Italia - Espanja 10.8

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 10/08/2011
Jaa tämä...

Antaako Espanja yllättää itseään?

Italia – Espanja, Merkki X, Kerroin 

Jalkapallon ystävyysottelussa kohtaavat kaksi Euroopan suurmaata Italia sekä Espanja. Etenkin Italialle ottelu on tärkeä, sillä joukkueella on välillä ollut taipumusta esiintyä kentällä alle kaiken arvostelun, eikä sellaista tasaisuutta tunnu oikein löytyvän ainakaan helpolla. Edellisenhän ottelun joukkue onnistui häviämään vieraissa Irlannille 2-0 lukemin. Kyseessä oli ystävyysottelu, mutta ei niihinkään otteluihin voi lähteä yhtään huonommalla asenteella kuin esimerkiksi karsintaotteluihin.

Puolestaan Espanja, viime vuoden MM-mestari Etelä-Afrikasta, on ilman muuta ottelun ennakkosuosikki vieraissakin. Espanjan joukkue on huippulaadukas, jonka myös Suomi joutuu valitettavasti toteamaan tulevissa karsinnoissa. Italian viiden edellisen ottelun saldo on kolme voittoa sekä tasapeli. Italialla on heittää hyökkäykseen laatua vaikka kuinka paljon, kuten Antonio Cassano, Giampaolo Pazzini, sekä Giuseppe Rossi, mutta etenkin Cassanon kohdalla tilanne on jatkuvasti kysymysmerkki. Cassano on leimattu ”ongelmapelaajaksi”, joka on välillä ongelmissa vähän jokaisen kanssa. Parhaimmassa tapauksessa kyseinen kolmikko tekisi aivan tuhoisaa jälkeä. Nyt olisi meinaan hyvä aikaa näyttää osaamistaan, sillä vastaan tuleva Espanja ja ennen kaikkea sen puolustus Carles Puyolin johdolla on maailman huippua. Espanja on päästänyt viidessä edellisessä ottelussaan kaksi maalia. Kaksi edellistä otteluaan joukkue voitti maalierolla 7-0. Ensin kaatui yhdysvalloissa USA, ja sen jälkeen Copa America -suuryllättäjä Venezuela. Italia ei todellakaan voi lähteä samanlaisella asenteella, kuin edelliseen otteluunsa.

Ystävyysottelut ovat tärkeitä, jolloin voi antaa peliaikaa vähemmän sitä saaneille. Espanja on lievä suosikki, mutta kyllä muuten lähtökohdat ovat tasaiset. Vaikka Italialla on tapana joskus alisuorittaa, on se silti jalkapallossa suurmaa, jolla on hyvät mahdollisuudet menestyä seuraavaksi tulevissa EM-kisoissa.

Veikkaussivut | Tuomas