Valioliiga | Vihjeet ja sarjataulukko

Valioliiga

Premier-League-100x100

Täältä näet Valioliigan veikkausvihjeet ja sarjataulukon. Valioliigassa tänä vuonna mestarisuosikit ovat Chelsea, Manchester City sekä Manchester United. Myös Southampton, Arsenal ja Westham  sekä vähemmissä määrin   Tottenham  ovat kuvassa maukana. NordicBetiltä saat hyvät vihjeet valioliigan peleihin.

PELAA NYT

 Yleistä

Englannin Valioliiga eli Premier League on Suomen seuratuin jalkapallosarja. Tähän on jo pitkät perinteet, kukapa vanhempi jalkapallofani ei muistaisi selostaja-legenda Aulis Virtasen imeskelvän kurkkupastilleja ja ennen ottelu kertovan, että ”mustavalko-vastaanottimissa Arsenalin tunnistaa tummista housuista ja vaaleasta paidasta ja Liverpoolin vaaleasta paidasta ja tummista housuista”. Englantilaista jalkapalloa, ensin silloista ykkösdivisioonaa ja myöhemmin Valioliigaa, on näytetty Suomen televisiossa jo 1970-luvulta.

Valioliiga on pikku hiljaa valloittanut koko maailman. Se on ehkä maailmanlaajuisesti seuratuin jalkapalloliiga. Tätä on nykyään ehkä sopivaa mitata seurojen Facebook -ja Twitter -seuraajia vertaamalla. Maailman kymmenen seuratuimman seuran joukossa on viisi englantilaista seuraa, järjestyksessä Manchester United, Chelsea, Arsenal, Liverpool ja Manchester City.

Valioliigasta on pikku hiljaa tullut kahden kerroksen sarja. Muutama suurin seura kamppailee liigan voitosta eikä muilla ole tähän taistoon asiaa. Tähän ryhmään kuuluvat Chelsea, Manchester United, Manchester City ja Arsenal. Liverpool oli kaudella 2013-2014 tehdä loven suurten rynnistykseen, mutta hyytyi kuitenkin lopussa.

Lähtökohdat

Raha sanelee menestyksen. Guardian -sanomalehti julkaisi hiljattain talousluvut seurojen kaudelta 2011-2012. Manchester Cityllä oli liigan suurin palkkabudjetti, peräti 202 miljoonaa puntaa. Seuraavina tulivat Chelsea 173 miljoonaa puntaa, Manchester United 162 miljoonaa puntaa ja Arsenal 143 miljoonaa puntaa. Liverpoolin palkkabudjetti oli 119 miljoonaa puntaa ja Tottenhamin 90 miljoonaa. Pikkuseuran, kuten vaikka Stoken ja Sunderlandin, budjetit olivat 53 ja 64 miljoonaa puntaa. Budjetin suuruus aikalailla tarkasti seurailee seurojen menestystä, suuret voittavat mestaruuksia ja pienten budjettien joukkueet kamppailevat putoamispeikon kanssa.

 Suosikit: Chelsea, Manchester City

Kaudella 2014 -2015 mestaruuden vienee joko Chelsea tai Manchester City. Kauden alussa näytti jo hetken siltä, että Chelsea karkaa eikä Manchester City ole viime kauden tasoinen. Vuoden ensimmäisenä päivänä pelatun kierroksen jälkeen ero on kuitenkin kadonnut, joukkueet ovat tasapisteissä täsmälleen samalla maalierolla. Cityn ja Chelsean pelaajamateriaali on liigan parasta, ennen kautta ne arvioitiin melko tasaväkisiksi. Valioliigan mestaruus saattaa ratketa siinä, että kumpi joukkueista menestyy paremmin Mestareiden liigassa. Se, jolla on keväällä enemmän tärkeitä otteluita on takuulla rasittuneempi ja tulee liigapeleihin huonommin valmistautuneena. Vedonlyöjän kannattaa tarkastella tätä rasitustekijää tarkasti. Jos joukkue pelaa Mestareiden liigan välierää keskiviikkona niin edeltävänä viikonloppuna takuulla säästellään avainpelaajia. Ja seuraavana viikonloppuna ollaan henkisesti ja fyysisesti väsyneitä.

 Mancester United

Kaudella 2014-2015 Manchester United yrittää vielä toipua edelliskauden katastrofista, jolloin joukkue David Moyesin luotsaamana jäi ilman minkäänlaista Euroturnauksen paikkaa. Suurseurat tarvitsevat Mestareiden liigaa kipeästi, toinen perättäinen jäänti ulos tästä turnauksesta olisi Unitedille hankala paikka jo taloudellisestikin. Uusi manageri, kokenut hollantilainen Louis van Gaal on saanut joukkueen kauden mittaan hyvään iskuun ja voi aivan perustellusti sanoa, että tällä kaudella United sijoittuu neljän parhaan joukkoon ja tulevina kausina se on taas vakava mestaruuskilpailija.

Arsenal

Kuluva kausi on myös osoittanut Arsenalin heikon kohdan. Sitä ovat jälleen piinanneet loukkaantumiset eikä pelaajarinki kuitenkaan ole niin laaja, että se kestäisi aivan näin pahaa ruuhkaa sairastuvan puolella. Joulukuussa 2014 julkaistiin tietokanta, josta käy ilmi että kausien 2003-04 ja 2013-14 välillä Arsenalin pelaajilla on ollut 312 merkittävää loukkaantumista, joiden vuoksi pelaaja on ollut sivussa ainakin 10 päivää. Tämä on 100 loukkaantumista enemmän kuin Chelsealla. Arsenalin loukkaantumisten lukumäärä on ollut viimeisen seitsemän kauden aikana keskiarvoluvun yläpuolella.

Yllättäjät

Kauden yllättäjät ovat olleet Southampton ja West Ham. Southampton oli edelliskaudella loistava. Kaikkien yllätykseksi se päätti kauden valioliigan sarjataulukon kahdeksannella sijalla. Kesällä Sotonista lähti lähes koko avainpelaajista, manageri Mauricio Pochettinokin siirtyi Tottenhamiin. Uudeksi manageriksi tuli hollantilainen pelaajalegenda Ronald Koeman. Hänet tiedettiin hyväksi manageriksi, joka osaa nostaa nuoria pelaajia vastuunkantajiksi, mutta tuskin kukaan olisi uskonut, että vuodenvaihteessa Southampton on kiinni Mestareiden liigan paikassa sarjataulukon neljäntenä. West ham aloittaa vuoden seitsemäntenä. Sen menestyksessa on suuri osa manageri Sam Allardycen taitoa. Hän on saanut joukkueesta kaiken irti. Pelisysteemi on useimmiten timantti, jossa Stewart Downing on pelintekijänä. Isokokoinen Andy Carrollkin on herännyt eloon Hammersissa.

Sarjataulukon pohja on vielä auki. Leicester on viimeisenä kolme pistettä Burnleytä perässä ja Stoke on sijalla 11 neljä pistettä Aston Villan yläpuolella, mutta tässä välissä on kahdeksan joukkuetta, jotka vielä voivat pudota ensi kaudeksi Mestaruussarjaan.

 

Voittajavetoja  – Unibet

Chelsea – 1.44  |  Mancester City – 3,25 | Mancester United  – 21.00

Ratkaisu, jos joukkueet ovat tasapisteissä.

1. Maaliero
2. Tehdyt maalit

Lue myös nämä:

La Liga
SM-liiga
Mestarien liiga

Hyödynnä nämä vedonlyöntitarjoukset

Valioliiga sarjataulukko