Veikkaus herättää epävarmuutta!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Pitkävedossa Veikkaus pyöristää kertoimia alaspäin.

Ilta-Sanomat kertoi viime viikolla, miten Veikkaus pyöristää pitkävedossa kertoimia alaspäin. Nyt keskustelu on yltynyt hieman voimakkaammaksi, mutta systeemiin ei ole tulossa muutosta. Alla esimerkki kuinka Veikkaus manipuloi kertoimia. 

Pelaat kahta ottelua, toisessa kerroin on 1,70 ja toisessa 1,58. Kun nämä kerrotaan keskenään, tulee kertoimeksi 2,686, jonka Veikkaus pyöristää kertoimeksi 2,68! Todellisuudessa saat siis pienemmät kertoimet kuin 1,58 ja 1,70, koska kertoimia pyöristetään aina alaspäin. Jos pelikohteet menevät oikein (esimerkki panos 100e) voitat 268 €. Jos taas kerroin olisi pyöristetty ylöspäin (2,69) olisi voitto ollut 269 €! Lisäksi Veikkaus pyöristää voitot kymmenen sentin tarkkuudella aina alaspäin.

Ulkomaalaisilla peliyhtiöillä ei ruveta pyöristelemään kertoimia ollenkaan! Jos olet saanut yhteiskertoimeksi esimerkiksi 12,3456, ei tätä ruveta pyöristelemään. Vasta kun lasketaan voittoja, ulkomaalaiset yhtiöt pyöristävät voitot sentin tarkkuudella! Tässä tapauksessa voitto olisi 1234,57€.

 

Lukijoiden kommentteja Ilta-Sanomien sivuilta

Lukijat eivät sulata hevillä Veikkauksen pyöristyssääntöjä:

”Palautusprosentti Veikkauksella huononee siis entisestään: ensin katkaistaan desimaalit ja sen jälkeen katkaistaan sentit! Tuplavoitto Veikkaukselle siis. Yksi hyvä syy (sen pääasiallisimman isompien kertoimien lisäksi) pelata muualla kuin Veikkauksella.”

”Itsekin pyyhkäisen aina laskuista sentit pois ja maksan vain tasaeurot. Jos luottokortti-, sähkö- tai puhelinyhtiöstä jne. kyselevät perään, niin ilmoitan sitten, että minulla on tällainen käytäntö, että Suomessa lain määräämistä pyöristyssäännöistä välittämättä pyöristän kaikki minun maksettavaksi tulevat summat alempaan euroon. Pahoittelen toki mielipahaa, mutta käytäntööni ei ole tulossa muutosta.”

Jos haluat pelata peliyhtiöillä, jotka eivät pyöristele senttejä alaspäin, katso lista vedonlyöntisivuista, joilta saat lisäksi PALJON paremmat kertoimet mitä Veikkaus pystyy tarjoamaan.