Valioliiga kausiennakko: Wengerin viimeinen taisto

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 08/06/2017
Jaa tämä...

Arsenalin tuli viime kauden Valioliigassa viidenneksi, eli ensimmäistä kertaa pitkään aikaan se ei ole mukana Mestareiden liigassa. Kausi meni joukkueelta sen verran alakanttiin, että suuren osan loppukaudesta joukkueen ympärillä oli kaikenlaista kohua – fanit lauloivat Arsene Wengerin eroa, chileläistähti Alexis Sanchez osoitti mieltään, ja Sanchez sekä saksalainen Mesut Özil kieltäytyivät allekirjoittamasta uutta sopimusta.

Nyt on uusi kausi ja uusi alku. Juuri mitään muutoksia joukkueessa ei ole tapahtunut. Arsene Wenger on edelleen manageri, vaikka jokainen asiantuntija oli jo varma, että Wenger siirtyy syrjään. Sanchez ja Özilkin ovat edelleen joukkueessa, vaikka eivät olekaan edelleenkään allekirjoittaneet uusia sopimuksia.

Siirtomarkkinoilla Arsenal on tähän mennessä tehnyt vähän, mutta virityksiä eri puolille on ollut se verran, että jotain vielä saattaa tapahtua ennen elokuun loppua. Merkittävin poislähtijä Arsenalissa on varamaalivahti Wojciech Szczesny. Merkittävin uusi pelaaja joukkueessa on Lyonista 52 miljoonalla punnalla tullut kärkimies Alexandre Lacazette. Hyvä hankinta oli myös bosnialainen, Schalkesta tullut vasemman laidan Sead Kolašinac.

Sanchezin ja Özilin näytön paikka

Suurin kysymysmerkki Arsenalin kohdalla on keskikentän tähtien Sanchezin ja Özilin tilanne. Kummallakin on enää alle vuosi sopimusta jäljellä, ja näyttää siltä että tuskin kumpikaan allekirjoittaa uutta tämänkään kauden aikana, ellei nyt sitten jotain aivan ihmeellistä parannusta Arsenalin joukkueessa tapahdu.

Manageri Wenger on kuvaillut Sanchezin ja Özilin tilannetta ”ihanteelliseksi”. Hänen mukaansa viimeistä sopimusvuottaan pelaavien tähtien on oltava tällä kaudella todella hyviä, he pelaavat uuden sopimuksen puolesta, minne ikinä sitten ovatkaan menossa. Pelillisesti tämä on varmaan hyvä juttu, mutta talouspuolelle Arsenaliin tulee näin iso aukko, kun kalliit tähdet lähtevät ilman siirtokorvausta. Wengerin mielipide hieman haiskaltaa siltä, että nyt olisi menossa viimeinen vuosi, tulevasta ei tarvitse huolehtia.

Arsenalissa on muitakin avainpelaajia, joilla on menossa viimeinen, ”motivoitunut”, sopimusvuosi. Tällaisia ovat myös Englannin maajoukkueessakin pelanneet Jack Wilshere ja Alex Oxlade-Chamberlain.

Nyt ei pohdita tulevaa

Wenger lähtee tulevaan kauteen tyystin eri lähtökohdista kuin aikaisemmin. Aiemmin hän on rakentanut Arsenalista tulevaisuuden joukkuetta, mutta nyt hän tuntuu pelaavan vain ja ainoastaan tätä kautta.

Siirtomarkkinoilla Arsenal on vahvistunut. Joukkue havitteli Monacon nuorta superlupausta Kylian Mbappea, mutta tämä taitaa mennä Arsenalin osalta pieleen. Lyonista tullut Lacazette on joka tapauksessa hyvä lisä Arsenaliin. Joukkue on viime kausina ollut aivan liikaa maalinteon osalta Sanchezin varassa, ja tätä yksipuolisuutta Lacazette helpottaa. Hän on kolmen viimeisen kauden aikana tehnyt Lyonille ja Ranskan maajoukkueelle 88 maalia. Jos Englanti ei ole miehelle aivan shokki, niin kyllä hän vaarallisempi on kuin Arsenalin viime kauden kärjet.

Sead Kolašinac on tuntemattomampi nimi, mutta silti oikein hyvä hankinta. Viime kaudella hänet nimettiin Bundesliigan ykköstähdistöön, ja pystyy pelaamaan vasemmalla niin puolustajana kuin keskikentällä. Kolasinac tuo joukkueeseen fyysistä kovuutta ja taistelua, ja näiden puutteesta Arsenalia on usein syytetty.

Pian alkaa Arsene Wengerin viimeinen kausi Arsenalin managerina, kai näin nyt jo voi sanoa. Vieläkö Arsenal pystyisi nousemaan mestariksi asti? Ainakin top neloseen pitäisi päästä, muuten Özil ja Sanchez lähtevät varmasti ilmaisella siirrolla, ja jälleenrakennuksesta tulisi entistä hankalampaa.

 

Lyö vedot  Unibetille!>>