Jokerit - HIFK 15.9

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Helsingin kuuma paikallisottelu.

Jokerit – HIFK, Merkki 1, Kerroin 

Jääkiekon SM-liigaa, kauden avausottelu. Jokereilla on viime vuoden puolivälieräsarjasta paljon hampaankolossa, se putosi paikalliskilpailijalleen ikimuistoisen ottelusarjan jälkeen voitoin 3-4. Jokerit on vahvistanut joukkuettaan todella määrätietoisesti ja joukkue näyttää ennakkoon kenties vahvimmalta joukkueelta, ainakin paperilla. Itse nostaisin ”narrit” ainakin suurimmaksi mestarisuosikiksi, sen verran kovalta materiaali näyttää, ainoat kysymysmerkit lienevät maalin suulla, kestääkö Eero Kilpeläisen taso myös Jokereiden maalin suulla samanlaisena mitä totuttiin näkemään patapaidassa. Puolustuskaan ei kauheasti haavereita kestä, mutta lähtökohtaisesti tilanne näyttää hyvältä, Jokereilla sairastuvalla on ainoastaan Semir Ben-Amor. Viimeisimmissä harjoitusotteluissaan Jokerit oli todella vahva.

HIFK on puolestaan materiaalinsa puolesta pysynyt aikalailla samanlaisena. Lähtijöitä oli ja pelaajia tuli tilalle mutta mielenkiintoisinta lienee nähdä miten nämä paikataan. Lennart Petrell, Juha-Pekka Haataja, Max Wärn ja Martti Järventie ovat kovia nimiä lähtijöiden listalla. Paikkaajia tuli, mm. Kim Hirschovits, Eero Somervuori, Miikka Tuomainen sekä Mikko Jokela. Aivan parastaan HIFK ei silti ole harjoitusotteluissaan esittänyt, joku voi väittää ettei tarvitsekkaan. Kysymysmerkkejä kuitenkin HIFK:lla on paljon enemmän tällä hetkellä kuin Jokereilla. Maalivahtiosastolle HIFK hankki hiljattain Mika Norjan sillä ykkösmaalivahti Juuso Riksman loukkasi selkänsä eikä tule ainakaan avauskierroksilla olemaan HIFK:n maalin suulla. Vierailijat kokivat myös puolustusosastolle kolauksen kun Ilari Melart joutui kolmen kuukauden sairaslomalle. Hänen paikkansa kokoonpanosta ottanee vielä ”mestistason” 0 ottelua SM-liiga pelannut Kristian Tuohilampi. Kimmo Kuhta on myös ollut viime aikoina sivussa kokoonpanosta, vahva nivusvamma on vaivannut kokenutta laituria.

Muutama pointti, jossa voi ratketa ottelun voittaja :

– NHL-mittainen kaukalo, josta Jokerit sai jo tuntumaa kun se voitti viimeisessä harjoitusottelussaan HPK:n

– Jokereiden revanssihenki? Tappiot viime kaudella Pudotuspeleissä, Talviklassikossa sekä tämän kauden European Trophyssa

– Materiaalietu kallistuu Jokereille, kuten myös kotietu, vaikka paikallisottelusta puhutaankin

– Jokerit päässee parhaallaan, HIFK:lla ainakin tässä vaiheessa kysymysmerkkejä

Poissaolot :

Jokerit : Semir Ben-Amor

HIFK : Juuso Riksman, Ilari Melart, Kimmo Kuhta?

Veikkaussivut | ED89