Portugali - Bosnia-Hertsegovina 15.11

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Pystyykö Bosnia yllätykseen Lissabonissa?

Portugali – Bosnia-Hertsegovina+2, Merkki 2, Kerroin 

 

Jalkapallon EM-jatkokarsintaa, 2. osaottelu. Joukkueet, toisinsanoen maat, kohtasivat viime viikon perjantaina Bosnias Zenicassa, Bilino Poljen stadionilla, jolloin joukkueet jäivät 0-0 tasapeliin.

Portugali lähtee otteluun suosikkina kotikentällään, mutta pitänee muistaa että Bosnia on nouseva jalkapallomaa ja on alati vaarallinen. Edes Bosnian suora kisapaikka ei kovin kauaksi jäänyt sillä joukkue johti Ranskaa vastaan vieraskentällä viimeisessä lohkopelissään. Tuolla tuloksella siis Bosnia olisi kisoihin mennyt. Ranska nousi tasoihin toisella puoliajalla kyseenalaisella rangaistuspotkumaalilla, mutta ei siitä sen enempää.

Portugalilla on puolustussuuntaan muutama poissaolo, kun Ricardo Carvalho ilmoitti maajoukkueuransa päättyvän, sivussa on myös Chelseaa edustava Jose Bosingwa. Lisäksi poissa ovat loukkaantumisten takia puolustaja Silvio, keskikenttämies Manuel Fernandes ja kärkimies Danny. Tosin Carvalhon poissaolo ei sinänsä merkittävä ole, kun pelaaja ei lopettamisensa takia muutenkaan olisi käytettävissä. Portugalin maajoukkue on ehkäpä hieman yliarvostettu, johtuen Cristiano Ronaldosta. Joukkue ei kuitenkaan viime aikoina ole kuulunut enää aivan huippumaiden joukkoon, kuten karsintalohkon toinen sija osoittaa. Edes karsiutuminen kisoista ei ollut kaukana jo lohkovaiheessa.

Bosnia, kuten jo aikasemmassa vaiheessa tulikin todettua, on nouseva jalkapallomaa. Joukkue on ylöspäin pelatessa vahva, ja joukkuepelaaminen on ollut todella loistavaa. Hyökkäyssuuntaan mainittavia pelaajia ovat ilman muuta Valioliigassa jo kymmenen maalia viimeistellyt Manchester Cityn Edin Dzeko, AS Roman Miralem Pjanic, Dynamo Moskovan Zvjezdan Misimović ja Lazion Senad Lulic.

Portugali lähtee siis otteluun suosikkina, mutta ei Bosnia todellakaan ole näin suuri altavastaaja mitä kertoimet antavat ymmärtää. Tasoituskohteena +2 on oiva pelivalinta, joka kattaa Bosnian voiton, tasapelin ja korkeintaan yhden maalin tappion.

Mahdolliset avauskokoonpanot :

Portugali : Patricio – Pereira, Alves, Pepe, Coentrao – Meireles, Veloso, Moutinho – Nani, Ronaldo, Postiga

Bosnia : Begovic – Salihovic, Spahic, Jahic, Zahirovic – Medunjanin, Rahimic – Lulic, Misimovic, Pjanic – Dzeko

Veikkaussivut | Jukka