Valioliigan mestari 21.3.2014 | City suosikki Valioliigan mestariksi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Valioliigan mestaruus on neljän kauppa

Vihje lyhyesti

– Valioliigan mestaruus alkaa pikku hiljaa ratketa. Neljä joukkuetta on vielä tosissaan mukana mestaruusjahdissa.

– Chelsea on kärjessä, ja joukkueelle annetaan mestaruudesta muutaman kymmeneyksen alle kolmen kertoimia. Chelseaa kuitenkin tulee vielä rasittamaan panostaminen Mestarien liigaan. Joukkueen hyökkäys on ajoittain ollut vaisu, Torres ja Eto’o eivät ole huippukärkiä.

– Liverpool saa yli neljän kertoimia. Joukkue on ylisuorittanut koko kauden ja ammattivedonlyöjien piirissä odotellaan Poolin notkahtamista tasolleen. Joukkueen kärkipari on kuitenkin ollut supehyvä koko kauden.

– Arsenalin kertoimet ovat nousseet jo 14:sta. Joukkue oli alkukaudesta sarjataulukon ylivoimainen ykkönen, mutta lukuisat pahat loukkaantumiset taitavat viedä joukkueen mahdollisuuden mestaruuteen. Viimeisimpänä sairastuvalla on keskikentän tähti Mesut Özil.

– Manchester City on vedonvälittäjien ykkösuosikki, joukkueen voittokerroin on alle 2.50. City saa keskittyä täysillä Valioliigaan, koska se on jo muista turnauksista ulkona. Loukkaantumisongelmiakaan Cityllä ei ole.

Vihje: Liverpool, kerroin 4.20 Betsson 

 

 

Lähtökohdat loppukauteen

Valioliigan mestaruustaisto tiivistyy. Tällä kaudella viimeisistä kuukausista on tulossa mukavan jännittävät, vielä neljällä joukkueella on aivan realistiset mahdollisuudet mestaruuteen. Chelsea johtaa sarjaa, sillä on 30 ottelusta 66 pistettä. Kakkosena on Liverpool, jolla on 29 ottelusta 62 pistettä. Arsenal on Liverpoolin kanssa samassa pistemäärässä saman verran otteluita pelanneena. Manchester City on pelannut 27 ottelua ja pisteitä on 60. Viidentenä oleva Tottenham on seitsemän pistettä Cityä perässä, eikä kyllä enää millään ehdi karjen vauhtiin. Varsinkin kun Spurs on kehnossa kunnossa.

Chelsea kohtaa kärkijoukkueista kotikentällään vielä Arsenalin ja vieraskentällä Liverpoolin. Chelsean Valioliigataistoa painaa vielä Mestareiden liiga, jossa joukkue selviytyi jatkoon. Mestareiden liiga on joukkueelle ja erityisesti manageri Jose Mourinholle tärkeä turnaus. Mestareiden liigan otteluita edeltävät ja seuraavat Valioliigapelit tulevat olemaan Chelsealle vaikeita. Jos kaavamaisesti ajatellaan, että Chelsea voittaa kaikki huonommat joukkueet, ja kärkijoukkueet kotonaan, mutta häviää vieraissa, niin Chelsean pistemääräksi tulee 87.

Liverpool pelaa kotikentällään Manchester Cityä ja Chelseaa vastaan. Liverpool on jonkin verran ylisuorittanut, joukkueen loistava hyökkäys on kantanut vaikka puolustus olisikin vuotanut. Liverpool voitti esimerkiksi Swansean 4-3, Fulhamin 3-2 ja Stokes 5-3. Liverpool on viimeksi hävinnyt Valioliigassa joulukuussa. Joukkue ei ole aivan niin hyvä kuin parin viime kuukauden tulokset antavat ymmärtää, on aivan odotettavaa, että lähiviikkoina joukkue pelaa huonompiakin otteluita. Liverpool ei enää kohtaa vieraskentällä kärkijoukkueita, ja kaikki ottelut voittaessaan sen pistemääräksi tulisi 89. Tämä on kyllä hyvin epätodennäköinen voittokulku.

Arsenal saa vedonvälittäjiltä selvästi muita suuremman mestaruuskertoimet. Joukkue oli alkukaudesta loistava ja johti sarjaa useamman pisteen erolla viikkokausia. Tämän jälkeen loukkaantumiset ovat alkaneet riivata joukkuetta. Viimeisin syrjään joutunut on keskikentän Mesut Özil, joka on sivussa kolmisen viikkoa. Myös Jack Wilshere, Theo Walcott ja Abou Diaby ovat vielä pitkään sivussa, Aaron Ramsey saattaa palata kentille lähiaikoina. Arsenal on vielä mukana FA Cupissa, ja tämä jonkin verran häiritsee Valioliigan otteluita. Liigassa Arsenal saa kotikentälleen Manchester Cityn ja kohtaa vieraissa Chelsean. Kahdeksan voittoa ja tappio Chelsealle tuo Arsenalin 86 pisteeseen. Puolirampa, hieman laskusuunnassa oleva Arsenal tuskin pystyy tähän.

Manchester Cityllä on vielä 11 ottelua jäljellä Valioliigassa. Seura on jo pudonnut Mestareiden liigasta ja FA Cupista, joten keskittyminen voidaan kohdistaa täysin liigamestaruuden jahtaamiseen. Kärkijoukkueista City kohtaa vieraissa Arsenalin ja Liverpoolin. Yhdeksällä voitolla joukkue nousee 87 pisteeseen. Cityllä lienee liigan paras joukkue, heikkoa kohtaa ei löydy. Loukkaantumiset eivät tällä hetkellä joukkuetta juurikaan haittaa. Kun vielä keskitymistä häiritseviä tekijöitä ei ole, on City vedonvälittäjien ykkössuosikki liigamestariksi.

Perustelut vihjeelle

Unibet tarjoaa Manchester Cityn voitosta kerrointa 2.40, Chelsea saa 2.90. Betsson antaa Liverpoolille 4.20 ja Arsenalille 14. Parempia kertoimiakin löytyy, kunhan jaksaa kahlata läpi pelifirmoja. City voittaa liigan hieman yli neljä kertaa kymmenestä, joten sen kertoimet hipovat järkipelin rajaa. Chelsea taas ei voita 35 kertaa sadasta, Mestarien liigan paineet tuovat heikompia pelejä Valioliigakentille. Paras veto tarjolla olevista lienee kuitenkin Liverpool. Joukkue on terve ja kärkipari on ollut huimassa iskussa. Järkiveto 4.20 ei aivan ole, mutta siihen hieman rahaa sijoittamalla on mukava katsella Poolin hurlumhei-peliä ja toivoa, ettähe osuvat useammin kuin vastustaja.

Vihje: Liverpool, kerroin 4.20 Betsson 

 

 

Veikkaussivut | Anssi