Stoke - Chelsea 14.8

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 14/08/2011
Jaa tämä...

Puolustaako Stoke ”siniset” nurin?

Stoke – Chelsea, Merkki X, Kerroin 

Jalkapallon Englannin Valioliigan päivän ensimmäisessä ottelussa Stoke City kohtaa kotonaan toisen suuren mestariehdokkaan, Chelsean. Sinisille vierailu Stoken kotiareenalle Britannia Stadiumille. Kyseinen stadion on todella paha paikka vierailijoille, jonka myös Chelsea ihan itsekin tietää. Edellisen kerran pisteet jaettiin Britannilla 1-1 lukemin. Stoke on materiaaliltaan aikalailla tasaista keskikastia, kun taas Chelsea on yhdessä Manchester Unitedin kanssa vuodesta toiseen ne suurimmat mestariehdokkaat ja olisihan se ilman muuta yllätys, jos joku muu mestaruuden lopulta voittaisi. 

Eurooppa Liigassa Stoke on pelannut todella hyvin ; edellisellä kerralla joukkue haki 0-1 vierasvoiton Hadjuk Splitin vieraana ja selvitti tiensä jatkoon. Harjoituspelit eivät menneet ihan nappiin, mutta ne ovatkin vain harjoitusotteluita.

Chelsea puolestaan koki yhden suuren muutoksen – nimittäin päävalmentajana tällä kaudella toimii Andre Villas-Boas. Vaikka kyseessä on huippulupaava nuori valmentaja, ei voi vielä sanoa, että miten pää kestää. Ei voi sulkea kokonaan pois sitä ajatustakaan, että Villas-Boas ei montaa kuukautta Chelseaa valmentaisi.

Kauden avausottelut ovat aina todella vaikeita. Chelsealle etenkin, kun joukkue matkaa Britannialle. Stoke on ilman muuta kotonaankin altavastaaja, mutta kyllähän kovan kotietun turvin raitapaidat voivat hyvinkin yltää kotiavauksessaan jopa tasapeliin asti. Maaleilla muutenkaan tuskin juhlitaan, todennäköisesti ottelusta on tulossa pitkälti tarkkaa puolustamista ja ennen kaikkea virheiden välttämistä.

Veikkaussivut | Tuomas