Valencia - Schalke 15.2

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 15/02/2011
Jaa tämä...

Mestarienliigan neljännesvälierät. Valencia – Schalke 15.2 klo 21.45

Merkki: 1, Kerroin 1,73 Betsafe

Lepakkolauma vastaan Neuer

Paalupaikan heikohkossa alkulohkossaan vienyt Schalke lähtee altavastaajana Estadi de Mestallan lepakkoluolaan. Lauantaina kuninkaansiniset ottivat Bundesliigassa voiton, mutta kaiken kaikkiaan Schalken kausi on ollut rämpimistä suosta toiseen. Joukkueen peli on raakile kaikilla osa-alueilla.
Valencia sen sijaan vakuuttaa. Lepakot ovat pelanneet La Ligassa peräti kymmenen viime ottelua tappioitta ja voittaneet viisi viimeisistä kuudesta matsistaan.
Mestarien liigan alkulohkossa muuan ManU jätti Valencian kakkossijalle, mutta se sallittakoon. Unai Emeryn valkomustat iskivät lohkopeleissä tähtipallon peräti 15 kertaa verkkoon, ylsivät 1-1-tasapeliin Old Traffordilla ja osoittivat tasoeronsa Rangersiin ja Bursasporiin.

Nerokas Neuer vastaan nuori Guaita

Valencia vaikuttaa olevan luokkaa kovempi myös Schalkeen verrattuna. Paitsi maalinsuulla. Saksan maajoukkuevahti ja Bundesliigan paras veskari Manuel Neuer napsii uskomattomia palloja ja on viime viikkoina terottanut kuntopiikkinsä terävimmilleen. Lepakkojen ykköskärjet Roberto Soldado ja Aritz Aduriz pääsevät tuskin mässäilemään. Otteluparista uhkaakin tulla taisto Valencia vastaan Neuer.
Lepakkojen maalinsuulla puolestaan torjuu 23-vuotias Vicente Guaita, joka starttasi kauteen kolmosveskarina. Nokkimisjärjestyksessä edellä olleet César Sánchez ja Miguel Ángel Moyà miehittävät sairastupaa, joten kokematon Guaita on saanut kypsyä kertaheitolla.
Tulikasteensa Old Traffordilla nuorukainen kesti kunnialla, mutta hänen kokemattomuutensa saattaa kuitenkin näkyä. Varsinkin kun vastustajan kärjessä juoksevat rutinoituneet maalinhaistajat Raúl ja Klaas-Jan Huntelaar, jotka käyttänevät veskarin lipsahdukset armotta hyväkseen.

Laiturit pääosissa molemmilla

Jos Guaita on Valencian heikko lenkki, on Schalke-remmissä murtumakohtia enemmän. Puolustuslinjaa on rukattu uusiksi harva se viikko, eikä kuninkaansinisten laitapakkikalusto täytä Mestarien liigan mittapuita. Niinpä lepakkolaiturit, ennen kaikkea Juan Mata, Joaquin ja Pablo Hernández, varmasti nostavat Schalke-fanien sykettä. 
Schalken keskikentällä ainoa kunnon ase on oikeaa laitaansa kiitävä Jefferson Farfán. Dynaaminen perulaislaituri saisi tosin parantaa tehojaan. Farfánin yhteistyö Raúlin ja kuntokuoppaan valahtaneen Huntelaarin kanssa ei suju sokeasti – kuten ei mikään Schalkessa tällä hetkellä.
Selvää onkin, että Felix Magathin saksalaisryhmä lähtee Mestallaan hakemaan tasapeliä, tai edes onnekasta vierasmaalia. Kolme viikkoa myöhemmin Schalken todellinen taso sitten testataan, kun joukkue ei voi piiloutua altavastaajana-vieraissa-taktiikkaan vaan joutuu tosissaan yrittämään voittoa Veltins-Arenalla.

Lähde: futismaailma.com