Pitkävetovihjeet ja Veikkausvihjeet

Parhaat talletusbonukset

Chelsea – Manchester United 7.2.2016 klo 18.00

Pelaa vihje: yli 4.5 korttia, kerroin 1.79  Unibet >>

Aikaisempina kausina Chelsean ja Manchester Unitedin ottelut olivat aikalailla ratkaisevia mestaruuden kannalta. Nyt tilanne on toinen, kumpikin on epäonnistunut pahasti. Kaksi kuolevaa dinosaurusta kohtaavat, ennen kuin sitten kesällä kumpikin joukkue laittaa ryhmänsä uuteen uskoon, aivan uuden managerin johdolla. Jose Mourinho oli vastuussa Chelsean surkeata alkukaudesta, ja kai sen jonkinlaista ironiaa on, että hän on todennäköisin vaihtoehto Manchester Unitedin seuraavaksi manageriksi. Nykyinen käskijä Louis van Gaal saa jatkaa ainoastaan, jos joukkue pelaa tuloksellisesti ja pelillisesti erinomaisen loppukauden.

Chelsean manageriksi tuli kesken kauden Mourinhon jälkeen Guus Hiddink, ja ei se ihan mahdotonta ole, että hän jatkaisi ensi kaudellakin. Mutta kyllä siinäkin tapauksessa Chelsean miehistö menee aikalailla uusiksi. Useampikin mestaruuskauden avainpelaaja ja todellinen supertähti lähteneen muualle

Chelsea on luonnollisesti kotikentällään suosikki. Unibet antaa sen voitosta kertoimeksi 2.12 ja Unitedin voitosta saisi 3.97. Ottelusta odotetaan vähämaalista, alle 2.5 maalia saa kertoimeksi 1.60. Ottelusta saattaa tulla kuuma, kummallakaan ei ole hävittävää. Valju esitys ei kyllä oikein kelpaa kummallekaan. Ja kun vielä erotuomarina on korttiherkkä mies, niin yli 4.5 korttia Unibetin kertoimella 1.79 on tarpeeksi hyvä veto pelikupongille asti.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Super Bowl 50 Carolina Panthers – Denver Broncos 8.2.2016 klo 01.30

Pelaa vihje: 1. jakso Carolina -3, kerroin 1.80  Bet365 >>

Super Bowl numero 50 pelataan Kalifornian Santa Clarassa Levi’s Stadiumilla, joka on San Francisco 49’ersin kotikenttä. Vastakkain ottelussa ovat Denver Broncos ja Carolina Panthers. Yhdysvalloissa pidetään siitä, että suuret ottelut voidaan nähdä joukkueiden tähtipelaajien kautta. Amerikassa on vahva sankarikultti. Tällä kertaa Super Bowl antaa mainion paikan nähdä joukkueet pelinrakentajiensa kautta.

Denver Broncosin QB Peyton Manning on yksi lajin kaikkien aikojen parhaita, mutta nyt 39-vuotiaana, 18 kautta NFL:ssä pelanneena Manning alkaa olla mennyt suuruus. Hän pelasi heikon kauden ja todennäköisesti lopettaa pelaamiset tähän Super Bowliin. Manningilla on kuitenkin loistava peliäly, ja vaikka heittokäsi ei ole entisen veroinen ja jalat vanhat miehet hitaat köpöttelykepit, niin silti hän on tarpeeksi hyvä voittamaan isonkin ottelun. Ja kuinka monta Hollywood -elokuvaa onkaan tehty siitä tarinasta, jossa vanha ja kulunut mestari vielä kerran nousee kehään, haastaa kukkoilevan ennakkosuosikin ja vie voiton.

Carolina Panthersin pelinrakentaja Cam Newton on hyvä valinta kukkoilevaksi ennakkosuosikiksi. Newton pelaa nyt viidettä kauttaan, ja hän on noussut lajin huipulle. Newton oli yliopistoaikoina huima pelaaja, hänet valittiin yliopistosarjojen parhaaksi pelaajaksi ennen Newtonin siirtymistä NFL:n. Tällä kaudella Newton on ollut erinomainen, hän on jo melkein varma voittaja kauden parhaan pelaajan MVP-tittelin saajaksi.

Kummassakin pudotuspeliottelussa Carolina on aloittanut hyvin, joten parasta vetoa Super Bowliin voisi hakea siitä, että Carolina on kärjessä puoliajalla. Ottelun voittokertoimet ovat selvästi Carolinaan kallellaan. Bet365:n kerroin Carolinan voitolla on 1.44, ja Denveristä saisi kertoimeksi 2.85. Tasoitus on 5.5 pistettä. Carolinan kerroin on liian vähän pelattavaksi, ja viiden pisteen tasoitus on petollinen. Loppuottelussa on kuitenkin vastakkain kaksi liigan parasta joukkuetta, ei niiden tasoero ole kertoimien verran. Pelikupongille on syytä laittaa Carolina -3 ensimmäinen puoliaika Bet365:n kertoimella 1.80.

 

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Tottenham – Watford   6.2.2016 klo 17.00 | Valioliiga

Pelaa vihje: Watford +1, kerroin  2.04  Unibet >> 

On aivan perusteltua väittää, että Tottenham on valioliigan paras joukkue tällä hetkellä. Toki Leicesterin ja Manchester Citynkin puolesta voi sanoa samaa, nämä kolme joukkuetta ovat viiden ja kymmenen ottelun kuntopuntarin kärkikolmikko. Watfordkin on kelpo joukkue, mutta Spurs saa sitä vastaan niinkin pieniä voittokertoimia kuin 1.50

Tottenhamin viime aikainen menestys johtuu kyllä aika paljon joukkueen helposta otteluohjelmasta. Pari viikkoa sitten Tottenham tarvitsi Dele Allin ihmemaalin Crystal Palace -voitossa. Joulun jälkeen Spurs kohtasi Watfordin vieraissa ja silloin Tottenham oli onnekas yhden miehen vajaalla lopun pelannutt kotijoukkuetta vastaan.

Aivan kuten muutkin kärkijoukkueet, niin Tottenhamilla on kaksi todella kovaa avainpelaajaa Dele Allissa ja Harry Kanessa. Nuori kaksikko on varmasti kesällä haluttuja pelaajia siirtomarkkinoilla. Gareth Balen lähtöä Spurs ei muutama vuosi sitten pystynyt estämään, saapa nähdä miten käy. Ajatusleikkinä voisi ajatella, minkälainen joukkue Spurs olisi nyt, jos sillä olisi ollut rahaa ja vetovoimaa, että Bale olisi jäänyt joukkueenseen. Nyky-Tottenham Balella vahvistettuna olisi ollut todella kova ryhmä Valioliigassa.

Noin 1.50 -kertoimet ovat aivan liian vähän Tottenhamin voitosta. Spurs ei ole erityisen häävi kotijoukkue. Sen saldo White Hart Lanella on vain 2-1-2, Leicester ja Newcastle ovat päihittäneet sen omalla stadionilla.

Veto on syytä löytää Watfordin tasoituksista. Unibet antaa kertoimen 2.04 asian handicapWatford +1 -tulokselle. Spursin yhden maalin voitolla lantit saa takaisin.

Veikkaussivut | Anssi

Manchester City – Leicester 6.2.2016 klo 14.45

Pelaa vihje: Leicester +0.5, kerroin 2.40  Unibet >>

Leicester pelaa jälleen huiman Valioliiga-ottelun. Miten pitemmälle kausi etenee, sitä jännittävämmäksi Leicesterin ottelut käyvät. Olisihan se vuosisadan paukku, jos yksi Valioliigan pienimmistä seuroista päihittäisi moninkertaisilla budjeteilla pelaavat jättiseurat koko kauden mittaisessa kisassa. Lauantain ottelu on erityisen tärkeä, sillä vastassa on suurin kiistakumppani Manchester City. City on vetomarkkinoiden ykkösuossikki mestariksi, sen mestaruuskerroin on esimerkiksi Unibetilla 2.25. Leicesterin Valioliigan mestaruuskerroin on 5.50, välissä on vielä Arsenal kertoimella 4.00. Parhaillaan Leicester on sarjakärjessä 50 pisteellä, City on kakkonen kolme pistettä perässä. Leicester pelaa nyt ensin Cityn vieraana Etihad -stadionilla ja heti perään se matkaa Arsenalin Emiratesille. Jos Leicester selvittää nämä kaksi ottelua kunnialla, niin kyllä se sitten alkaa olla jo vetomarkkinoillakin kärkiehdokkaita mestariksi asti. Jos Leicester sattuisi voittamaan tämän ottelun, niin kyllä kuuden pisteen etumatka Manchester Cityyn olisi jo aikamoinen etu.

Joulun jälkeen Leicester ja City pelasivat maalittoman tasapelin Leicesterin King Power -stadionille. Tällä kertaa ykköstähdet ovat paremmassa kunnossa, ja kun taas Cityn puolustus ei ole, niin Leicester vaikuttaa kertoimiaan vahvemmalta. Se on edelleen vetomarkkinoilla aliarvostettu, Unibet antaa Cityn voitosta vain 1.60 -suuruisen kertoimen. Paras veto otteluun on Leicester +0.5, josta Unibet antaa kertoimeksi komeat 2.40.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Portland TrailBlazers – Toronto Raptors   5.2.2016 klo 05.00 | NBA

Pelaa vihje: yli 203.5 pistettä, kerroin 1.90  Guts>> 

Toronto Raptors on kuuma joukkue, se on nyt voittanut 12 viimeisistä 13 ottelusta. Portlandkin pelaa parhaillaan parasta peliään, sillä on viiden voiton putki. Tänä iltana saattaa olla tiedossa kovatasoinen, kahden kuuman joukkueen kohtaaminen. Ja kun kyse ei ole pudotuspelien tiukasta puolustamisesta, niin totals -raja 203.5 tuntuu hieman alhaiselta.

Portland on tehnyt noin 109 pisteen keskiarvon nyt voittoputkensa aikana. Raptors taas on tehnyt vähintään sata pistettä kymmenessä 11 viimeisestä ottelusta. Kolme neljästä viimeisestä ottelusta näiden joukkueiden välillä on mennyt yli vetomarkkinoiden totals-rajan.

Portlandin peliin kuuluu hyvä heittopeli kolmosen viivan takaa. Se on yksi NBA:n neljästä joukkueesta, jolla on ottelukohtainen keskiarvo enemmän kuin kymmenen osumaa kaaren takaa. Edellisessä ottelussaan, jossa Blazers kaatoi Minnesotan, se upotti 11 kolmosta.

Amerikkalaiset rakastavat hämäriä vedonlyöntitrendejä, ja tässä yksi. Toronto on mennyt viimeisissä kuudessa matkaottelussan yli ottelun totals-rajan, kun vastassa on joukkue, jolla on positiivinen kotisaldo. Se, merkitseekö tuo mitään, saa jäädä jokaisen itsensä päätettäväksi.

Toronton voittosaldo on komea 33-16, ja Portlandin on 24-26. Toronto on Itäisen konferenssin sarjataulukon kakkonen. Portland on länsipuolella sijalla kahdeksan.

Kupongille totals-veto: yli 203.5 pistettä Gutsin kertoimella 1.90.

Veikkaussivut | Anssi

New Orleans Pelicans – Los Angeles Lakers 5.2.2016 klo 04.35

Pelaa vihje: Pelicans -10.5, kerroin 1.90  Bet365 >>

New Orleans Pelicans on pelannut todella yllättävän vaisun NBA-kauden. Los Angeles Lakersin kehnous taas ei ollut yllätys. Tämän illan kotijoukkueen Pelicansin voittosuhde on 18-30, vierailija Lakersilla on kymmenen voittoa ja 41 tappiota. Joukkueet ovat Läntisen konferenssin surkimuksia, kummallakaan ei ole asiaa pudotuspeleihin, ellei sitten Pelicans onnistu kehittämään jotenkin aivan ihmeellisen loppukirin. Lakers taitaa mieluummin hävitä ja saada siitä hyvästä paremman draft-vuoron. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. Tammikuussa Lakers oli Los Angelesissa neljä pistettä parempi.

Lakers on vieläkin Kobe Bryantin joukkue, mutta ei siksi, että Bryant olisi joukkueen ehdoton ykköspelaaja. Bryant on Lakers -legenda, jonka ura päättyy kauteen. Oikeastaan koko kauden tähän saakkaa Bryant on ollut kehno pelaaja. 37-vuotias ”Black Mamba” pelasi tiistaina niin kuin joskus menestyksen vuosina. Kotikentällään Lakers päihitti Minnesota Timberwolvesin 119-115, ja Bryant teki 38 pistettä. Kobe oli myös taas vastuunkantaja viime minuuteilla, 14 Bryantin pisteistä oli Lakersin 18 viimeisen pisteen joukossa. Bryantin heittoprosenttikin oli mainio, kymmenen sisään 21 heitosta. Aikaisemmin tällä kaudella hän on heittänyt todella heikolla prosentilla. Minnesota -ottelussa Bryant osui hyvin myös kolmosen kaaren takaa, 11 heitosta seitsemän meni koriin.

Vetomarkkina on aika hyvin saanut ottelun selvitettyä. Pelicans on niin kova suosikki, että sen voittokerroin esimerkiksi Bet365:lla on vain 1.16, tasoitus on 10.5 pistettä. Kyllä kotijoukkueelle voi antaa etumatkaa tuon määrän, ja silti se kelpaa vetokupongille. Lakersin viime aikainen hyvä heittoprosentti ei kestä pitkään. Kobe on jo vanha mies. Kupongille siis Pelicans -10.5 Bet365:n kertoimella 1.90.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Los Angeles Clippers – Minnesota Timberwolves   4.2.2016 klo 05.30 | NBA

Pelaa vihje: Clippers -9.5, kerroin 1.70  Guts>> 

Kotijoukkue Los Angeles Clippersin voittosuhde on 32-16, ja vierasjoukkue Minnesota Timberwolvesin voittosuhde on 14-36. Clippers Chris Paulin johdolla on nyt neljän voiton putkessa, kaksi viimeistä se on voittanut kaksinumeroisella piste-erolla. LA Lakers kaatui 105-93 ja kova Chicago Bulls meni nurin hienosto 120-93. Clippers on selvästi kovakuntoinen joukkue. Se on myös ollut Minnesotalle hankala vastus viime aikoina. Huhtikuun 2012 jälkeen Clippers on voittanut T-Wolvesit 14 kertaa eikä Minnesota ole voittanut kertaakaan.

Clippersin tähtilaituri Blake Griffin on ollut nyt pidemmän aikaa sivussa, mutta se ei ole hidastanut joukkuetta. Vetomarkkina kyllä ajattelee, että Griffinin poissaolo olisi jotenkin suurikin ongelma Clippersille, joukkue on viime viikot ollut aliarvostettu. Griffinin loukkaantumisen jälkeen Clippers on tasoituksen kanssa voittanut 13 ottelua ja hävinnyt viisi.

Trendiä voisi jatkaa tässäkin ottelussa. Guts antaa kertoimen 1.70 sille, että tässäkin ottelussa Clippers vie ainakin kymmenen pisteen voiton. Kyllä sille voi pienen panoksen laittaa. Ratsastetaan kuumalla ja aliarvostetulla joukkueella.

Veikkaussivut | Anssi

Everton – Newcastle   3.2.2016 klo 21.45 | Valioliiga

Pelaa vihje: Newcastle +0.5, kerroin  2.33  Unibet >> 

Niin kuin useampaankin kertaan on jo mainittu, niin Evertonin puolustus vaan ei ole hyvä. Se on pitänyt tällä kaudella Valioliigan kotiotteluissaan vain kerran maalinsa puhtaana. Nyt Evertonille annetaan Newcastlea vastaan voittokertoimeksi vain alle 1.70 -tasoisia kertoimia, ja se on aivan vähän noin kehnosti puolustavalle joukkueelle. Viimeisissä 12 liigaottelussaan Everton on saanut kasaan vain kaksi voittoa. Yksi näistä voitoista oli Evertonin ja Newcastlen edellinen kohtaaminen Newcastlen St James Parkilla joulun aikaan. Tulos tuolloin Evertonille 1-0.

Everton on sarjataulukossa kahdeksan pistettä Newcastlen yläpuolella. Everton on sijalla 12 ja Newcastle juuri putoamisrajan alla. Viiden ottelun kuntopuntarissa Newcastle on kuitenkin Evertonin yläpuolella. Everton on alamaissa, ja jos jollain vedonlyöjällä on kärsivällisyyttä ja kiinnostusta, niin Unibet antaa kertoimen 150 sille, että Everton putoaa sarjaporrasta alemmas. Onhan se kaukainen mahdollisuus, mutta kyllä sen saama kerroin on ylikerroin, ainakin hivenen.

Newcastle on heikko vierasjoukkue. Se on saanut vieraskentiltä enemmän pisteitä kuin se on tehnyt vierasmaaleja, lukemat ovat 7 ja 6. Newcastle teki siirtoikkunan aikana pari hyvää kauppaa, uusia pelaajia ovat Andros Townsend ja Seydou Doumbia. Kumpikin uusista saattaa hyvinkin olla tänään kentällä.

Newcastle huilasi viikonloppuna, kun taas useampikin Evertonin pelaaja pelasi FA Cupin ottelun Carlislea vastaan.

Annetuilla kertomilla on pakko laittaa peliä vierasjoukkueen puolesta. Newcastle +0.5 saa Unibetilta mainion kertoimen 2.33 ja sen voi huoletta pelata.

Veikkaussivut | Anssi

Watford – Chelsea 3.2.2016 klo 21.45

Pelaa vihje: yli 2.5 maalia, kerroin 2.15  Bet365 >>

Chelsea on pikku hiljaa petraamassa. Guus Hiddink on nyt toisella kierroksellaan Chelsean managerina vielä voittamaton. Viime viikonloppuna Chelsea pelasi FA Cupissa hyvin motivoituneena, ja jyrän alle jäi Championshipin pikkuseura MK Dons 5-1. Chelsean edellinen Valioliigan ottelu oli komea 1-0 -voitto Arsenalin Emirates -stadionilla.

Watfordkin voitti FA Cupin ottelun viikonloppuna. Se kukisti Championshipin keskikastin joukkueen Nottinghamin vieraissa 1-0. Edellisen kerran Valioliigan ottelussa Watford voitti kotonaan Newcastlen 2-1.

Valioliigan sarjataulukossa joukkueet ovat keskikastin paikkeilla. Watford on ankkuroinut itsensä sijalle kymmenen. Se tulee selviämään sarjassa, mutta Euroopan kenttien paikat jäävät siltä saamatta. Chelsea oli pahimmillaan jo putoamiskampailussa, mutta pikku hiljaa sekin nousee kuiville. Nyt Chelsea on sijalla 14, vaikka se parantaakin niin tuskin se mitenkään saa kärkikuusikkoa kiinni. Chelsea ei siis ensi kaudella pelaa Euroopan turnauksissa.

Vetomarkkina on aina luottanut Chelseaan, vaikka se onkin pelannut kehnosti. Nyt sen suosikkiasema alkaa jo pikku hiljaa olla hyvinkin perusteltua. Chelsea saa Bet365:ltä voittokertoimeksi 1.90, ja on se kyllä liian vähän pelattavaksi. Parempi luottaa siihen, että Chelsean perä vuotaa edelleen, ja kummankin joukkueen kärjet ovat kuumana. Yli 2.5 maalia saa Bet365:ltä kertoimeksi hienot 2.15, se kupongille.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Norwich – Tottenham    2.2.2016 klo 21.45 | Valioliiga

Pelaa vihje: Norwich +0.5, kerroin  2.00  Unibet >> 

Norwichin edellinen Valioliiga-ottelu oli 4-5 -kotitappio Liverpoolille. Norwichin manageri Alex Neil sanoi ottelun jälkeen, että ”me onnistuimme tekemään todella hyvästi suorituksesta pelkkää kuraa”. Liverpool -häviön myötä Norwich on nyt neljän tappion putkessa. Norwich on nyt viime kierrosten otteluiden ansiosta vajonnut putoamiskamppailuun. Se on sijalla 17, eli yhden paikan putoamisrajan päällä. Norwich on kelpo joukkue, mutta silloin tällöin se mokaa itse oman pelinsä, aivan kuten Pooliakin vastaan.

Manageri Neil hankki talvitauon aikana joukkueeseen Evertonista Steven Naismithin ja hän oli yksi Liverpool -ottelun onnistujista. Sveitsiläinen puolustaja Timm Klose on myös uusi pelaaja Norwichin joukkueessa, ja tuskin hän ainakaan heikennyt on. Ja vielä hyökkääjä Patrick Bamford on uusi pelaaja, hän oli viime kaudella Championshipissä kova pelaaja.

Tottenham on eri tason joukkue kuin Norwich. Se on sijalla neljä ja todella kovasti kiinni ensi kauden Mestareiden liigan paikasta. Spurs on hävinnyt vain kerran kymmenestä viime ottelusta. Viikonloppuna se eteni FA Cupissa taas yhden pykälän pidemmälle, kun se voitti alasarjojen Colchesterin vieraissa 4-1. Norwich huilasi viikonloppuna, joten se on kentällä tuoreempana.

Joukkueet kohtasivat Tapaninpäivänä Tottenhamin White Hart Lanella ja tuolloin kotijoukkue voitti helposti 3-0.

Unibetin kertoimet otteluun ovat 4.50 – 3.75 – 1.87. Noilla lukemilla on peli kaivettava kotijoukkueen puolesta. Kupongille kannattaa laittaa Norwich +0.5 Unibetin kertoimella 2.00. Ei Spurs kuitenkaan tätä joka toisella kerralla voita.

Veikkaussivut | Anssi

Leicester – Liverpool 2.2.2016 klo 21.45

Pelaa vihje: Leicester, kerroin 2.65  Unibet >>

Vieläkö Leicesterin ote pitää Valioliigan kärkipaikalla? Joukkue pelaa tän iltana kotikentällään Liverpoolia vastaan ja voitolla se olisi edelleen ainakin kolmen pisteen johdossa liigan kärjessä. Ja miksi ei Leicesterin vauhti pitäisi. Se on hienosti valmennettu ryhmä, joka pelaa vahvuuksillaan. Sillä on vielä riveissään kolme liigan ehdottomaan eliittiin kuuluvaa pelaajaa – Jamie Vardy, Riyiad Mahrez sekä Ngolo Kante.

Liverpool taas on selvästi joukkue, joka tulee ensi kesänä muuttumaan aika tavalla. Se tuskin pelaa ollenkaan niin kuin manageri Jurgen Klopp haluaisi. Pool on sarjataulukossa vasta sijalla seitsemän, ja sillä on kova homma päästä mukaan Euroopan turnauksiin ensi kaudeksi.

Tämä ottelu Liverpoolia vastaan on Leicesterille jonkinlainen ratkaisevan vaiheen avaus. Sillä on pian tulossa matkaottelut Arsenalin ja Manchester Cityn kentille, ja jos se tämän putken jälkeen on edelleen kärjessä, niin ne vedonlyöjät jotka puristavat kädessään ”Leicester mestariksi” -vetolappua alkavat jo olla innoissaan. Leicesterin kerroin sille, että joukkue on sarjataulukon kärjessä jouluna, oli Ladbrokesilla 1001. Englantilainen sanomalehti Mirror teki joulun jälkeen oikein jutun tällaisesta pelaajasta, joka oli sijoittanut viisi puntaa tähän hurjaan vetoon.

Leicester on aina vaan vetomarkkinoilla melkoisen vähän arvostettu ryhmä. Nytkin Unibetin kertoimissa se saa voitosta kertoimeksi 2.65. Kova kotikerroin sarjakärjellä, pakkohan siihen on lantti laittaa. Liverpool ei ole häävi joukkue, missään vaiheessa kautta se ei ole pelannut Leicesteria paremmin. Pool on alituiseen vetopuolella yliarvostettu. Kupongille Leicester Unibetin kertoimella 2.65.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Brooklyn Nets – Detroit Pistons    2.2.2016 klo 02.30 | NBA

Pelaa vihje: yli 202.5 pistettä, kerroin  1.87  Unibet >> 

Kotijoukkue Brooklyn Netsillä on voittosuhde 12-36 ja vierasjoukkue Detroit Pistonsilla 25-23. Joukkueiden kahdessa kauden aikaisemmassa ottelussa ollaan menty selvästi alle 200 pisteen, mutta nyt taidetaan mennä päälle. Ottelun totals-raja on Unibetilla 202.5. Overista saa kertoimeksi 1.87, ja sille voi maanantain vetolantin laittaa.

Kummallakin joukkueelle on viime aikoina ollut vaikeuksia puolustuksen kanssa. Pistons hävisi viimeksi Torontolle 107-111 ja sitä ennen Clevelandille 106-114. Brooklyn on nyt hävinnyt kolme putkeen ja 13 viimeisistä 15 ottelusta. Pistons ja Nets lähtevät otteluun varmasti kovalla temmolla, vastustajan laiskaa puolustusta on hyvä kurittaa pitämällä vauhtia. Ja kova vauhti tarkoittaa enemmän heittoja, ja se tarkoittaa enemmän pisteitä.

Pistons vieraissa ja Nets kotona ovat olleet totals-markkinoilla liian matalapisteisiä viime otteluissa. Pistons on mennyt neljästi viimeisissä kuudessa ottelussa yli totals-rajan. Nets taas on mennyt over-puolelle viisi kertaa kuudessa viime kotiottelussa.

Kupongille siis yli 202.5 pistettä Unibetin kertoimella 1.87.

Veikkaussivut | Anssi

Indiana Pacers – Cleveland Cavaliers 2.2.2016 klo 02.00

Pelaa vihje: Aston Villa +0.5, kerroin 2.17  Unibet >>

Cleveland Cavaliers aloitti heikosti uuden valmentajan Ty Luen kanssa. Apuvalmentaja Lue nostettiin ykkösvastuuseen tammikuun puolen välin jälkeen kun joukkueen vastuuvalmentaja David Blatt sai yllättäen, oudosti ja kohua herättäen potkut. Ensimmäinen Cavaliersin ottelu Luen kanssa oli hyvin tahmea 83-96 -tappio Chicago Bullsille. Bulls -tappio jälkeen Cavs sai pelin kulkemaan ja nyt sillä on jo neljän voiton putki menossa.

Ty Lue ilmoitti heti vastuun saatuaan, että joukkueen pitää pelata nopeammin. Menossa olevan voittoputken aikana Cleveland nappasi hienon voiton San Antonio Spursista 117-103. 117 tehtyä pistettä liigan selvästi parasta puolustusjoukkuetta Spursia vastaan on todella kova suoritus, ehkä Luen ajatukset nopeammasta temmosta olivat aivan oikein.

Cleveland on vieraissakin selvä suosikki. Unibet antaa sen voitosta kertoimeksi 1.49, tasoitus on 4.5 pistettä. Laitetaan kupongille veto sen puolesta, että ottelussa tulee yli 209.5 pistettä. Kova lukema, mutta nopeampi Cavs kyllä tekee helposti kunnolla yli sata pistettä. Jos Indiana pysyy mukana, niin kyllä totals-lukeman yli mennään selvästi useammin kuin sen alle. Unibetin kerroin vedolle on 1.87.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Bayern Munchen – Hoffenheim    31.1.2016 klo 18.30 | Bundesliiga

Pelaa vihje: Hoffenheim +3, kerroin  1.63  Unibet >> 

Bundesliigan ehdoton ykkönen Bayern Munchen saa kotikentälleen vastustajaksi kauden pahimman pettymyksen Hoffenheimin. Bayern johtaa sarjaa jo nyt selvällä piste-erolla, kakkosena oleva Dortmund on viiden pisteen päässä yhden ottelun enemmän pelanneena. Hoffenheim on toiseksi viimeisenä 14 pisteellä. Sarjajumbo Hannoverilla on saman verran pisteitä, mutta yksi ottelu enemmän pelattuna.

Bundesliigaa on nyt pelattu yksi ottelu talvitauon jälkeen. Bayern voitti ensimmäisessä pelissä vieraissa Hampurin S:n 2-1. Hoffenheim pelasi 1-1 kotonaan Leverkusenin kanssa.

Bayernilla on ongelmia loukkaantumisten kanssa, mutta vahva vaihtopenkki kyllä helpottaa valmentaja Guardiolan työtä. Hiljattain toppari Boateng loukkaantui ja hän on ilmeisesti pidemmän aikaan sivussa. Martinez ottanee paikan puolustuksen keskustassa. Bayernilla on tarpeeksi laatua terveenä, jotta peli varmasti kulkee. Avauksessa ovat varmasti tutut ratkaisijat Lewandowski, Muller, Costa ja Lahm.

Hoffenheimin uusi kärkimies Kramaric tuli Leverkusenia vastaan kentälle vaihdosta, mutta nyt hän voisi olla heti avauksessa. Tuskin Hoffenheimin valmentaja Stevens tekee suurempia muutoksia edelliseen otteluun, tasuri Leverkusenia vastaan oli aivan hyvä tulos.

Unibetin kertoimet kertovat hyvin missä mennään – 1.10 – 10.00 – 23.00. Eikä tuo taida edes olla väärin. Kyse on paremminkin siitä, että onko Bayern taas kotikentällään murskaavan ylivoimainen. Ja hyvinkin voisi olla ei ole. Loukkaantumiset kyllä hieman rikkovat tuttua avausta. Hoffenheim +3 saa kertoimeksi 1.63, ja kyllähän sen voi kupongille laittaa. Vierailija on alisuorittanut ja kotijoukkueen rutiinivoitoksi riittää kahdenkin maalin votto. Kolmen maali voitolla lantit saa takaisin.

Veikkaussivut | Anssi

MK Dons – Chelsea 31.1.2016 klo 18.00

Pelaa vihje: X/2, kerroin 3.60  Bet365 >>

Suurella ja mahtavalla Chelsealla on vielä yksi kilpailu, jossa se voi voittaa tällä kaudella jotain, eli FA Cup. Vaikea kuvitella, että Chelsea voittaisi Mestareiden liigan ja Valioliiga on jo mennyttä heidän osaltaan. FA Cupin neljännellä kierroksella Chelsea pelaa MK Donsia vastaan vieraissa. MK Dons on Championship -sarjan joukkue, eikä se ole hyvässä kunnossa. Se on tällä hetkellä sarjataulukossa kolmanneksi viimeisena, Viime viikonloppuna MK Dons hävisi Boltonille vieraissa 1-3. Edellisellä FA Cupin kierroksella Dons voitti Northamptonin kotonaan 3-0.

Chelsea taas on parantanut huimasti sen jälkeen kun Jose Mourinho joutui syrjään ja Guus Hiddink otti väliaikaisen managerin pestin. Viime viikonloppuna Chelsea jo voitti mestaruutta tiukasti jahtaavan Arsenalin tämän kotikentällä 1-0. Chelsean edellinen häviö on joulukuun puolesta välistä, kun se hävisi Leicesterissa 1-2.

Chelsea saa Bet365:ltä minikertoimen 1.33. Kyllähän Chelsea on selvä suosikki, mutta ei noin pientä kerrointa voi pelata. Pienen vedon voi laittaa sille, että peli on puoliajalla tasan ja Chelsea voittaa, Bet365:n kerroin tälle on 3.60. MK Dons on motivoitunut ja takuulla pitää Chelsean kovilla niin kauan kuin pystyy ja jaksaa, ja tuskin Chelseakaan aloittaa rynnistämällä. Jos ottelu sattuisi lipsahtamaan tasuriin, niin seuraava peli olisi sitten Stamford Bridgellä, se kyllä varmaan sopisi Chelsealle

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Aston Villa – Manchester City 30.1.2016 klo 17.00

Pelaa vihje: Aston Villa +0.5, kerroin 2.17  Unibet >>

FA Cupin neljänneltä kierrokselta löytyy muutama ottelupari, jossa on kaksi Valioliigan joukkuetta vastakkain. Yksi näistä on Aston Villan ja Manchester Cityn kohtaaminen Villa Parkilla. Manchester City selvitti viikolla itsensä jo Liigacupin finaaliin, joten sillä on vielä aivan hyvät mahdollisuudet voittaa vaikka kaikki kolme Englannin turnausta, Valioliigassa City on vetomarkkonoiden suosikki. Mestareiden liigassakin City on mukana, ja sen ensimmäisen pudotuspelikierroksen vastus ei ole pahin mahdollinen, Dynamo Kiova.

Aston Villa on Valioligan sarjataulukon viimeinen, mutta viime viikkoina se on pelannut huomattavasti aikaisempaa paremmin. Ehkä kesken kauden manageriksi tulleen Remy Garden opit sitten alkavat purra. Villa ei itse asiassa ole hävinnyt sitten vuoden ensimmäisen ottelun, jolloin Sunderland voitti sen 3-1. Tämän jälkeen Villalla on saldossa kaksi liiga peliä ja kaksi cupin ottelua, joista on tullut kaksi voittoa ja kolme tasuria. Villan ottelut ovat viime aikoina olleet vähämaalisia. Se on itse tehnyt viimeisissä viidessä ottelussa viisi maalia ja päästänyt kaksi maalia.

City on tällä kaudella ollut epävarma vierasjoukkue, joten Aston Villa +0.5 Unibetin kertoimella 2.17 tuntuu mukavalta vedolta. Marraskuun alussa joukkueet kohtasivat liigassa Villa Parkilla ja silloin tulos oli 0-0. Nykyinen Villa on paljon tuota parempi, ja jos Pellegrini lepuuttaa useampaakin avainpelaajaa, niin kyllä se tuntuu joukkueen pelissä.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Mainz – Borussia Monchengladbach   29.1.2016 klo 21.30 | Bundesliiga

Pelaa vihje: Mainz +0, kerroin  1.90  Bet365 >>

Bundesliigan perjantai-illassa kohtaavat Mainzin kentällä kotijoukkue ja Borussia Monchengladbach. Vierasjoukkue on sarjassa komeasti sijalla neljä ja kotiryhmä on sijalla kahdeksan. Kumpikin aloitti talvitauon jälkeen tappiolla. Monchengladbach hävisi kotonaan sarjakakkoselle Dortmundille 1-3. Mainz hävisi vieraissa Ingolstadtille 0-1.

Mainzin valmentaja Schmidt joutui lähtemään Ingolstadt -otteluun ilman puolustuksen Bungertia ja Bengtssonia, ja jostain syystä joukkueen ykköskärki Muto oli koko pelin penkillä ja Cordoba pelasi kärjessä. Talvitauon aikana Mainz hankki Leverkusenista oikean puolustajan Donatin. Mainzin toppari Jara sekä vähälle peliajalle jäänyt Nedelev lähtivät muualle. Luultavimmin tässä ottelussa Bungert on jälleen kentällä, kuten myös Muto lienee avauksessa kärjessä.

Monchengladbachilla on kasapäin ongelmia. Keskikentän Xhaka on edelleen pelikiellossa. Dortmund -ottelussa joukkue joutui pelaamaan melkein kuin ilman keskikenttää, kun Hahn ja Herrmannkin ovat aina vaan sivussa. Joukkueen puolustuksessakin on ongelmansa, Jantschke on loukkaantunut. Stranzl ei pelannut edellisessä ottelussa, mutta nyt hän varmaan on kentällä. Uusi mies Hinteregger on luultavimmin myös avauksessa. Traorella on loukkaantumisongelmia, joten toinen talvitauon hankinta, Hofmann, saattaa päästä heti avaukseen.

Vetomarkkina on laittanut kertoimet niin, että ottelu olisi aikalailla tasainen. Vierasjoukkueen ongelmat ovat sen verran tuntuvat, että kotijoukkueelle voisi pienen panoksen laittaa. Mainz +0 saa Bet365:ltä kertoimeksi 1.90, ja sen voisi pienellä laittaa pelikupongille.

Veikkaussivut | Anssi

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers   30.1.2016 klo 02.35 | NBA

Pelaa vihje: Cavs -4, kerroin  1.86  Bet365 >>

Kotijoukkue Detroit Pistonsilla on voittosuhde 25-21 ja vierailija Cleveland Cavaliersilla Itäisen konferenssin paras 32-12. Vetomarkkina on saanut Cavaliersin suosikiksi, Bet365 antaa sen voitosta kertoimeksi 1.55. Ottelun tasoitus on neljä pistettä ja totals-raja on 207.

Clevelandin supertähteä LeBron Jamesia on viime päivinä tituleerattu ”coach killeriksi”. Cavaliersin valmentaja David Blatt sai potkut, vaikka joukkue on ollut todella menestynyt. Blattin erottaminen kaadettiin Jamesin päälle. Johtuneeko sitten tuosta lianheitosta, mutta James on ollut viime otteluissa todella hyvä. Hän on suorastaan dominoinut Clevelandin kahdessa viime voitossa. James on osunut kahdessa viime pelissä 18 kertaa 23 heitolla. Cavsin pistekeskiarvo noissa otteluissa on ollut 114.5 ja heittoprosentti hieno 52.9.

Cleveland on jaetulla ykköstilalla Itäisen konferenssin vierasvoittojen taulukossa, ja se on pitänyt vastustajat alle 93 pisteen keskiarvon vierasotteluissaan. Cavsia vastaan kotietu ei merkitse kovinkaan paljon, Cleveland pelaa kovaa puolustusta vieraskentillä.

Detroitin ja Clevelandin edellisessä kohtaamisessa Detroit voitti viidellä pisteellä, joten jos uskoo revanssihenkeen, niin nyt olisi sellaisen paikka. Tuossa ottelussa Cleveland pelasi myös ilman takamies Kyrie Irvingiä. Viimeisistä viidestä ottelustaan Detroitissa Cavaliers on voittanut neljä.

Detroitilla on heti tämän ottelun jälkeen peli Torontossa, joten se ei välttämättä ole aivan terävänä.

Cavaliersin neljän pisteen voitto kelpaa vetokupongille. Cavs -4 saa Bet365:ltä kertoimeksi 1.86.

Veikkaussivut | Anssi

Derby – Manchester United 29.1.2016 klo 21.55

Pelaa vihje: alle 2.5 maalia, kerroin 1.71  Unibet >>

FA Cupin neljäs kierros lähtee käyntiin jo perjantai-iltana kun Valioliigan kompuroiva jättiläinen Manchester United matkaa Championship -sarjan Derbyn kentälle. Kumpikin joukkue on omassa sarjassaan sijalla viisi. Ottelupari on kerrasta poikki, ja jos peli päättyy tasan, niin sitten ratkaiseva ottelu pelataan Unitedin Old Traffordilla.

Kotijoukkue Derby ei ole häävissä kunnossa. Se ei ole voittanut viiteen liigaotteluun. FA Cupin kolmannella kierroksella se luonnollisesti otti voiton, mutta tuossa ottelussa oli vastassa alasarjojen Hartlepool. Kahdessa edellisessä Championship -ottelussa Derby on hävinnyt selvästi. Ensin se hävisi kotonaan Birminghamille 0-3 ja sitten viime viikonloppuna vieraissa Burnleylle 1-4. Ennen kehnoa putkea Derby oli sarjassaan jo toisena, ja sarjanousu varmasti tuntui houkuttelevalta ajatukselta. Nyt alamäen jälkeen se on jo kärkikaksikkoa Middlesboroughia ja Hullia kuusi ja seitsemän pistettä perässä.

Unibet antaa ManU:n voitosta kertoimen 1.95 ja Derbyn voitosta 4.20. Alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 1.71, ja kyllä sen voi peleihin ottaa. Jos United pelaa kuin se on pelannut, niin hyvä jos ottelusas tulee kolmea laukausta maalia kohti.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Blues – Ilves 29.1.2016 klo 18.30 | SM-liiga

Pelaa vihje: Blues, kerroin 2.40 Bet365 >>

Blues on pelannut viime aikoina erinomaisesti, sillä espoolaisseura on palannut kahden ottelun mittaiseen voittoputkeen. Päävalmentajansa erottanut HPK kaatui ensin Hämeenlinnassa maalein 1-4 ja viimeksi samainen seura kaatui Espoossa vähämaalisessa kohtaamisessa. Blues on jälleen vain muutaman voiton päässä pudotuspelipaikasta. Pääseminen kymmenen joukkoon heidän materiaalillaan olisi loistava suoritus.

Blues on osoittanut poikkeuksellisen vahvaa venymiskykyä niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Espoolaisseura on samalla saanut talousasioita parempaan kuntoon, sillä Jussi Salonoja on mahdollisesti palaamassa pelastamaan sinisiä, ja toisekseen he ovat saaneet hallitukseen Tage Johanssonin, joka on suuri rahoituspomo. Hänellä on paljon kokemusta, että miten surkeassa taloustilanteessa olevat yritykset ja joukkueet saadaan takaisin oikeille raiteille. Sillä on varmasti vaikutusta myös tapahtumiin kaukalossa.

Ilvekseltä alkaa karkaamaan pudotuspelipaikka, ja tamperelaisseura onkin jälleen surkeassa pelivireessä. Päävalmentaja Tuomas Tuokkolalle annetut potkut voidaan nostaa vähintäänkin kyseenalaiseksi ratkaisuksi. Uuden päävalmentajan Kari Heikkilän alaisuudessa tupsukorvat ovat kulkeneet tappiosta toiseen. Mukaanhan mahtuu esimerkiksi murskatappio Tapparaa vastaan. Ilves on voittanut Espoossa viimeksi vuonna 2014, ja lähtökohtaisesti tälläkin kerralla Blues nousee hyvin mielenkiintoiseksi pelivalinnaksi.

Veikkaussivut | Tuomas

KooKoo – SaiPa 29.1.2016 klo 18.30 | SM-liiga

Pelaa vihje: SaiPa, kerroin 1.95 Unibet >>

KooKoo ja SaiPa ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Jokaisella kerralla voitto on mennyt lappeenrantalaisten eduksi, ja kahdesti Kouvolassa pelatut ottelut ovat päättyneet keltamustien murskavoittoihin. Joukkueiden edellisessä välienselvittelyssä paikalla oli valtava määrä SaiPan kannattajia.

SaiPa palasi viime kierroksella takaisin voittojen pariin, kun Pelicans kaatui Lahdessa maalein 1-4. Viiteen edelliseen otteluun vain kerran lappeenrantalaisille on tehty enemmän kuin yksi maali. Se oli edellisessä kotiottelussa, kun SaiPa hävisi kotonaan samaista lahtelaisseuraa vastaan. Lahden reissulla päävalmentaja Pekka Tirkkonen halusi korostaa sitä, että miten tyytyväinen hän oli lappeenrantalaisten puolustamiseen.

KooKoolla on alla kaksi niukkaa tappiota HIFK:ta vastaan. Tuloksellisesti kotijoukkueen kausi on ollut positiivinen, sillä sarjanousijalla on täysi mahdollisuus pudotuspelipaikkaan. Huolestuttavaa on kuitenkin se, että KooKoo on alkanut olemaan kotonaan todella huono. Tarkemmin sanottuna neljä edellistä kotiottelua ovat tuottaneet sarjanousijalle yhtä monta tappiota. SaiPa on vieraissakin ehdoton ennakkosuosikki.

Veikkaussivut | Tuomas

Las Palmas – Valencia   28.1.2016 klo 22.00 | Copa del Rey

Pelaa vihje: tasapeli, kerroin  3.20  Bet365 >>

Espanjan cupissa pelataan neljännesfinaaleja. La Ligan Las Palmas ja Valencia kohtaavat toisessa osaottelussa ensin mainitun kotikentällä. Ensimmäinen osa päättyi tasan 1-1. Joukkueet eivät ole häävissä kunnossa, kumpikaan ei ole voittanut nyt kolmeen otteluun.Valencialla on takana kolmen tasapelin putki, ja Las Palmasin saldona on tappio, tasuri ja tappio. Viime viikonloppuna liigaottelussa Valencia pelasi vieraissa Deportivo La Corunan kanssa tasan 1-1 ja Las Palmas hävisi Levanten kentällä 2-3. Las Palmas ei ole vielä voittanut liigapeliä vieraskentällä.

Las Palmasilla on ollut tapana laittaa cup-otteluissa kentälle tuoreita jalkoja, ja varmaan nytkin jokunen avauksen vakiokasvo aloittaa vaihtopenkin puolella. Vakiopelaajat ovat varmaan myös väsyneitä, sillä Levante -ottelu oli vasta maanantaina. Lopez ja Castellano ovat sivussa loukkaantuneina.

Valencia on tällä kaudella ollut suuri pettymys. Se on liigassa vasta sijalla 11. Kesken kauden valmentajaksi tullut ex-ManU -legenda Gary Neville ei ole onnistunut kääntämään suuntaa. Marraskuun puolivälin jälkeen Valencia on voittanut vain neljä cup-ottelua. Liigassakin se on jo pelannut kymmenen ottelua ilman voittoa. Valencia ei voi edes syyttää loukkaantumisia, sillä niitä ei niin paljon ole. Keskikentän Perez ja Fuego ovat sivussa, Cancelo korvannee tähän peliin Barraganin.

Valencia on ottelussa pienoinen suosikki. Bet365 antaa sen voitosta kertoimeksi 2.50 ja Las Palmasin voitosta saisi 2.87. Kauden kumpikin joukkueiden aikaisempi ottelu on päättynyt 1-1, joten miksipä ei pelaisi pienellä rahalla tasuria Bet365:n kertoimella 3.20?

Veikkaussivut | Anssi

Indiana Pacers – Atlanta Hawks 29.1.2016 klo 02.05

Pelaa vihje: alle 201.5 pistettä, kerroin 1.96  Unibet >>

Viime kaudella Atlanta Hawksin heittävä takamies Kyle Korver oli erinomainen kolmen pisteen viivan takaa. Hän osui kolmoset lähes 50 prosentain tarkkuudella. Tällä kaudella Korver ei ole ollut samassa iskussa. Nyt hänen kolmosten osumaprosenttinsa on tavanomainen, noin 38 prosenttia.

Viime otteluissa Korver on taas alkanut saada virettään takaisin. Keskiviikkona Korver upotti kolmosen Los Angeles Clippersiä vastaan, kun peliaikaa oli jäljellä noin 24 sekuntia. Korverin osuma vei Hawksit johtoon, mutta lopulta Clippers vei kahden pisteen voiton. Korver osui ottelussa jokaisella neljästä kolmosestaan. Se oli vasta neljäs kerta tällä kaudella, kun Korver upotti vähintään neljä kolmosta, viime kaudella hän teki tuollaisia ottelusaldoja 27 kertaa. Viimeisissä kolmessa ottelussaan Korver on nyt upottanut kymmenen kertaa 15 yrityksestä. Vaikka Korver on saamassa otetta takaisin, niin Hawks ei. Se on nyt hävinnyt kolmesti neljässä viime ottelussa. Kaiken kaikkiaan Atlantan voittosuhde on 27-20.

Ottelun totals-raja on 201.5 ja siihen voi laittaa lantit alle. Unibetin kerroin on erinomainen 1.96. Pacers ja Hawks ovat viime kaudet olleet hyviä puolustusjoukkueita, ja nyt vielä Indiana on saamassa vanhaa otetta takaisin. Kyllä veto osuu sen 55 kertaa sadasta, jotta sitä voi pienellä pelata.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 28.1.2016 klo 02.00 | NHL

Tampa Bay Lightning koki viimeksi tappion Florida Panthersia vastaan, mutta muuten kotijoukkue on ollut hurjassa pelivireessä. Tarkemmin sanottuna äsken he olivat vaatimattomasti seitsemän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Tampa Bay Lightning on Itäisen konferenssin yksi parhaimmista kotijoukkueista.

Toronto Maple Leafsin vieraspelaaminen on ollut hyvin vaatimatonta. Edelliset viisi matkaottelua ovat tuottaneet heille vain yhden voiton, ja toisekseen useammassa ottelussa Toronto Maple Leafsille on tehty suuria maalimääriä. Esimerkiksi edellisessä vierasottelussa heille viimeisteltiin viisi maalia.

Tampa Bay Lightning on voittanut joukkueiden neljästä edellisestä kohtaamisesta kolme, ja myös tällä kerralla kotivoitto on lähellä toteutua. Jonathan Drouin ja Mattias Ohlund ovat sivussa Tampa Bay Lightningin vahvuudesta, kun taas Toronto Maple Leafsilla on suurempia loukkaantumisongelmia. Vierasjoukkueelta ovat todennäköisesti poissa muun muuassa Michael Grabner ja William Nylander. Lähtökohtaisesti Tampa Bay Lightning on selkeä ennakkosuosikki.

Veikkaussivut | Tuomas

Los Angeles Kings – Colorado Avalanche 28.1.2016 klo 05.30 | NHL

Pelaa vihje: Colorado Avalanche, kerroin 4.25 Nordicbet>> 

Los Angeles Kingsin pelaaminen on vuoristorataa. Voittoputkien rakentaminen tuntuu olevan kotijoukkueelle äärimmäisen vaikeaa. Viimeksi Los Angeles Kings nappasi jatkoaikavoiton San Jose Sharksia, mutta sitä ennen he olivat pienessä tappioputkessa. Viiteen edelliseen otteluun kertaakaan Los Angeles Kings ei ole onnistunut viimeistelemään suurempaa maalimäärää kuin kolmea osumaa.

Colorado Avalanche kärsi viimeksi murskatappion niinikään San Jose Sharksille, mutta sitä ennen vierasjoukkue oli komeassa voittoputkessa. Tarkemmin sanottuna neljä voittoa putkeen nostivat Colorado Avalanchea Läntisessä konferenssissa jo kahdeksan parhaan joukkoon. Kyseisen viivan tuntumassa on hyvin tasaista.

Colorado Avalanchella on ollut vähemmän valmistautumisaikaa verrattuna Los Angeles Kingsiin, mutta toisaalta vierasjoukkue on saanut viime aikoina paljon onnistumisia. Kieltämättä Colorado Avalanche kärsii loukkaantumisista, sillä vierasjoukkueelta ovat poissa ilmeisesti esimerkiksi Ben Street, Brad Stuart ja Reto Berra. Tälläisellä kerroinasettelulla vierasvoitto on kuitenkin vähintäänkin harkinnanarvoinen pelivaihtoehto.

Veikkaussivut | Tuomas

Golden State Warriors – Dallas Mavericks    28.1.2016 klo 05.30 | NBA

Pelaa vihje: Dallas +16.5, kerroin  1.84  Unibet >> 

Dallas Mavericks voitti eilen Los Angelesissa Lakersin kahdella pisteellä, ja sitten saman tien joukkue lähti Oaklandiin mestarisjoukkue Golden State Warriorsin vieraaksi. Warriors voitti maanantaina liigan ehkäpä toiseksi parhaan joukkueen San Antonio Spursin kotikentällään 30 pisteellä. Nyt vetomarkkina antaa Dallasille tasoitusta peräti 16.5 pistettä. Huima pistemäärä, mutta mitäpä muutakaan kertoimenlaskijat voivat tehdä jos Spurskin häviää Warriorsin areenalla sen kolmekymmentä pinnaa.

Joulukuun lopussa Mavericks voitti Warriorsit omalla kotikentällään 23 pisteellä, mutta tuossa ottelussa Golden Staten ykkösmies, johtajahahmo Stephen Curry oli sivussa.

Golden Staten voittosuhde on tällä hetkellä 41-4. Joukkuetta on jo alettu verrata 90-luvun puolivälin legendaariseen Chicago Bullsiin, joka kaudella 1995-96 voitti 72 runkosarjan ottelua. Golden Staten valmentaja Steve Kerr pelasi tuossa erinomaisessa Bullsin joukkueessa. Hän löytää Stephen Currystä paljon samaa kuin Chicagon legendaarisesta Michael Jordanista.

”Curryllä on samanlainen aura kuin Jordanilla”, Kerr totesi tähdestään.

Aivan varmasti maanantain Spurs -ottelu oli Warriorsille yksi alkukauden tärkeimmistä peleistä. Spurs lienee Warriorsin kovin haastaja tällä kaudella. Toisen kovan haastajan Cleveland Cavaliersin Warriors oli jo hiljattain piessyt Clevelandissa 34 pisteellä. Toisaalta Mavs varmaankin sivuutti Lakers -ottelun tämä peli mielessä. 16.5 pistettä on liikaa tasoitusta Dallasille tähän paikkaan, Warriors ei välttämättä ole aivan terävimmillään. Edes mestari ei pysty pelaamaan koko runkosarjaa ykköspeliään, varmaan pienempikin voitto kelpaa. Kupongille siis Dallas +16.5 Unibetin kertoimella 1.84.

Veikkaussivut | Anssi

Juventus – Inter Milan    27.1.2016 klo 21.45 | Italian cup

Pelaa vihje: alle 2 maalia, kerroin  2.30  Unibet >> 

Italian cupissa pelataan semifinaaleja, ja ensimmäisessä osaottelussaan ovat tänään vastakkain suuret ja mahtavat Juventus ja Inter Milan. Juventus on parhaillaan huomattavasti paremmassa kunnossa. Se on pelannut kahdeksan voiton putken. Viikonloppuna Serie A:ssa Juve voitti kotonaan AS Roman 1-0, maalintekijänä oli Dybala. Juve voitti ottelussa maalia kohti tulleet laukaukset 7-1, joten aikalailla suurinumeroisempikin sen voitto olisi voinut olla.

Inter Milan on voittanut viimeisistä seitsemästä ottelustaan vain kaksi. Viikonloppuna se pelasi kotonaan pikkuista Carpia vastaan ja tulokseksi jäi tasapeli 1-1. Edellisellä cupin kierroksella Inter pudotti vieraskentällä Serie A:ta johtava Napolin 2-0, joten ehkä sillä on jotain varastossa, joka vain ei oikein ole viime aikoina tullut esille.

Juventus pudotti edellisellä cup-kierroksella Lazion 1-0. Lazio -otteluun Juven valmentaja Allegri laittoi kentälle hieman muunnellun avauskokoonpanon. Jotain samanlaista saattaisi olla tulossa nytkin, otteluruuhkassa tarvitaan tuoreita jalkoja kentälle. Juven poissaolot tässä ottelussa ovat keskikentän Pereyra ja Lemin, ja vielä Zaza on pelikiellossa.

Interin tasapeli Carpin kanssa suututti joukkueen valmentajan Mancinin sen verran, että hän on jo ilmoittanut muutoksista avauskokoonpanoon. Interillä ei ole poissaoloja.

Inter tulee varmasti puolustamaan ja haluaa siirtää ratkaisun omalle kentälleen. Kaksiosaiset semifinaalit tuppaavat olemaan alkuosaltaan ultratarkkaa pelaamista. Alle 2 maalia -veto saa Unibetilta kertoimeksi 2.30, sen voi laittaa vetolapulle. Tasan kahdella maalilla rahat saa takaisin.

Veikkaussivut | Anssi

Manchester City – Everton 27.1.2016 klo 21.45

Pelaa vihje: molemmat tekevät maalin, kerroin 1.62  Unibet >>

Liverpool selvitti itsensä eilen Capital One Cupin finaaliin Wembleylle ja nyt haetaan Liverpoolille vastustajaa. Jälkimmäisen otteluparin ensimmäisen osaottelun voitti Everton omalla kotikentällään 2-1. Nyt pelataan sitten Manchester Cityn Etihad -stadionilla.

Evertonilla on paha paikka pelata Manchesterissa. Sen ehdottomasti pitäisi pelata erinomainen puolustuspeli eikä se Etihadilla ole helppoa. Tällaisen ihmeen Everton kyllä järjesti pari viikkoa sitten Valioliigan ottelussa, kun Valioliigan ottelu Manchester Cityn kotikentällä jäi maalittomaksi. Tätä edellinen ottelu, jossa Manchester City jäi kotonaan ilman maalia on yli vuoden takaa.

Everton on ollut tällä kaudella puolustuksen suhteen aika katastrofaalinen joukkue, joten se, että se onnistui pitämään Cityn nollilla kotikentällä oli jonkinmoinen ihme. Tuossa ottelussa Evertonilla oli onnea – City ei saanut ottelun lopussa rankkaria, vaikka tilanne oli selvä – ja myös Evertonin maalivahti Tim Howard pelasi erinomaisen loistavan ottelun.

Vetomarkkina on laittanut ottelun kertoimet niin, että Cityn kotivoitosta saa esimerkiksi Unibetilla 1.52 ja Evertonin vierasvoitosta saa kertoimeksi 6.25. Kotivoiton kerroin on aikalailla pieni, jotain pientä panosta voisi suunnitella vierasjoukkue Evertonille tasoituksen kanssa. Hyvä veto löytyy myös siitä, että molemmat joukkueet tekevät maalin. Sen kerroin on Unibetilla vain 1.62, mutta kyllä se toteutuu useammin kuin 62 kertaa sadasta.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Los Angeles Lakers – Dallas Mavericks   27.1.2016 klo 05.35 | NBA

Pelaa vihje: Lakers +7.5, kerroin  1.91  Unibet >> 

Tänä yönä NBA-parketilla kohtaa kaksi todellista nykypäivän koripallolegendaa, kun Dirk Nowitzkin Dallas Mavericks matkaa Los Angelesiin Lakersin ja Kobe Bryantin vieraaksi. Bryant lopettaa pelit tähän kauteen, ja tuskin Nowitzkikaan kauaa jatkaa.

Kumpikin pelaaja on tulevaisuuden Hall of Fame -pelaaja. Bryant on NBA:n kaikkien aikojen pistetilastona kolmonen reilulla 33 000 pisteellä, Nowitzki on saman listan kuutonen vähän vajaa 29 000 pisteellä.

Tällä kaudella Lakers on ollut yksi liigan surkeimmista joukkueista. Sen voittosuhde on vain 9-37. Dallas on plussan puolella lukemin 25-21, mutta kaksi viimeistä se on hävinnyt. Sydäntalvella NBA-joukkueilla alkaa jo olla rasitusta pitkästä kaudesta. Dallas pelasi sunnuntaina Houstonissa ja neniin tuli yhdeksällä pisteellä. Keskiviikon ottelussa Mavericksit saattavat jo olla Warriorsien vieraana aika kuitti ryhmä.

Lakers pelasi viimeksi lauantaina Portlandissa ja tappiota tuli 18 pistettä. Parhaillaan Lakersilla on menossa kuuden tappion putki.

Dallas saa Unibetilla vieraskentällä pikkuruisen voittokertoimen 1.29, Lakersin voitosta saisi kertoimeksi 3.70. Tasoitus on 7.5 pistettä ja totals-raja on 201.5 pistettä. Pikkurahalla otteluun voisi laittaa vedoksi Lakers +7.5 kertoimella 1.91. Kotijoukkueella on takana yksi huilipäivä enemmän ja Mavericksit ovat tien päällä tammikuussa.

Veikkaussivut | Anssi

HPK – Blues 26.1.2016 klo 18.30 | SM-liiga

Pelaa vihje: Blues, kerroin 4.60 Unibet >>

Blues on tällä hetkellä neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa, mutta se on suhteutettava siihen, että espoolaisseura on taistellut suurella sydämellä, ja toisekseen päävalmentaja Jyrki Aho on tehnyt mahtavaa työtä, kun otetaan huomioon vierasjoukkueen hyvin vaikea tilanne.

Blues on taistellut pitkään konkurssin partaalla, mutta siihen saattaa tulla vieläkin muutos. Entinen omistaja Jussi Salonoja on lyönyt tarjouksen pöytään, josta kuulemma on todella vaikeaa kieltäytyä. Se voi hyvin vaikuttaa myös pelaajiin, jonka kautta olisi mahdollista saada luottamusta ja uskoa myös huomiseen.

Kumpikin joukkue on taistellut suurten maalintekovaikeuksien kanssa. Blues on vähiten SM-Liigassa maaleja tehnyt joukkue, eikä HPK:n saldokaan ole juurikaan parempi. Kotijoukkueen suunta on muutenkin jälleen alaspäin, vaikka hetki sitten heillä oli tuloksellisestikin toinen ääni kellossa. HPK on tehnyt Bluesia vastaan tällä kaudella hyvin vähän maaleja, ja siihenkin nähden espoolaisten kerroin on turhan suuri.

Veikkaussivut | Tuomas

SaiPa – Pelicans 26.1.2016 klo 18.30 | SM-liiga

Pelaa vihje: Yli 4,5 maalia, kerroin 1.82 Unibet >>

SaiPan ja Pelicansin ottelut ovat olleet todella värikkäitä, ja tämä taistelupari on ollut jo vuosia yksi SM-liigan kiihkeimmistä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi keltamustien murskavoittoon maalein 5-1.

Kolmeen edelliseen keskinäiseen otteluun SaiPa on viimeistellyt jokaisella kerralla viisi maalia tai enemmän. Lappeenrantalaiset ovat olleet varsinkin kotonaan lahtelaisille lähestulkoon mahdoton voitettava, sillä edellisen kerran turkoosit ovat voittaneet Lappeenrannassa vuonna 2014.

Pelicans on saalistanut neljään edelliseen otteluun kolme voittoa, mutta viimeksi lahtelaiset kokivat murskatappion KooKoota vastaan. Turkoosien kausi on ollut jälleen vuoristoratamaista, jossa on ollut suuria ylä- ja alamäkiä. SaiPaa vastaan maaliodotusarvo on jälleen korkealla. Viiden tai suuremman maalimäärän toteutuminen pitäisi olla lähellä. Joukkueet kohtaavat huomenna uudelleen Lahdessa.

Veikkaussivut | Tuomas

Lille – Bordeaux   26.1.2016 klo 22.00 | Liigacup

Pelaa vihje: alle 2 maalia, kerroin  1.90  Bet365 >>

Ranskassakin pelataan Liigacupin semifinaaleja. Ensimmäisessä ottelussa pelaavat Lille ja Bordeaux. Joukkueiden voimasuhteista saa melko hyvän kuvan, koska joukkueet kohtasivat kymmenen päivää sitten Ranskan liigassa Bordeaux’n kentällä. Tuon pelin kotijoukkue voitti 1-0. Ottelu oli melko tasainen, kotijoukkue piti palloa hieman enemmän, mutta Lille sai aikaan enemmän laukauksia maalia kohti. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Lillessä elokuussa pelattiin maaliton tasapeli – eli odotettavissa lienee tiukka ja vähämaalinen ottelu.

Bordeaux on joukkueista selvästi paremmassa kunnossa. Se on nyt pelannut 11 ottelua ilman tappiota, kun taas Lille ei ole voittanut varsinaisella peliajalla sitten tammikuun alkupäivien, ja tuolloinkin nurin meni cup-ottelussa alasarjojen Amiens.

Lille tulee otteluun hyvässä kunnossa, sairastupa on melkein tyhjä. Bordeaux’n managerilla Sagnolilla on enemmän huolia, poissa ovat muun muassa puolustuksen Pallois, Gaijc ja Pablo, keskikentän Sertic ja Jussie sekä kärjen Rolan ja Thelin. Maalivahti Carrasso ja laituri Maurice-Belay saattavat pelata.

Bet365 antaa Lillen kotivoitosta kertoimeksi 2.15 ja Bordeaux’n vierasvoitosta 3.60. Vierasvoiton kerroin on hieman houkutteleva, mutta parempi peli löytyy vähämaalisuudesta. Alle 2 maalia -veto saa Bet365:ltä kertoimen 1.90, ja se kelpaa kupongille. Tasan kahdella maalilla rahansa saa takaisin.

Veikkaussivut | Anssi

Liverpool – Stoke 26.1.2015 klo 21.45

Pelaa vihje: alle 2.5 maalia, kerroin 1.90  Unibet >>

Englannin Capital One Cupissa ollaan tilanteessa, jossa ei enää tuumailla, että mitäs tähän pikkuturnaukseen panostetaan. Menossa ovat semifinaalit ja voittaja pääsee Wembleyn loppuotteluun – eli nyt joukkueet panostavat kaiken mitä löytyy. Ensimmäinen pari on Stoke ja Liverpool, ensimmäisen osan Liverpool voitti Stoken kotikentällä 1-0.

Liverpool on ollut viime aikoina hyvin epätasainen ja arvaamaton joukkue. Sen viime viikkojen peleistä löytyy hyviä, kuten kotivoitto sarjakärki Leicesterista sekä sitten huonoja, kuten 0-1 -kotitappio tahmealle Manchester Unitedille. Näiden lisäksi on sitten otteluita, joista ei oikein tiedä mitä ajatella. Muutama viikko sitten Pool pelasi kotonaan Arsenalin kanssa 3-3, ja vielä kaiken huippuna viime viikonlopun Valioliigan ottelu Norwichin kentällä. Melkomoisen hullujen tapahtumien jälkeen peli päättyi Liverpoolille 5-4. Jurgen Klopp ei takuulla ole tyytyväinen muuhun kuin pisteisiin, hurlumhei -jalkapallolla ei pitemmän päälle paljoa voiteta.

Stoke hävisi viime viikonloppuna Leicesterin kentällä 0-3, mutta tuossa ottelussa joukkue oli selvästi jo suunnannut valmistautumista tähän peliin. Stoke lepuutti Leicesterissä muutamia vakioavauksen pelaajia. Edellisellä viikolla Stoke piti Arsenalin tyystin kurissa kotikentällään, ja siitä ottelusta ehkä paremmin sai kuvan joukkueen nykytasosta.

Ottelun voittokertoimet ovat Unibetilla niin, että Liverpool saa 1.75 ja Stoke 5.25. Tämä lienee melko hyvin kohdillaan. Alle 2.5 maalia saa kertoimeksi 1.90, ja siitä voi tehdä pelin. Vaikka Liverpoolin otteluissa onkin tehty paljon maaleja viime aikoina, niin nyt kyllä pelin luonne on jotain muuta.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Golden State Warriors – San Antonio Spurs  26.1.2016 klo 05.30 | NBA

Pelaa vihje: Warriors -4.5, kerroin  1.85  Unibet >> 

NBA:n kaksi parasta joukkuetta kohtaavat. San Antonio Spurs matkaa Golde State Warriorsin kotikentälle. Spursin voittosuhde on 38-6 ja Warriorsin 40-4. Tämä on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella, ja vetomarkkina on asettanut Warriorsin 4.5 pisteen suosikiksi.

Kummallakin joukkueella on aikamoinen voittoputki takana. Spurs ei ole nyt hävinnyt kolmeentoista otteluun ja Warriors on pelannut 38 runkosarjan voitto-ottelua peräkkäin kotikentällään viime kauden loppu mukaan lukien.

Spurs lähtee otteluun ilman ikääntyvää supertähteä Tim Duncania. Hän tarvitsee silloin tällöin huilivuoron, ja varsinkin tammikuun runkosarjaotteluissa tällainen on hyvä ottaa. Spurs on jo pelannut itsensä pudotuspeleihin, pikku hiljaa voi alkaa pitää huolta siitä, että joukkue on kevään jatkopeleissä parhaassa mahdollisessa iskussa.

Warriors ei lepuuta pelaajiaan San Antoniota vastaan, kaikki tähden ovat mukana ja pelikunnossa. Veto voidaan lyödä kotijoukkueelle juuri sen vuoksi, että Duncan ei pelaa. Spursin valmentaja Gregg Popovich on sen verran kokenut kettu, että hän ei anna lisäpainoa liigan ykkösjoukkueen kohtaamiselle. Ainoa tavoite on päästä pudotuspeleihin ja olla siellä mahdollisimman hyvässä kunnossa. Kupongille siis Warriors -4.5 pistettä Unibetin kertoimella 1.85.

Veikkaussivut | Anssi

Levante – Las Palmas  25.1.2016 klo 21.30 | La Liga

Pelaa vihje: yli 2.5 maalia, kerroin  2.40  Unibet >> 

Espanjan La Ligassa pelataan yksi ottelu maanantai-iltana, kun Levante ja Las Palmas kohtaavat. Ottelu on aikamoinen jumbofinaali, sillä kotijoukkue Levante on sarjataulukon viimeinen ja vierailija Las Palmas on kolmanneksi viimeinen. Joukkueilla on piste-eroa neljä pistettä.

Levante on voittanut vain yhden ottelun marraskuun lopun jälkeen. Toinen putoajakandidaatti, Rayo Vallecano, hävisi Levanten kotikentällä pari viikkoa sitten 1-2. Ottelu oli hermostunut, Levante otti pelissä viisi varoistusta. Kaikki maalit tehtiin viimeisen 20 minuutin aikana. Viime viikolla Levante hävisi Celta Vigolle vieraissa 3-4. Kahdessa viime ottelussa se on tehnyt viisi maalia, joten ehkä hyökkäys voisi alkaa nostaa sitä ylöspäin sarjassa. Levanten keskikentältä Larme on sivussa pelikiellon vuoksi ja kärkimies Casadesus on loukkaantunut.

Las Palmas on paljon Levantea paremmassa kunnossa. Se on kymmenestä viime ottelusta hävinnyt vain kaksi. Viime viikolla se pelasi Espanjan cupissa 1-1 -tasapelin Valencian kanssa. Viime viikonloppuna Atletico Madrid kävi liigaottelussa pieksemässä sen 3-0. Las Palmas ei ole vielä voittanut liigaottelua vieraskentällä.

Cup-ottelussa Valenciaa vastaan Las Palmas pelasi aikalailla edellisistä otteluista muuttuneella avauskokoonpanolla. Nyt varmaan tulee kentälle taas vakioavaus. Oikean laidan Simon on taas mukana pelikiellon jälkeen.

Vetomarkkinoilla Levante saa kotijoukkueen suosikkiaseman. Unibet antaa sille voittokertoimen 2.35. Las Palmas on ollut sen verran parempi joukkue viim aikoina, että kotijoukkueen pelaamista ei oikein voi suositella, eikä vierailijankaan kerroin piisaa. Kupongille voi laittaa yli 2.5 maalia -vedon Unibetin kertoimella 2.40. Kova kerroin, ja kotijoukkue on maalintekoiskussa.

Veikkaussivut | Anssi

Carolina Panthers – Arizona Cardinals 25.1.2016 klo 01.40

Pelaa vihje: alle 46.5, kerroin 1.96  Unibet >>

NFC:n puolella kohtaavat Carolinassa kotijoukkue Panthers ja Arizona Cardinals. Panthers selvitti runkosarjan yhdellä tappiolla, Arizona hävisi kolme ottelua. Edellisellä kierroksella Carolina pelasi Seattlea vastaan kotonaan huikaisevan avauspuoliskon. Se johti puoliajalla ottelua 31-0. Toisela puoliskolla Seattle sai aikaan hurjan kirin, mutta aivan se ei riittänyt ja Carolina voitti 31-24.

Arizona oli omassa ottelussaan kovilla Green Bay Packersin kanssa. Ennen viimeistä neljännestä vierailija Packers johti kolmella pisteellä. Arizona nousi ohi, kunnes vain kuusi sekuntia ennen loppua Aaron Rodgersin ”hail mary” 41 jaardin päästä nosti joukkueet tasoihin. Tämä oli Green Bayltä jo toinen onnistunut sokkopommi ottelun loppuun tällä kaudella. Jatkoajalla Cardinalsin pelinrakentaja Carson Palmer heitti Larry Fitzgeraldille viiden jaardin touchdown -syötön, ja Arizona pääsi jatkopeleihin.

Carolina ja Arizona kohtasivat viime kaudellakin pudotuspeleissä. Tuolloin Cardinals-QB Palmer joutui istumaan loukkaantuneena sivussa, kun Arizonan hyökkäys oli täysin Panthersin komennossa. Arizona eteni tuossa pelissä vain käsittämättömän surkeat 78 jaardia. Nyt Palmer on pelikunnossa, ja vielä hyvässä sellaisessa. Palmer ja Panthersin virkaveli Cam Newton ovat aikaisemmin urallaan kumpikin voittaneet parhaan yliopistopelaajan palkinnon Heisman Trophyn, mutta suuret voitot NFL:n puolella ovat vielä jääneet saamatta.

Vetomarkkina on saanut Panthersin suosikiksi, jonka kerroin on noin 1.60. Totals-raja on 46.5, ja sen alle on hyvä lyödä vetoa. Vaikka kummallakin on kova hyökkäys, niin nyt kummallakin on myös todella kova puolustus. Ottelun avain on varmasti pallonhallinta. Kumpikin joukkue haluaa pitää toisen hyökkäyksen sivurajalla, ja tämä tarkoittaa juoksupelejä, lyhyitä heittopelejä eikä riskin ottoa. Carolina teki Seattlea vastaan toisella puoliskolla 0 pistettä, kun Seahawks ryhdistäytyi. Arizonan puolustus ei ole Seattlea heikompi. Unibetin kerroin alle 46.5 pistettä -tulokselle on hyvä 1.96.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Denver Broncos – New England Patriots 24.1.2016 klo 22.05

Pelaa vihje: Denver +2.5, kerroin 2.08  Unibet >>

NFL:ssä pelataan konferenssien finaaleja. Tom Brady kohtaa jälleen pudotuspelissä Peyton Manningin. Tästä ei NFL-ottelu voi legendaarisemmaksi tulla. AFC:n konferenssifinaalissa pelataan Denverissä Broncosin ja New England Patriotsin ottelu, ja todelliset raskaan sarjan supertähdet tahdittavat kumpaakin joukkuetta. Tämä on aivan varmasti näiden kahden suuren viimeinen kohtaaminen. Ikä on napannut jo Peyton Manningin kiinni, se on enää siinä ja siinä, että Manning pääsee pelaamaan. Hän on ollut tällä kaudella niin huono, että Broncosin kakkos-QB Brock Osweiler olisi jo aivan varteenotettava vaihtoehto pelinrakentajaksi.

Marraskuussa ”vahingossa” pääsi julkisuuteen Tom Bradyn kaverilleen kirjoittama sähköposti, jossa hän sanoi, että hänen ja Manningin kamppailu on ohi, koska Manning vetelee pelaajana viimeisiään, kun Brady taas on edelleen huippukunnossa. Manningia viesti nauratti tuolloin ja Brady pyyteli julkisesti anteeksi. Brady kyllä taisi olla oikeassa arviossaan. Manning täyttää piakkoin 40 vuotta, eikä Bradykään nuori ole, hän on jo 38-vuotias.

New England on suosikki, vaikka pelataan Denverin Mile High stadionilla. Ei se aivan oikein ole, Broncosin puolustus saattaa olla hyvin ratkaisena tänään. Kupongille kannattaa laittaa Denver +2.5 Unibetin kertoimella 2.08.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Chicago Blackhawks – St.Louis Blues 25.1.2016 klo 02.00 | NHL

Pelaa vihje: Alle 5,5 maalia, kerroin 1.59 Unibet >> 

Chicago Blackhawksin hurja voittoputki on historiaa. Hallitsevalla mestarilla on alla kaksi tappiota, ja molemmilla kerroilla he onnistuivat maalinteossa korkeintaan yhden kerran.

Chicago Blackhawks on ollut kotonaan äärimmäisen vakuuttava, eikä kotijoukkueella ole loukkaantumisongelmia, mutta on mielenkiintoista nähdä, että miten hallitseva mestari käsittelee tilanteen. Viime otteluissa maalinteko on ollut todella vaikeaa, eikä esimerkiksi supertähti Patrick Kanekaan ole pystynyt kannattelemaan joukkuettaan.

St.Louis Blues on alla kaksi tiukkaa ja vähämaalista ottelua. Viimeksi sinipaidat hävisivät jatkojen päätteeksi Colorado Avalanchelle. Vieraissahan nuottipaidat ovat pelanneet jo pitkään huipputasaisia otteluita, sillä viiteen edelliseen matkaotteluun kertaakaan voittajaa ei ole tullut yli yhden maalin erolla. Jaden Schwartz, Jake Allen, Magnus Pääjärvi-Svensson ja Steve Ott ovat ilmeisesti sivussa vierasjoukkueen vahvuudesta. Maaliodotusarvoltaan alle kuuden maalin toteutuminen on mielenkiintoinen pelivalinta.

Veikkaussivut | Tuomas

San Jose Sharks – Los Angeles Kings 25.1.2016 klo 05.00 | NHL

Pelaa vihje: San Jose Sharks, kerroin 2.45 Nordicbet >> 

San Jose Sharksin tilanne näytti vielä hetki sitten todella huonolta, mutta tällä hetkellä kotijoukkue on erinomaisessa pelivireessä. Viisi edellistä ottelua ovat tuottaneet Hailaumalle peräti neljä voittoa.

Los Angeles Kingsin pelaaminen on todellista vuoristorataa. Voittoputkien rakentaminen on ollut täyttä tuskaa, ja viisi edellistä ottelua ovatkin tuottaneet heille kaksi voittoa. Viime aikoina Los Angeles Kings on kamppailut maalintekovaikeuksien kanssa.

San Jose Sharks on ollut nimenomaan Läntisen konferenssin parhaimpia vierasjoukkueita, mutta nyt myös kotiotteluissa on alkanut tulemaan tulosta. Mielenkiintoista on luonnollisesti sekin, että Los Angeles Kings lukeutuu myös Läntisen konferenssin parhaimpiin vierasjoukkueisiin. Molempien joukkueiden terveystilanne on erinomainen, sillä esimerkiksi San Jose Sharksilta on sivussa vain Raffi Torres. Hailauman suunta on tällä hetkellä rajusti ylöspäin. Lähtökohtaisesti kotivoitosta onkin syytä lähteä liikenteeseen.

Veikkaussivut | Tuomas

Arsenal – Chelsea 24.1.2016 klo 18.00

Pelaa vihje: Arsenal, kerroin 2.10  Bet365 >>

Chelsea on pelannut paremmin Jose Mourinhon lähdön jälkeen. Joukkue hävisi kummasti yhdeksän ottelun ensimmäisistä 16 pelistö Mourinhon alaisuudessa, mutta nyt Guus Hiddinkin valmentamana se ei ole hävinnyt kuuteen perättäiseen. Arsenal oli yksi harvoista joukkueista, jota vastaan Mourinhon Chelsea pelasi syksyllä hyviin. Syyskuusa Chelsea voitti Arsenalin omalla Stamford Bridgellään 2-0. Kun tähän vielä ottaa Chelsean menestyskausien historian mukaan, niin tilasto näyttää siltä, että Arsenal on nyt pelannut yli kahdeksan tuntia jalkapalloa Chelseaa vastaan tekemättä maaliakaan. Edellisen kerran Arsenal teki maalin Chelsean verkkoon tammikuussas 2013, ja silloin maalintekijänä oli Theo Walcott. Viimeksi Arsenal voitti Chelsean kotikentällään yli viisi vuotta sitten. Ja vielä sekin, että kun Guus Hiddink edellisen kerran valmensi Chelseaa, niin silloin joukkue voitti Arsenalin tämän Emirates -stadionilla peräti 4-1. Vuosi oli tuolloin 2009.

Arsenalin kotivoitto on Bet365:llä kertoimella 2.10. Siihen voi pienen panoksen pelata. Arsenal on varmempi joukkue kuin aikaisemmilla kausilla, ja Chelsean puolustuksen ongelmat ovat semmoiset, että kyllä Arsenal tämän voittaa lähes joka toisella kerralla.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Cleveland Cavaliers – Chicago Bulls  24.1.2016 klo 03.30 | NBA

Pelaa vihje: Bulls +10.5, kerroin  1.91  Unibet >> 

Cleveland Cavaliers antoi potkut valmentajalleen David Blattille, ja hieman vaikea ymmärtää, että miksi. Blatt vei Cavaliersit viime kaudella loppuotteluihin, joissa tappio tuli suurelta osin avainpelaajien loukkaantumisten vuoksi. Tällä kaudella joukkue johtaa Itäistä konferenssia mainiolla voittosuhteella 30-11, joten miten siitä oikein voisi enää parantaa. Tai oikeastaan onhan se selvä, miksi Blatt piti saada sivuun. Koska LeBron James niin halusi. Joukkueen valmentajaksi nousee aikaisemmin apulaisena ollut Ty Lue, mutta oikeasti supertähti -James määrää miten joukkue pelaa.

Cavsin asetelma saattaa valahtaa reisille, jos homma ei suju. Joukkueessa on liuta muitakin kovia pelimiehiä, ja jos joukkue vaikkapa taantuu nyt Blattin erottamisen jälkeen, niin pikku hiljaa saattaa tulla vastarintaa ja leireihin jakautumista. Eipä olisi ihme, jos Clevelandin kausi olisi lopulta paha pettymys.

Blattin valmentamana Cavaliers oli kurinalainen joukkue, sen puolustus on ollut koko Itäisen konferessni paras. Uuden valmennuksen kanssa Clevelandin painopiste tulee varmaan olemaan hyökkäyksessä.

Viime vuoden puolella Cavaliersin hyökkäys oli alle liigan keskiarvon, mutta heti vuoden vaihteen jälkeen se on ollut yksi liigan eniten pisteitä tekevistä joukkueista. Sattumoisin Kyrie Irving palasi peleihin tammikuun toisena päivänä.

Erinomainen joukkue Chicago Bulls on tulossa vierailulle Clevelandiin, ja vetomarkkina on todella vinossa Cavaliersiin päin. Unibet antaa kotivoitosta kertoimen 1.14, ja se on aivan liian vähän. Lapulle on syytä laittaa Bulls +10.5 Unibetin kertoimella 1.91.

Veikkaussivut | Anssi

Hoffenheim – Bayer Leverkusen  23.1.2016 klo 16.30 | Bundesliiga

Pelaa vihje: Hoffenheim +0.5, kerroin  2.00  Unibet >> 

Hoffenheim on Bundesliiga-kauden pahin pettymys. Joukkue vietti talvitauon sarjataulukon hännillä, ja se on paha paikka seuralle, joka vielä viime kaudella sijoittui sijalle kahdeksan vain kaksi pistettä Eurooppa-liigan karsintapaikasta. Bayer Leverkusenkin on jonkinmoinen pettymys. Se on kärjen vauhdissa, mutta ei se mitenkään pysty haastamaan kärkikaksikko Bayern Muncheniä ja Dortmundia. Juuri ennen talvitaukoa Hoffenheim piristyi hieman, viimeisen viiden ottelun kuntopuntarissa Hoffenheim on taulukon puolivälissä, kun Dortmund on neljäntenä. Joulukuun puolivälissä Leverkusen pieksi kotonaan Monchengladbachin komeasti 5-0

Vaikka Hoffenheim onkin sarjajumbo, niin ei se aivan kehnosti ole pelannut. Se hävisi kahdeksan ottelua syyskierroksella, mutta viisi näistä oli vain yhden maalin erolla eikä joukkue missään ottelussa täysin jyrän alle jäänyt. Hoffenheimin väki taitaa olla kuitenkin tyytyväinen miehistöön, sillä vain yksi uusi pelaaja on tullut joukkueeseen, eli kärkimies Kramaric. Toinen kärkimies Szalai lähti muualle Hoffenheimista.

Leverkusen ei ostanut tai myynyt yhtään pelaajaa talvitauon aikana. Huilin aikana monipuolinen Jedvaj tervehtyi vammoistaan ja hän pelannee oikealla laidalla. Hilbert, Boenish, Aranguiz ja Bender ovat edelleen sairaslistalla.

Hoffenheim on tuloksiaan parempi, joten sille voi kotijoukkueena pienen vedon asettaa. Unibet antaa Hoffenheim +0.5 -vedolle kertoimeksi 2.00, se kelpaa kupongille.

Veikkaussivut | Anssi

West Bromwich – Aston Villa 23.1.2016 klo 17.00

Pelaa vihje: Aston Villa +0.5, kerroin 1.85  Bet365 >>

Aston Villan ja West Bromwichin ottelu on todellinen paikallispeli. Joukkueiden kotistadioneilla ei ole välimatkaa kuin viitisen kilometria. Kotijoukkue West Bromwich on tukevasti liigan keskivaiheilla, kun taas Aston Villa on paniikkijoukkue. Se on sarjataulukon viimeisenä ja matkaa putoamisrajan päälle on jo kymmenen pistettä. Kyllähän se on aikamoisen kirin takana, että Villa jatkaisi vielä ensi kaudellakin Valioliigassa. Aivan varmasti Villa saa jonkinlaisen selviämiskamppailun vielä kehitettyä. West Bromwich olisi nyt kypsä poimittavaksi.

Cup-ottelut mukaan lukien Aston Villa on nyt pelannut neljä ottelua ilman tappiota. Tällaista virettä se ei ole saanut aikaan koko kauden aikana. Liigakentilläkin se nappasi kauden toisen voittonsa tammikuun puolivälissä, kun Crystal Palace kaatui Villa Parkilla 1-0. Tuon ottelun ratkaisu oli kyllä Palacen maalivahti Wayne Hennesseyn lahjamaali.

Vetomarkkina antaa WBA:lle hieman päälle kahden kertoimia. Bet365:n kerroin Albionin kotivoitosta on 2.10. Aston Villan vierasvoitosta saa kertoimeksi 4.00. Villalla on nyt menossa selvasti parempi jakso kuin väsyneellä West Bromwichilla, joten vedoksi on hyvä laittaa Aston Villa +0.5 Bet365:n kertoimella 1.85. WBA ei missään nimessä voita ottelua joka toisella kerralla.

Jos tuomari Madleyn into jaella rankkareita kiinnostaa, niin Bet365 antaa kertoimeksi 4.50 sille, että ottelussa tuomitaan rangaistuspotku. Hyvä kerroin, jos tällainen veto kiinnostaa.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Manchester United – Southampton  23.1.2016 klo 17.00 | Valioliiga

Pelaa vihje: ManU, kerroin  1.87  Unibet >> 

Tylsääkin tylsempi Manchester United taisi viime viikonloppuna pelata koko kauden tylsimmän puoliajan Liverpoolia vastaan. Ensimmäisellä puoliskolla ei tainnut tapahtua yhtään mitään. United ja sen paineen alla oleva manageri Louis van Gaal selvisi kuitenkin jotenkin kuiville ottelusta, kun se onnistui voittamaan pelin 1-0. Unitedin pitkä kikkarapää Marouane Fellaini onnistui nousemaan korkeimmalle ja puskemaan pallon ylärimaan, ja siitä sitten Wayne Rooney paukautti volleystä pallon maaliin. Laukaus oli Unitedin ainoa kohti Liverpoolin maalia.

Louis van Gaal taitaa olla hyvin onnekas manageri, tai sitten hän kokeneena tietää jotain mitä muut eivät tiedä. United pelaa surkeasti, mutta silti joukkue kerää pisteitä ja voittoja. Parhaillaan United on taulukossa sijalla viisi eikä Arsenalin kärkipaikka ole kuin seitsemän pisteen päässä. Ainakin United on todella hankala voitettava.

Southampton on sijalla kymmenen ja se on kahden voiton putkessa. Viime viikonloppuna Soton kaatoi West Bromwichin helposti 3-0 ja sitä ennen viikolla nurin oli mennyt Watford 2-0. Kumpikin näistä otteluista oli Southamptonin kotipeli. Sotonin vierasotteluissa sillä on neljän tappion putki. Ensin se hävisi Manchester Citylle 1-3, mutta tämän jälkeen tappiot tuli heikompia joukkueita – Crystal Palacea, West Hamia ja Norwichia – vastaan. Sotonin kannalta huolestuttavaa on se, että manageri Ronald Koemanilta taitaa ote lipsua. Hän hiljattain julkisesti arvosteli muutamaa pelaajansa, ja se ei ole koskaan hyvä merkki joukkueen tilasta.

Unibet antaa ManU:lle voittokertoimen 1.87, ja kaikesta huolimatta sen voi kupongill laittaa. Soton on heikossa vieraskunnossa, ja kyllä sen on vaikea murtaa Unitedin peräpäätä.

Veikkaussivut | Anssi

West Ham – Manchester City  23.1.2016 klo 19.30 | Valioliiga

Pelaa vihje: West Ham +0.5, kerroin  2.20  Unibet >> 

West Ham pääsisi viiden pisteen päähän Manchester Citystä, jos se onnistuisi voittamaan tämän kotikentällään. City ei ole ollut häävi vierasjoukkue tällä kaudella, ja tähän saattaa kaatua sen koko mestaruusjahti. City on hävinnyt tällä kaudella vieraissa Arsenalille, Stokelle, Tottenhamille ja Evertonille. Maalittomaan tasapeliin se on jäänyt paikallisvastus Unitedin, Leicesterin ja joka Aston Villan kotikentällä. Viime aikoina Cityn pelissä on ollut hieman merkkejä, että se alkaisi taas olla parhaimmillaan, mutta silti sen voitosta tarjottu noin 1-70 -tason kerroin on liian vähän.

Hammers hävisi viikko sitten Newcastlen kentällä 1-2, mutta kotonaan se on ollut viime aikoina kovassa kunnossa. Viimeiset kolme – mukaan lukien FA Cupin ottelu Wolvesia vastaan – West Ham on kotonaan voittanut. Tammikuun alussa Hammers kukisti Liverpoolin omalla stadionillaan 2-0. West Ham on paljon parempi taas kun Dimitri Payet on pelikunnossa, mutta Lanzini, Sakho ja Carroll ovat nyt sivussa eikä pikkuseura Hammersin kapea ryhmä oikein kestä sitä, että avainpelaajia on sivussa useampikin. Tältä kohdin Cityn kaltainen suuri seura on niin paljon paremmassa asemassa kuin pienemmillä budjeteilla pelaavat.

Cityn kerroin on liian pieni yllättävän hyvin pelannutta West Hamia vastaan, joten kaivetaan sitten peli Cityä vastaan. Unibet antaa kertoimen 2.20 tulokselle West Ham +0.5, siihen voi tiukata pienen panoksen.

Veikkaussivut | Anssi

Crystal Palace – Tottenham  23.1.2016 klo 17.00 | Valioliiga

Pelaa vihje: Tottenham, kerroin  2.15  Unibet >> 

Kotijoukkue Crystal Palace on nyt pelannut viisi Valioliigan ottelua tekemättä maaliakaan. Se pelasi viimeksi Manchester Cityä vastaan tämän Etihad -stadionilla, ja neniin tuli 0-4. Palacen manageri Alan Pardew väitti ottelun jälkeen, että ei Palace ensimmäisellä jaksolla ollut juurikaan kehnompi joukkue, mutta sitten kun pato murtui, niin lunta tuli tupaan oikein kunnolla. Ja Pardew taitaa olla aivan oikeassa arviossaan. Ottelun ensimmäisellä jaksolla laukaukset maalia kohti olivat Palacelle 3-2. City teki ensimmäisen maalin 22. minuutilla, ja sitten toisen 41. minuutilla ja tästä Palacen selkäranka taittui.

Palacen maalivahti Wayne Hennessey on viime aikoina ollut todella epävarma. City -ottelussakin ensimmäinen maali menee kyllä Hennesseyn piikkiin, Fabian Delphin kaukolaukaus olisi pitänyt saada kopiksi. Edellisessä ottelussa Aston Villaa vastaan Hennessey söhli pallon maaliin aikalailla itsekseen, ja siihen maaliin Palace hävisi ottelun. Palacella ei olisi varaa lahjamaaleihin, kun oma kärki on kehnossa kunnossa. Saattaa olla, että Hennessey joutuu tähän otteluun vaihtoon ja kentälle tulisi Julian Speroni. Speroni ei ole häävi veskari.

Spurs on varmasti nykykuntoiselle Crystal Palacelle todella hankala vastus. Tottenham on tasainen ja kova ryhmä. Sillä on loistava, koko liigan paras puolustus ja vähintään tarpeeksi kova, Harry Kanen johtama kärkipää. Spurs hävisi puolitoista viikkoa sitten liigakotipelinsä Leicesterille 0-1, vaikka se hallitsi ottelua selvästi – pallonhallinta oli Tottenhamille 62-38 ja laukaukset 21-10. Edellisen liigaottelun Spurs voitti, kehno Sunderland meni nurin selvästi 4-1.

Vetomarkkina antaa Spursille voittokertoimeksi noin 2.10 ja Palacelle noin 3.50. Lantit on laitettava varmemman joukkueen puolesta. Unibetin kerroin 2.15 riittää siihen, että Tottenhamia voi pelata.

Veikkaussivut | Anssi

KooKoo – Pelicans 22.1.2016 klo 18.30 | SM-liiga

Pelaa vihje: Pelicans, kerroin 2.35 Unibet >> 

KooKoo on todella huonossa pelivireessä. Viisi edellistä ottelua ovat tuottaneet sarjanousijalle ainoastaan yhden voiton, ja kouvolalaiset ovat kärsineet useita murskatappioita. Viimeksi KooKoo nappasi jatkoaikavoiton HPK:n kustannuksella, mutta sitä ennen he olivat pitkässä tappioputkessa.

Pelicans on saamassa tähän otteluun sairaslistalta apuja, kun esimerkiksi Juha Leimu ja Ben Blood ovat palaamassa lahtelaisten vahvuuteen. Turkoosit ovat pelanneet tällä kaudella KooKoota vastaan kolme kertaa, eikä kertaakaan sarjanousija ole onnistunut voittamaan.

Pelicansilla on alla erittäin onnistunut lyhyt vieraskiertue, kun he voittivat jatkojen päätteeksi niin Sportin kuin Kärpätkin. Varsinkin oululaisia vastaan päävalmentaja Petri Matikainen korosti sitä, että miten hyvin Pelicans oli onnistunut valmistautumisen kanssa. Tällä kaudella Lahdessa on poikkeuksellisen kova kilpailu pelipaikoista, eikä turkooseilla ole pitkää matkaa naapurikaupunkiin. Pelicans on vieraissakin vahvoilla.

Veikkaussivut | Tuomas

HIFK – Blues 22.1.2016 klo 18.30 | SM-liiga

Pelaa vihje: Blues, kerroin 9.05 Nordicbet >> 

Bluesin tilanne on surullinen niin kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella. Toimitusjohtaja Mika Rautio on tullut median eteen kertomaan, että miten budjetointi on mennyt Espoossa päin mäntyä. Tällä kaudella siniset ovat menettäneet valtavan määrän avainpelaajia, mutta toisaalta taistelutahto ja sitkeys eivät ole kadonneet.

Bluesilla on tällä hetkellä flunssa-aaltoa, mikä ei tee urakasta yhtään helpompaa, mutta päävalmentaja Jyrki Aho on halunnut korostaa, että miten  kova taistelutahto on toistaiseksi ollut erittäin iloinen asia. Siniset ovat viimeistelleet kahteen viime otteluun vain kaksi maalia, joten kieltämättä se on alkanut näkymään, että uusimpina pelaajina Markus Poukkula, Kalle Kaijomaa, Jussi Makkonen ja Robert Rooba ovat lähteneet muualle.

HIFK on tällä hetkellä erinomaisessa pelivireessä, mutta kotijoukkue kärsii loukkaantumisista. Helsinkiläisiltä ovat ilmeisesti sivussa esimerkiksi Joonas Järvinen, Juuso Puustinen ja Daniel Grillfors. Vaikka HIFK on kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa, viisi edellistä kotiottelua ovat tuottaneet vain kaksi voittoa. Tälläisellä kerroinasettelulla Bluesia on vaikeaa olla harkitsematta.

Veikkaussivut | Tuomas

Norwich – Liverpool 23.1.2016 klo 14.45

Pelaa vihje: Norwich +0.5, kerroin 1.925  Bet365 >>

Liverpool on pärjännyt viime vuosina hienosti Norwichia vastaan. Luis Suarezilla oli tapana Liverpoolin paidassa paukutella hattutemppuja Norwichin verkkoon, mutta nyt Pool on eri joukkue kuin Suarezin aikana. Liverpool ei ole kovinkaan luotettava vetomarkkinoilla, eikä missään nimessä kertoimiensa arvoinen ryhmä. Tässäkin ottelussa Poolin voittokertoimet ovat alle kahden, ja hankala sellaisen pelaamista on suositella.

Kehno Manchester Unitedkin voitti Liverpoolin tämän Anfieldilla todella tylsässä ottelussa. Liverpoolilla on tulossa ensi viikon tiistaina Capital One Cupin semifinaali Stokea vastaan, ja vaikka Capital One Cup onkin pikkuturnaus, niin ehkä joukkueella kuitenkin on mielessä se, että tuon pelin voittaja pääsee Wembleylle pelaamaan pokaalista. Liverpool tuskin voittaa tällä kaudella yhtään mitään muuta, joten eiköhän Liigacupin voittokin jotain merkitse. Tiistain välierä tuskin kuitenkaan vaikuttaa millään tavalla siihen minkälaisen avauksen Jurgen Klopp Liverpoolille laatii, mutta ehkä valmistautuminen ei muuten ole aivan normilauantain tasolla.

Liverpoolia ei voi pelata Norwichia vastaan tarjotuilla kertoimilla, joten pelataan sitten vastaan. Hyvä veto otteluun on Norwich +0.5 Bet365:n kertoimella 1.925.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Brooklyn Nets – Utah Jazz   23.1.2016 klo 02.35 | NBA

Pelaa vihje: Nets +5, kerroin  1.90  Bet365 >>

Utah Jazz ja Brooklyn Nets ovat kumpikin pakkasen puolella NBA-liigassa. Tämän illan vierasjoukkue Utahilla on voittosuhde 18-24 ja kotijoukkue Brooklynillä 11-32. Kumpikin pelaa vielä kehnoa jaksoa juuri nyt. Utah on hävinnyt seitsemän viimeisistä kymmenestä, neljä viimeisistä viidestä ja kaksi edellistä ottelua peräkkäin. Nets on hävinnyt yhdeksän viimeisistä kymmenestä ja neljä putkeen. Tiistaina Brooklyn hävisi Clevelandille 78-91.

Utahin voittosuhde matkaotteluissa on vain 6-15. Nyt se on vielä aikamoisessa kiireruuhkassa, Jazz pelaa jo huomenna Washingtonissa. Brooklynillä on tulossa kovat ottelut viikonloppuna Oklahomaa ja Miamia vastaan. Viime vuonna Utah voitti Brooklynin kahdesti, joten jos vedonlyöjä uskoo revanssihenkeen, niin nyt olisi sellainen ilmassa.

Vetomarkkina on saanut vierasjoukkue Utahin selväksi suosikiksi. Bet365 antaa Utahin voitosta kertoimen 1.45, Brooklynin voittokerroin on 2.80. Ei vierasjoukkueen nyt näin suuri suosikki pitäisi olla. Hyvä veto on Nets +5 Bet365:n kertoimella 1.90.

Veikkaussivut | Anssi

HSV – Bayern Munchen 22.1.2016 klo 21.30

Pelaa vihje: alle 3 maalia, kerroin 2.02  Unibet >>

Bundesliiga palaa talvitauolta ottelussa jossa Bayern Munchen kohtaa HSV:n Hampurissa. Sarja-asetelma on aikalailla kohdilleen. Bayern on taulukon kärjessä 12 pistettä Dortmundia edellä, ja piakkoin baijerilaisia voisi jo onnitella jälleen yhdestä Bundesliigan mestaruudesta. Yhden ottelun Bayern on tämän vuoden liigassa hävinnyt, kun Borussia Monchengladbach voitti sen joulukuun alussa 3-1.

HSV:n alkukausi on varmasti ilahduttanut koko seuran väkeä. HSV on tukevast sarjan keskikastissa sijalla kymmenen, eikä tällä kaudella näytä siltä, että se joutuisi tappelamaan putoamista vastaan. Viime kaudella HSV oli todella tiukoilla. Se joutui karsintaotteluun sarjapaikasta Karlsruheria vastaan, ja HSV:n sarjapaikka varmistui vasta toisen, vieraissa pelatun osaottelun jatkoajan jälkeen. Nyt HSV:llä on matkaa putoamisrajaan seitsemän pistettä.

Bayern lopetti syyskauden Monchengladbach -tappiota lukuunottamatta komealla voittoputkella. Tuo yksi tappio poislukien Bayern voitti kaikissa turnauksissa kymmenen ottelua putkeen. Mitenkään ylivoimainen se ei ollut, kunhan nyt nappasi rutiinilla maalin kahden voittoja heikoimmistaan. Hannover meni nurin juuri joulun alla 1-0 ja samoilla lukemilla Saksan cupissa Darmstadt. Ingolstadt ja Mestareiden liigassa Dinamo Zagreb hävisivät Bayernille 0-2.

Vetomarkkinoilla Bayern on niin suosittu joukkue, että sen kerroin on esimerkiksi Unibetilla vain 1.20. HSV:n yllätysvoitosta Unibet maksaisi kertoimeksi peräti 14.00. Hurjat kertoimet, eivätkä ne edes välttämättä ole Bayerniin päin vinoutuneet. Paras veto otteluun löytyy totals -puolelta. Bayern ei järjestä murskavoittoja niin paljon kuin luulisi. Tällä kaudella sen edellinen yli kahden maalin voitto Bundesliigassa on Stuttgartia vastaan kotona marraskuun alkupuolelta. Vieraskentällä edellinen yli kahden maalin Bundesliigan voitto Bayernilla on Darmstadtia vastaan syyskuulta. HSV on kaiken kaikkiaan vähämaalinen ryhmä. 17 ottelun jälkeen sillä on maaliero 19-23. Vetokupongille kannattaa laittaa alle kolme maalia Unibetin kertoimella 2.02, tasan kolmella panoksen saa takaisin.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Phoenix Suns – San Antonio Spurs  22.1.2016 klo 05.30 | NBA

Pelaa vihje: Phienix +14.5, kerroin  1.91  Unibet >> 

San Antonio Spurs on NBA-liigan paras joukkue siinä suhteessa, että sen on piste-erossa eniten plussan puolella, yli +14 pistettä per ottelu. Saattaa Spurs olla koko liigan paras joukkue muutenkin, mutta Warriorsin loistavat voittoputket ja Clevelandin murskajaiset pitävät Golden Staten valokeilassa. Se varmaan sopii Spursin konkarivalmentaja Gregg Popovichille.

Spurs on ollut vedonlyöjille erinomainen joukkue. Se on hävinnyt kaksi kertaa peräkkäin vetomarkkinoiden tasoituksen kanssa vain kerran, marraskuussa.

Ensi yönä San Antonio kohtaa koko NBA:n kehnoimman puolustuksen Phoenixin. Suns on voittanut vain kerran viimeisistä 15 ottelusta, ja se on hävinnyt vastuksilleen keskimäärin 12.73 pistettä per ottelu tämän surkean putken aikana.

San Antonio on voittanut 11 ottelua putkeen, ja näillä ”päivän kunnoilla” se on ilmiselvästi ottelun suosikki. Unibet on laskenut Spursin voittokertoimeksi vain 1.04, tasoitus on muhkeat 14.5 pistettä.

Toki San Antonio on huomattavasti parempi joukkue, mutta kyllä pistetasoitus on liikaa Phoenixin kotiotteluun. Suns ei kuitenkaan ole niin kehno ja toivoton ryhmä kuin vaikka Philadelphia. Vetokupongille on pakko mennä pienellä panoksella vetomarkkinoiden ylireagointia vastaan – eli Suns +14.5 Unibetin kertoimella 1.91.

Veikkaussivut | Anssi

New Orleans Pelicans – Detroit Pistons 22.1.2016 klo 03.00

Pelaa vihje: Pistons, kerroin 2.07  Unibet >>

NBA-joukkue New Orleans Pelicansia tituleerattiin kauden alla tulevaisuuden joukkueeksi. Nyt se on paremminkin ”vaisuuden joukkue”. Pelicansin voittosuhde on nyt tammikuun lipulla vain 14-27, se ei kyllä enää mitenkään saa peliään parannettua siihen kuntoon, että se pääsisi mukaan pudotuspeleihin. Esitys on tällä kaudella ollut niin vaisu, että joukkueen supertähti Anthony Davis aivan varmaan alkaa esittää seurajohdolle vaatimuksia ryhmän parantamiseksi. Davisin tasoinen tähti ei varmasti halua tuhlata peliuraansa joukkueessa, jolla ei ole mitään mahdollisuuksia voittaa mestaruuksia. Pelicansin puolustukseksi on sanottava, että se on kyllä kärsinyt paljon loukkaantumisista tällä kaudella. Pelicansin loukkaantumisongelmat ovat olleet sen verran hankalia, että tällä hetkellä Alonzo Gee on ainoa pelaaja, joka on ollut mukana jokaisessa ottelussa.

Parhaillaan New Orleans on pelaamassa hieman paremmin. Joukkue on nyt voittanut kolme viimeisistä neljästä ottelusta. Nyt se kuitenkin joutuu pelaamaan seuraavan kuukauden ilman aloitusviisikon takamiestä Eric Gordonia. Gordon mursi sormensa joukkueen viime ottelussa Minnesotassa. Vamma vaatii leikkausta, ja saattaa hyvinkin mennä kuusikin viikkoa ennen kuin Gordon on jälleen pelikunnossa. Gordonin tilalla aloitusviisikossa pelannee Jrue Holiday, jonka keskiarvot tällä kaudella ovat 13.7 pistettä ja viisi syöttöä per peli. Kahdessa viime ottelussa Holiday on tehnyt 42 pistettä kovalla heittoprosentilla 59, joten hän on ainakin ”kuuma käsi” tällä hetkellä.

Unibetin kerroin kotivoitolle on 1.77, Detroitin voitosta saisi kertoimen 2.07. Totals-raja on 204.5 pistettä. Pelicans on kaiken kaikkiaan vaisu jengi, ja kun vielä Gordon on sivussa, niin kyllä Pistonsille pitää antaa liki 50 prosentin voittomahdollisuudet. Kupongille siis Detroit Unibetin kertoimella 2.07.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Toronto Raptors – Boston Celtics   21.1.2016 klo 02.35 | NBA

Pelaa vihje: alle 202.5 pistettä, kerroin  1.90  Bet365 >>

Kotijoukkue Toronto Raptorsilla on voittosuhde 26-15 ja vierailija Boston Celticsillä lukemat ovat 22-20. Toronto on nyt viiden voiton putkessa. Boston hävisi viimeksi Dallasille jatkoajan jälkeen, sitä ennen Boston oli voittanut kolme putkeen.

Bostonin joukkueen selkäranka on nuorissa, Boston on selvästi tulevaisuuden joukkue. Celticsillä on vielä kasassa nuori ryhmä, jolla taitaa olla henkinen puoli kunnossa. Boston on kova taistelemaan loppuun saakka, joukkue saa itsestään irti kaiken. Toronto paremminkin turvaa kovan tason veteraaneihin.

Yksikään Bostonin vakiopelaajista ei ole vanhempi kuin 28 vuotta, ja 26-vuotias Isaiah Thomas on ainoa sen viidestä parhaasta pisteentekijästä, joka ei ole syntynyt 90-luvulla. Menee muutama vuosi niin Bostonin TD Gardenissa pelataan taas mestaruuksista.

Toronton aloittajista ainoastaan sentteri Jonas Valanciunas on ainoa, joka ei ole syntynyt 80-luvulla. Aloituksen laituri, argentiinalainen Luis Scola on jo 35-vuotias. Supertähti Demar DeRozan on 26 vuotta, mutta hän on jo ehtinyt pelata seitsemän NBA-kautta. Toinen Raptors -tähti, Kyle Lowry on jo pelannut kymmenen kautta NBA:ssa.

Kummankin joukkueen hyökkäyspeli lepää takamiesten harteilla. Hyvinkin saattaa olla niin, että tästä ottelusta kolme takamiestä tulee valituksi liigan All Stars -otteluun.

Bet365:llä on Toronton voittokerroin 1.64, tasoitus on kolme pistettä. Vetomiehen kannattaa laittaa lantit alle 202.5 pistettä -tulokselle, Bet365:n kerroin tälle on 1.90. Toronto on liigan neljänneksi paras puolustusryhmä, eikä Bostonkaan huono ole. Kyllä tämä veto osuu ainakin sen 55 kertaa sadasta.

Veikkaussivut | Anssi

Portland TrailBlazers – Atlanta Hawks  21.1.2016 klo 05.30 | NBA

Pelaa vihje: Portland +2.5, kerroin  1.90  Unibet >> 

Portland TrailBlazers on jälleen kotikentällä lyhyen vieraskiertueen jälkeen. Reissu meni Portlandilta hyvin, se voitti kaksi kolmesta. Joukkueen voittosuhde koko kaudelta on 19-25, kun taas vierailija Atlanta Hawksin voittosuhde on 25-17.

Hawks on ottelussa suosikki. Se tulee länsirannikolle kahden kotivoiton putkessa, mutta kaksi viimeistä vierasotteluaan Hawks on hävinnyt heikonpuoleisille Milwaukeelle ja Charlottelle. Hawks on voittanut puolet vieraspeleistään.

Portland voitti maanantaina Washingtonissa kymmenellä pisteellä. Se heitti kolmosen viivan takaa komeasti yli 54 prosentin tarkkuudella, McCollum vetäisi kolmosistaan kuusi kymmenestä sisään. Ainoastaan liigan kärkijoukkue Golden State Warriors on Portlandia kovempi kolmosjoukkue. Warriors tekee 11.7 kolmen pisteen koria per ottelu, Portlandin vastaava lukema on 11.1.

Atlanta on Unibetilla 2.5 pisteen suosikki, mutta kyllä siinä on hieman liikaa kuumaa kotijoukkuetta vastaan. Kupongille siis Portland +2.5 Unibetin kertoimella 1.90.

Veikkaussivut | Anssi

Leicester – Tottenham  20.1.2016 klo 21.45 | FA Cup

Pelaa vihje: Leicester +0, kerroin  2.15  Unibet >> 

Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino ja Leicesterin manageri Claudio Ranieri ovat kätelleet toisiaan tiuhaan viime aikoina. Tänä iltana joukkueet pelaavat jo kolmannen kerran vastakkain kymmenen päivän sisällä. Ensimmäinen osaottelu FA Cupin kolmannella kierroksella päättyi Spursin White Hart Lanella 2-2. Kumpikin joukkue on ollut aikalailla hyvässä kunnossa Valioliigassa, ja aivan varmasti kummankin päätavoite on menestys liigakentillä. Tämän otteluparin voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella kaksi sarjaporrasta alempana kehnosti menestyvät Colchesterin, joten FA Cup -menestys voisi nyt olla hyvällä alulla.

Kumpikin manageri aivan varmasti kierrättää pelaajiaan tähän otteluun. Sydäntalven otteluruuhka on usein se vaihe, jossa erot liigan sarjataulukossa tehdään, ja nyt on niin paljon joukkueilla pelissä Valioliigan puolella, että siihen panokset satsataan. Tottenham ja Leicester ovat kumpikin tukvasti mukana kamppailemassa ensi kauden Mestareiden liigan paikoista. Ja kun Leicester nyt tammikuussa on vielä liigakakkonen, niin pakkohan se on ottaa huomioon Valioliigan mestaruuskamppailussakin.

Leicester saattaa saada kentälle hiljattain joukkueeseen hankitun nuoren Demarai Grayn. Birminghamista tullut Gray on todellinen tulevaisuuden lupaus, joten hänestä saattaa olla Leicesterin kannattajille paljonkin iloa vielä jatkossa. Claudio Ranieri on jo sanonut, että Leicesterin kova – ja varmaan jo väsynyt – kärkipari Vardy ja Mahrez saisi tänä iltana huilivuoron. Siinä tapauksessa kentällä olisivat Gray ja Ulloa.

Vetomarkkina on saanut vierailija Tottenhamin suosikiksi, Unibetin kerroin Spursille on 2.39, Leicesterin kerroin on 2.95. Kyllä kotiedun pitäisi enemmän painaa, vaikka kotijoukkue lepuuttaakin avainpelaajia, niin varmasti niin tekee myös Tottenham. Esimerkiksi Spursin mainio topparipari VertonghenAlderweireld tuskin pelaa ainakaan yhdessä tänään. Kupongille kannattaa laittaa Leicester +0 Unibetin kertoimella 2.15. Tasurilla rahat saa takaisin.

Veikkaussivut | Anssi

Liverpool – Exeter 20.1.2016 klo 22.00

Pelaa vihje: Exeter +1.5, kerroin 2.05  Bet365 >>

Suuri ja mahtava Liverpool sekä pikkuinen Exeter pelasivat FA Cupin ottelunsa Exeterin kentällä tasan 2-2, ja nyt pelataan uusinta Anfieldilla. Tasuri oli League Twon Exeterille loistava tulos, se tulee nyt saamaan Anfieldin pelistä kassaansa valtaisan summan rahaa.

Liverpool pelasi ensimmäisen osan Exeterissa hyvin junioripitoisella joukkueella. Loukkantumisetkin olivat pahasti runnelleet Poolia, tuossa ottelussa joukkueella ei ollut yhtään tällä kaudella ykkösringissä pelannutta topparia mukana. Puolustuksen keskustassa pelasi parina Jose Enrique sekä Tiago Ilori. Liverpoolin puolustuksen kokemattomuus näkyi siinä, että Exeter teki ottelussa kaksi maalia. Liverpoolin manageri Jurgen Klopp valitteli pelin jälkeen kentän heikkoa kuntoa. Hän totesi, että Exeterin pelaajat olivat vankempia ja siksi tuloksesta tuli mitä tuli.

Jurgen Kloppilla on vielä menossa kuherruskuukausi Liverpoolin peräsimessä. Häntä ei ole vielä arvosteltu mistään, lähinnä jokainen osapuoli tyytyy toteamaan, että Liverpool on nyt parempi kuin alkukaudesta. Ja jos ei ole, niin syy on se, että tämä Liverpool ei ole vielä Kloppin oman joukkue. Kesällä hän tulee sitten tekemään miehistössä suursiivouksen ja hankkimaan ne pelaajat, jotka hän itse haluaa. Ensimmäisenä kesänään Dortmundin managerina Klopp oli laittanut lähemmäs 20 pelaajaa ulos joukkueesta, jotain samanlaista taitaa olla tulossa Liverpoolissakin.

Exeter munasi parhaan mahdollisuutensa edellisessä Pool -ottelussa, jossa se oli noin 20 minuutin päässä voitosta. Nyt on hankalampaa. Vetomarkkina on sitä mieltä, että oikea kerroin Liverpoolin voitosta on 1.30. Se on hieman alakanttiin, varsinkin jos Pool laittaa kakkosmiehistön kentälle. Bet365 antaa kertoimen 2.05 tulokselle Exeter +1.5, ja sen voi laittaa pelilapulle.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Los Angeles Kings – Dallas Stars 20.1.2016 klo 04.00 | NHL

Pelaa vihje: Los Angeles Kings, kerroin 2.15 Unibet >> 

Dallas Stars oli pitkään Läntisen konferenssin hallitsija, mutta ei ole enään. Vierasjoukkue on saalistanut viiteen edelliseen kamppailuun ainoastaan yhden voiton. Sekin tuli vasta jatkojen päätteeksi. Tähtipaitojen hurja pelivire on vaihtunut erittäin huonoon pelivireeseen.

Los Angeles Kings on ollut kotonaan vahva – viiteen edelliseen kotiotteluun he ovat kokeneet tappion varsinaisella peliajalla vain kerran. Suuremmassa kuvassa Los Angeles Kings onkin Läntisen konferenssin parhaimpia kotijoukkueita. Lisäksi he ovat pelanneet vasta 22 kotiottelua.

Los Angeles Kingsin kuin Dallas Starsin terveystilanne on erinomainen, sillä kummallakaan joukkueella ei ole kokoonpano-ongelmia. Esimerkiksi kotijoukkueeltakin lienevät sivussa vain Kyle Clifford ja Matt Greene. Dallas Starsin alakerta on ollut useammassa edellisessä ottelussa epävarma, ja toisekseen texasilaiset ovat joutuneet matkustelemaan varsin paljon. Los Angeles Kings nousee loistavaksi pelivalinnaksi.

Veikkaussivut | Tuomas

Columbus Blue Jackets – Washington Capitals 20.1.2016 klo 02.00 | NHL

Pelaa vihje: Washington Capitals, kerroin 2.05 Nordicbet >> 

Washington Capitals palasi nopeasti viimeksi takaisin voittojen pariin, kun vierasjoukkue murskasi New York Rangersin kotonaan maalein 5-2. Viisi edellistä ottelua ovat tuottaneet Washington Capitalsille neljä voittoa. Tuossa kamppailussa he hävisivät laukaukset numeroin 24-33, mutta maalinteko oli hyvin tehokasta.

Itäisessä konferenssissa Columbus Blue Jacketsin ja Washington Capitalsin välinen piste-ero on lähes 35 pistettä, ja jälkimmäisenä sanottu ryhmä on esimerkiksi Itäisen konferenssin paras vierasjoukkue.

Columbus Blue Jacketsilla on alla kaksi voittoa, mutta sitä ennen heillä oli pitkähkö tappioputki. Kotijoukkuehan kärsii edelleen myös suurista loukkaantumisongelmista. Itäisen konferenssin jumbojoukkueelta lienevät sivussa ainakin David Savard, David Clarkson, Paul Bittner ja Nick Foligno. Tammikuun alussa päädyttiin Columbus Blue Jacketsin niukkaan voittoon, mutta nyt monet merkit viittaavat Washington Capitalsin puoleen.

Veikkaussivut | Tuomas

Denver Nuggets – Oklahoma City Thunder  20.1.2016 klo 04.00 | NBA

Pelaa vihje: Denver +8.5, kerroin  1.97  Unibet >> 

Denver Nuggets saa NBA-liigan ottelussa kentälleen Pepsi Centerille Oklahoma City Thunderin. Nuggets on pelannut viime otteluissa hyvää koripalloa. Viimeisissä neljässä ottelussa se on voittanut kolmesti, myös vetomarkkinoiden tasoitusta vastaan sen on neljässä viimeisessä voittanut kolme – eli se on ollut vetomarkkinoilla aliarvostettu joukkue. Nuggets on napannut viime otteluissa koviakin päänahkoja. Sunnuntaina Indiana Pacers kaatui kolmella pisteellä ja viime viikolla meni nurin itse mestari Golden State Warriors kahdella pisteellä. Muuten Nuggets pelaa vaisua kautta, sen voittosuhde on tällä hetkellä vain 16-25.

Oklahoma on taas yksi kova nimi Denverin otteluohjelmassa, mutta Thunder tulee Nuggets -peliin hankalan matkaohjelman rasittamana. Se lentää tähän otteluun palatakseen heti kotiin keskiviikon peliä varten. Thunder ei muutenkaan ole ollut tällä kaudella hyvä joukkue vieraskentällä. Vetomarkkinoiden tasoitusta vastaan se on tämän kauden vierasotteluissa voittosuhteella 6-11, eli se on matkapeleissä selvästi yliarvostettu. Nuggets on antanut vieraskentällä vastustajien tehdä keskimäärin 102.6 pistettä per peli, ja se on aika paljon. Oklahoma on voittanut Denverin tällä kaudella jo kahdesti, mutta nyt kotijoukkue pelaa kauden parasta peliään.

Vetomarkkina pitää Oklahomaa selvänä suosikkina. Unibet antaa sen voitosta kertoimen 1.21, tasoitus on mainio 8.5 pistettä. Kyllä tähän peliin täytyy vetolapulle laittaa kotijoukkue Denver +8.5 pistettä Unibetin kertoimella 1.97.

Veikkaussivut | Anssi

Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors  19.1.2016 klo 03.00 | NBA

Pelaa vihje: Cavs -3.5, kerroin  1.92  Unibet >> 

NBA:ssa pelataan ensi yönä mainio ottelu, jossa viime kauden mestari Golden State Warriors matkaa Cleveland Cavaliersin kotikentälle. Warriors aloitti kauden valtaisalla voittoputkella. Se hävisi ensimmäisen kerran vasta joulukuun puolivälissä 24 voiton jälkeen, kaiken kaikkiaan sillä on nyt neljä tappiota. Tappioista kaksi on tullut viimeisen kolmen ottelun aikana, joten jonkinlaisessa suvantovaiheessa Warriors pelaa. Lauantaina Golden State hävisi Detroitissa 18 pisteellä, keskiviikkona tuli neniin Denverissä kahdella piseellä. Detroit -tappio oli Warriorsille hankala, koska aikaisemmissa kolmessa ottelussa joko Stephen Curry, Draymond Green tai Harrison Barnes on ollut sivussa, mutta nyt kaikki olivat mukana.

Jos jossain ottelussa on takaisin maksu -mentaliteettiä, niin sitten tässä. Viimeksi kun Golden State pelasi Clevelandissa, niin tuo ottelu oli viime kauden finaalisarjan viimeinen kamppailu. Cavaliers joutui kotikentällään katsomaan kuin Warriors juhli mestaruutta.

Cavaliersin joukkue alkaa olla täydessä iskussa, kun pitkään sivussa ollut takamies Kyrie Irving on alkanut saada juonesta kiinni. Cleveland voitti perjantaina Houstonissa Rocketsin 91-77 ja Irving teki joukkueensa parhaan pistemäärän 23.

Vetomarkkina on arvottanut ottelun niin, että Cavsin kotivoitosta esimerkiksi Unibet antaa kertoimeksi 1.62 ja Warriorson vierasvoitosta saa kertoimen 2.32. Tasoitus on 3.5 pistettä, ja sen kanssa voi kokeilla kotijoukkuetta. Warriors on suvannossa, Cavs pelaa hyvin ja haluaa varmasti tämän ottaa kotonaan. Cavs -3.5 saa Unibetilta kertoimeksi 1.92.

Veikkaussivut | Anssi

Swansea – Watford  18.1.2016 klo 22.00 | Valioliiga

Pelaa vihje: Watford, kerroin  3.32  Unibet >> 

Maanantai-illan Valioliigassa Swansea on isäntä ja Watford vierailija. Watford on sarjataulukossa keskikastissa sijalla 12, Swansea taas on valunut alas putoamisrajan alle. Kumpikin joukkueista on kehnossa kunnossa. Viiden ottelun kuntopuntarissa Swansea on sijalla 16 ja Watford sijalla 18. Ottelu taitaa olla tärkeämpi kotijoukkueelle, putoaminen ei uhkaa vierailijaa eikä se kyllä mitenkään tällä kaudella pääse pelaamaan Eurooppa-liigan paikoista.

Watfordin neljän voitottoman liigaottelun putki johtuu lähinnä siitä, että vastukset ovat olleet parhaasta päästä. Watford pelasi ensin tasan Chelsea Stamford Bridgellä ja sitten joutui kotonaan pelaamaan kovia Tottenhamia ja Manchester Cityä vastaan. Kummatkin pelit Watford hävisi 1-2. Spursia vastaan Watford oli senttien päässä johtomaalin teosta, mutta sitten vain muutama sekunti tästä Tottenham teki toisessa päässä voittomaalin. Manchester Cityä vastaan Watford johti ottelua vielä kun kymmenen minuuttia oli jäljellä. 0-2 -tappio Southamptonille oli kehno esitys, mutta ehkä ymmärrettävää kahden tiukan kotitappion jälkeen.

Swansea on selvästi kehnompi. Se on hävinnyt nyt neljä viimeisistä seitsemästä kotiottelusta. Kärkijengit Arsenal ja Leicester voittivat Swansean kentällä selvästi 3-0. Stoke ja Sunderlandkin nappasivat hiljattain pisteet Swanseasta. Viimeisissä yhdeksässä kotiottelussaan Swansea on jäänyt nollille viisi kertaa.

Unibet antaa Watfordin voitosta kertoimeksi 3.32, ja se kelpaa varmasti kupongille. Eiköhän Watford vie ottelun useammin kuin kerran kolmesta.

Veikkaussivut | Anssi

Chicago Blackhawks – Montreal Canadiens 18.1.2016 klo 02.00 | NHL

Pelaa vihje: Chicago Blackhawks, kerroin 2.02 Nordicbet>>

Chicago Blackhawks on tällä hetkellä yksi NHL:n kovakuntoisimmista joukkueista. Edellisellä kierroksella hallitseva mestari kaatoi Toronto Maple Leafsin maalein 1-4. Kymmenen edellistä ottelua ovat tuottaneet Chicago Blackhawksille yhtä monta voittoa.

Montreal Canadiens on ollut enemmän tai vähemmän kriisijoukkueena, eikä vierailijoiden tähtimaalivahti Carey Price ole vieläkään tullut pelikuntoon. Punaiset ovat saalistaneet varsinaisella peliajalla kymmeneen edelliseen kamppailuun ainoastaan kaksi voittoa.

Chicago Blackhawks on Läntisen konferenssin paras kotijoukkue, kun taas Montreal Canadiens on ollut Itäisessä konferenssissa huomattavasti heikompi vierasjoukkue. Hallitseva mestari ei kärsi lainkaan loukkaantumisista, sillä heiltä on ilmeisesti sivussa vain Marcus Kruger. Kotivoitosta lähdetään ehdottomasti liikenteeseen. 

Veikkaussivut | Tuomas

Washington Capitals – New York Rangers 18.1.2016 klo 00.00 | NHL

Pelaa vihje: Washington Capitals, kerroin 2.07 Nordicbet>>

Washington Capitals on etenkin kotonaan ollut äärimmäisen vakuuttava. Viisi edellistä kotiottelua ovat tuottaneet heille yhtä monta voittoa. Suuremmassa kuvassahan Washington Capitals on Itäisen konferenssin paras kotijoukkue.

New York Rangers lukeutuu Itäisen konferenssin parhaimpiin kotijoukkueisiin, mutta vieraissa tekeminen on ollut täysin toista. Tarkemmin sanottuna sinipaidat ovat Itäisen konferenssin yksi heikoimmista vierasjoukkueista. Edelliseen viiteen matkaotteluun he ovat saalistaneet varsinaisella peliajalla yhden voiton.

Niin Washington Capitalsin kuin New York Rangersin terveystilanne on erinomainen. Vierasjoukkueella ei pitäisi olla itseasiassa poissaolijoita lainkaan. Perustasoltaan Washington Capitals ei muuten olisi oikeastaan New York Rangersia parempi, mutta ensimmäiseksi mainittu joukkue on hävinnyt viimeksi kotonaan monta kuukautta sitten. Washington Capitals on nytkin vahvoilla.

Veikkaussivut | Tuomas

Carolina Panthers – Seattle Seahawks   16.1.2016 klo 20.05 | NFL

Pelaa vihje: alle 43.5 pistettä, kerroin  1.90  Bet365 >>

Seattle Seahawks sai viime viikonlopun wild card -ottelussa todellisen lahjan, kun Minnesota Vikingsin potkaisija Blair Walsh missasi potkumaaliyrityksen ottelun viime sekunneilla. Normaalisti sellaiset 27 jaardiset potkumaalit ovat NFL:n potkaisijoille varma nakki. Seattlen seuraava etappi on vierasottelu Carolinassa Panthersia vastaan. Panthers oli ehdottomasti yksi runkosarjan kovimmista ja varmemmista ryhmistä. Ottelussa on vastakkain kaksi liigan ehkä parasta puolustusta, tulossa lienee vähäpisteinen ottelu.

Seattlen pelinrakentaja Russell Wilson pelasi erinomaisesti runkosarjan loppupuolen. Minnesotaa vastaan hän kuitenkin pysyi aisoissa. Wilsonin saldo ottelussa oli 142 jaardia, 13 osui kohdilleen 26 heitosta, maaleja tuli yksi ja samoin myös syötönkatkoja. Seattlen ja Carolinan edellisessä ottelussa Panthers-QB Cam Newton oli sankari, mutta silti häneltä napattiin kaksi syötönkatkoa.

Seahawks on viime aikoina ollut vieraskentillä vähäpisteinen joukkue, viisi kuudesta sen matkaottelusta on mennut alle totals -rajan.

Kummankin joukkueen pelisuunnitelmaan varmasti kuuluu se, että hyökkäys pyrkii pitämään palloa ja samalla pitämään vastapuolen hyökkäyksen poissa kentältä. Tulossa lienee aika juoksupainotteinen ottelu. Ja kun puolustukset ovat erinoamaisia, niin pelissä varmaan aikalailla kisataan hyvistä kenttäasemista. Kaikki tämä tarkoittaa vähäpisteistä ottelua. Totals -raja on 43.5 ja Bet365:n kerroin alle-tulokselle on 1.90. Siitä kupongille.

Veikkaussivut | Anssi

Liverpool – Manchester United 17.1.2016 klo 16.05

Pelaa vihje: yli 2.5 maalia, kerroin 2.15  Bet365 >>

Liverpoolin ja Manchester Unitedin ottelu on aina ollut jonkinlainen kauden tapaus, klassikko. Nyt kahden perinteisen jättiläisen kohtaaminen on kahden alisuorittavan joukkueen ottelu. ManU ei pysty tälläkään kaudella haastamaan muita mestaruuskamppailussa eikä Liverpool ole kovinkaan lähellä liigan kärkinelikköä. Unitedin sijoitus on 21 ottelun jälkeen kuudes ja Liverpool on sijalla yhdeksän.

Liverpool on ollut koko kauden hankala arvioitava. Nyt Jurgen Kloppin aikana Pool on pelannut Valioliigassa viisi voittoa, neljä tasapeliä ja hävinnyt neljästi. Unitedilla on paljon vikoja, mutta Louis van Gaalin rakentaman, varman päälle pelaavan ja tylsän pelityylin vuoksi se on kyllä paljon helpompi arvioida. United ei tällä kaudella ole oikein yllättänyt suuntaan eikä toiseen, kunhan se vain sai kurssinsa kohdalleen. Kurssi vain ei ole häävi. Alkukaudesta United pelasi muutaman ottelun, jossa maaleja tehtiin enemmänkin, mutta sittemmin tämä on jäänyt taakse. Syyskuussa United teki kolmessa liigaottelussa yhdeksän maalia. Viimeisissä kymmenessä ottelussa Unitedin maaliero on 12-12.

Vetomarkkina pitää Liverpoolia suosikkina, mutta ei kovinkaan paljon Bet365 antaa Poolin kotivoista kertoimeksi 2.40 ja Unitedin vierasvoitosta saisi kertoimen 3.25. Tämä lienee aikalailla kohdallaan, joukkueet taitavat olla aika tasaisia juuri nyt. Paras veto otteluun löytyy totalsien puolelta. Vetomarkkina odottaa vähämaalista peliä, Bet365:llä alle 2.5 maalia saa kertoimeksi vain 1.675. Tähän voi kyllä laittaa over-vedon. United ei muuttunut yhdessä Newcastle -ottelussa runsaasti maaleja paiskovaksi joukkueeksi, mutta nykyinen Liverpool taitaa olla ryhmä, jonka peleissä verkot venyvät. Poolin topparipari tulee tänä iltapäivänä olemaan sen verran epävarma, että eiköhän Wayne Rooney ja kumppanit löydä aukkoja. Bet365:n kerroin yli 2.5 maalia -tulokselle on mainio 2.15.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Arizona Cardinals – Green Bay Packers  17.1.2016 klo 03.15 | NFL

Pelaa vihje: Packers +7.5, kerroin  1.88  Unibet >> 

Arizona Cardinals pieksi Green Bay Packersin joulukuun lopulla 38-8, samalla Arizonan kotivoittojen putki venyi yhdeksään otteluun. Cardinals säkitti Green Bayn QB:n ottelussa enemmän kertoja – yhdeksän – kuin Packers teki pisteitä. Packers eteni ottelussa vain 178 jaardia.

Nyt Arizonalla on vastassa aivan toisenlainen Green Bay. Viime viikonloppuna Packers nitisti villi kortti -ottelussa Redskinsin Washingtonissa komeasti 35-18. Packersin pelinrakentaja Aaron Rodgers ja koko joukkueen hyökkäys oli ottelussa jälleen entisensä. Rodgers heitti kaksi maalia eikä yhtään syötönkatkoa, säkkejä tuli vain yksi ja Packersin juoksupelikin eteni 141 jaardia.

Arizona voitti runkosarjassa 13 ottelua – tämä oli seuraennätys. Arizonan pelinrakentaja Carson Palmer on nyt 36 -vuotiaana pelaamassa ehkä uransa kovinta kautta kovimmassa joukkueessa missä hän ikinä on pelannut. Palmer heitti kauden aikana yli 4600 jaardia ja 35 touchdownia. Cardinalsin hyökkäys on ollut koko liigan paras keskiarvolla 408 jaardia per ottelu.

Vetomarkkina pitää Arizonaa selvänä suosikkina, Unibetilta saa Cardinals -voitosta kertoimeksi vain 1.30. NFL:n pudotuspeleissä on kyllä pienemmät marginaalit kuin tämä. Packers saa tasoitusta yli touchdownin verran, ja se on laitettava lapulle. Green Bay +7.5 saa Unibetilta kertoimeksi 1.91.

Veikkaussivut | Anssi

New England Patriots – Kansas City Chiefs  16.1.2016 klo 23.35 | NFL

Pelaa vihje: Chiefs +4.5, kerroin  1.88  Unibet >> 

New England Patriotsin hyökkäyksessä on pahoja loukkaantumisongelmia, näin on ollut oikeastaan koko kauden. Slot-laituri Julian Edelmann taitaa olla tänä iltana pelikuntoinen, mutta TE Rob Gronkowskin pelaaminen on hyvin epävarmaa. Patriots on joka tapauksessa hieman ongelmissa heittopelissään Kansas Cityä vastaan, sillä Chiefsin pass rush on erinomaisen hyvä. Koko ottelun ratkaisu lienee juuri siinä, kuinka Patriorsin hyökkäyksen linja pitää Chiefsin puolustuksen linjan kurissa. Patriots-QB Tom Brady kyllä hoitaa hommansa, jos hänellä vain on aikaa löytää vapaa pelaaja. Patriotsin hyökkäyksen linjassa on ollut kauden mittaan loukkaantumisongelmia, nytkin Seastian Vollmer saattaa olla sivussa.

Patriotsin runkosarjan viimeiset kierrokset hieman antavat aihetta epäilyyn, että josko nyt New England ei olisikaan Super Bowl -kunnossa. Patriots hävisi neljä viimeisistä kuudesta ottelusta. Ensimmäiset kymmenen ottelua joukkue voitti.

Kansas Cityn kausi on kulkenut aikalailla toiseen suuntaan kuin Patriotsin, eli nousujohtoisesti. Chiefs aloitti kauden voittosuhteella 1-5, tämän jälkeen se voitti kymmenen putkeen. Joukkueen puolustus on ollut mainio, voittoputken aikana se on antanut vain noin 296 jaardia per ottelu. Viime viikolla Chiefs -puolustus pakotti Houstonin viiteen pallon menetykseen. Tuloksena oli wild card -ottelussa vakuuttava 30-0 Houstonin kotikentällä.

Patriots on selvä suosikki vetomarkkinoilla. Päävalmentaja Belichick ja QB Brady on vakuuttava kaksikko. Kansas City on kyllä sen verran kuuma joukkue, että peli pitää kaivaa sitä kautta. Chiefs +4.5 Unibetin kertoimella 1.88 on hyvä veto.

Veikkaussivut | Anssi

Southampton – West Bromwich  16.1.2016 klo 17.00 | Valioliiga

Pelaa vihje: WBA +0.5, kerroin  2.23  Unibet >> 

Southampton voitti viikolla Watfordin kotonaan 2-0, ja se voitto hieman helpotti manageri Ronald Koemanin paineita. Sotonin voitto oli melko helppo ja todellakin ansaittu. Jos ottelun aloittanut kärki mies Sadio Mane olisi ollut tarkempi, niin Sotonin voitto olisi ollut paljon selvempi. Southamptonin voitto taisi lopulta kuitenkin olla enemmän Watfordin hetkittäistä heikkoutta kuin kotijoukkueen erinomaisuutta. Varsinkin Watfordin aikaisemmin hienosti pelannut kaksikko Troy Deeney ja Odion Ighalo olivat vaisuja, ja joukkueen manageri Quique Sanchez Flores myönsi ottelun jälkeen, että peli oli Watfordin kauden heikoin. Ehkä pienen joukkueen suppea miehistö alkaa tuntea raskaan joulun ajan peliruuhkan itsessään.

Southamptonin voittokerroin on tässä ottelussa vain noin 1.70, eikä se missään nimessä ole pelikelpoinen. Tuskin joukkue on vielä Watford -pelin perusteella selvittänyt ongelmansa. West Bromwich ei ole Sotonille helppo vastus, se on ilman tappiota neljässä viime ottelussa. Joulukuussa WBA hävisi peräkkäin Bournemouthille ja Swansealle, mutta viikolla sitten jo Tony Pulisin jengi nappasi hyvän tasurin Chelsean kentältä.

WBA pelaa hyvällä itseluottamuksella, ja sille on hyvä kaivaa pelilantteja. Hyvä veto otteluun on WBA +0.5 Unibetin kertoimella 2.23.

Veikkaussivut | Anssi

Aston Villa – Leicester 16.1.2016 klo 19.30

Pelaa vihje: Leicester, kerroin 2.20  Bet365 >>

Crystal Palacen maalivahdin Wayhe Hennesseyn paha virhe antoi viikolla Aston Villalle sen kauden ensimmäisen kotivoiton, ja siitä Villa sai hieman eloa ja mahdollisuuksia hakea nousua pois putoajien joukosta. Villan voitto ei ollut tyystin kiinni vastustajan virheistä. Se pelasi paljon paremmin kuin aikaisempina viikkoina. Joukkue oli saanut paljon kritiikkiä faneilta, ja varsinkin edellisen pelin voittomaalin tehnyt Joleon Lescott oli ollut tulilinjalla. Ehkä Villan leirissä on nyt edes hetken jonkinlainen työrauha.

Crystal Palace oli Villa -ottelussa hampaaton hyökkäyspäässä, joten Villan puolustusta ei hirveästi koeteltu. Tämän iltapäivän vastustaja Leicester on todella yllättäen edelleen liigan kärjessä. Leicester oli alkukaudesta hyvä tekemään maaleja, mutta nyt meno on vaimentunut. Se nappaa nykyään pisteet todella vähämaalisista otteluista. Viimeisissä neljässä Leicesterin liigapelissä on tehnyt yhteensä kaksi maalia, Leicester teki yhden Tottenhamin verkkoon ja Liverpool voitti Leicesterin Anfieldilla 1-0. Tuskin tämä kuitenkaan on mikään merkki siitä, että Leicesterin vauhti olisi hiljentymässä.

Leicester on vetomarkkinoilla aina vaan aliarvostettu, jopa Aston Villaa vastaan. Bet365 antaa Leicesterin vierasvoitosta kertoimeksi 2.16, ja kyllä se kelpaa kupongille. Leicester oli hyvä kahdessa perättäisessä ottelussa Tottenhamin White Hart Lanella, joten miksi se nyt olisi selvästi heikomman Villan kentällä sen huonompi. Leicester on saanut vierasotteluistaan 13 pistettä enemmän kuin Villa kaikista kauden peleistään.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Sevilla – Malaga  16.1.2016 klo 17.00 | La Liga

Pelaa vihje: Malaga +1, kerroin  1.70  Unibet >> 

Sevillalla ja Malagalla on Espanjan La Ligassa viiden pisteen ero. Sevilla on seitsemäntenä ja Malaga sijalla kymmenen. Viiden viime ottelun kuntopuntaissa Malaga on koko sarjan sijalla kaksi ja Sevilla kuudentena. Viime viikonloppuna Sevilla voitti Atletico Bilbaon 2-0 ja Malaga pelasi Las Palmasin kanssa tasan 1-1. Sevilla on varmasti pettynyt sarjasijoutukseensa, kyllä sen pitäisi olla mukana kamppailemassa Mestareiden liigan paikoista.

Sevilla pudotti viikolla Espanjan cupissa Betisin, kotiottelun se voitti 4-0. Sevilla oli tuossa voittopelissä aika uudenlaisella avauskokoonpanolla. Se lähti otteluun jo kahden maalin johtoasemassa, ja siinä oli joukkueelle hyvä paikka pelaajien lepuuttamiseen. Hyvät tulokset viime aikoina, kuka sitten onkaan ollut avauksessa, antaa joukkueelle mahdollisuuksia. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat vain maalivahti Beto ja toppari Andreolli.

Malaga oli aikaisemmin kaudella kriisijoukkue ja sarjajumbo. Malagan ongelma tällä kaudella on ollut maalinteko, se on tehnyt 19 ottelussa vain 14 maalia. Kauden edetessä tämä ongelma on helpottanut, mutta ei se vieläkään hyvä hyökkäämään ole. Viime ottelussa Las Palmasia vastaan joukkue pelasi ilman normaalisti aloittavia Charlesia ja Amrabatia, jotka olivat pelikiellossa. Nyt kumpikin on mukana, ja Malaga taas hivenen vahvempi.

Sevillan voittokerroin on Unibetilla 1.67, ja kyllä se on liian vähän. Peliä voi viritellä Malagan puolesta. Hyvä vaihtoehto on asian handicap Malaga +1 kertoimella 1.70.

Veikkaussivut | Anssi

Manchester City – Crystal Palace   16.1.2016 klo 17.00 | Valioliiga

Pelaa vihje: molemmat tekevät maalin, kerroin  1.83  Bet365 >>

Manchester City on edelleen vetomarkkinoiden suosikki Valioliigan mestariksi, vaikka se ei millään tunnu saavan kasaan voittoputkea, jolla voisi nousta kärkeen ohi Arsenalin. Viikolla City törmäsi Evertonin maalivahtiin Tim Howardiin, joka pelasi mainion ottelun. Cityltä myös vietiin pelissä selvä rankkari, kun John Stones kaatoi Raheem Sterlingin rangaistusalueella – tosin Howard olisi varmaan pysäyttänyt senkin. Maaliton tasapeli Evertonia vastaan oli Manchester Cityn ensimmäinen kerta lähes vuoteen, kun se ei onnistunut kotikentällään tekemään maalia.

Crystal Palace ei ole voittanut Valioliiga-ottelua viimeiseen neljään peliin. Joukkue ei ollut ollenkaan parhaimmillaan tiistaina Aston Villan vieraana, kun kotijoukkue nappasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa. Palace olisi saattanut ottaa pelistä pisteen, ellei maalivahti Wayne Hennessey olisi epäonnistunut todella pahasti. Palacen hyökkäyspääkin on hyytynyt nyt voitottoman putken aikana. Joukkueen manageri Alan Pardew on sanonut, että väsymys ja loukkaantumiset näkyvät joukkueessa. Connor Wickham tuli Villa Parkilla vaihdosta kentälle. Hän ietti tovin sairastuvan puolella, ja nyt hänen mukanaolonsa antaa Pardewille uuden vaihtoehdon kärkeen. Palace ei missään nimessä ole mikään kriisijoukkue, mutta jos City on pelipäällä niin ei se pysy isäntien tahdissa.

City on selkeä suosikki ottelussa. Sen voitosta saa Bet365:ltä kertoimeksi 1.40, ja se on kyllä liian vähän. Cityn puolustus ei ole ollut häävi viime kierroksilla, joten paras veto löytyy siitä, että myös Palace osuu maaliin. Molemmat tekevät maalin -veto saa Bet365:ltä kertoimeksi 1.83, ja se kelpaa vetolapulle.

Veikkaussivut | Anssi

Chelsea – Everton   16.1.2016 klo 17.00 | Valioliiga

Pelaa vihje: molemmat tekevät maalin, kerroin  1.72  Bet365 >>

Chelsea ei ole hävinnyt ottelua sen jälkeen, kun seura antoi potkut manageri Jose Mourinholle. Toisaalta, ei se ole myöskään pelannut mitenkään vakuuttavasti. Chelsea antoi West Bromwichin hallita viikolla pelattua liigaottelua pitkät tovit. WBA laukoi Stamford Bridgellä pelatussa ottelussa 13 kertaa, kun Chelsea laukoi 14 kertaa. Peli päättyi tasan 2-2. Chelsea ei ole koko kautena ollut ollenkaan niin tarkka ja kurinalainen kuin se viime kausina on ollut.

Chelsea kuitenkin jo luo otteluissa maalipaikkoja, ja se on edistys. Joukkueen tähtikärki Diego Costa on ollut murheenkryyni koko kauden, ja vaikka jo välillä näytti siltä, että Mourinhon poislähtö olisi piristänyt Costaa, niin ei se taida kuitenkaan olla niin. Costa on kentällä laiska ja haluttoman oloinen. Pelaaja itsekin on touhuihinsa tuskastunut, raportit kertovat, että WBA -ottelusta turhautunut Costa olisi lyönyt nyrkillä Stamford Bridgen pelaajatunnelin seinää niin lujaa, että seinä olisi hajonnut.

Everton pelasi viikolla Manchester Cityä vastaan, ja vaikka ottelusta odotettiin maalirikasta, niin lopputulokseksi jäi 0-0. Kumpikin joukkueista olisi hyinkin voinut voittaa pelin, Evertonkin hyökkäsi hienosti, mutta toisaalta se tarvitsi pari ensiluokkaista pelastusta maalivahti Tim Howardilta.

Vedonlyönti tässä ottelussa voisi perustua siihen, että Everton on kuitenkin hyvin maalirikas joukkue. Manchester City -ottelu oli poikkeus säännöstä. Everton hyökkää hyvin, laitapakit nousevat ja Lukaku on mainio kärkimies. Joukkueen puolustus on sitten mitä on – koska laitapakit nousevat.

Hyvä veto peliin on se, että molemmat tekevät maalin – kerroin Bet365:llä on 1.72.

Veikkaussivut | Anssi

Denver Nuggets – Miami Heat  16.1.2016 klo 04.00 | NBA

Pelaa vihje: alle 193.5 pistettä, kerroin  1.90  Unibet >> 

Miami Heat on kuuden ottelun vieraskiertueella, ja ottelu numero viisi pelataan perjantaina Pepsi Centerissä Denverissä. Heat on nyt hävinnyt kolme matkapeliään putkeen, ja sen tekemä pistekeskiarvo on näissä otteluissa vain 92. Miamin joukkueen ykköase on sen puolustus, joten se varmasti keskittyy pelisuunnitelmassaan tiukkaan puolustukseen, jotta ikävä tappioputki saataisiin poikki. Tappioiden sarjassa se on antanut vastustajien tehdä keskimäärin yli 104 pistettä per ottelu, ja se on huomattasti enemmän, mitä joukkue on tähän saakka kauden aikana vastuksilleen antanut. Heatin puolustus on liigan toiseksi paras ja sen vastustajien pistekeskiarvo koko kaudelta on vain 95.5.

Denver Nuggets ei ole häävi joukkue hyökkäyspäässä. Sen pistekeskiarvo kaudelta on alle 99 pistettä per ottelu. Denver on selvästi Miamia heikkotasoisempi ryhmä. Nuggetsin voittosuhde on 15-24, kun Heatin saldo on 22-17.

Miamin matkaotteluissa joukkue on pelannut neljä kertaa yli totals -rajan ja 11 kertaa alle rajan. Heat on siis matkoillaan ollut selvästi aliarvostettu vähäpisteisten otteluiden suhteen. Nyt tähän kohtaan on hyvä laittaa veto under -tulokselle, Unibetin raja on 193.5 ja kerroin on 1.90.

Veikkaussivut | Anssi

Tottenham – Sunderland 16.1.2016 klo 14.45

Pelaa vihje: alle 2.5 maalia, kerroin 2.23  Unibet >>

Swansea oli Valioliigan viikkokierroksella juuri oikea vastus vaikeuksissa olevalle Sunderlandille. Swansea on tällä hetkellä vielä suuremmissa ongelmissa kuin Sunderland, ja sen heikkoutta Sam Allardycen Sunderland pääsi käyttämään hyvkseen. Jermaine Defoe iski komean hattutempun Swanseaan vastaan, joka vielä helpotti Sunderlandin ottelua sillä, että Kyle Naughton otti punaisen kortin pelin avauspuoliskolla.

Voitosta huolimatta Sunderland on edelleen putoamisviivan alapuolella. Sunderlandin ottelusaldossa on sellainen erikoisuus, että se ei ole pelannut tasapeliä sitten lokakuun alun. Joukkueella on siis 14 ottelua ilman tasapeliä, kyllähän pian jo on vaikka sitten tilastotasurin vuoro. Voittoja näistä 14 ottelusta Sunderland on saanut viisi.

Tottenham on hieman päinvastaisessa tilanteessa, sillä se hävisi viikolla kotonaan Leicesterille. Vieläkään kauden ylivoimaisesti kovin yllättäjä Leicester ei taipunut, kääntynyt selälleen ja ottanut kunnolla neniinsä. Ottelu oli tyystin kotijoukkue -Spursin hallintaa, se piti palloa 62 prosenttia peliajasta ja voitti laukaukset 21-10, mutta silti jälleen Leicester onnistui pitämään pakettinsa kasassa ja tekemään voittomaalin aivan ottelu lopulla.

Tottenhamin suosikkiasema on niin vankka, että esimerkiksi Unibet antaa sille voittokertoimeksi vain 1.35. Tämä on liian vähän peleihin. Ottelusta odotetaan myös runsasmaalista, lieneeköhän Sunderlandin maalijuhla viime kierroksella vaikuttanut tähän? Joka tapauksessa alte 2.5 maalia -tulos on pelaamisen kelpoinen Unibetin kovalla kertoimella 2.23.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

New York Islanders – New York Rangers 15.1.2016 klo 02.00 | NHL

Pelaa vihje: Yli 4,5 maalia, kerroin 1.52 Unibet >>

New York Islandersin pelaaminen on ollut todellista vuoristorataa. Viisi edellistä ottelua ovat tuottaneet kotijoukkueelle kaksi voittoa ja kolme tappiota. Edellämainituissa kamppailuissa jokaisella kerralla yhtä ottelua lukuunottamatta maaleja on viimeistelty viisi kappaletta tai enemmän.

New York Rangers nappasi viimeksi vähämaalisen Boston Bruinsin kustannuksella, mutta myös siniset ovat pelanneet viime aikoina useita runsasmaalisia kamppailuita. Suuremmassa kuvassahan New York Rangers on ollut yllättävän heikko vierasjoukkue, joten siinä mielessä viiteen edelliseen vierasotteluun kolmesti vähintään viisi päästettyä maalia kertovat heidän alakerran epävarmuudesta.

New York Islanders joutuu tähän otteluun ainakin ilman Jean-Francois Berubea, Travor Hamonicia ja Eric Boultonia. New York Rangersilta ovat sivussa Derick Brassard ja Dan Girardi. Siniset ovat olleet New York Islandersin vieraana inhottava vastustaja, sillä kuuteen edelliseen vierasotteluun he ovat saalistaneet neljä voittoa. Nyt erittäin vaikeasti ennustettavaan otteluun pelivalintamme on, että kamppailussa viimeistellään viisi maalia tai enemmän. Paikallisottelu luo tietenkin myös omat jännitteensä loistavaan kiekkokamppailuun.

Veikkaussivut | Tuomas

Montreal Canadiens – Chicago Blackhawks 15.1.2016 klo 02.30 | NHL

Pelaa vihje: Chicago Blackhawks, kerroin 2.45 Unibet >>

Montreal Canadiens on voittanut edellisestä viiidestä ottelustaan kaksi, mutta kotijoukkuetta voidaan silti pitää edelleen kriisijoukkueena. Kymmenen edellistä ottelua ovat tuottaneet punapaidoille varsinaisella peliajalla vain muutaman voiton. He ovat joutuneet tulemaan toimeen pitkään ilman Carey Pricea, ja se on kieltämättä vaikuttanut selkeästi menestymiseen, vaikka yhden pelaajan vaikutus ei saisi olla niin suuri.

Chicago Blackhawks on yksi NHL:n kovakuntoisimmista joukkueista. Edellisellä kierroksella hallitseva mestari kaatoi kotonaan Nashville Predatorsin maalein 3-2. Tällä hetkellähän vierasjoukkue on vaatimattomasti kahdeksan ottelun mittaisessa voittoputkessa. Edellisen kerran Chicago Blackhawks on kokenut tappion viime vuoden lopulla pelatussa kamppailussa, kun Carolina Hurricanes nappasi voiton lukemin 1-2.

Historian valossa Montreal Canadiens on ansaittu altavastaaja, sillä Chicago Blackhawks on ollut kotijoukkueelle äärimmäisen vaikeasti voitettavissa. Historialla ei ole loppupeleissä merkitystä, mutta vastakkain ovat kaksi täysin erilaisessa tilanteessa olevaa joukkuetta. Toisekseen hallitsevan mestarin terveystilanne on erinomainen, sillä vierasjoukkueelta on ilmeisesti sivussa vain Marcus Kruger. Chicago Blackhawks on vieraissakin vahvoilla.

Veikkaussivut | Tuomas

San Antonio Spurs – Cleveland Cavaliers   15.1.2016 klo 03.05 | NBA

Pelaa vihje: Cavs +5.5, kerroin  1.90  Bet365 >>

San Antoniossa pelataa yöllä todella kovatasoinen koripallo-ottelu. Kotijoukkue, läntisen konferenssin Spursin voittosuhde on 34-6, ja tällä se on liigan toiseksi paras joukkue. Vierailija, itäisen konferenssin Cleveland Cavaliersilla on voittosuhde 27-9 ja sen voittosuhde on liigan kolmanneksi paras. Tämä pari saattaa hyvinkin olla kevään loppuottelukaksikko. Spurs on yhdeksän ottelun voittoputkessa ja Cavs on kahdeksan ottelun voittoputkessa, joten kumpikin joukkue on todella kovassa iskussa.

Spursilla on vielä takanaan peräti 32:n kotivoiton putki. Sen edellinen tappio kotikentällä oli juuri Clevelandia vastaan, ja se tuli maaliskuun 12. päivä viime vuonna. Ottelu päättyi jatkoajan jälkeen Cavsille 128-125. Clevelandin takamies Kyrie Irving pelasi tuolloin yhden uransa parhaimmista otteluista tehden 57 pistettä. Tuon pelin jälkeen San Antonio ei ole ollut lähelläkään hävitä. Spursin kotivoittojen piste-ero on tällä kaudella yli 16 pistettä plussan puolella. San Antonion paras ase on ollut todella kova puolustus. Sen tilastolukema 93.5 vastustajalle annettua pistettä per vastustajan sata hyökkäyskertaa on paras lukema vuosikymmeneen, kaudella 2003-2004 parempaan pystyi sen ajan Spurs.

Cavsien Irving upotti San Antonion viime maaliskuussa, mutta nyt hän ollut hiljaisempi. Irving on pelannut tällä kaudella vasta kymmenen ottelua pahan polvivamman jälkeen. Pikku hiljaa hän on saamassa taas juonesta kiinni, mutta ei hän vielä ole sillä tasolla kuin viime kaudella. Sunnuntaina Philadelphiaa vastaan Irving teki kahdeksan pistettä kehnolla heittoprosentilla, mutta tiistaina Dallasissa hän teki jo 22 pistettä.

Vetomarkkina pitää Spursia 5.5 pisteen suosikkina, ja tämä on vähän liikaa. Kyllä Spursin tietnkin pitää olla kotonaan suosikki, mutta nyt markkina on liikaa kotijoukkueelle kallellaan. Kupongille kannattaa rastittaa Cavaliers +5.5 Bet365:n kertoimella 1.90.

Veikkaussivut | Anssi

Atletico Madrid – Rayo Vallecano  14.1.2016 klo 21.30 | Copa del Rey

Pelaa vihje: Vallecano ei maaleja, kerroin  1.57  Bet365 >>

Espanjan jalkapallo-cupissa ollaan pelaamassa kahdeksasosafinaaleja. Tänä iltana Atletico Madrid saa vastaansa Rayo Vallecanon. Kotijoukkue on yksi Espanjan kärkiseuroja, ja siten selkeä suosikki ottelussa. Atletico Madridin voittokertoimet ovat alle 1.30 -tason. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Reilu viikko sitten pelattiin cup-ottelun ensimmäinen osa Vallecanon kentällä ja tulos oli 1-1. Viime vuoden lopulla pelattiin myös Vallecanon kentällä Espanjan liigaa, ja sen Atletico voitti 2-0.

Atleticon valmentaja Diego Simeone saattaa hyvinkin vaihtaa kentälle paljon pelaajia, jotka eivät muuten niin usein pääse avaukseen. Ensimmäisen osan tulos oli hyvä Atleticolle, joten sen ei tarvitse lähteä hakemaan suurinumeroista voittoa, tai voittoa ollenkaan. Atleticolle riittää se, että Vallecano ei tee maaleja. Tässä Atletico Madrid on hyvä, sen puolustus on ylivoimaisesti Espanjan paras. Se on päästänyt 19 Espanjan liigan ottelussa vain kahdeksan maalia.

Vallecanon edellinen voitto on joulukuun alusta, jolloin se voitti cupin ottelussa Getafen kotonaan 2-0. Joukkue on kehnossa jamassa, Getafe -voiton jälkeen se pelasi viiden tappion putken, sitten perään kaksi nihkeää tasuria ja viime viikonloppuna taas tappio. Joukkueen valmentaja Paco Jemez on yrittänyt monenlaisella kokoonpanolla, viime viikonloppuna Levantea vastaan kentällä oli kaksi perinteistä kärkimiestä, mutta sekään ei auttanut. Nyt Vallecanolla on vielä paljon ongelmia loukkaantumisten ja pelikieltojen kanssa.

Bet365 antaa kertoimen 1.57 sille, että Vallecano ei tee maalia – se kelpaa peliksi.

Veikkaussivut | Anssi

Orlando Magic – Toronto Raptors  14.1.2016 klo 22.00 | NBA

Pelaa vihje: Orland +4.5, kerroin  1.89  Unibet >> 

Toronto Raptors kohtaa Oakland Magicin torstai-iltana NBA-liigan ottelussa Lontoossa. Molemmat joukkueet ovat pelanneet hyvää kautta, Toronto odotetusti, mutta Orlando hieman yllättäen. Raptorsin voittosuhde on nyt 24-15 ja Magicin 20-18.

Torontolla on menossa kolmen voiton putki. Tammikuun neljäntenä se hävisi Clevelandissa kovalle Cavaliersille 22 pisteellä, mutta sen jälkeiset kolme ottelua Toronto on voittanut yhteensä 39 pisteellä. Raptors on voittanut vaikka aloittava laitahyökkääjä DeMarre Carroll on ollut sivussa polvivaivan vuoksi. Lauantaina liigan kehnoimmasta joukkueesta Philadelphia 76ersistä ei ollut vastusta. Raptors heitti Phillyä vastaan lähes 55 prosentain tarkkuudella ja voitti 13 pisteellä.

Orlando Magic on tällä hetkellä kiinno pudotuspelipaikasta, ja se on yllätys. Viime aikoina joukkue on kuitenkin osoittanut taantumisen merkkejä. Orlando on hävinnyt viisi viimeisistä kuudesta ottelusta. Lauantaina ennen lentoa Lontooseen Orlando hävisi Washingtonille kuudella pisteellä.

Magic ja Raptors kohtasivat marraskuussa Orlandossa ja tuolloin kotijoukkue Magic voitti viidellä pisteellä.

Vetomarkkina pitää Torontoa selvänä suosikkina, sen voitosta Unibet antaa kertoimeksi 1.54. Pelikupongille kannattaa laittaa Magic 4.5 pisteen tasoituksella. Unibetin kerroin tälle on 1.89. Vaikka Toronto onkin parempi ryhmä, niin ei se niin paljoa parempi ole että voittaisi ottelun kaksi kertaa kolmesta. Pitkä matka Lontooseen lisää yhden epävarmuustekijän.

Veikkaussivut | Anssi

Manchester City – Everton  13.1.2016 klo 21.45 | Valioliiga

Pelaa vihje: yli 3 maalia, kerroin  1.77  Unibet >> 

Viikko sitten Manchester City ja Everton kohtasivat Capital One Cupin ottelussa Evertonin Goodison Parkilla. Tänä iltana pelataan Valioliigan ottelu Manchesterin Etihad -stadionilla. Viikko sitten Everton voitti 2-1, ja nyt voisi olla tuloillaan vielä enemmän maaleja.

Manchester Cityllä on kaksi uutta loukkaantunutta tähän otteluun. Fernandinho ja Eliaquim Mangala ovat nyt myös sivussa. Mangalan poissaolo tekee pahan loven Cityn ennestäänkin jo kehnoon puolustukseen. Mangala ei ole ollut häävi toppari, mutta silti hän on ollut avauksen pelaaja ennen Martin Demichelistä. Vincent Kompany on sivussa Cityn puolustuksesta vielä määrittelemättömän ajan, ja niin kauan kuin hän on poissa, niin joukkueen peräpää tulee olemaan epävarma. Maalinteon osalta Cityllä ei ole ongelmaa, joukkueella on sen verran paljon taitavia hyökkäyspään pelaajia Raheem Sterlingistä Sergio Agueroon.

Everton on koko kauden ollut aikamoinen hurlumhei.-joukkue, sen maalisuhde on 36-29. Everton on esimerkiksi tehnyt enemmän maaleja kuin Arsenal ja toisaalta päästänyt 11 maalia enemmän kuin Tykkimiehet. Tähän otteluun se saa takaisin mainion kärkimiehensä Romelu Lukakun, joten senkin mahdollisuudet osua Cityn verkkoon ovat oikein hyvät.

Unibet antaa kertoimen 1.77 sille, että pelissä tulee yli kolme maalia. Pienehkö kerroin, mutta silti sen voi laittaa pelikupongille. Tasan kolmella maalialla panos palautuu.

Veikkaussivut | Anssi

Chelsea – West Bromwich  13.1.2016 klo 21.45 | Valioliiga

Pelaa vihje: alle 2.5 maalia, kerroin  1.85  Unibet >> 

Vetomarkkina ei ole koskaan hylännyt Chelseaa. Nyt kun se on pikku hiljaa taas pääsemässä parempaan kuntoon, niin suosikkikertoimet alkavat jo olla perusteltuja. Chelsean tämän illan vastus omalla Stamford Bridgellä on West Bromwich, ja kotijoukkueen voittokertoimet ovat alle 1.50 -tason.

Chelsean viimeinen tappio on vierasottelusta Leicesteriä vastaan. Tämän jälkeen sillä o Valioliigan otteluista kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Järin hankalia vastuksia sillä ei ole ollut, Manchester Unitedin kentällä joukkueet nuhjasivat maalittoman tasapelin. Viime viikonlopun FA Cupissa Chelsea pudotti pikkuseura Scunthorpen.

West Bromwich pelasi viikonloppuna kotikentällään tasan Bristol Cityn kanssa. Tätä ennen sillä on liigaotteluista saldona kaksi voittoa. Sen viimeisin vierasottelu oli 0-1 -tappio Swanseaa vastaan.

Chelsean manageri Jose Mourinho sai muutama kierros sitten potkut, ja hänen lähtönsä jälkeen ainakin kärkimies Diego Costa on uudestaan löytänyt taitonsa ja peli-ilon. Nykyään Costa taas juoksee kentällä, tänään hänen pelaamisensa on tosin epävarmaa pienen loukkaantumisen vuoksi. Costa on tehnyt nyt kolmessa viime ottelussa yhtä monta maalia kuin kauden aikaisemmissa 21 ottelussaan.

Chelsealla on joka tapauksessa kova puolustus, WBA:n manageri Tony Pulis on osannut järjestää puolustuksensa tiukaksi. WBA:n maaliero yhdeksässä vierasottelussa on 6-8.

Chelsean pelaaminen alle 1.50 -kertoimilla ei ole fiksua, mutta ei WBA:kaan oikein voi laittaa lantteja piristynyttä Chelseaa vastaan. Paras veto otteluun on alle 2.5 maalia Unibetin kertoimella 1.85.

Veikkaussivut | Anssi

Liverpool – Arsenal 13.1.2016  klo 22.00

Pelaa vihje: Arsenal, kerroin 2.62  Bet365 >>

Arsenalin voittokertoimet Liverpoolia vastaan vieraissa ovat noin 2.50 -tasolla, ja se tuntuu hyvältä kertoimelta. Arsenal on voittanut seitsemän viime ottelua kahdeksasta kaikki turnaukset mukaan lukien, vaikka sillä on ollut viime aikoina hankalia loukkaantumisia. Yksi sivussa olleista on joukkueen hyökkäyksen ehkä luovin pelaaja ja kirkkain tähti Alexis Sanchez. Arsenalin managerin Arsene Wengerin mukaan Sanchezin paluu on lähellä, mutta vielä tähän otteluun hän tuskin ehtii.

Saksalainen keskikenttäpelaaja Mesut Özil pelaa loistavaa kautta, ja hänen kaltaisensa keskikentän maestro on Arsenalille tärkeä pelaaja. Özil huilasi viikonlopun FA Cupin ottelun, joten hän tulee melko hyvässä iskussa kentälle. Özilillä on nyt mainio tilaisuus puhkoa Liverpoolin rampa puolustus tarkoilla läpisyötöillään.

Arsenal on joukkueista paremmassa kunnossa, ja Liverpoolin loukkaantumistilanteen huomioon ottaen veto vierasjoukkueelle on fiksu valinta. Bet365 antaa Arsenalille voittokertoimeksi 2.62.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Dallas Mavericks – Cleveland Cavaliers  13.1.2016 klo 03.35 | NBA

Pelaa vihje: Dallas -6, kerroin  1.90  Bet365 >>

Cleveland Cavaliers lähtee otteluun Dallas Mavericksia vastaan kuuden pisteen suosikkina. Dallas ei ole kehno ryhmä, sillä on parhaillaan voittosuhde 22-16, kun Clevelandin voittosuhde on 26-9. Kotiedun turvin Dallasin ei pitäisi olla niin suuri altavastaaja, mitä vetomarkkina väittää.

Cavaliers on pitkällä vieraskiertueella. Se on nyt voittanut kolme edellistä otteluaan Washingtonissa, Philadelphiassa ja Minnesotassa. Kiertue jatkuu vielä Dallasin jälkeen San Antonioon ja Houstoniin. Tammikuussa matkustaminen alkaa jo painaa joukkueita, joten Clevelandin voittomahdollisuudesta pitää ottaa muutama prosentti pois, mitä pidemmälle reissu kestää.

Dallas palasi juuri Minnesotasta ja heti tämän ottelun jälkeen se jatkaa Oklahomaan, joten ei sekään aivan tuore ryhmä ole.

Cavaliersin supertähti LeBron James on ollut kuuma pelaaja viime otteluissa. Philadelphiassa James teki 37 pistettä. Viimeisissä kuudessa ottelussa hänen pistekeskiarvonsa on ollut lähes 28. James oli selkeä vastuunkantaja Philadelphiassa, kukaan muu Cavaliersin joukkueesta ei tehnyt 15 pistettä enempää. Pitkältä sairaslomalta hiljattain palannut Kyrie Irving on ajoittain ollut entisessä kunnossaan, mutta ei hän kokonaista hyvää ottelua vielä ole pelannut. Sixersiä vastaan Irving heitti vain kolme 15 yrityksestä sisään.

Kuusi pistettä on kotikentällä aivan liikaa tasoitusta Dallasille. Kupongille siis Mavericks -6 Bet365:n kertoimella 1.90.

Veikkaussivut | Anssi

Newcastle – Manchester United  12.1.2016 klo 21.45 | Valioliiga

Pelaa vihje: Newcastle +0, kerroin  3.80  Unibet >> 

Manchester Unitedin katsominen on nykyään yhtä jännittävää kuin katsoisi maalin kuivuvan seinässä. Louis van Gaal on selvästi menneen maailman manageri, miten ihmeessä hän sai Hollannin pelaamaan Brasilian MM-kisoissa niin hienosti? Viikonloppuna ManU nyhjäsi Sheffiels Unitedin kanssa FA Cupissa 90 minuuttia ja sitten lopussa Wayne Rooney teki voittomaalin rangaistuspotkusta. Unitedin kannattajat ovat varmasti tuskissaan, ja jokunen varmaan jo toivoo joukkueen häviävän, että seurajohto laittaisi van Gaalin pihalle. United-legenda Paul Scholes sanoi viikonlopun ottelun jälkeen entisen joukkueensa olevan ”masentava, tylsä ja negatiivinen”. ManU:n todennäköinen seuraava manageri on Jose Mourinho.

Newcastle on myös heikkotasoinen ja -kuntoinen joukkue. Silläkin on managerina vanhan liiton mies, jonka kanssa ilmeisesti menesystä ei tule, eli Steve McClaren. Newcastle on hävinnyt neljä viimeistä otteluaan 0-1. Viikonlopun FA Cupissa neniin tuli Watfordin kentällä. Newcastle loi tarpeeksi paikkoja, että se olisi voinut voittaakin, mutta Ayoze Perez ja Aleksander Mitrovic olivat tuhlareita joukkueen kärkipäässä. Unitedia vastaan Newcastlella voisi olla parempi mahdollisuus saada pallo maaliin.

Vetomarkkina pitää Unitedia selvänä suosikkina. Unibet antaa sen voitosta kertoimen 1.75. Tämä on aivna liian vähän, sen verran surkea ManU on viime viikkoina ollut eikä van Gaalilla tunnu olevan mitään keinoja muuttaa suuntaa. Joukkueen pelisysteemiin ei löydy mitään variaatioita.

Fiksuin veto otteluun on asian handicap Newcastle +0 Unibetin kertoimella 3.80.

Veikkaussivut | Anssi

Bournemouth – West Ham  12.1.2016 klo 21.45 | Valioliiga

Pelaa vihje: yli 2.5 maalia, kerroin  2.02  Unibet >> 

Bournemouthin managerilla Eddie Howella meni hieman aikaa saada joukkueensa Valioliiga-kuntoon, mutta nyt kaikki näyttää hyvältä. Bournemouth on hävinnyt viimeisestä kymmenestä ottelustaan vain kaksi, viime viikonlopun FA Cupin ottelu Birminghamia vastaan mukaan lukien. Hienojakin tuloksia on tässä joukossa. Bournemouth voitti joulukuun alusa ensin vieraissa Chelsean 1-0 ja perään Manchester Unitedin kotonaan 2-1. Joukkue on pelannut sen verran hyvin, että se on noussut ylös putoamisrajan alapuolelta. Sijoitus on nyt 16. ja matkaa putoamisrajan alle on neljä pistettä. Ennen kautta Bournemouthia pidettiin aikalailla varmana putoajana, mutta nyt joukkueen tilanne näyttää hyvältä.

Vierasjoukkue West Ham on sijalla kuusi. Hieno tulos, ja joukkue on tosissaan mukana tappelemassa paikasta ensi kauden Euroopan kentille. Hammersin kolme viimeistä ottelua ovat voittoja, kruununa on Liverpoolin kaataminen kotikentällä Upton Parkilla 2-0. Näitä kolme edelsi viiden tasapelin putki. Viimeisin West Hamin tappio marraskuun lopulta Tottenhamin White Hart Lanelta.

Bournemouth hankki hiljattain Wolverhamptonista kärkimies Benik Afoben, hän on jo harjoitellut joukkueen mukana, mutta pelaamisesta ei ole vielä tietoa. Hammersin Manuel Lanzini loukkaantui hiljattain, mutta toisaalta loistava Dimitri Payet on juuri palannut sairastuvalta mukaan.

Paras vedonlyöntivaihtoehto otteluun on runsasmaalisuus. Bournemouth pelaa aktiivista jalkapalloa eikä Hammerskaan turhia pakittele. Unibet antaa hyvän kertoimen 2.02 sille, että ottelussa tulee yli 2.5 maalia.

Veikkaussivut | Anssi

Aston Villa – Crystal Palace 12.1.2016 klo 21.45

Pelaa vihje: Crystal Palace +0, kerroin 1.75  Unibet >>

Aston Villa on jälleen tänä vuonna surkea Valioliiga-joukkue. Eiköhän nyt jo ole Villan aika pudota Championshipiin, tuskin tästä enää joukkuetta mikään pelastaa. Managerinvaihdoskin on jo käytetty, eikä joukkueen suuntaan tullut mitään muutosta. Aston Villa on sarjataulukon selvä viimeinen. Sillä on vasta kahdeksan pistettä 20 ottelusta, voittoja on vain yksi ja maalisuhde surkea 16-37. Mikään Valioliigan joukkue ei ole yhtä kehno maalintekijä kuin Villa, ja ainoastaan Sunderlandin puolustus on Villan peräpäätä heikompi.

Aston Villan liigakauden ainoa voitto on avauskierrokselta sarjanousija Bournemouthia vastaan. Sillä on siis menossa 19 voitottoman ottelun putki. Sen kaksi viimeisintä liigaottelua ovat olleet vierastappiota heikoille Sunderlandille ja Norwichille.

Viikonloppuna Villa pelasi FA Cupin kolmannella kierroksella alasarjajoukkue Wycombea vastaan ja tulokseksi jäi 1-1 -tasapeli. Villa on ottelussa hyvin lähellä voittoa, mutta Ashley Westwoodin kömpelö taklaus ottelun loppupuolella toi Wycombelle rankkarin ja sitä kautta tasoituksen. Uusintaottelu pelataan Villa Parkilla, ja Wycombe on siitä varmasti mielissään, sillä peli Valioliiga-joukkueen kentällä tuo sille mainiosti rahaa kassaan. Ottelun jälkeen Villan pelaajat ottivat yhteen joukkueen fanien kanssa, eli tilanne seurassa alkaa jo olla kaoottinen. Vaikea arvioida, kuinka Villan manageri Remy Garde voisi saada joukkueeseen itseluottamuksen ja voittamisen meiningin.

Crystal Palace on ottelussa hienoinen suosikki. Unibet antaa sen voitosta kertoimen 2.54, Villan kauden ensimmäisestä kotivoitosta saisi kertoimeksi 3.10. Kotijoukkuetta vastaan on pelattava, kunnes Villa esittää jotain kelvollista. Palace +0 saa kertoimeksi 1.75 Unibetilta, ja se kelpaa kupongille. Tasurilla panos palautetaan.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Vancouver Canuks – Florida Panthers 12.1.2016 klo 05.00 | NHL

Pelaa vihje: Florida Panthers, kerroin 2.50 Unibet >> 

Florida Panthers on ollut jo pitkään uskomattoman hyvässä pelivireessä. Kymmenen edellistä ottelua ovat tuottaneet Panttereille kymmenen voittoa. Edellisellä kierroksella Florida Panthers nappasi täydet pisteet Edmonton Oilersia vastaan.

Steven KampferiaDave Bollandia ja Marc Savardia lukuunottamatta Florida Panthersin terveystilanne on varsin hyvä, ja osittain sen seurauksena myös todella tiukat ja tasaiset ottelut kääntyvät rajulla prosentilla heidän edukseen.

Vancouver Canuks on päässyt pelaamaan viime aikoina paljon kotiotteluita, mutta pistepussit ovat jääneet laihoiksi. Edellisen kerran he ovat pelanneet vierasottelun joulun alla. Vaikka Florida Panthers on matkustellut paljon enemmän, Pantterit ovat tässäkin ottelussa vahvoilla. Tällä hetkellä vierasjoukkueen pelivire on jotain täysin käsittämätöntä. Saattaa hyvin olla, että kun Florida Panthers häviää kerran, niin sen jälkeen alkaa suuri tappioputki, mutta eri asia on, että koska tappio tulee.

Veikkaussivut | Tuomas

Calgary Flames – San Jose Sharks 12.1.2016 klo 03.30 | NHL

Pelaa vihje: San Jose Sharks, kerroin 2.60 Unibet >> 

San Jose Sharksin kausi on ollut Läntisessä konferenssissa surkea, mutta erikoisena yksityiskohtana vieraissa he ovat olleet todella hyviä. 21 vierasottelua ovat tuottaneet Hailaumalle lähes 30 pistettä, kun taas kotonaan he ovat napanneet ainoastaan 12 pistettä.

Calgary Flames on saalistanut viiteen edelliseen otteluun kaksi voittoa. Kotonaan he ovat olleet jo pidemmän aikaa todella vaisuja, sillä neljä edellistä kotiottelua ovat tuottaneet vain yhden voiton.

San Jose Sharksilla on alla murskavoitto Toronto Maple Leafsia vastaan, ja toisekseen vierasjoukkueen terveystilanne on todella hyvä. Hailaumaltahan ovat ilmeisesti sivussa vain Dainius Zubrus ja Raffi Torres. Jälkimmäisenä mainittu pelaaja on ollut pitkään pelikiellossa. San Jose Sharksilla on hyvä mahdollisuus jatkaa erinomaisia vieraspeliesityksiään, vaikka muuten kausi on ollut tuskainen.

Veikkaussivut | Tuomas

Alabama – Clemson  12.1.2016 klo 03.30 | NCAA Football

Pelaa vihje: Clemson +6.5, kerroin  1.90  Unibet >> 

Amerikkalaisen jalkapallon yliopistosarjojen loppuottelu pelataan ensi yönä. Vastakkain on ykkössijoitettu Clemson ja kakkonen Alabama. Kumpikin joukkueista on erinomainen ryhmä ja vielä loistavassa kunnossa. Molemmat voittivat omat välieränsä vakuuttavasti. Clemson Tigers voitti Orange Bowl -ottelussa neljänneksi sijoitetun Oklahoman 37-17. Clemson voitti ottelun jälkimmäisen puoliskon 21-0. Alabama Crimson Tide taas oli täysin ylivoimainen Cotton Bowlissa, kolmanneksi sijoitettu Michigan State hävisi tyrmäävästi 0-38.

Arizonassa pelattavassa loppuottelussa ovat vastakkasin Clemsonin loistava hyökkäys sekä Alabaman erinomainen puolustus. Vanhan totuuden mukaan puolustukset voittavat mestaruuksia, mutta tietenkään asia ei ole näin yksinkertainen.

Clemson on pelannut tällä kaudella täydellisen vuoden. Se ei hävinnyt ainuttakaan ottelua. Alabama hävisi syyskuun puolessa välissä Mississippille kuudella pisteellä.

Clemsonin kovan hyökkäyksen ykkösase on pelinrakentaja Deshaun Watson, joka on perikuva uudesta QB-tyypista, joka pelaa mainiota heittopeliä, mutta on lisäksi loistava itsekin kantamaan palloa. Välieräottelussa Watson juoksi peräti 145 jaardia, heittojaardeja tuli 187. Kaiken kaikkiaan Clemson juoksi pelissä peräti 312 jaardia.

Alabama on ottelun suosikki. Unibet antaa sen voitosta kertoimen 1.37, tasoitus on 6.5 pistettä ja totals-raja 50.5. 6.5 pistettä on paljon loppuottelussa, vetolapulle on syytä laittaa Clemson. Yleisesti ottaen loppuotteluissa altavastaajan pelaaminen on fiksumpaa kuin suosikin pelaaminen.

Veikkaussivut | Anssi

Ottawa Senators – Boston Bruins  10.1.2016 klo 02.00 | NHL

Pelaa vihje: Boston ML, kerroin  1.96  Nordicbet >> 

NHL:ssä tahkotaan jälleen viikonlopun kunniaksi iso kierros. Ottawassa nähdään mielenkiintoinen vääntö, kun Boston Bruins matkaa Senatorsin vieraaksi. Kyseessä on jo joukkueiden kolmas keskinäinen ottelu parin viikon sisään.

Molemmille joukkueille on jaossa tärkeät pisteet. Ottawa on itäisessä konferenssissa kymmenentenä ja Boston seitsemäntenä. Kummankaan peli ei ole vakuuttanut viime aikoina, joten molemmat haluavat parannusta otteisiinsa.

Boston murskasi Ottawan viime kohtaamisessa peräti 7-3. Bruins saa kokoonpanoonsa takaisin Brad Marchandin, joka tuo väriä joukkueen hyökkäykseen. Itse luotan tässä kohteessa vierasvoittoon. Boston on erinomainen vierasjoukkue, ja Senators vain kohtalainen kotijoukkue.

Veikkaussivut | Antti

Philadelphia 76ers – Toronto Raptors  10.1.2016 klo 02.35 | NBA

Pelaa vihje: alle 202.5 pistettä, kerroin  1.87  Unibet >> 

Toronto Raptorsin puolustuspelaaminen on viime otteluissa ollut loistavaa. Keskiviikkona se piti Brooklyn Netsin heittoprosentin alle 40:ssä. Toronto voitti ottelun 91-74. Perjantaina se täysin pimitti Washington Wizardsin ottelun toisella puoliajalla, Washington teki jälkimmäisellä jaksolla vain 41 pistettä heikolla heittoprosentilla 37. Aggressiivinen Toronto myös vei 23 pallonriistoa toisella jaksolla, ja nappasi voiton lukemin 97-88. Ennen näitä kahta ottelua oli sitten heikompi puolustuspeli, kun Cleveland teki Torontoa vastaan 122 pistettä ja vei helpon voiton. Raptors on Philadelphia 76ersiä vastaan selvästi se parempi joukkue. Toronton voittosuhde on 23-15 ja Philadelphian liigan kehnoin 4-34. Raptors jatkanee runkosarjan jälkeen jälleen play offseissa, kun Philadelphiassa jälleen ihmetellään, että koska se joukkue lopulta nousee suostaan.

Toronton ja Philadelphian edellisessä kohtaamisessa Raptors puolusti jälleen erinomaisesti. Joulukuun puolessa välissä pelastussa ottelussa 76ers jäi 33.3 heittoprosenttiin ja menetti pallon 22 kertaa. Toronto voitti 96-76. Philly heitti vain 32 prosentin tarkkuudella kolmen sekunnin alueelta, vaikka Toronton iso mies Valanciunas oli ottelusta sivussa. Philadelphia on koko liigan kehnoin pisteiden tekijä, joten vaikeaa sillä voi olla nytkin kotikentällään.

Ottelusta on parasta odottaa vähäpisteistä. Unibetin kertoimissa totals -raja on nostettu 202.5:een, ja aivan varmasti tuon alle mennään kuusi kertaa kymmenestä. Toronto on kova jengi pakittamaan, eikä Sixers ole hääppöinen hyökkäyspäässä. Unibetin kerroin alle 202.5 -tulokselle on 1.87.

Veikkaussivut | Anssi

AS Roma – AC Milan  9.1.2016 klo 21.45 | Serie A

Pelaa vihje: AC Milan +0, kerroin  2.50  Bet365 >>

AS Roma ja AC Milan eivät tällä kaudella ole aivan mukana kärkipään taistossa. Roma on parhaillaan Serie A:n sarjataulukossa sijalla viisi ja AC Milan sijalla seitsemän. Roma on viime kierroksilla ollut aikamoinen tasapeliautomaatti. Viimeisistä kymmenestä ottelustaan kaikki sarjat mukaan lukien se on pelannut puolet tasan, ja vielä Italian cupin ottelukin Speziaa vastaan oli 90 minuutin jälkeen tasapelissä. Kaiken lisäksi pikkuseura Spezia voitti ottelun rankkareilla. Roman valmentaja Rudi Garcia on jo aikalailla paineen alla. Roman paras puoli taitaa olla joukkueen maalintekotaito ja kärjen tasaisuus. Kolme Roman pelaajaa on tällä kaudella tehnyt vähintään viisi maalia.

AC Milan hävisi edellisen ottelunsa muutama päivä sitten kotonaan Bolognalle, mutta sitä edeltävä tappio sillä oli marraskuun loppupuolelta ottelusta Juventuksen kentällä. AC Milan on paremmassa kunnossa kuin kotijoukkue. Sen ongelmana on tällä kaudella ollut se, että joukkue pelaa kehnosti heikompiaan vastaan. Roma -ottelussa tällaista ongelmaa ei varmasti ole. Jos ottelusta täytyy etsiä kuumaa pelaajaa, niin AC Milan kärkimies Bacca voisi olla sellainen. Viime kierroksen Bologna -tappiota ennen hän osui kolmessa peräkkäisessä ottelussa.

Vetomarkkinan mielestä Roma voittaa noin joka toisella kerralla. Tämä ei taida olla ihan kohdallaan, AC Milan on selvästi paremmassa kunnossa. Hyvä veto otteluun on Bet365:ltä AC Milan +0 kertoimella 2.50. Tasurilla lantit palautuvat pelitilille.

Veikkaussivut | Anssi

Southampton – Crystal Palace 9.1.2016 klo 17.00

Pelaa vihje: alle 2.5 maalia, kerroin 1.73  Unibet >>

FA Cupin kolmannelta kierrokselta löytyy useampikin ottelu, jossa vastakkain on kaksi Valioliigan joukkueetta. Southamptonin ja Crystal Palacen kohtaaminen on yksi mielenkiintoisimmista. Southampton on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan Valioliigassa, mutta nämä kumpainenkin olivat vieraskamppailuja. Sotonin edellinen kotipeli oli komea 4-0 -voitto Arsenalista. Crystal Palacen edellinen peli oli kotona Chelseaa vastaan, ja heräilevä Lontoon jättiseura otti pienemmästään selvän 3-0 -voiton.

Crystal Palace on koko kausi huomioon ottaen ollut paljon parempi kuin Southampton. Palace on sarjataulukossa sijalla seitsemän. Sotonilla on pitkästä aikaa menossa keskikertainen kausi, parhaillaan se on sijalla 13. Southamptonilla on seitsemän pistettä vähemmn kuin Palacella.

Southamptonin alamäki on kestänyt jo tovin. Kaikki kilpailut mukaan lukien se on hävinnyt viimeisistä kymmenestä ottelustaan seitsemän. Mukana on todellisia pannukakkuja, kuten 1-6 -kotitappio Liverpoolille Capital One Cupissa.

Unibetilla kotijoukkue Southamptonin voittokerroin on 1.90, ja vierailija-Palacen yllätyksestä saisi kertoimeksi 4.40. Alle 2.5 maalia saa kertoimeksi 1.73, ja sen voi rastittaa pelilapulle. Ottelu on kerrasta poikki, ja se varmaan tiukentaa joukkueita, riskejä ei oteta. Palace on vieraissa ensi sijaisesti puolustava joukkue, ja Sotonilta puuttuu kärjen Pelle.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Lukko – Ilves 8.1.2016 klo 18.30 | SM-liiga

Pelaa vihje: Lukko, kerroin 1.78 Nordicbet >>

Ilves alkaa olla rajun myllerryksen kohteena. Vierasjoukkueen päävalmentaja tulee vaihtumaan, kun ensi kausi lähtee käyntiin, ja Tuomas Tuokkola onkin joukkoineen inhottavassa tilanteessa. Kymmeneen edelliseen otteluun tupsukorvat ovat saalistaneet ainoastaan yhden voiton.

Ilveksen vierassaldot ovat karmeaa katsottavaa. Edellisen kerran tamperelaiset ovat saaneet matkaotteluistaan edes yhden pisteen lokakuun loppupuoliskolla pelatussa kamppailussa KooKoota vastaan.

Todellisuudessa Ilves on ollut parempi mitä tulokset kertovat. Esimerkiksi SaiPaa vastaan lappeenrantalaisten päävalmentaja Pekka Tirkkonen kertoi, että tamperelaiset olivat pelillisesti heitä parempia, mutta tiukkojen otteluiden voittaminen tuntuu olevan tupsukorville ylitsepääsemätön este. Lukko ei ole tehnyt kahteen edelliseen kotiotteluun maaliakaan, mutta tänään siihen tulee suurella todennäköisyydellä selkeä muutos. Raumalaiset olivat viimeksi lähellä yllättää Kärpät ja vieläpä vieraskaukalossa.

Veikkaussivut | Tuomas

Ässät – HIFK 8.1.2016 klo 18.30 | SM-liiga

Pelaa vihje: HIFK, kerroin 2.26 Nordicbet >>

Ässät on ollut mielenkiintoisen valmentajasotkun keskellä, sillä Pekka Rautakallio ei saa jatkaa kotijoukkueen päävalmentajana, vaan ensi kaudella patapaitoja valmentaa Jyrki Aho. Rautakallio aikoo antaa oman näkemyksensä asiasta vielä jossain vaiheessa, mutta eihän se kaunista kuunneltavaa tule olemaan.

Ässät on viimeistellyt aivan liian vähän maaleja, jos sitä verrataan HIFK:hon. Vierasjoukkue on onnistunut maalinteossa 110 kertaa, kun taas kotijoukkue on onnistunut maalinteossa 30 kertaa vähemmän. Tilannetta ei auta se, että Ässät on samalla SM-liigan yksi heikoimmista kotijoukkueista.

Vaikka HIFK koki viimeksi tappion Sportille, pelillisesti helsinkiläiset olivat kaksikosta parempia. Vierasjoukkue pystyi luomaan paljon maalintekotilanteita, mutta vaasalaiset pelasivat uhrautuvasti maalivahti Mika Järvisen johdolla. HIFK:llehan pelaaminen Porissa on ollut viime kerroilla tuskallista, mutta tällä kerralla vierasvoitosta lähdetään ehdottomasti liikenteeseen. Edellisen kerran Ässät on tehnyt vähintään kolme maalia kuukausi sitten pelatussa ottelussa.

Veikkaussivut | Tuomas

PSG – Bastia  8.1.2016 klo 21.30 | Ranska Ligue 1

Pelaa vihje: PSG -2.5, kerroin  2.05  Bet365 >>

PSG on käsittämättömän kovassa iskussa Ranskan Ligue 1:ssä. Se johtaa sarjaa ilman tappioita ja 19 pisteen erolla ennen Monacoa. PSG:n edellinen ottelu, joka ei päättynyt sen voittoon, oli joulukuun ensimmäisenä päivänä pelattu maaliton tasapeli Angersin kentällä. PSG on luonnollisesti Ranskan liigan ylivoimaisesti kovin maalintekijä 48 maalilla ja kovin puolustamaan omaansa vain yhdeksällä päästetyllä.

Vaikka PSG onkin hoitanut pisteet kotiin, niin ei se aina mikään murskakone ole. Joukkueen edellinen peli oli Ranskan cupissa pelattu 1-0 -vierasvoitto pikkuisesta Wasquehalista. Tuossa pelissä kyllä joukkueen valmentaja Blanc lepuutti useita avainpelaajia. Zlatan kyllä oli kentällä ja teki tarvittavan maalin. Tässä ottelussa PSG:llä ei juurikaan ole poissaoloja, ainoastaan Pastore on sivussa loukkantumisen vuoksi.

Bastia päätti viime vuoden hyvällä voitolla Reimsistä. 2-0 -voitolla Bastia pääsi pois putoajien joukosta. Joukkueella on ollut ongelmia matkaotteluissa, se ei ole vielä vierasottelua voittanut. Cup -ottelussa Sedania vastaan vieraskentällä Bastia kuitenkin alkuvuodesta nappasi voiton. Bastian valmentaja Printant ei lepuuttanut avainpelaajian Sedania vastaan, joten se on PSG:tä väsyneempi. Kärkimies Ayite loukaantui, joten hän tuskin on nyt mukana, mutta tuskin vierailijan hyökkäyksen koostumus niin tärkeä on sillä aivan varmasti kentälle puolustamaan niin paljon kuin pystyy.

Luonnollisesti vetomarkkina on selvästi PSG puolella. Bet365 antaa sen voitosta kertoimen 1.10. Parhaat vedot löytyvät siitä, että PSG tekee kotonaan läjän maaleja. PSG on viimeisissä kotiotteluissa tehnyt seuraavat maalimäärät 1, 5, 2, 4 ja 5. Bastia on kehno vieraissa. Laitetaan kupongille PSG -2.5 Bet365:n kertoimella 2.05. Kyllä se joka toisella kerralla osuu.

Veikkaussivut | Anssi

Cincinnati Bengals – Pittsburgh Steelers  10.1.2016 klo 03.15 | NFL

Pelaa vihje: yli 45.5 pistettä, kerroin  1.90  Bet365 >>

Cincinnati Bengals on hävinnyt NFL:ssä seitsemän play offs -kamppailua putkeen, ja sen edellisestä pudotusvoitosta on kulunut jo 25 vuotta. Nyt se joutuu otteluun ilman ykköspelinrakentaja Andy Daltonia, joka on vielä ainakin viikon sivussa peukalovamman vuoksi. Daltonin tilalla pelaa AJ McCarron, ja tämä on McCarronin neljäs perättäinen ottelu aloituskokoonpanossa. Cincinnati päätti kauden voittosuhteella 12-4, ja se jäi niukasti paitsi ensimmäisen kierroksen huilivuoroa. Lepovuoro olisi antanut Daltonille mahdollisesti aikaa tulla mukaan Bengalsin ensimmäiseen pudotuspeliin. McCarron korvasi Daltonin kotiottelussa juuri Pittsburgh Steelersiä vastaan. Vierailija-Steelers voitti joulukuun puolivälin ottelun 33-20. McCarronin otteluissa Bengals on voittanut kaksi ja hävinnyt yhden, tappio tulo kovaa Denveriä vastaan vieraissa kolmella pisteellä.

Pittsburghin kauden saldo runkosarjassa oli 10-6. Sen pudotuspelipaikka meni todella tiukalle, ja kaikki ratkesi lopulta siihen, että NY Jets ei pystynyt voittamaan omaa otteluaan Buffalossa.

Steelers voitti neljä viimeisistä viidestä ottelustaan, ja sillä kirillä joukkue pääsi jatkopeleihin Steelers-QB Ben Roethlisberger heitti kolmessa viimeisessä ottelussaan peräti kuusi syötönkatkoa, kaikien kaikkiaan hän heitti 16 katkoa 12 ottelussa. Tämä on paha merkki pudotuspelien pienissä eroissa.

Steelersillä on ollut kauden mittaan pahoja loukkaantumisia hyökkäyspäässä, silti se oli liigan neljänneksi paras pisteiden tekijä. Joukkueen tähti-RB Bell joutui sivuun jo viikolla kahdeksan ja nyt hänen mainio korvaajansa Williamskin taitaa olla sivussa.

Daltonin sivussaoli on Cincinnatille paljon pahempi ongelma kuin Steelersin loukkaantumiset. Ottelusta tullee hyvin tasainen. Steelersistä on tehty suosikki, Bet365 antaa sen voitosta kertoimen 1.66. Paras veto otteluun on pelata yli 45.5 pistettä -tulosta Bet365:n kertoimella 1.90. Kummallakin joukkueella on pelaajia ”isoihin peleihin”, ja varsinkin Pittsburghin puolustus on kysymysmerkki. Tästä voi hyvinkin tulla pisteidentekokilpailu.

Veikkaussivut | Anssi

Manchester United – Sheffield United  9.1.2016 klo 19.30 | FA Cup

Pelaa vihje: puoliajalla 0-0, kerroin  3.30  Unibet >> 

Heikkokuntoinen jättiseura Manchester United saa FA Cupin kolmannella kierroksella Old Traffordilleen Sheffield Unitedin. ManU:n pelin tahmeuden yksi merkki ja seuraus on se, että sen viimeisistä yhdeksästä kotipelistä kahdeksassa ottelu on ollut puoliajalla maaliton. Louis van Gaalin manageroima United pelaa tappavan tylsää, pallon kontrolloivaa ja täysin riskitöntä jalkapalloa. Umpivarovaisen pelitavan lisäksi ManU:n miehistössä ei juurikaan ole kärkimiehiä, joilla olisi taitoa saada aikaan jotain itsekseen. Edellisessä ottelussaan ManU otti kotonaan voiton Swanseasta 2-1, ja tuohon se tarvitsi 19 laukausta. Ja tässäkin pelissä oltiin puoliajalla tilanteessa 0-0.

Sheffield United on kovakuntoinen ryhmä, vaikka se pelaakin vain League Onessa. Se hävisi viime kierroksella kotonaan Peterboroughille, mutta sitä ennen sillä oli neljän voiton putki. SheffU on omassa sarjassaan sijalla kahdeksan.

Vetomarkkina antaa Unitedin kotivoitosta alle 1.30 -tasoisia kertoimia, mutta ei nyky-ManU:a voi noin pienellä panoksella pelata oikein ketään vastaan. Parhaat vedot löytyvät siitä, että kotijoukkue on tahmea. Unibet antaa kertoimen 3.30 sille, että ottelu on puoliajalla 0-0. Siihen voi pienen lantin laittaa. Tällä tavalla kotijoukkue on viime aikoina omalla Old Traffordillaan pelannut.

Veikkaussivut | Anssi

NFL:n pudotuspelit alkavat wild card -otteluilla, ja harvinaisia asioita saattaa olla tulossa. Kansas City Chiefs ei ole voittanut pudotuspeliä 22 vuoteen. Se kohtaa lauantaina Houstonissa Texansin. Chiefsin edellinen play offs -voitto oli niin ikään Houstonissa, mutta silloin vastuksena oli Oilers. Parikymmentä vuotta sitten Oilers muutti Houstonista Tennesseehen ja vaihtoi nimensä Titanseiksi.

Kansas Cityllä olisi nyt mainio paikka ottaa vuosituhannen ensimmäinen play offs -voitto, se tulee otteluun kymmenen voiton putkessa. Chiefsin vahvuus on ollut puolustus. Se on liigan kärkipäässä lähes jokaisessa puolustuskategoriassa. Joukkueen nousu play offseihin on hieno kehityskulku. Kansas City aloitti kauden voittamalla ensimmäisestä kuudesta ottelusta vain yhden. Se ei missään nimessä ole tyysstin ulkona kun arvioidaan mahdollisuuksia Super Bowliin saakka.

Chiefs aloitti kauden juuri Houstonissa Texansia vastaan, ja se voitti ottelun 27-20. Pelinrakentaja Alex Smith heitti ottelussa kolme maalia, joista kaksi TE Travis Kelcelle. Kansasin puolustus säkitti Houston-QB:n Brian Hoyerin neljä kertaa ja otti yhden syötönkatkon. Seuraavat viisi ottelua Kansas City sitten hävisikin, ja kun se samassa putkessa menetti tähtikeskushyökkääjä Jamaal Charlesin loppukaudeksi sairastuvalla, niin tilanne Chiefs -leirissä näytti todella pahalta.

”Todellakin kun olet voittosuhteessa 1-5, niin et mieti play offseja tai Super Bowlia, mietit vai seuraavaa voittoa. Ja sitten kun voitot alkoivat tulle putkeen, niin aloin uskoa että pääsemme loppuun saakka ja pudotuspeleihin”, Chiefsin omistaja Clark Hunt sanoi runkosarjan jälkeen.

Vierasjoukkue Kansas City on suosikki ottelussa. Unibet antaa Chiefsin voitosta kertoimen 1.60. Asetelma on aivan oikein, Kansasilla on palat kohdallaan, kun Houstonilla on enempikin kysymysmerkkejä. Kupongille kannattaa rastittaa Chiefs -2.5 Unibetin kertoimella 1.81.

Lue koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Portland TrailBlazers – Golden State Warriors  9.1.2016 klo 05.05 | NBA

Pelaa vihje: Warriors -9.5, kerroin  1.90  Bet365 >>

Kotijoukkue Portland Trail Blazers on pelaamassa huonoa kautta. Sillä on nyt kehno voittosuhde 15-23. Tämä on heikosti viime kauden pudotuspelijoukkueelta. Portland oli viime vuonna läntisen konferenssin neljänneksi paras joukkue. Ilmeisesti LaMarcus Aldridgen kauppaaminen San Antonioon jätti liian suuren loven joukkueeseen. Viime ottelussaan Portland töpeksi pahasti. Se unohti laittaa joukkueen toiseksi parhaan pistemiehien CJ McCallumin nimen pelaajalistastaan. Ilman mainiota takamiestä McCallumia Portland hävisi LA Clippersille 11 pisteellä.

Hurjassa kunnossa kauden aloittanut viime vuoden mestari Golden State Warriors on nyt voittosuhteessa 33-2. Se on ollut hankala joukkue pysäyttää vaikka ykkösmies Stephen Curry onkin välillä ollut loukkaantuneena. Curryllä on ollut vaivaa vasemman jalan ruhjevamman kanssa, ja hän oli kaksi ottelua sivussa ja senkin jälkeen vajaakuntoinen. Maanantaina Curry kuitenkin upotti Charlottea vastaan 30 pistettä. Tiistaina Warriors otti neljännen peräkkäisen voittonsa LA Lakersia vastaan. Ottelu oli Warriorsille sen verran helppo, että Curry huilasi koko viimeisen neljänneksen.

Portlandin puutteet ovat ilman Aldridgea sen verran pahat, että kupongille on syytä laittaa varma ja voittava Warriors, vaikka sen antaakin 9.5 pistettä tasoitusta. Bet365:n kerroin tälle on 1.90.

Veikkaussivut | Anssi

Liverpool on pudonnut todella hankalaan loukkantumissumaan. Tuntuu, että jatkuvasti, joka ottelussa loukkantuu jokunen Poolin pelaaja. Sen miehistöstä peräti 11 pelaajaa on sairastuvan puolella. Tärkeitä avainpelaajia on sivussa vino nippu, kuten Danny Sturridge, Jordan Henderson ja Philippe Coutinho. Joukkueella ei oikeastaan ole edes yhtään kunnon topparia terveenä, Martin Skrtel, Dejan Lovren ja Mamadou Sakho ovat kaikki sivussa.

Liverpoolin onni onnettomuudessa on se, että sen vastus FA Cupin kolmannella kierroksella on pikkuinen League Twon joukkue Exeter. Tai sitten tässä on yksi uusi luku pitkään listaan ”FA Cupissa kaatuneet jättiläiset”.

Exeter on tällä hetkellä todella kehnossa kunnossa. Se on nyt hävinnyt neljä liigaottelua putkeen. Liverpoolin ja kotijoukkue-Exeterin resursseissa on toki sellainen ero, että kyllähän Liverpool on huomattavasti tasokkaampi joukkue, vaikka sillä olisi kentällä puolet kakkosringin miehiä. Silti, FA Cupin ollessa kyseessä, takaraivossa kalvaa alituisesti pikkuseuran yllätysmahdollisuus, ja se valtaisan suuri vedonlyöntikerroin, jonka siitä saisi. Liverpool on omissa otteluissaan ollut Exeteriä paremmassa iskussa, viidessä viime pelissä saldona on kolme voittoa ja kaksi tappiota. Poolin viimeisin ottelu oli Capital One Cupin 1-0 -voitto Stoken kentällä. Jos Liverpool nujertaa vieraissa cup-ottelussa mainion Stoken, niin tottahan Exeter on nyt pelkkä vastaantulija? Vai onko?

Vetomarkkina ei pidä Liverpoolia aivan valtaisana suosikkina. Unibet antaa Poolin voitosta kertoimen 1.50, ja se jopa hieman houkuttelee. Vastus on kuitenkin todella heikko. Tasapelikerroin olisi 4.20, sekin on pelaamisen rajoilla, mutta Exeterin voittokerroin 6.40 on liian vähän pelattavaksi. Liverpool -1 saa Unibetilta kertoimen 1.91, ja lähdetään sillä peleihin. Panos on syytä pitää hyvin pienene, tässä on paljon kysymysmerkkejä.

Lue koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Dallas Stars – Winnipeg Jets  8.1.2016 klo 03.30 | NHL

Pelaa vihje: Dallas, kerroin  1.83  Bet365 >> 

Dallas Stars yrittää palata takaisin voittokantaan tappiollisen vieraskiertueen jälkeen. Joukkue hävisi kolme vieraspeliä putkeen, mutta nyt se haluaa napata kotivoiton Winnipeg Jetsin kustannuksella.

Stars johtaa edelleen läntistä konferenssia kolmesta peräkkäisestä tappiosta huolimatta. Jetsin otteet ailahtelevat liikaa, sillä hyvää suoritusta seuraa aina heikompi peli. Winnipeg voitti viime kamppailussa Nashvillen, joten tänään on taas tappion vuoro.

Dallas nappasi Winnipegistä selvän 6-3-kotivoiton kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa. Luotetaan jälleen tässä kohteessa suoraan kotivoittoon.

Veikkaussivut | Antti

Philadelphia 76ers – Atlanta Hawks  8.1.2016 klo 02.05 | NBA

Pelaa vihje: 76ers +9.5, kerroin  1.91  Unibet >> 

Joulukuun puolessa välissä Philadelphia 76ersillä oli voittosaldona 1-30 ja se oli keskellä 12 otteluntappioputkea. Atlantassa Hawks pieksi Philadelphian tuolloin selvästi 127-106. Jouluaattona 76ers hankki New Orleansista takamies Ish Smithin, ja suunta alkoi muuttua. Liigan kehnoin joukkue on Smithin avulla alkanut napsia voittoja. Heti joukkueeseen tultuaan Smithistä tuli avainpelaaja. Ensimmäisissä kolmessa ottelussaan hän teki pistekeskiarvon 18 ja antoi yli kahdeksan korisyöttöä per ottelu. Philadelphia voitti kaksoi noista kolmesta ottelusta. Maanantaina 76ers voitti jälleen Minnesotassa kotijoukkueen 109-99, ja Smith teki 21 pistettä ja antoi 11 korisyöttöä. Joskus yksi mieskin voi muuttaa koko joukkueen suuntaa, ja niin on nyt. Philly ei ole tällä hetkellä liigan heikoin joukkue.

Atlanta Hawks on yksi NBA:n itöisen konferenssin kovimpia ryhmiä. Sillä on nyt voittosuhde 21-15 ja Idän sarjataulukossa sija viisi. Parhaillaan Hawks on kuitenkin pienoisessa aallon pohjassa. Jos se nyt häviää Philadeplhiassa niin siitä tulee joukkueelle kolmen tappion putki. Viime kaudella sillä oli vain kaksi kolmen tappion putkea, nyt näitä on kahden kuukauden aikana sattunut jo kaksi. Hawksilla oli joulukuun puolessa välissä kuuden voiton putki, mutta sen jälkeen on tullut alamäkeä. Viimeisistä neljästä joukkue on hävinnyt kolme.

Vetomarkkina pitää luonnollisesti vierailija-Atlantaa selvänä suosikkina. Unibetilla Hawksin voittokerroin on vain 1.19. Philadelphian voi laittaa kupongille 9.5 pisteen tasoituksen kanssa. Kotijoukkue on kuuma ja vierailija ei, kummatkin ovat ammattilaisjoukkueita.

Veikkaussivut | Anssi

Oklahoma City Thunder – Memphis Grizzlies  7.1.2016 klo 04.30 | NBA

Pelaa vihje: Memphis +5.5, kerroin  1.91  Unibet >> 

Kotijoukkue Oklahoma City Thunder on NBA:n läntisen divisioonan kolmonen voittosuhteella 24-11. Vierailija Memphis Grizzlies on kuudentena 19 voitolla ja 17 tappiolla. Memphis on pelannut tämän kauden kyllä alakanttiin. Viime kaudella sen voittosuhte oli 55-27 ja pudotuspeleissäkin se putosi toisella kierroksella tulevalle mestarille Golden Statelle. Oklahoma taitaa olla pelannut aikalailla tasollaan.

Grizzlies on viime kausilla ollut yksi liigan kovimmista puolustusjoukkueista, ja nyt viime viikkoina sen on onnistunut palata tähän. Joulukuun puolen välin jälkeen Memphis on pitänyt vastustajat alle 93 pisteessä per ottelu. Ja nyt se saa vastaansa Oklahoman, joka todennäköisesti joutuu pelaamaan ilman supertähteä Kevin Durantia.

Oklahoma on liigan toiseksi kovin tekemään pisteitä, mutta ilman Durantia se ei ole sama joukkue. Durant oli maanantaina sivussa, ja silloin Thunder hävisi Sacramentolle 104-116.

Vetomarkkina ei tunnu hirveästi vielä reagoivan Durantin poissaoloon, tai Memphisin parantuneeseen puolustukseen. Kotijoukkue Oklahoma saa Unibetilta voittokertoimen 1.43, tasoitus on 5.5 pistettä. Memphis +5.5 -vedon voi rastittaa kupongille. Kertoimet varmaan laskevat ja tasoitus pienenee, kun Durantin poissaolo varmistuu.

Veikkaussivut | Anssi

Empoli – Inter Milan  6.1.2016 klo 19.00 | Serie A

Pelaa vihje: Inter Milan, kerroin  2.20  Unibet >> 

Serie A:n kärkijoukkue Inter Milan matkaa Empolin vieraaksi. Kotijoukkue pelaa myös melko hyvää kautta, se on sarjataulukossa sijalla kahdeksan. Ennen joulutaukoa Inter hävisi kotonaan Laziolle 1-2 ja Empoli voitti vieraissa Bolognan 3-2.

Empoli oli viime vuoden lopulla todella kovassa kunnossa. Bologna -voitto oli joukkueelle jo neljäs putkeen. Bolognassa paljastui joukkueen puolustuksen heikkoudet, ja nyt saattaa vielä olla niin, että luotettava toppari Tonelli on loukkaantuneena sivussa. Empoli on kyllä ylisuorittanut aikalaille viime vuoden puolella, voi hyvin odottaa joukkueen jossain vaiheessa hieman putoavan sarjataulukossa alaspäin.

Interin valmentaja Mancini on jo ilmoittanut, että joukkue tulee nyt pelaamaan paljon aggressiivisemmin kuin Laziota vastaan. Lazio -tappio oli aikamoinen pannukakku, ja kahden viikon tauko tuli Interille hyvään saumaan. Inter on hyvässä kunnossa, poissa on ainoastaan pelikiellon vuoksi keskikentän Felipe Melo.

Vetomarkkina pitää Interiä suosikkina, mutta sen verran, että siihen voisi laittaa peliä. Unibet antaa Interin voitosta kertoimeksi 2.20, kotivoitosta saisi 3.50. Kahden viikon tauon ansiosta voisi ajatella, että Inter on saanut peliä uomiin ja toisaalta Empoli on saattanut kadottaa hyvää otettaan. Ja kun Inter on vielä lähes parhaimmillaan mukana, niin veto Interin puolesta kelpaa. Kupongille siis Inter Unibetin kertoimella 2.20.

Veikkaussivut | Anssi

Everton – Manchester City 6.1.2016 klo 22.00

Pelaa vihje: yli 3 maalia, kerroin 2.05  Bet365 >>

Englannin Liigacupin, Capital One Cupin, toisessa välierässä kohtaavat Everton ja Manchester City. Ensimmäinen osaottelu pelataan Evertonin Goodison Parkilla. Usein käy niin, että kaksiosaisten välierien ensimmäinen osa on hyvin tarkkaa ja varovaista peliä. Tällä kertaa on kyllä hyvä mahdollisuus siihen, että näin ei käy. Evertonilla ja Manchester Cityllä on kaksi Valioliigan parasta hyökkäysosastoa tällä kaudella. City on tehnyt nyt liigassa 39 maalia ja Everton 36 – Leicester on tehnyt yhden Evertonia enemmän, mutta sen maalinteko on viime aikoina hiipunut pahasti.

Jos Evertonilla ja Cityllä maalinteko sujuu, niin puolustaminen on sitten vastavuoroisesti vaikeaa. Manchester Cityn kapteeni, toppasi Vincent Kompany on ollut tällä kaudella usein sairastuvan puolella – ja on tälläkin hetkellä. Ilman Kompanyä Cityn puolustus on kovin haavoittuvainen, Kompany tuo takalinjoille johtajuutta ja jämäkkyyttä, nyt tämä on puuttunut.

Vetomarkkina on samaa mieltä, maaleja tulee. Kupongille voi silti hyvin laittaa yli kolme maalia -vedon Bet365:n kertoimella 2.05. Tasan kolmella rahat saa takaisin.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

New York Rangers – Dallas Stars 6.1.2016 klo 02.00 | NHL

Pelaa vihje: New York Rangers, kerroin 2.50 Nordicbet >> 

Dallas Starsin suunta on rajusti alaspäin. Vierasjoukkue on edelleen Läntisen konferenssin kärkipaikalla, mutta tällä hetkellä tähtipaidat ovat todella heikossa pelivireessä. Neljä edellistä ottelua ovat tuottaneet heille ainoastaan yhden voiton.

Dallas Stars on joutunut matkustelemaan viime aikoina todella paljon, ja heillä on alla todella tapahtumarikas kohtaaminen New York Islandersia vastaan, jossa tähtipaidoille viimeisteltiin peräti kuusi maalia. Suuressa kuvassahan Dallas Stars on edelleen Läntisen konferenssin yksi parhaimmista vierasjoukkueista, mutta tiukat ottelut eivät ole enään kääntyneet järjestelmällisesti heidän edukseen.

New York Rangers on saalistanut kuuteen edelliseen kotiotteluun neljä voittoa, ja nythän siniset pääsevät pelaamaan jälleen kotiyleisön edessä. Heillä on niinikään alla muutama vieraskamppailu. New York Rangers tunnetaan erittäin vahvana kotijoukkueena, ja he ovat päässeet myös lepäämään tätä ottelua ajatellen paremmin. New York Rangers on kotonaan vahva voittajasuosikki.

Veikkaussivut | Tuomas

Buffalo Sabres – Florida Panthers 6.1.2016 klo 02.00 | NHL

Pelaa vihje: Florida Panthers, kerroin 2.30 Unibet >> 

 Florida Panthers on NHL:n yksi kovakuntoisimmista joukkueista. Viiteen edelliseen otteluun vierailijat ovat saalistaneet yhtä monta voittoa. Viimeksi Pantterit kaatoivat kotonaan Minnesota Wildin maalein 2-1. Vierasjoukkueelle on viimeistelty todella pieniä maalimääriä.
Buffalo Sabres on ollut jälleen enemmän tai vähemmän pisteautomaatin roolissa – tällä hetkellä kotijoukkue on neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Kahdessa edellisessä ottelussa he ovat kokeneet tappion New York Islandersille kuin myös Detroit Red Wingsille. Buffalo Sabres on samalla Itäisen konferenssin yksi surkeimmista kotijoukkueista
Buffalo Sabres kärsii suurista loukkaantumisongelmista, ja se vain tekee entisestään suuremman todennäköisyyden sille, että Florida Panthers jatkaa erinomaista pelivirettä. Esimerkiksi Mark Pysyk, Tyler Ennis, Robin Lehner ja Cody McCormick ovat ilmeisesti sivussa Buffalo Sabresin vahvuudesta. Historian valossa Florida Panthers on ollut kotijoukkueelle todella vaikeasti voitettavissa ja sama jatkunee nytkin.
Veikkaussivut | Tuomas

Blues – KooKoo  5.1.2016 klo 18.30 | Liiga

Pelaa vihje: x2, kerroin  1.66  Nordicbet >> 

Jääkiekon nuorten MM-kisojen Suomi-Venäjä-finaali vie tänään lätkäfanien suurimman mielenkiinnon, mutta illalla tahkotaan myös Liigaa viiden ottelun verran. Espoossa Blues ja KooKoo pelaavat jo kauden kolmannen keskinäisen kohtaamisen.

Joukkueet pelasivat toissapäivänä Kouvolassa, jossa kotijoukkue nappasi puhtaan 3-0-voiton espoolaisista. Bluesilla on nyt revanssin paikka, mutta sitkeän joukkueen tilanne alkaa käydä jo melkoisen vaikeaksi. Blues on operoinut niukoilla resursseilla, ja nyt seinä alkaa tulla vastaan.

KooKoo onnistui pari päivää sitten riisumaan Bluesin aseista ja tänään joukkue yrittää samaa vieraskaukalossa. Kouvolalaiset pystyvät kontrolloimaan kiekkoa ja tämä voi koitua tänäänkin Bluesin kohtaloksi.

Veikkaussivut | Antti

Atlanta Hawks – New York Knicks  6.1.2016 klo 03.05 | NBA

Pelaa vihje: Atlanta -8.5, kerroin  1.91  Unibet >> 

Kotijoukkue Atlanta Hawksilla on voittosuhde 21-14 ja vierailija New York Knicksillä voittosuhde on 16-19. Knicks hävisi kaksi ensimmäistä tämän kauden ottelua Atlantalle, mutta sunnuntaina se voitti omalla Madison Square Gardenilla Hawksin komeasti 111-97. New Yorkin Arron Afflalo teki tuossa pelissä kovat 38 pistettä, viisi vähemmän kuin Afflalon piste-ennätys. Samanlaista peliä on turha odottaa tällä kertaa. Afflalo ei kuitenkaan ole mikään supertähti.

Afflalo on ollut kovin epätasainen pelaaja tällä kaudella, ja jonkinlaista korrelaatiota hänen pelissään ja Knicksin menetyksessä on löydettävissä. New York on voittosuhteessa 8-2, kun Afflalo on tehnyt 15 pistettä tai enemmän, ja kun hän on tehny vähemmän niin voittosuhde on 4-13.

Knicks heitti sunnuntain ottelussa kolmen pisteen heitot sisään hyvällä tarkkuudella, 26 heitosta 11 meni pussiin. Se oli Hawksille toinen peräkkäinen ottelu, kun vastustaja on upottanut hyvin viivan takaan. Levyritkin Hawks hävisi Knicksille sunnuntaina 32-46. Tämä kertoo, että Hawksin puolustusinto oli surkeaa. Kaiken kaikkiaan Knicks heitti sunnutaina yli 50 prosentin tarkkuudella.

Ottelu oli Atlanta viimeinen kolmen ottelun vieraskiertueella, joten ehkä jo tammikuussa voi ajatella, että matkapelit väsyttävät joukkuetta. Nyt pelataan Atlantassa, jossa kotijoukkue on kova.

Vetomarkkina antaa Atlantalle kotivoitosta vain reilu 1.20 -kertoimia. Hawksit voi laittaa kupongille tasoituksen kanssa. Atlanta -8.5 pistettä saa Unibetilta kertoimen 1.91, se kelpaa.

Veikkaussivut | Anssi

Stoke – Liverpool 5.1.2016 klo 22.00

Pelaa vihje: alle 2 maalia, kerroin 2.18 Unibet >>  

Stoke saa Englannin Capital One Cupissa kotikentälleen Liverpoolin. Tätä Liigacupia arvioitaessa on pohdittava sitä, kuinka tosissaan joukkueet ottavat pikkuturnauksen. Suurseuroilla on usein tapana Valioliigan ja Euroopan kenttien otteluiden paineessa peluuttaa Liigacupissa varamiehistä aloituskokoonpanoa. Ottelu on kaksiosainen, Liverpoolin kentällä pelataan tammikuun loppupuolella.

Stokea aliarvoidaan vetomarkkinoilla, ja varsinkin kotikentällään Britannia stadionilla sillä on hyvät mahdollisuudet Liverpoolin päihittämiseksi. Viikonloppuna Mark Hughesin manageroima Stoke pelasi vieraissa West Bromwichia vastaan, ja hävisi 1-2. Ottelu oli tiukka, mutta Stoke Geoff Cameronin ulosajo lopulta käänsi ottelun kotijoukkueelle. Jonny Evans teki voittomaalin aivan pelin lopussa.

WBA -tappio oli paha pettymys Stokelle, se on sen tasoinen joukkue, että sillä on hyvätkin mahdollisuudet saada ensi kaudeksi paikka Euroopan kentille – eli Eurooppa-liigaan.

Kokoonpanoja kannattaa tarkkailla pelin alla, mutta jos mitään liian yllättävää ei tapahdu, niin hyvä peli on alle kaksi maalia Unibetin kertoimella 2.18. Tasan kahdella saa rahansa takaisin.

Lue koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Super Bowl 50 8.2.2016 klo 01.30

Pelaa vihje: Super Bowl Seattle vs Pittsburgh, kerroin 31.00 Unibet >>  

NFL:n pudotuspelit alkavat lauantaina ja on aika katsastaa kertoimet Super Bowlin voittajaksi. Vedonlyöjä on tässä vaiheessa usein hyvässä asemassa. Marginaalit joukkueiden välillä ovat pienet, ja varsinkin alkukaudesta dominoineet joukkueet ovat usein vieläkin yliarvostettuja. Pudotuspelit alkavat wild card -viikonlopulla, ja kyllä näistäkin joukkueista voi etsiä tulevaa Super Bowl -mestaria. Wild card -ottelut on lisätty NFL:n ohjelmaan vuonna 1978 ja tämän jälkeen kuusi mestaria on lähtenyt pudotuspeleihin wild card -ottelun kautta. Viimeksi Green Bay vuonna 2010 voitti mestaruuden aloitettuaan play offsit heti villi kortti -ottelulla.

Tämän vuoden runkosarjan jälkeen suurin mestarisuosikki on Carolina Panthers, joka hävisi runkosarjassa yhden ottelun. Unibetin kerroin Panthersin mestaruudelle on 5.00. Panthersin menestys on ollut yllätys. Tuskin kukaan asiantuntijoista osasi arvioida sitä kärkeen, mutta näin jälkikäteen katsottuna menestys kyllä käy järkeen. Carolinalla on jo vuosia ollut yksi liigan parhaita puolustuksia, ja jälleen tällä kaudella se on jokaisessa puolustuksen tilastokategoriassa kärkipäässä. Sen hyökkäys on ilmeisen tasapainoinen, pelinrakentaja Cam Newton oli liigaan tullessaan suuri lupaus ja nyt muutaman vuoden NFL:ä kokeneena hän on valmis lunastamaan lupaukset. Panthersin hyökkäyksen linja on ilmeisen hyvä, ja kun Newton saa hommat hoidettua, niin sellainenkin keskinkertaisuus kuin Ted Ginn jr on ollut tällä kaudella hyvä laitahyökkääjä. Panthers tulee olemaan kova ryhmä pudotuspeleissä, mutta kyllä sen kerroin on silti liian pieni vetoihin. Katsotaan edemmäs listaa.

Unibet antaa kertoimen 31.00 sille, että loppuottelussa ovat sekä Seattle että Pittsburgh. Tähän voisi laittaa pienen pienen panostuksen. Näistä kahdesta voi sitten valita suosikin, ja laittaa sille mestaruusveto jo nyt.

Lue koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Gijon – Getafe  4.1.2016 klo 21.30 | La Liga

Pelaa vihje: Gijon, kerroin  2.23  Unibet >> 

Espanjan La Ligassa pelataan maanantai-iltana yksi ottelu, Getafe matkaa Gijonin vieraaksi. Ottelu on aikamoinen häntäpään taisto. Gijon on kolmanneksi viimeinen ja Getafe tästä kaksi sijaa korkeammalla. Joukkueet ovat pelanneet viime aikoina tasonta mukaisesti, kummallakin on viidestä viime ottelusta yksi voitto. Viime kierroksella, joka pelattiin viime keskiviikkona kotijoukkue Gijon

hävisi Eibarin vieraana 0-2. Vierailija Getafe pelasi kotonaan maalittoman tasapelin La Corunan kanssa. Getafe on ollut tällä kaudella erityisen kehno vierasjoukkue, sen saldo vieraskentiltä on 0-2-6 ja maaliero umpikehno 5-20.

Gijoninlta oli pelikiellon vuoksi viime kierroksella sivussa Hernandez sekä Bernando, mutta nyt he ovat taas mukana, ja se on kotijoukkueelle plussaa. Getafen kärki oli edellisessa ottelussa deportivo La Corunaa surkea. Tähän otteluun se joutuu ilman pelikiellossa olevaa hyökkääjää Lafitia.

Gijonin kotivoitosta saa Unibetilta kertoimeksi 2.23 ja se kelpaa pelikupongille. Vierailija on todella aneeminen matkaotteluissa, ja kun se viimeksi oli kotonaankin umpikehno, niin kotivoitolle voi arvioida ainakin 45 prosentin todennäköisyyden.

Veikkaussivut | Anssi

Cleveland Cavaliers – Toronto Raptors  5.1.2016 klo 02.05 | NBA

Pelaa vihje: Toronto +8, kerroin  1.90  Bet365 >>

Kotijoukkue Cleveland Cavaliers on voittosuhteessa 22-9 ja vierailija Toronto Raptors on voittosuhteessa 21-14. Toronto on itälohkon nelonen, ja Cavs taas on odotetusti kärkipaikalla.

Toronto hävisi sunnuntaina Chicagoa vastaan kahdella pisteellä. Tuossa ottelussa Chicagon Jimmy Butler teki toisella jaksolla 40 pistettä, ja sillä Butler ohitti Michael Jordanin aikaisemman seuraennätyksen 39 pistettä yhdellä puoliajalla. Tässä ottelussa se saa taas vastaansa supertähden – Cavsin LeBron Jamesin, joka toisin taitaa olla kentällä vajaakuntoisena.

Cleveland on kolmen ottelun voittoputkessa, viimeisin voitto tuli lauantaina Orlandoa vastaan. Jamesilla on jonkinlainen tauti vaivana, mutta se ei hidastanut häntä Orlandoa vastaan, vaan James teki 29 pistettä 29 minuutissa.

Cavs on ollut viime otteluissa hyvä, ja yksi syy tähän on se, että Tristan Thompson on siirretty aloitusviisikkoon Timofey Mozgovin tilalle. Joukkue vahvistuu pikku hiljaa, kun loistava takamies Kyrie Irving saa enemmän pelejä alleen pitkän loukkaantumisen jälkeen. Orlando -peli oli Irvingin kauden viides ottelu, ja saldona oli 13 pistettä.

Vetomarkkina pitää Cavsia luonnollisesti selvänä suosikkina. Bet365:llä tasoitus on kahdeksan pistettä. Tasoitus hieman aliarvioi torontolaisia, joukkue on kuitenkin liigan eliittiä. Kupongille voi pelata Raptors +8 Bet365:n kertoimella 1.90.

Veikkaussivut | Anssi

Valencia – Real Madrid  3.1.2016 klo 21.30 | La Liga

Pelaa vihje: Valencia +1, kerroin  1.93  Unibet >> 

Kotijoukkue Valencia on La Ligan sarjataulukon sijalla 10, saldona on 5-7-5 ja maalierona 21-15. Valencia on nyt ilman voittoa viidessä viime ottelussaan, mutta tappioita näistä on vain kaksi. Joukkue on selvästi tiukasti puolustava ryhmä, joka lähtee otteluun tappiota vältellen. Real Madrid on voittanut vain neljä viimeisistä kymmenestä ottelustaan. Valencia ja Barcelona ovat ainoat joukkueet Espanjan pääsarjassa, jotka eivät ole hävinneet kotiotteluaan. Valencia on päästänyt kotikentällään vain viisi maalia, ja tässä se on sarjan paras.

Tämä ei ole helppo ottelu Real Madridille, vaikka vetokerrointen perusteella sellaista voisi olettaa. Unibetilla Real Madridin voitosta saa vain kertoimeksi 1.55. Valencia maaliero kotiotteluissa on +7 ja Real Madridin maaliero vierasotteluissa on +9. Realissa on jälleen jonkilaista kuohuntaa, suurseuroissa tuntuu olevan sellaista aina, kun peli ei ole täysin uomissaan. Valmentaja Benitezin asema on pahasti vaakalaudulla, ja hiljattain lehdissä oli juttu, jonka mukaan seura suunnittelisin massiivista myyntioperaatiota, jossa kaupan olisivat muun muassa Ronaldo, Benzema, Kroos, Isco ja Sergio Ramos.

Veto on syytä rakentaa kotijoukkueen kautta. Hyvä vaihtoehto on Valencia +1 Unibetin kertoimella 1.93. Realinmaalin voitolla panoslantit saa takaisin.

Veikkaussivut | Anssi

Denver Broncos – San Diego Chargers  3.1.2016 klo 23.25 | NFL

Pelaa vihje: Broncos -9, kerroin  1.86  Betsson >>

Jos Denver Broncos voittaa tänään San Diego Chargersin niin se varmistaa itselleen AFC:n länsilohkon voiton ja ensimmäisen pudotuspelikierroksen huilivuoron. Se on iso juttu joukkueille tässä kautta, kaikki ryhmät ovat enemmän tai vähemmän puolikuntoisia, kun NFL:ä on pelattu 16 viikkoa. Lepoviikko ennen play offseja tulisi todella tarpeeseen. Chargers on on ja off -joukkue. Viimeisissä viidessä ottelussa se on kahdesti tehnyt vähintään 30 pistettä, mutta toisaalta se on kolmesti viimeisissä kuudessa ottelussa saanut aikaan vain yhden potkumaalin. Hankala kuvitella, että Chargers hyökkäys ja QB Philip Rivers loistaisivat Broncosin kotikentällä liigan ehkä parasta puolustusta vastaan.

San Diegolla ei ole muuta pelattavaa kuin yksittäisten pelaajien ensi kauden asemat sopimusneuvotteluihin. Chargers oikeastaan saattaa haluta hävitä tämän ottelun, koska sillä on hakusessa hyvä asema seuraavaan draft -tilaisuuteen. Chargers takuulla pitää tänään tähtipelaajat mieluummin sivurajalla, jossa kukaan ei loukkaannu turhaan ja antaa kakkosmiesten näyttää taitojaan Denverin kylmässä illassa. Ja kaiken lisäksi Chargers on jo monta viikkoa ollut ulkona pudotuspelijahdista, tuskin joukkue on missään tapauksessa kovinkaan terävänä.

Broncos antaa vetomarkkinoilla ison tasoituksen, mutta silti siihen voi lantit laittaa. Betsson antaa tuloksesta Broncos -9 kertoimen 1.86, se kelpaa kupongille.

Veikkaussivut | Anssi

Chicago Bears – Detroit Lions 3.1.2016 klo 20.00

Pelaa vihje: Lions -1, kerroin 1.90  Bet365 >>

NFL:ssä pelataan runkosrjan viimeistä kierrosta, muutama pudotuspelipaikka on vielä ratkomatta. Detroit ja Chicago pelaavat NFL:n NFC:n pohjoislohkossa jumbofinaalin, kummallakaan ei ole enää asiaa play offseihin. Joukkueiden voittosuhde on tällä hetkellä 6-9.

Detroit Lions aloitti kauden surkeasti. Ensimmäisissä kahdeksassa ottelussa se voitti vain yhden, mutta sen jälkeen homma on parantunut. Viimeisissä seitsemässä Lions on voittanut viidesti, ja kumpikin häviö on ollut aikalailla epäonninen. Green Bay voitti Detroitin, kun Packers-QB Aaron Rodgersin viime sekuntien hail mary -löysi oman miehen maalialueella. Seattle -tappio tuli Lionsille selvästä tuomarivirheestä. Lions on tällä hetkellä selvästi parempi joukkue kuin mitä sen voittosuhde antaa ymmärtää. Chicago Bearsin kohdalla tilanne on aivan toinen, se on oikeasti kehno ryhmä.

Viime viikolla Bears katkaisi kolmen ottelun tappioputken kaatamalla heikon Tampa Bayn, mutta siihen voittoon suurin syy oli Tampa Bayn tekemät lukuisat virheet. Detroit ei tänään tee virheitä, joten kupongille Detroit Lions -1 Bet365:n kertoimella 1.90.

Tsekkaa koko vihje tästä!

Veikkaussivut | Anssi

Crystal Palace – Chelsea  3.1.2016 klo 15.30 | Valioliiga

Pelaa vihje: Crystal Palace +0.5, kerroin  1.90  Bet365 >>

Vetomarkkina saattaa olla jäykkä mesta. Chelsea on koko kauden ollut umpikehno, parannusta ei juurikaan ole tullut, vaikka Jose Mourinho vaihdettiin Guus Hiddkinkiin. Silti Chelsea on vieraskentällä selvä suosikki Crystal Palacea vastaan, se saa Bet365:ltäkin voittokertoimeksi vain 2.00. Crystal Palace on pitänyt maalin puhtaana kolmesti viimeisissä viidessä ottelussa ja sillä on 11 pisteen etumatka sarjataulukossa Chelseaan nähden, joten sen saama kerroin 4.20 kyllä houkuttelee. Palace on sarjataulukossa sijalla seitsemän, joten se pelaa hienoa kautta.

Hiddinkin on jonkin verran saanut Chelsean pelaamaan paremmin kuin Mourinhon viime kuukausina. Joukkueessa taisi olla aikamoisen tulehtuneet välit, ja tilanteen tuulettaminen on ainakin sitä lukkoa avannut. Kyllä Hiddinkillä silti onkovasti hommia saada Chelsea kärkijoukkueiden tasalla.

Loukkaantumistilanne on Chelsean puolella. Palacen Damien Delaney saattaa joutua olemaan sivussa, kun taas Chelsean Diego Costa on pelikunnossa. Eden Hazard, Loic Remy ja Gary Cahill alkavat olla täydessä kunnossa, joten Chelsean miehistö on lähes parhaimmillaan mukana.

Vaikka Chelsea onkin parantanut, niin kyllä sillä on silti selvä alikerroin vetomarkkinoilla. Pelit pitää rakentaan kotijoukkueen kautta. Hyvä vaihtoehto on Crystal Palace +0.5 Bet365:n kertoimella 1.90.

Veikkaussivut | Anssi

Hyödynnä nämä vedonlyöntitarjoukset