Ässät - Lukko 16.9

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 15/03/2018
Jaa tämä...

Luvassa tulikuuma länsirannan ”derby”.

Ässät – Lukko, Merkki 2, Kerroin 

Jääkiekon Sm-liigan avauskierros jatkuu perjantaina. Porin Ässät saa vieraakseen Rauman Lukon, joten luvassa on tuttuakin tutumpi länsirannan herruusottelu josta ei varmasti tunnetta puutu. Vedonlyöntifirmat ovat asettaneet Ässät melkoisen selväksi suosikiksi otteluun joka ainakin itse allekirjoittanutta ihmetyttää. Ottelussa on suuri paikallislataus, ja Lukko osoitti viimeisimmissä harjoitusotteluissaan todella mallikasta peliä, Ilves kaatui suvereenin esityksen jälkeen 4-0, ja viimeisimmässä kenraalissa joukkue haki Jämsässä pelatussa ottelussa 3-1 voiton JYPistä.

Tälle kaudelle Lukko koki pahoja menetyksiä hyökkäyspäässä, kun kahden viime kauden kolme tehomiestä (Kurtis McLean, Justin Morrison, Jakub Petruzalek) siirtyivät muualle. Joukkue hankki tilalle lähes 200 NHL-ottelun kokemuksella varustetun Kris Beech (HV71), sekä voimahyökkääjä Jussi Pesonen (KalPa). Lisäksi Ässistä siirtynyt Tuomas Huhtanen tuo jykevyyttä Lukko-hyökkäykseen. Elokuun lopussa rivejä täydennettiin vielä kanadalaislaituri Mark Bomersbackilla. Lukko lähtee kauden avausotteluun varmuudella ilman Lauri Tukosta, joka saattanee olla vielä pitkään sivussa.

Kotijoukkue Ässät lähtee kauteen mielenkiintoisesta tilanteesta, jos peilataan viime kauteen. Joukkue oli runkosarjassa peräti toinen, saalistettuaan roimat 119 pistettä joka on uusi seuraennätys. Ässien pelaajamateriaali on pysynyt aikalailla viime vuoden tasolla, ainoa selkeä heikennys tuli maalivahtiosastolle kun tähtivahti Eero Kilpeläinen siirtyi Helsingin Jokereihin. Lukosta tuli potentiaalia täynnä oleva Antti Raanta ja kakkosena jatkaa Juha Järvenpää. Lähes 100% varmaa on, että Ässät ei viime vuotista runkosarjan temppua toista.

Lukon viimeiset harjoituspelit antavat odottaa että kettupaidat tulevat Poriin hakemaan täyttä pistepottia. Paikallislataus tasoittaa myös kotietua, eikä Lukko todellakaan ole niin suuri altavastaaja viime vuoden runkosarjan yllättäjäjoukkuetta vastaan.

Veikkaussivut | ED89