VIDEO: Red Devilsien komeimmat derby-maalit!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

Tänään pelataan yksi jalkapallomaailman suurimmista ja mielenkiintoisimmista derbyistä, kun Manchesterin Valioliigajättiläiset Manchester United ja Manchester City kohtaavat toisensa ManU:n kotiareenalla Old Traffordilla kello 16.05 alkavassa huippuottelussa!

Viime kauden Valioliiga-voittaja City on tällä hetkellä sarjataulukossa kaksi pistettä Red Devilsiä edellä. Kautta on vielä paljon jäljellä, mutta ottelussa on fyysisten pisteiden lisäksi jaossa toiselle joukkueelle henkiset kolme pistettä ja tiukka yliote naapurista. Mikäli United haluaa voittaa ottelun ja ohittaa Cityn sarjataulukossa sen on tehtävä vähintään kaksi maalia, koska kauden yhdeksässä ensimmäisessä ottelussa 24 maalia tehnyt City tulee onnistumaan maalinteossa myös tänään. Maalijuhlia odotellessa onkin hyvä muistella hieman historiaa ja katsoa Manchester United TOP 5 maalit seurojen välisissä derbyissä:

Eric Cantona, 1994.

Yksi derbyhistorian hienoimmista maaleista on ranskalaisen legendan Eric Cantonan tekemä maali vuodelta 1994. Kyseisen derbyn avausmaali oli samalla koko Valioliigan ensimmäinen maali kaudella 1994 -95. Ottelu päättyi lopulta ManU:n suurinumeroisimpaan voittoon koskaan Citystä. Ottelu päättyi 5 – 0.

David Beckham, 2000.

Manchester City oli noussut neljän vuoden korpivaelluksen jälkeen jälleen kaudelle 2000 – 01 takaisin Valioliigaan. Ensimmäinen derby pitkään aikaan käytiinkin marraskuussa 2000 Cityn kotikentällä Maine Roadilla. Ottelu päättyi lopulta vieraiden 0 – 1 voittoon, kun vapaapotku mestari David Beckham johdatti punaiset voittoon.

Michael Owen, 2009.

Manchester Cityn manageri Mark Hughes ei voinut muuta kuin raivota kentän laidalla vuonna 2009 kun Unitedin Michael Owen ratkaisi ottelun viime hetkillä yhden kaikkien aikojen derbyistä. Maali-ilottelu päättyi luvuin 4 – 3 Owenin villeihin tuuletuksiin.

Wayne Rooney, 2011.

Yksi kaikkien aikojen hienoimmista Manchester Unitedin tekemistä maaleista on Wayne Rooneyn vuonna 2011 viimeistelemä saksipotkumaali Cityn verkkoon. Upea ”saksari” oli vielä kyseisen ottelun voittomaali.

Robin Van Persie, 2012.

”Mikä derby debyytti!” huusi ottelun selostaja Martin Tyler kun RVP niittasi vapaapotkusta vuoden 2012 toisen derbyn voittomaalin. Cityn pelaaja Samir Nasri voi ottaa 2 – 3 tappioon johtaneen maain omaan piikkiinsä. Ranskalainen nimittäin olisi voinut pysäyttää pallon muuriin, mutta ei tehnyt sitä. Kauden päätteeksi ManU vei Valioliiga-mestaruuden Cityn nenän edestä.

Peliyhtiö NordicBet tarjoaa tämän päivän derbyyn paljon pelikohteita. Käy asettamassa vetosi otteluun täältä.

Lue myös:

4 syytä, miksi HJK ei voita mestaruutta!

Huhu: Messi Valioliigaan!

Betway mainos
Betway Spesiaali!
Betway mainos
10€ Ilmaisvetoina joka viikko
Pelaa