Valioliiga kausiennakko: Manchester Unitedilla ja Jose Mourinholla paineet niskassa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 08/09/2017
Jaa tämä...

Manchester United jatkaa Jose Mourinhon kanssa kapuamistaan takaisin Valioliigan huipulle. Urakka on kova kuin Frodon ja Samin matka Mordoriin, esteitä on paljon ja takapakkia tulee välillä.

Mourinho aloitti viime kesänä mestarijoukkueen rakentamisen ostamalla kalliita pelaajia. Sama meno jatkui tänäkin kesänä, mutta silti tilanne Unitedin kanssa on se, että joukkue tarvitsee vieläkin vahvistuksia ollakseen Valioliigan huippuseurojen tasolla.

Viime kaudelle United tuli Valioliigassa kuudenneksi. Eurooppa-liigan voitto antoi joukkueelle paikan tämän kauden Mestareiden liigaan.

Manchesterin joukkueessa on yksi suuri muutos, joka ei niinkään näy kentällä, mutta tuntuu varmaan tosifanien sydämissä – ex-kippari Wayne Rooney on poissa, hän palasi Evertoniin.

Manageri Jose Mourinholla on tällä kaudella valtaisat paineet niskassa, mutta ehkä The Special One on sellaiseen jo tottunut. Manchester Unitedin on ehdottomasti oltava tällä kaudella mukana Valioliigan mestaruustaistossa, mikään muu ei kelpaa. Jos tämä ei toteudu, niin investoinnit tuntuvat hukkarahalta ja varmaan Mourinho joutuu lähtemään. Jos menestystä ei nyt tule, niin Mourinholla ei ole enää tekosyitä.

Jättiostos joka vuosi

Viime vuoden kesällä Mourinho tuhlasi Manchester Unitedin kassaan hankkimalla Paul Pogban keskikentälle ja tänä vuonna jättiostoja jatkettiin ostamalla Romelu Lukaku kärkeen loukkaantuneen Zlatanin tilalle. Lisäksi Mourinho on saanut joukkueeseen nuoren ruotsalaisen topparin Victor Lindelöfin sekä Chelseasta tutun keskikenttäpelajan Nemanja Maticin. Mourinhon viime reissulla Chelseassa Matic oli joukkueen mestaruuskauden ehdoton avainpelaaja. Maticin kohdalla Mourinho tietää hyvin tarkasti, että minkälaisen pelaajan hän hankki. Matic saattaa hyvinkin olla Unitedin avainpelaajia tulevalla kaudella.

Viime vuoden kesällä Mourinho käytti isot summat vielä Henrikh Mkhitaryaniin sekä Eric Baillyyn, joten viimeisen vuoden aikana portugalilaismanageri on ostanut Manchesterin punaisiin 295 miljoonalla punnalla mieleisiään pelaajia. Ja se totisesti tarkoittaa sitä, että jos peli ei suju, niin Mourinholla ei ole selittelyn varaa.

Ja Mourinholla on vieläkin toiveita siirtomarkkinoiden suhteen. Ainakin Ivan Perisicia hän on tavoitellut, ja siitä tulisi vielä liki 50 miljoonaa päälle maksettuja siirtokorvauksia.

Isokokoinen United

Jose Mourinho on selvästi rakentanut Unitedia Valioliiga silmällä pitäen. Unitedin joukkue on nyt todella isokokoinen ja vahva, todellinen voimanpesä, joka riepottelee kevyempiä ja taitavampia ryhmiä. Unitedin puolustuksessa on kokoa, topparit Bailly ja Lindelöf ovat kumpikin 187 cm pitkiä. Keskikentän kaksikko Pogba ja Matic ovat kumpikin yli 190 cm pitkiä ja osaavat pelata kovaa. Samaten kärkimies Romelu Lukaku on sellainen jässikkä, että häntä ei helposti siirretä syrjään. Lukakukin on yli 191 cm pitkä, ja painoakin hänellä on 94 kg ilman läskikerrosta.

Jos Unitedin tämän hetken avauksesta pitää kaivaa heikkouksia, niin ne ovat selvästi vasemman pakin tontti, keskikentän numero 10 ja laiturit. Kaksi viimeistä ongelmaa saattaisivat ratketa Ivan Perisicin hankkimisella, joten häneen niitä puntia vielä kannattaisi käyttää.

Jose Mourinho on Unitedin harjoitusotteluissa välillä käyttänyt muodikasta kolmen topparin systeemiä, mutta tämä on ilmeisesti vain yksi vaihtoehto, eikä missään nimessä tule olemaan joukkueen vakiosysteemi.

Manchester Unitedin matkassa takaisin kohti huippua on takana vahva perusta. Talouslehti Forbesin mukaan ManU on eniten voittoa tekevä jalkapallojoukkue koko maailmassa. Huippufutis on hyvin pitkälle nykyään rahan sanelemaa liiketointa, ja pitemmän päälle tämä tarkoittaa sitä, että ostamalla ja ostamalla United jossain vaiheessa saa kasaan huippuryhmän, jota johtaa huippumanageri. Kisa on kuitenkin kovaa huipulla, marginaalit ovat pienet. Ei se välttämättä ole The Special One, Jose Mourinho, joka nostaa Unitedin punaisessa paidassa Valioliigan mestaruuskannun.

Videolla Manchester Unitedin ja Real Madridin Super Cup -ottelun parhaat palat.

 

Lyö vedot  Unibetille!>>