Valioliiga kausiennakko: Manchester City paikkasi puolustusta kymmenillä miljoonilla

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 08/08/2017
Jaa tämä...

Manchester Cityn ongelma viime kaudella oli kehno puolustus. Tähän manageri Pep Guardiola on puuttunut kesän siirtomarkkinoilla. Benjamin Mendy oli kesän kallein pakki, hänet saatiin Monacosta 57.5 miljoonalla eurolla. Toiselle laidalle puolustukseen tuli Tottenhamista Kyle Walker 51 miljoonalla eurolla. Vielä Danilokin tuli Real Madridista laitapakkiongelmaa helpottamaan 30 miljoonala eurolla. Viime kauden liki katastrofaalista maalivahtitilannetta parantamaan Guardiola osti Benficasta Edersonin 40 miljoonalla eurolla. Ja toki Cityllä muitakin hankintoja täksi kaudeksi on, tärkeimpänä Monacosta ostettu laituri Bernardo Silva 50 miljoonalla eurolla. Näiden lisäksi voi vielä mainita Brasilian Vasco da Gamasta tulleen 19-nuorukaisen Douglas Luizin, joka joskus tulevaisuudessa saattaa hyvinkin olla Cityn keskikentän keskustan avainhahmo. City lainasi Douglas Luizin saman tien Espanjan Gironaan kasvamaan korkoa.

Manchester Citystä toki lähdettiinkin. Kelechi Ibeanacho siirtyi Leicesteriin 27.7 miljoonalla eurolla. Laituri Nolito lähti Sevillaan yhdeksällä miljoonalla ja laitapakki Pablo Zabaleta siirtyi West Hamiin ilmaiseksi. Jesus Navas ja Gael Clichy vaihtoivat myös maisemaa ilmaiseksi. Maalivahti Joe Hart tuli takaisin Torinon lainaltaan, ja jatkoi uudella lainapestillä West Hamiin.

Saavatko pakit puolustaa?

Manchester Cityllä on nyt taitavia nuoria puolustuspäässäkin, mutta antaako Guardiola heidän pelata pakintonttinsa rauhassa? Vai onko hyvin hyökkäävää taktiikkaa suosiva Guardiola antamassa laitapakeille ison vastuun hyökkäyspäässkin? Voittaako City tällä kaudella mieluummin 1-0 tai 4-3?

Viime kaudella Guardiola painotti hyökkäystä paljon, vastustajien piti taipua pelkästään siksi, että ne eivät saisi palloa juuri ollenkaan. Näinhän Guardiola hoiti hommatn varsinkin Barcelonassa.

Hyökkäysvoittoisuus kostautui Citylle kauden edetessä. Se aloitti elokuussa hienosti, ja oli alkuviikot Valioliigan selvä ykkösjoukkue. Syksyn edetessä homma alkoi hajota. Joulukuussa Manchester City hävisi ensin Chelsealle 1-3 ja perään Leicesterille 2-4. Kaiken kaikkiaan viime kaudella City piti maalinsa puhtaana vain 12 kertaa, kun esimerkiksi paikallisvastus Manchester United ja Tottenham pelasivat nollan viisi kertaa useammin.

Guardiolan hyökkäysusko kostautui myös Mestareiden liigassa. City putosi turnauksessa Monacolle kahden reippaanlaisen ottelun jälkeen Kotikentällä Etihad -stadionilla City voitti Monacon 5-3, mutta vieraspelissä tuli neniin 1-3 ja Monaco jatkoi vierasmaalisäännöllä kahdeksan parhaan joukkoon. Monaco -otteluparin jälkeen Guardiola väitti lehdistölle, että City hävisi, koska hyökkääjät eivät tehneet tarpeeksi maaleja. Kuusi maalia kahdessa ottelussa ei ollut Pepille tarpeeksi.

Vielä toppareita tulossa?

Guardiola on tänä kesänä käyttänyt yli156 miljoonaa puntaa puolustuksen parantamiseksi, mutta kyllä Cityn peräpäässä on vieläkin paljon kysymysmerkkejä. Joukkueen toppari osasto ei vakuuta vieläkään, yhtään uutta topparia ei kesän ostorytäkässä ole Etihadille hankittu. Nykyisistä Vincent Kompany on mainio pelimies, mutta yhtä loukkaantumisherkkä kuin Litmasen Jari. Olisi ihme, jos Kompany pystyisi pelaamaan edes puolet kauden otteluista. Kaksi muuta City topparia ovat John Stones ja Nicolas Otamendi, jotka eivät ole ollenkaan vakuuttaneet Cityn vaaleansinisessa paidassa. Kolmen edellämainitun lisäksi Guardiolalla on käytössä vain kokematon, 19-vuotias Adarabioyo sekä epäsuosiossa olevat Denayer ja Mangala. Toppariosastolle saattaa kyllä hyvinkin vielä tulla Citylle lisämiehiä. Southamptonin van Dijk on ollut myös Guardiolan listalla, mutta 60 miljoonan punna hinta on liika Cityllekin. Real Sociedadin Martinez saattaisi hyvinkin vielä tulle Etihadille, hintapyynto on alle 30 miljoonaa puntaa.

Cityn hyökkäyspää on niin loistava, että se pelaa erinomaisesti aivan itsekseenkin. Puolustuksen mukana City tälläkin kaudella loistaa tai kaatuu. Viime vuonna kaatui, saako rahalla kaiken korjattua?

 

Lyö vedot  Unibetille!>>