KalPa - JYP 29.11

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Huippuvireessä oleva KalPa hakee jo mahdollisesti yhdeksän pisteen eroa Ässiin, kun vieraaksi Niiralan Monttuun saapuu JYP.

 

KalPa – JYP, Merkki 1, Kerroin 

 

Sarjataulukon piikkipaikalla keikkuva KalPa kohtaa tiistai-illan jännittävässä ottelussa JYPin. Tilastojen valossa KalPa on ennakkosuosikki, sillä kaksi tämän kauden kohtaamista joukkueiden välillä on päättynyt KalPan voittoihin, vieläpä vieraspeleissä. Miten käy nyt, kun se kohtaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella JYPin kotonaan, ollessaan vieläpä huimassa vireessä?

KalPa on jo viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa. KalPa on voittanut Bluesin, kaksi kertaa SaiPan, TPS:n sekä Tapparan. Vaikka vastukset eivätlään ole olleet mitään liigan elittiä, on tilasto silti loistava. Maaliero näissä otteluissa on KalPan hyväksi 17-8, eli se on tehnyt maaleja yli puolet vastustajiaan enemmän.

Huomattavia muutoksia KalPassa on viimeaikoina tapahtunut. Liigassa parhaiten pelannut Ari Ahonen vaihtoi KHL- liigaan, tilalle tuli NHL:ssäkin joitakin pelejä alleen saanut ”kahden metrin Mikko” (Mikko Koskinen). Koskinen juuttui AHL:ään, ja halusi vaihtaa maisemaa. Koskinen korvaa lähes kokonaan Ahosen jättämät kuuluisat saappaat ja rahaa KalPa sai mukavasti, joten siirto kannatti. Koskinen on pelannut pelaamansa ottelut hyvin.

KalPa on erittäin vaikea pysäytettävä kotonaan, varsinkin kun se on nyt hurmoksessa. KalPa on pelannut toiseksi parhaiten kotipeleissään heti Jokereiden jälkeen, joka on saalistanut pisteen KalPaa enemmän, joten JYP ei tule todellakaan pääsemään helpolla.

JYP on alkukauden selkeän alisuorittamisen jälkeen palannut aina enemmän ja enemmän mitalitaistoon, jonne se ehkä kuuluisikin. JYP on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla seitsemän, pisteen päässä pudotuspeliviivan paremmalta puolelta. Viisi viimeisintä ottelua on JYP pelannut ailahdellen; ensin se voitti silloin varjoissa kulkeneen HIFK:n 5-1, seuraavaksi se voitti TPS:n samaisin lukemin, hävisi heikohkolle HPK:lle kaksi kertaa, kotonaan 1-2 ja vieraissa peräti 4-1 sekä voitti edellisessä ottelussaan heikosti viime aikoina pelanneen Jokerit vasta rankkareiden jälkeen 1-0. JYPin ongelmat edellisissä otteluissa ovat olleet maalinteossa. Sama ongelma oli myöskin alkukaudesta, kun viime kauden maalitykit Eric Perrin ja Antti Pihlström eivät ole toimineet odotettuun tapaan. Myöskään Hytönen ei ole ollut ihan yhtä hyvässä iskussa, vaikka kohtuu hyvin onkin pelannut. Nyt ei tilastojen perusteella pitäisi Koskisen (mikäli siis pelaa) taakse kovin moni kiekko mennä, joten täyden iltapuhteen saa JYP tehdä mikäli meinaa saada ottelusta edes pisteen.

KalPa on tässä ottelussa kohtuu selvä ennakkosuosikki, mutta kovin suuria lukemia silti tuskin tullaan näkemään, sillä onhan JYPin puolustus toiseksi parasta heti KalPan jälkeen. Vaikka JYPillä onkin ehkä niukka materiaaliero, tasoittaa sen KalPan loistava vire ja kotietu. Tulosveikkaus 2,3-0,1.

Veikkaussivut | NikoH