VIDEO: Vatasen mahtava nousu johti tärkeään täysosumaan! - "Hän antoi joukkueelle nostetta"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 12/02/2014
Jaa tämä...

Sami Vatanen jatkaa pistetehtailuaan.

Anaheim Ducksia edustava Sami Vatanen on ollut kuluvalla NHL-kaudella loistavassa vireessä. Suomalaispakin tilille on napsunut mukavasti tehopisteitä, kun valmennusjohto on ymmärtänyt antaa herralle kunnolla vastuuta.

Pistetehtailu jatkuikin jälleen maanantaiyönä, kun Ducks kohtasi Tuukka Raskin Boston Bruinsin. Vatanen vastasi joukkueensa elintärkeästä 1-1-tasoitusosumasta toisessa erässä.

Vihjesivustoltamme löydät mukavasti vinkkejä illan Valioliiga-kierrokselle! Mukana myös kattava vihje Illan Liiga-matsiin Blues-Tappara! ]

Maali oli kuin hyökkäävän NHL-puolustajan oppikirjasta. Vatanen nousi keskialueen yli hirveällä vauhdilla pää ylhäällä, kuin muuan Kimmo Timonen. Hyökkäyssinisen jälkeen suomalainen jätti kiekon joukkuetoveri Pat Maroonille ja ajoi itse röyhkeästi maalille. Maroon laukoi limpun luukulle ja Vatanen lapioi irtokiekon sisään aivan Raskin nenän edestä.

Maali oli ankkalaumalle enemmän kuin tärkeä, sillä Bruins oli siirtynyt ottelussa johtoon vain minuutti ennen tasoitusta.

– Se tapahtui todellakin juuri oikeaan aikaan. Bruins oli juuri tehnyt maalin ja heillä oli ollut vielä useampikin maalipaikka. Koko vaihtopenkkimme tarvitsi uutta nostetta ja Sami antoi sitä meille, Ducks-luotsi Bruce Boudreau hehkutti.

Huomioitavaa maalissa on myös Vatasen rajaton röyhkeys. Jyväskylän pieni suuri mies ei paljoa ujostellut huomatessaan paikan nousulle. Maalille ajo oli myös kerrassaan kaunista katseltavaa, sillä suomalaispakki jätti yli 10 senttiä pidemmän Bruins-pakki Zach Trotmanin tilanteessa täysin kakkoseksi.

Vatanen ei muuten ujostellut matsissa omassakaan päässä. Tehopakki nappasi maalinsa lisäksi tililleen peräti viisi blokattua laukausta, joka oli suurin lukema koko ottelussa. Vatanen palkittiinkin uurastuksestaan ottelun kakkostähden tittelillä.

Ducks voitti ottelun lopulta niukasti maalein 3-2.

Vatanen on iskenyt 26 pelaamassaan ottelussa tehot 6+14=20 ja pitää hallussaan puolustajien pistepörssin kolmatta sijaa.

Katso Vatasen ihana maali tästä!

Ja tsekkaa matsin huippuhetket kokonaisuudessaan tästä!

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut