JYP - Kalpa 15.9

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Synergia-areenalla ”idän derby”.

JYP – KalPa, Merkki 1, Kerroin 

JYP lähtee suurimpana haastajana iskemään ns. ”kapuloita rattaisiin” pääkaupunkiseudun joukkuille Jokereille ja HIFK:lle. JYP on uudistunut hieman, mutta vahva runko on säilynyt kasassa jo vuodesta toiseen. Joukkueelta ei voi muuta odottaa kuin taistelua sarjan kärkipäässä. Puolustuksesta lähtivät Jyrki Välivaara, Mikko Viitanen sekä Kalle Kaijomaa. Paikkaajiksi joukkue sai hankittua Arto Laatikainen, Kristian Näkyvän ja sekä Harri Iivosen. Maalin suulta Pekka Tuokkola lähti kokeilemaan rahkeitaan Venäjälle. Tuomas Pihlman on mielenkiintoinen nimi hyökkäykseen kun mies pääsee täyteen iskuun. JYP oli harjoitusotteluissaan vahva voittaen kaikki yhtä lukuunottamatta.

”Kalakukot” puolestaan lähtevät kauteen uuden päävalmentajan voimin. Tuomas Tuokkola otti valmentajavastuun kun loistavaa työtä tehnyt Pekka Virta lähti Turkuun. Isot saappaat on Tuokkolalla täytettävänä. KalPassakin vaihtuvuutta oli, mutta joukkueesta ei voi oikein sanoa, onko se vahvistunut vai heikentynyt. Suurimmat mielenkiinnot kohdistuvat kaukaloon palanneeseen Sami Kapaseen sekä reissuiltaan Savoon palannut ”joroisten härkä” eli Jukka Hentuseen. Iso miinus joukkueen kauden alkuun on se, että ehkäpä kenties koko joukkueen tärkein pelaaja Sakari Salminen kärsii pelikieltoa kahdessa kauden avausottelussa joten mies ei ole KalPan ryhmässä mukana Jyväskylässä.

JYP on perinteisesti vahva, sekä lähestulkoon aina ollut keskinäisissä otteluissa ”kyykyttänyt” KalPaa. Todennäköisesti sama tahti jatkuu liigan avauskierroksella.

Veikkaussivut | ED89