VIDEO: Tätä tarjoaa Valioliigan Boxing Day

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: Youtube
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Tänään on 26. päivä joulukuuta eli Tapaninpäivä. Joissakin maissa tämä tunnetaan joulupäivänä, toisissa toisena joulupäivänä, mutta Isossa-Britanniassa tämä päivä tunnetaan Boxing Dayna. Ja jokainen jalkapalloa vähänkin seuraava tietää varmasti mitä se tarkoittaa?

Boxing Day on yksi koko Englannin Valioliigan tärkeimmistä yksittäisistä pelipäivistä, jolloin jokainen 20 sarjan joukkuetta tulessa eripuolella englantia. Se tarkoittaa penkkiurheilijoille todellisesta hunajaa peräti kymmenen päivän mittaan pelattavan ottelun myötä! Boxing Daysta myös alkaa perinteinen muutaman ottelun mittainen rykäisi, joka voi nostaa jonkun seuran nopeastikin pari pykälää ylemmäksi sarjataulukossa, tai romahduttaa lopullisesti mestaruushaaveet.

Miksi Tapaninpäivästä sitten on tullut Englannissa niin merkittävä päivä jalkapallon peluulle? Siihen on varmasti montakin syytä, kuten kaupalliset ja käytännölliset syyt: Ihmiset ovat lomalla töistä, ja näin ollen heillä on matalampi kynnys mennä stadioneille/kuppiloihin katsomaan otteluita tai tilata maksullisia otteluita TV-ruutuihin ajankuluksi. Yksi tarina syiden taustalla on kuitenkin ylitse muiden. Vanhan hienon ja futisromantiikkaa parhaimmillaan sisältävän tarinan mukaan kaikki on saanut alkunsa vuonna 1914. Tarinan mukaan saksalaiset ja englantilaiset sotilaat laskivat Tapaninpäivänä vuonna 1914 kesken ensimmäisen maailmansodan aseet muutamaksi tunniksi, jotta he voisivat pelata jalkapalloa! Väitetty ottelu käytiin aikoinaan Wulverghemissä Belgiassa, ja brittisotilaat tietenkin voittivat sen.

On tarina sitten totta tai ei, niin se ei poista sitä tosiasiaa että Boxing Day on yksi maailman hienoimmista urheilupäivistä ja se on täällä taas. Ei muuta kuin jokainen kynnelle kykenevä sohvan äären nauttimaan huippufutiksesta.

Täsä vielä historian saatosta poimitut TOP 3 Boxing Day maalit:

WAYNE ROONEY VS. HULL CITY— BOXING DAY 2013

CRISTIANO RONALDO  VS. SUNDERLAND— BOXING DAY 2008

GARETH BALE VS. ASTON VILLA — BOXING DAY 2012

Lue myös:

VIDEO: Joulupukki on kovakuntoinen urheilija

Video: NHL-tähtien parhaat joululahjamuistot

BONUS 100€ ja 70€ ilmaisvetoina
Avaa pelitili nyt!
Pelaa