toiseksi missään vihjeessä ei kerrota mikä on vedon palautusprosentti ja kuinka suurella osalla pelikassasta vetoa tulee lyödä. Nämä kaikki ovat olennaisia tekijöitä voittavan vedonlyönnin kannalta.

Lisäksi ensimmäisessä vihjeessä, jonka kaltaisia ovat suurin osa vihjeistä, annetaan toiselle joukkueelle +1 eteen ja veikataan kaksi eri lopputulosta. Tarkkaavaisimmat voivat huomata ensimmäisessä esimerkkivihjeessämme, että jos Ilvekselle annetaan +1 maali eteen ja veikataan tulokset 1X, on se aivan sama kuin veikkaisi ilman tasoitusta pelkkää JYPin voittoa. Vihjeessä ei siis ole mitään järkeä, koska pelkälle JYPin voitolle saa todennäköisesti myös paremman kertoimen.

Toisessa vihjeessä taas pelataan monivetoa. Veikkauksen palautus monivedossa on 70 %. Vaatii siis jo taitoa etsiä edes muutamia yksittäisiä rivejä, joissa on ylikerroin. Tässä vihjeessä veikataan lähes kaikki vaihtoehdot, joka ei yksinkertaisesti olla voitollista pelaamista. Kaiken huipennus vielä, että vihje meni väärin, koska Chelsea ei tehnyt ottelussa maalia.

 

3) Domainin rekisteröinti

Pelivinkit ilmoittaa, että Jarkko voitti vihjeillä joulukuussa 2300€. Hyvin epäillyttävää tässä on se, että verkkotunnusta on haettu vasta kuitenkin tammikuussa 17.1.2011 (Viestintävirasto, kirjoita hakukenttään pelivinkit.fi)

 

4) Virheellistä markkinointia

”Pelivinkit.fi-palveluun on kerätty urheiluveikkauksen ammattilaiset analysoimaan vedonlyöntikohteita ja jakamaan jäsenillemme tuottoisat vedonlyöntivihjeet lähes päivittäin sähköpostitse. Vihjeillämme on jo moni suomalainen tehnyt sijoitetulle rahalleen hyvää tuottoa ja samalla saaneet entistä suuremman nautinnon jännittävistä urheilutapahtumista!”

Markkinointi näyttäisi olevan hyvin harhaanjohtavaa sekä virheellistä ottaen huomioon kaikki edelliset seikat. Missään Pelivinkkien sivuilla ei voi seurata kuinka vihjeet ovat osuneet, kuten monilla muilla vihjesivustoilla.

Yhteenveto: Emme suosittele olemaan missään tekemisissä sivuston vihjeiden kanssa. Ei kannata maksaa vihjeistä, jotka tuottavat lisäksi vielä tappioita.