Valioliiga kausiennakko: Chelsean hankalampi kausi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 08/08/2017
Jaa tämä...

Valioliigan mestarin Chelsean mestaruuden puolustus ei viimeksi mennyt kovin hyvin. Keväällä 2015 Chelsea juhli mestaruutta ja seuraava kausi meni niin kehnosti, että mestarimanageri Jose Mourinho sai joulun alla potkut, kun Chelsea oli hävinnyt yhdeksän 16 ottelusta. Lopulta Chelsea tuli sarjassa kymmenenneksi, mutta syksyllä, kun pelit menivät oikein kehnosti, se oli häntäpään joukossa.

Miten nyt käy Antonio Conten? Sen verran Contekin Mourinhon kohtaloa pelkää, että hän on julkisesti puhunut haluavansa välttää ”Mourinho -kauden”.

Chelsean tuleva kausi tulee olemaan paljon hankalampi kuin viime vuosi. Se on taas mukana Mestareiden liigassa, eli kovia otteluita tulee kauden mittaan huomattavasti enemmän. Conte joutuu kierrättämään miehistöään paljon enemmän kuin viime vuonna, joten ryhmästä pitäisi löytyä syvyyttä aivan toisella tavalla kuin viime kaudella. Aivan vielä Chelsea ei näytä siltä, että ryhmä olisi oleellisesti vahvistunut, uusia pelaajia on mukana, mutta niin on lähtijöitäkin. Voittopuolelle Chelsea kyllä on pelaajakaupoissa jäänyt, mutta joukkue kaipaisi laajentumista.

Miten käy Costalle?

Chelsea halusi viime kauden jälkeen eroon hankalasta kärkimiehestä Diego Costasta. Costalla ei ole vielä uutta seuraa, joten hän on vielä käytännössä Chelsean mies. Costa ei tosin ole mukana Chelsean harjoitusleirillä, vaan treenailee itsekseen. Manageri Conte ei varmastikaan taivu ottamaan Costaa takaisin. Chelsea on jo hankkinut uuden kärkimiehen. Real Madridista joukkueeseen tuli espanjalainen Alvaro Morata 65 miljoonalla eurolla.

Tärkeä hankinta Chelsealle oli Tiemoue Bakayokon ostaminen Monacosta 40 miljoonalla eurolla. Hänen edestään Chelseasta lähti Nemanja Matic, joka siirtyi Jose Mourinhon nykyiseen seuraan Manchester Unitediin. Chelsea hankki puolustukseensa AS Romasta Antonio Rudigerin, ja joukkueen puolustuksesta lähti muualle ex-kapteeni John Terry, joka siirtyi Aston Villaan.

Chelsea on saanut täksi kaudeksi takaisin useita pelaajia lainasopmusreissuilta, ja näistä ehkä lupaavin on Borussia Monchengladbachissa pelannut tanskalainen toppari Andreas Christensen.

Conte tietää tilanteen

Antonio Conte hyvin ymmärtää, että Chelsean tuleva kausi on edellistä hankalampi. Conte puhui asiasta Singaporessa Chelsean Aasian kiertueella.

”Me olemme loistava seura, mutta nyt olemme tilanteessa, jossa emme voi tehdä virheitä, koska se olisi hyvin vaarallista. Meillä ei ole paljon tilaa virheisiin. Meidän on kehityttävä ja kasvatettava ryhmää ollaksemme hyviä nyt, ja myöskin tulevaisuudessa”, Conte sanoi.

Chelsea on etsimässä lisää laatupelaajia joukkueeseen, mutta tähän mennessä tulokset ovat olleet yllättävän vähäisiä. Viime kaudella, siihen saakka kunnes mestaruus oli jo ratkennus Chelsealle, se käytti vain kuuttatoista pelaajaa avauskokoonpanossaa. Kaksi näistä aloittajista, Oscar ja Ivanovic, myytiin tammikuussa. Kesällä lähtivät Terry, Matic, Nathan Ake ja muutama muu. Tämän kauden avauksessa vielä Eden Hazard ja uusi mies Bakayoko ovat kysymysmerkkejä, sillä molemmat ovat kuntoutumassa leikkauksesta.

Chelsea on jahdannut kesällä esimerkiksi Alex Sandroa, Antonio Candrevaa, Virgil van Dijkiä ja Fernando Llorentea, ja jokunen kohteista saattaa vielä lähteä ennen siirtoikkunan umpeutumista kohti Stamford Bridgeä. Mutta jos ei lähde, niin koville joutuu Chelsean mestarimiehistö.

Videolla on Chelsean ja Arsenalin Wembleyllä pelatun Community Shield -ottelun rankkarikisa, ja se ei päättynyt hyvin Chelsean kannalta.

 

Lyö vedot  Unibetille!>>