Valioliiga kausiennakko: Joko Everton nousee kärkijoukkueiden ryhmään?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 08/10/2017
Jaa tämä...

Jokunen vuosi sitten Englannin jalkapallossa oli neljä suurta, Manchesterin joukkueet City ja United sekä lontoolaiset Arsenal ja Chelsea. Liverpool oli mennyt suuruus, joka oli jäänyt kärkinelikosta muutaman askeleen taakse, mutta silti kuitenkin kärjen tuntumassa. Tottenham ja Everton olivat joukkueita, joiden odotettiin nousevan kärkiryhmään. Spurs on tämän nyt tehnyt, mutta missä on Everton?

Evertonin managerille Ronald Koemanille oltiin vuosi sitten lupailtu rahaa pelaajaostoihin, kun hän tuli seuraan. Tänä kesänä Evertonissa on käynyt kova pelaajaliike kumpaankin suuntaan, ja Koeman on saanut muokata ryhmää omakseen.

Koeman oli jo aikaisemmin todennut kuluvan kesän olevan Evertonin jälleenrakentamisen kannalta elintärkeän. Nyt elokuun alussa Everton on myynyt pelaajia noin 95 miljoonalla punnalla, ja tästä 75 miljoonaa tuli Romelu Lukakun myymisestä Manchester Unitediin. Everton on ostanut pelaajia nion 88 miljoonalla punnalla, mutta ilmeisesti vielä useampikin kymmenen miljoonaa Koemanilla olisi käytettävissä. Mutta onko se näinä hulluina siirtomarkkinoiden päivinä tarpeeksi nostamaan Evertonin kärkikastiin? Vai riittääkö se vain pitämään joukkueen siinä missä se on jo ollut vuosikaudet, hyvä ryhmä, mutta ei asiaa Mestareiden liigaan?

Moshiri tuo rahaa

Everton sai reilu vuosi sitten uuden pääomistajan, Farhad Moshirin. Iranilaissyntyinen Moshiri on britti, joka viettää paljon aikaa Monacossa. Helmikuussa 2016 Moshiri myi osuutensa Arsenalista ja käytti rahat ostaakseen Evertonista liki puolet itselleen.

muutoksen taustalla on ollut uusi pääomistaja Farhad Moshiri. Iranilaissyntyinen Moshiri on britti, joka viettää paljon aikaa Monacossa. Helmikuussa 2016 Moshiri myi osuutensa Arsenalista ja käytti rahat ostaakseen Evertonista liki puolet itselleen.

Lukaku on oikeastaan ainoa merkittävä poislähtijä Evertonin joukkueesta. Gerard Deulofeu lähti takaisin Barcelonaan, mutta hän ei oikein koskaan onnistunut Goodison Parkilla.

Evertonin ostamat pelaajat paljastavat Koemanin suunnitelman. Kesän merkittävimmät hankinnat ovat maalivahti Jordan Pickford, puolustuksen Michael Keane ja keskikentän Davy Klaassen ovat nuoria pelimiehiä, joiden parhaat vuodet ovat vielä jossain edessäpäin. Koeman on selvästi rakentamssa pitkällä tähtäimelä tulevaisuuden ryhmää, seurajohdon olisi syytä noteerata tämä ja antaa Koemanille työrauha.

Nuorissa on tulevaisuus

Ajaxin ex-kapteeni Klaassen on 24-vuotias, samoin kuin on Burnleystä tullut Keane. Sunderlandista ostettu maalivahti Pickford on 23-vuotias, ja hänellä on jo pelattuna 31 Valioliigan ottelua. Evertonilla on vielä hankittuna 21-vuotias Malagasta tullut keskushyökkääjä Sandro Ramirez, tulevaisuuden pelaaja, joka tuskin vielä tänä vuonna yltää suurtekoihin.

Yksi uusista Evertonin pelaajista ei osu nuorten lupausten kategoriaan, mutta tuntemuksia hän kyllä herättää. Wayne Rooney palasi takaisin Evertoniin ilmaisella siirrolla. Jää nähtäväksi, että mikä se lopulta on Rooneyn panos Valioliigassa, viime kaudella ManU:ssa hän oli jo kovasti ehtoopuolen mies.

Evertonissa saattaa vielä käydä pelaajaliikettä kumpaankin suuntaan. Pois saattaisivat olla lähdössä Ross Barkley, josta Tottenham on kiinnostunut, sekä James McCarthy, Joel Robles ja Oumar Niasse.

Manageri Koeman on hamunnut Evertoniin Swansean islantilaista Gylfi Sigurdssonia. Lukakun korvaajaksi Koeman on havitellut Arsenalin Olivier Giroudia. Sigurdssonin hintalappu on noin 50 miljoonaa puntaa, eikä Giroud ole paljonkaan halvempi. Täytyy kyllä sanoa, että huippupelaajien jättisiirrot ovat hilanneet seuraavankin tason pelaajien siirtokorvaukset taivaisiin. Vajaa parikymmentä vuotta sitten 50 miljoonalla sai Zinedine Zidanen, nyt Gylfi Sigurdssonin.

Videolla on katkelma Evertonin ja Sevillan harjoitusottelusta, jossa uusi mies Sandro Ramirez tekee ensimmäisen Everton -maalinsa.

 

Lyö vedot  Unibetille!>>