Vaasan Sport hankki kaksi ulkomaalaisvahvistusta kärkiketjuihin! | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Liigan sarjanousija on vahvistanut rivejään parilla ulkomaalaishyökkääjällä.

Liigaan noussut Vaasan Sport on jatkanut ensi kauden joukkueensa rakentelua. Tällä kertaa joukkue ilmoitti hankkineensa hyökkäysosastolleen Ranskan maajoukkueesta tutun Damien Fleuryn sekä Allsvenskanissa kovaa jälkeä tehneen Kelsey Tessierin.

28-vuotias Fleury kuuluu ehdottomasti Ranskan jääkiekkomaajoukkueen ehdottomiin tukipilareihin. Tuulennopea laitahyökkääjä on edustanut maataan jo neljissä MM-kilpailuissa ja maajoukkueotteluita miehelle on kertynyt toistaiseksi peräti 79 kappaletta.

Viime vuoden MM-kisat olivat Fleurylle hän uransa parhaimmat, sillä hyökkääjä iski seitsemässä ottelussa kokonaistehot 3+1=4. Päättyneellä kaudella ranskalaistykki edusti Allsvenskan-joukkue Södertäljeä sekä Sveitsin pääsarjassa pelaavaa Lausannea.

– Olen seurannut Fleurya esimerkiksi kolmissa viime MM-kisoissa ja hän oli hankintalistani kärjessä heti kun aloitin yhteistyön Sportin kanssa. Nopea ja erittäin maaliahne hyökkääjä, joka tulee olemaan ykköskentän mies ensi kaudella, kommentoi Sportin pelaajakoordinaattori Matti Virmanen.

Tessier on puolestaan Colorado Avalanchen neljännen kierroksen varaus vuodelta 2008. 174-senttinen sentteri pelasi kaudet 2010-2013 Connecticut Whalen väreissä. Tämän jälkeen hyökkääjä suuntasi Eurooppaan ja Allsvenskaniin, Röglen rivistöön. Siellä 24-vuotias Tessier iski 52 pelaamassaan ottelussa peräti tehot 15+27=42.

– Olen seurannut Tessieriä hänen pelatessaan Ruotsissa. 42 pinnaa Allsvenskanissa on kova saavutus ja varsinkin liigakarsinnan kahdeksan osumaa kertoo miehen potentiaalista. NHL-varaus, jonka tavoite on tulevaisuudessa joko NHL:ssä tai KHL:ssä. Ykköskentän hyökkääjä, jolta ei taitoa puutu, Matti Virmanen kuvaili.

Samalla Sport ilmoitti ottaneensa maalivahti Josh Unicen ja puolustaja Jake Parenteaun kuukauden mittaiselle koeajalle. Kaksikko pelasi viime kaudella Yhdysvaltojen yliopistosarjassa.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut