Valioliiga 2012 - 2013

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Valioliiga kausi alkaa 18.8

Kausi alkaa kolmen päivän kuluttua ja siirtohuhut ovat vielä täysillä käynnissä. Eniten siirtohuhuissa on ollut Arsenalin ykköstykki Robin Van Persie. The Sun -lehden mukaan siirto on erittäin lähellä, Manchester Unitediin. Siirtosumma on pyörinyt 20-30 miljoonan tuntumassa.

Valioliiga on tänä vuonna entistäkin kovempi! Kalleimmat pelaajat on hankkinut Mestarien liigan voittaja Chelsea! Myös Liverpool on tehnyt mielenkiintoisia hankitoja, Manchester Unitedista puhumattakaan.

 

ENNAKKOSUOSIKIT

 

1. Manchester City       Manchester City logo

 

Cityn viime kausi ei ollut täydellinen, mutta tärkein eli ”poika” saavutettiin! Pahin kilpakumppani jäi lopulta vain maalierolla taakse, joten voitto maistui varmasti hyvältä. Cityn vastuuvalmentajalla Roberto Mancinilla ei ollut/ole helppo tehtävä johtaa ylipalkkaisia tähtipelaajia. Tämän huomasi myös Argentiinan maajoukkuekärki Carlos Tevez. Tevez oli poissa kentiltä n. 5kk eikä City myynyt häntä mihinkään. Lopulta Tevez tuli loppukaudesta takaisin ja hän toi todella tärkeitä pisteitä Citylle.

 

Cityn isoimmat ongelmat olivat vierasotteluissa, joissa pelinrakentamisesta ei tahtonut tulla mitään. Huikeat yksilöt kuitenkin ratkaisivat tarvittavat pisteet kotia. City saalisti viime kaudella kotona 55 pistettä (18 voittoa, 1 tasapeli) ja vieraissa 34 pistettä (10 voittoa, 4 tasapeliä ja 5 tappiota).


Joukkue ei ole vahvistunut viime kaudesta. Puolustus on äärimmäisen hyvä, mutta kapea! Viime kaudella kun Kompany sekä Toure olivat poissa, joutui Mancini peluuttamaan mm. Savicia, joka oli täysin hukassa lähes jokaisessa ottelussa. Cityn suurimmat ongelmat ovat kuitenkin keskustassa. Barry, De Jong sekä Milner eivät ole pallollisena sateen tekijöitä ja Yaya Toure on altis herkkä loukkaantumaan. Jos Yaya pysyy koko kauden kunnossa – on keskusta silloin hyvissä käsissä.

Laitapelaaminen on Cityllä hyvällä tasolla, mutta viime kaudella David Silva hyytyi loppukaudesta totaalisesti. Mancini ei voi peluuttaa häntä jokaisessa ottelussa! Laidalla viihtyi myös Samir Nasri, mutta tänä vuonna ei tule varmasti ihan yhtä paljon vastuuta. Hyökkäys on Cityllä liigan paras! Tevez, Aguero, Balotelli sekä Dzeko muodostavat huikean kvartetin! Ainut ongelma on tässä, että miten pidät pelaajat tyytyväisenä kun kaikkia ei voi peluuttaa samaan aikaan. Varsinkin Tevez ja Balotelli eivät ole niitä joukkueen nöyrimpiä pelaajia.

 

Manchester United logo2. Manchester United

 

Unitedin viime kausi oli lopulta katastrofi! Unitedin kausi lopulta mureni aivan viime sekunneilla, mutta loppukaudesta City oli paljon parempi. Tappiot Citylle sekä Wiganille ja tasapeli Evertonia vastaan olivat kuolinisku mestaruudelle. Mestarien liigassa United tippui Cityn tavoin jo alkulohkosta.

ManU oli viime kaudella pelillisesti silti hyvä! Alkukausi ei mennyt putkeen, mutta kun jo kertaalleen lopettanut Paul Scholes tuli takaisin joukkueeseen oli meno täysin erillaista. Hän oli kuin uudesti syntynyt ja rytmitty ManU:n peliä aivan huikeasti. Samalla muutkin pelaajat paransivat huimasti otteita! Ei ihme siis, että Sir Alex Ferguson teki jatkosopimuksen Scholesin kanssa. ManU:lla on ollut viime kausina ongelmia nimenomaan keskustan kanssa, mutta tätä ongelmaa ei ollut viime kaudella.

 

Viime kaudella United saalisti kotona 47 pistetä (15 voittoa, 2 tasapeliä ja 2 tappiota) ja vieraissa 42 pistettä (13 voittoa, 3 tasapeliä ja 3 tappiota).


Puolustus on ollut yleensä Unitedin tavaramerkki, mutta viime kaudella oli selkeästi ailahtelevuutta tässä. Osittain tämän selittää toppareiden loukkaantumiset (Vidic, Ferdinand), mutta ei kokonaan. Puolustus alkaa olemaan pikku hiljaa olemaan vanha ja hidas. Vidic tuo kuitenkin johtajuutta puolustukseen kunhan pysyy kunnossa.

Laitapelaaminen on ManU:lla liigan paras! Young, Valencia, Nani sekä Kagava. Siinä on nopeutta, pelisilmää sekä loistavat 1 vs 1 pelaajat. Varsinkin toissa kaudella Unitediin tullut Valencia oli viime kaudella aivan mahtava! Unitedin panostaa hyvään laitapelaamiseen eikä tämä kausi oli siitä poikkeus. Kagava tuli Dortmundista täksi kaudeksi ja hän pystyy pelamaan myös keskikentällä.

Hyökkäys ei ole vielä täysin valmis. Welbeck, Rooney, Hernandez (sekä Berbatov) on hyvä hyökkäys, mutta Welbeck sekä Hernandez ovat aika nuoria vielä. Tekevät paljon töitä joukkueen eteen, mutta myös maaleja pitäisi tulla. Varsinkin Welbeck on äärimmäisen lahjakas hyökkääjä, mutta viimeistelyn varmuus puuttuu. Jos RvP saapuu punaisiin, on Unitedin hyökkäyskalusto lähes täydellinen. Berbatov tuskin saa vastuuta tällä(kään) kaudella.

 

Jalkapallo

Kärjen takana

Kaksi ennakkosuosikkia tälle kaudelle, mutta myös Lontoon joukkueet Arsenal, Chelsea sekä Tottenham pystyvät aivan hyvin haastamaan Manchesterin joukkueet. Varsinkin Tottenham, jos he pitävät Modricin joukkueessa. Chelsean vaihtuvuus viime kaudesta oli sen verran kova, että tällä kaudella tuskin menestystä tulee.

 

Paljon on puhuttu myös Liverpoolista. Liverpoolin päävalmentajaksi tuli Brendan Rodgers Swanseasta. Pelityyli muuttui samantien ja pelaajat kehittyvät varmasti paljon paremmin kuin viime kaudella. Menestystä näin lyhyellä aikavälillä tuskin silti tulee, vaikka joukkueessa on paljon potentiaalia!