Onko tämä maalivahti arvokkaampi kuin Pekka Rinne tai Tuukka Rask?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 20/03/2018
Jaa tämä...

NHL-seura Washigton Capitalsilla ja sen ykkösmaalivahdilla Braden Holtbylla on edessään hyvin todennäköisesti välimiesmenettely. Maalivahti ja seura eivät ole päässeet neuvotteluista huolimatta jatkosopimukseen.

NHL:stä ja kanadalaismedioista tihkuvien tietojen mukaan Washington Capitals on tarjonnut maalivahdilleen jatkosopimusta joka takaisi Holtbylle mukavan 5,1 miljoonan dollarin vuosipalkan. 25 – vuotias maalivahti ei kuitenkaan tähän tyydy, vaan on esittänyt palkkapyynnökseen jopa 8 miljoonaa dollaria. Mikäli Yhdysvaltojen pääkaupungin jääkiekkoylpeys taipuu miehen pyyntöön, se tarkoittaisi että Holtbysta tulisi ensi kaudella koko NHL:n toiseksi kova palkkaisin maalivahti. Palkkataulukossa hänen edellään olisi vain New York Rangersin tähtivahti Henrik Lundqvist 10 miljoonan dollarin vuositienesteillään. Samalla Holtby ohittaisi suomalaiset huippuvahdit Boston Bruinsin Tuukka Raskin (7,5 miljoonaa/vuosi) ja Nashville Predatorsin Pekka Rinteen (7miljoonaa/vuosi) parhaiten palkattujen maalivahtien taulukossa.

Holtby on antanut NHL-urallaan kovat näytöt muun muassa voittamalla 101 ottelua pelastamaan 178 ottelusta. Stanley Cup pudotuspeleissä mies on pelannut 34 ottelua voittaen niistä 16 kappaletta. Mies itse uskookin ansaitsevan edellä mainituilla näytöillä pyydetyn palkan. Samalla hän kuitenkin pelaa upporikasta ja rutiköyhää. Washingtonin ei nimittäin ole pakko hyväksyä välimiesmenettelyn ratkaisua, koska sinne päädyttiin Holtbyn aloitteesta. Tällöin maalivahdista tulisi rajoittamaton vapaa agentti, ja hänellä voisi olla edessä uuden seuran etsintä. Ottajia miehelle varmasti löytyy, mutta monien huippuseurojen ykkösmaalivahdin paikat ovat jo täytetty, eikä ole takuita mahtuuko hänen palkkapyyntönsä muiden seurojen palkkakattoon. Capitalsin ja Holtbyn kuulemiset pidetään torstaina, joten ratkaisu julkaistaneen viikon sisällä.

Unibetilta löydät jo voittajakertoimet tulevalle NHL-kaudelle! Mikä joukkue on oma suosikkisi?

Lue myös:

Tomi Kallio tekee paluun Turkuun!

NHL:n vapaiden markkinoiden isoimmalla nimellä ei vieläkään sopimusta!

jvg nights