VIDEO: Header bin challenge on nyt kuumaa kaamaa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: Youtube
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Header bin challenge eli roskakoripuskuhaaste on tällä hetkellä yksi jalkapallojoukkueiden lempi ajanvietteistä pukukopissa. Haaste toimii niin, että yksi joukkueen pelaaja seisoo pukukopin keskellä ja pukkaa pallon yksitellen muille penkillä istuville joukkuetovereille, ja kierroksen päätteeksi pallo pitää upottaa puskulla pukukopin roskakoriin. Touhu saattaa kuulostaa ehkä hieman typerältä, mutta on sitäkin näyttävämpää. Pelaajat ottavat touhun myös todella vakavissaan, tai niin voisi ainakin päätellä miljoonia tienaavien supertähtien ilon kiljahduksista jotka kajahtavat ilmoille haasteen onnistuttua.

Koko touhu lähti liikkeelle noin puoli vuotta sitten kun silloiset Chelsea-pelaajat John Terry, Eden Hazard, Didier Drogba, Thibaut Courtois, John Obi Mikel, Branislav Ivanovic ja Loic Remy pallottelivat päällään ruokapöydässä.

Kuten arvata saattaa, niin tämä video levisikin pian kulovalkean tavoin nettiin, jonka jälkeen monet muut joukkueet, kuten Manchester United ovat lähteneet leikkiin mukaan.

Ammattilaisjoukkueiden lisäksi erilaiset harrasteporukat ja jopa Yhdysvaltalaiset yliopistojoukkueet ovat innostuneet kokeilemaan taitojaan haasteen parissa. Tässä onkin taidonnäyte siitä, miten Coloradossa sijaitsevan Adam Staten yliopiston nuoret pesevät sekä Chelsean että ManU:n puskujen määrässä.

[adam state shortcode=”adam state”]

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpinä joukkueena haastetta on yrittänyt Kolumbian maajoukkue. Eilen Etelä-Amerikan MM-karsintaottelussa Argentiinan kohdannut, ja luvuin 0 – 1 hävinnyt Kolumbia haki tuntumaa otteluun alla olevalla, toissapäivänä nettiin levinneellä tavalla. Haasteen Kolumbialaisena maestrona toimi tietenkin maan kirkkain tähti James Rodriquez. 

La alegría y la unión de la selección.?

Video, jonka James Rodríguez (@jamesrodriguez10) julkaisi

Mutta kuten kaikissa universumin tarjoamissa hyvissä asioissa tässäkin hienossa keksinnössä piilevät omat vaaransa. Tiede-lehden muutaman vuoden takaisissa artikkelissa nimittäin kerrottiin Pohjois-Amerikan radiologien vuosikokoukseen viitaten, että paljon palloa puskevat henkilöt vaarantavat aivojensa terveyden. Yksittäinen pusku ei riitä vahingoittamaan aivoja, mutta runsas pääpelaaminen voi aiheuttaa samanlaisia muutoksia aivoissa kuin aivovammapotilailla. Tutkijoiden arvioiden mukaan vahinkokynnys ylittyy jos ihminen puskee palloa noin 1000 – 1500 kertaa vuodessa.

Riskinä onkin siis se, että paikallinen pubijengi yrittää selvittää jokaviikkoisessa saunaillassa puskuhaastetta noin 150 kertaa siinä onnistumatta. Lopputuloksena voi olla orastava aivovamma karmean krapulan lisäksi.

Muistathan että lauantaina pelataan yksi jalkapallomaailman seuratuimmista otteluista kun Real Madrid ja Barcelona ottavat yhteen La Liga kauden ensimmäisen El Clasicon merkeissä. Peliyhtiö Unibet tarjoaa otteluun riskittömän vedon sekä ilmaisen katselukokemuksen Unibet TV:ssä. 

Lue myös:

VIDEO: Tältä näyttää eurooppalainen futiskausi tilastojen valossa

VIDEO: Romanialainen 15-vuotias korislupaus hämmästyttää!