Jalkapallon MM-kisat U20

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat alkavat 29. heinäkuuta.

Jalkapallon alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailut 2011 pelataan Kolumbiassa 29. heinäkuuta – 20. elokuuta välisenä aikana. Pudotuspelit alkavat 9.8. neljännesvälierillä. Joukkueet on jaettu kuuteen lohkoon (A-F), joista aina kaksi ensimmäistä menee jatkoon. Lisäksi neljä parasta lohkokolmosta palkitaan pudotuspelipaikalla.

A-lohko

A-lohkossa ovat seuraavat maat: Etelä-Korea, Mali, Ranska ja kisaisäntä Kolumbia.

Etelä-Korea pääsi Aasian mestaruusturnauksessa välieriin asti, mutta hävisi Pohjois-Korealle 2-0. Pronssipeliä ei pelattu. Avainpelaajia joukkueessa ovat kapteeni ja keskuspuolustaja Jang Hyun-Soo, keskikenttämies Choi Sung-Guen sekä hyökkääjä Jung Seung Yong . Joukkue pelaa todella hyökkäävää jalkapalloa. Etelä-Korea oli neljäs vuoden 1983 Meksikon kisoissa.

Mali sijoittui Afrikan mestaruusturnauksessa neljänneksi häviten 0-1 Egyptille pronssiottelussa. Mali on ennakkoon lohkon heikoin. Joukkueen tärkeimpiä pelaajia ovat puolustaja Kalifa Traore, keskikenttämies Adama Toure ja hyökkääjä Kalifa Coulibaly. Joukkue pelaa melko tasapainoisesti joka osa-alueella. Mali on saavuttanut kerran pronssia vuoden 1999 Nigerian kisoissa.

Ranska on hallitseva Euroopan mestari ja lohkon ehdoton ennakkosuosikki. Joukkue päihitti Espanjan finaalissa lukemin 2-1. Avainpelaajia joukkueessa ovat puolustaja Timothee Kolodziejczak, keskikenttämies Gael Kakuta sekä hyökkääjä Alexandre Lacazette. Joukkueella on joka osa-alue hienosti hallussaan. Ranska ei ole ikinä sijoittunut neljän parhaan joukkoon U20-ikäluokassa, mutta nyt siihen olisi todella hyvät mahdollisuudet.

Kolumbia sijoittui Etelä-Amerikan mestaruusturnauksessa vasta kuudenneksi, mutta kisojen järjestäjämaana pääsi turnaukseen. Joukkueen tärkeimpiä pelaajia ovat puolustaja Pedro Franco, keskikenttämies Michael Ortega ja hyökkääjä Luis Muriel. Joukkue pelaa perinteisesti hieman puolustavampaa jalkapalloa, mutta voi kotiyleisönsä edessä innostua hyökkäämäänkin terävämmin. Kolumbia on saavuttanut kerran pronssia vuoden 2003 Arabiemiraattien kisoissa.

B-lohko

B-lohkossa ovat seuraavat maat: Uusi-Seelanti, Kamerun, Uruguay ja Portugali.

Uusi-Seelanti on Oseanian hallitseva mestari. Uusi-Seelanti on ennakkoon lohkon heikoin. Joukkue päihitti finaalissa Salomonsaaret lukemin 3-1. Avainpelaajia joukkueessa ovat puolustaja Luke Rowe, keskikenttämies Marco Rojas ja hyökkääjä Dakota Lucas. Joukkue pelaa muista Uuden-Seelannin ikäluokista poiketen hyökkäävää futista. Uusi-Seelanti ei ole ikinä sijoittunut neljän parhaan joukkoon U20-ikäluokassa.

Kamerun pääsi Afrikan mestaruusturnauksessa finaaliin asti, mutta nöyrtyi Nigerialle lukemin 3-2. Joukkueen tärkeimpiä pelaajia ovat maalivahti Jean Efala, puolustaja Banana Yaya, keskikenttämies Edgar Salli sekä hyökkääjä Franck Ohandza. Joukkue onnistuu joka osa-alueella tasapainoisesti. Kamerun ei ole ikinä sijoittunut neljän parhaan joukkoon U20-ikäluokassa.

Uruguay sijoittui Etelä-Amerikan mestaruusturnauksessa toiseksi ja on lohkon ennakkosuosikki Portugalin ohella. Avainpelaajia joukkueessa ovat puolustaja Leandro Cabrera, keskikenttämies Pablo Ceppelini ja hyökkääjä Federico Rodriguez. Joukkue pelaa melko tasapainoisesti joka osa-alueella. Uruguay on sijoittunut kahdesti neljänneksi vuosina 1977 ja 1999, kerran kolmanneksi vuonna 1979 sekä toiseksi vuoden 1997 Malesian kisoissa.

Portugali ei päässyt EM-lopputurnauksessa välieriin asti, vaan jäi B-lohkon kolmanneksi. Joukkueen tärkeimpiä pelaajia ovat puolustaja Roderick, keskikenttämies Danilo sekä hyökkääjä Nelson Oliveira. Joukkue lähtee peliin yleensä puolustuksen kautta, mutta on todella vaarallinen myös hyökkäyspäässä. Portugali on saavuttanut pronssia vuonna 1995 sekä kahdesti kultaa vuosina 1989 ja 1991.

C-lohko

C-lohkossa ovat seuraavat maat: Espanja, Costa Rica, Ecuador ja Australia.

Espanja pääsi Euroopan mestaruusturnauksessa finaaliin asti, mutta aikaisesta 1-0 johdosta huolimatta taipui Ranskalle lukemin 1-2. Espanja on lohkon selkeä ennakkosuosikki. Avainpelaajia joukkueessa ovat puolustaja Carles Planas, keskikenttämies Sergio Canales ja hyökkääjä Daniel Pacheco. Joukkue pelaa melko hyökkäävää futista, muttei ikinä unohda puolustuspäätäkään. Espanja on sijoittunut kerran neljänneksi vuonna 1995, kahdesti hopealle vuosina 1985 ja 2003 sekä mestariksi vuoden 1999 Nigerian kisoissa.

Costa Rica oli Väli- ja Pohjois-Amerikan mestaruusturnauksessa toinen hävittyään finaalissa Meksikolle 3-1. Joukkueen tärkeimpiä pelaajia ovat keskikenttämies Pablo Martínez sekä hyökkääjät Joel Campbell ja Joshua Diaz. Joukkue pelaa erittäin hyökkäävää jalkapalloa. Costa Rica sijoittui viime kisoissa Egyptissä upeasti neljänneksi.

Ecuador sijoittui Etelä-Amerikan mestaruusturnauksessa neljänneksi. Avainpelaajia joukkueessa ovat maalivahti Jhon Jaramillo, puolustaja John Narváez, keskikenttämies Christian Ona ja hyökkääjä Edson Montano. Joukkue onnistuu joka osa-alueella tasapainoisesti. Ecuador ei ole ikinä sijoittunut neljän parhaan joukkoon U20-ikäluokassa.

Australia pääsi Aasian mestaruusturnauksessa finaaliin asti, mutta koki siellä 3-2 tappion Pohjois-Koreaa vastaan. Joukkueen tärkeimpiä pelaajia ovat maalivahti Mark Birighitti, puolustaja Marc Warren, keskikenttämies Ben Kantarovski sekä hyökkääjä Kerem Bulut. Joukkue lähtee peliin puolustuksen kautta, muttei jätä hyökkäyspään työskentelyäkään tekemättä. Australia on sijoittunut kahdesti neljänneksi vuosina 1991 ja 1993.

D-lohko

D-lohkossa ovat seuraavat maat: Guatemala, Nigeria, Saudi-Arabia ja Kroatia.

Guatemala sijoittui Väli- ja Pohjois-Amerikan mestaruusturnauksessa kolmanneksi voitettuaan Panaman pronssipelissä rankkareilla maalittoman varsinaisen peliajan jälkeen. Guatemala on ennakkoon lohkon heikoin. Avainpelaajia joukkueessa ovat puolustaja Manuel Moreno sekä hyökkääjät Gerson Lima ja Henry Lopez. Joukkue pelaa hyökkäävää jalkapalloa. Guatemala ei ole ikinä sijoittunut neljän parhaan joukkoon U20-ikäluokassa.

Nigeria on Afrikan hallitseva mestari ja lohkonsa ennakkosuosikki Kroatian ohella. Finaalissa Kamerun kaatui lukemin 3-2. Joukkueen tärkeimpiä pelaajia ovat puolustaja Terna Suswan, keskikenttämies Ramon Azeez ja hyökkääjä Ahmed Musa. Joukkue pelaa melko hyökkäävää futista, muttei ikinä unohda puolustuspäätäkään. Nigeria on menestyksekkäin ei-mestari ja on sijoittunut kerran pronssille vuonna 1985 sekä kahdesti hopealle vuosina 1989 ja 2005.

Saudi-Arabia pääsi Aasian mestaruusturnauksessa välieriin asti, mutta hävisi Australialle 2-0. Pronssipeliä ei pelattu. Avainpelaajia joukkueessa ovat maalivahti Abdullah Al Sdairy, puolustaja Abdullah Al Hafith, keskikenttämies Abdullah Otayf ja hyökkääjä Fahad Al Johani. Joukkue pelaa melko tasapainoisesti joka osa-alueella. Saudi-Arabia ei ole ikinä sijoittunut neljän parhaan joukkoon U20-ikäluokassa.

Kroatia pääsi Euroopan mestaruusturnauksessa välieriin asti, mutta joutui taipumaan mestaruuden lopulta voittaneelle Ranskalle lukemin 2-1. Pronssipeliä ei pelattu. Joukkueen tärkeimpiä pelaajia ovat maalivahti Matej Delac, puolustaja Renato Kelic, keskikenttämies Zvonko Pamic sekä hyökkääjä Andrej Kramaric. Joukkue onnistuu joka osa-alueella tasapainoisesti. Kroatia ei ole ikinä sijoittunut neljän parhaan joukkoon U20-ikäluokassa.

E-lohko

E-lohkossa ovat seuraavat maat: Panama, Itävalta, Egypti ja Brasilia.

Panama sijoittui Väli- ja Pohjois-Amerikan mestaruusturnauksessa neljänneksi häviten pronssipelissä Guatemalalle rankkareilla. Panama on ennakkoon lohkon heikoin. Avainpelaajia joukkueessa ovat maalivahti Kevin Melgar sekä hyökkääjät Jose Alvarez ja Cecilio Waterman. Joukkue pelaa hyökkäävää jalkapalloa. Panama ei ole ikinä sijoittunut neljän parhaan joukkoon U20-ikäluokassa.

Itävalta ei päässyt EM-lopputurnauksessa välieriin asti, vaan jäi A-lohkon kolmanneksi voitettuaan Hollannin 1-0 ratkaisevassa pelissä. Joukkueen tärkeimpiä pelaajia ovat puolustaja Michael Schimpelsberger sekä hyökkääjät Andreas Weimann ja Marco Djuricin. Joukkue pelaa melko tasapainoisesti joka osa-alueella. Itävalta on sijoittunut neljänneksi vuoden 2007 Kanadan kisoissa.

Egypti oli Afrikan mestaruusturnauksen kolmas voitettuaan pronssipelissä Malin 1-0. Avainpelaajia joukkueessa ovat maalivahti Ahmed El Shenawi, keskikenttämies Mohamed Hamdy ja hyökkääjä Mohamed Salah. Joukkue onnistuu joka osa-alueella tasapainoisesti. Egypti on saavuttanut pronssia vuoden 2001 Argentiinan kisoissa.

Brasilia on Etelä-Amerikan hallitseva mestari ja lohkon ehdoton ennakkosuosikki. Joukkueen tärkeimpiä pelaajia ovat keskikenttämiehet Casemiro ja Oscar sekä hyökkääjä Willian. Joukkue pelaa melko hyökkäävää futista, muttei ikinä unohda puolustuspäätäkään. Brasilia on menestynein joukkue U20-ikäluokassa ja on sijoittunut kolmesti pronssille vuosina 1977, 1989 ja 2005, kolmesti hopealle vuosina 1991, 1995 ja 2009 sekä neljästi mestariksi vuosina 1983, 1985, 1993 ja 2003.

F-lohko

F-lohkossa ovat seuraavat maat: Pohjois-Korea, Englanti, Meksiko ja Argentiina.

Pohjois-Korea on Aasian hallitseva mestari ja ennakkoon lohkonsa heikoin. Finaalissa Australia kaatui lukemin 3-2. Avainpelaajia joukkueessa ovat maalivahti Om Jin-Song sekä hyökkääjät Pak Song-Chol ja Jong Il-Gwan. Joukkue pelaa todella hyökkäävää jalkapalloa. Pohjois-Korea ei ole ikinä sijoittunut neljän parhaan joukkoon U20-ikäluokassa.

Englanti pääsi Euroopan mestaruusturnauksessa välieriin asti, mutta nöyrtyi Espanjalle lukemin 3-1. Joukkueen tärkeimpiä pelaajia ovat puolustaja Reece Wabara, keskikenttämies Dean Parrett ja hyökkääjä Matt Phillips. Joukkue onnistuu joka osa-alueella tasapainoisesti. Englanti on sijoittunut neljänneksi vuonna 1981 ja pronssille vuoden 1993 Australian kisoissa.

Meksiko on Väli- ja Pohjois-Amerikan hallitseva mestari. Avainpelaajia joukkueessa ovat keskikenttämies Carlos Orrantia sekä hyökkääjät Ulises Davila ja Erick Torres. Joukkue pelaa melko hyökkäävää futista, muttei ikinä unohda puolustuspäätäkään. Meksiko on saavuttanut hopeaa vuoden 1977 Tunisian kisoissa.

Argentiina sijoittui Etelä-Amerikan mestaruusturnauksessa kolmanneksi. Argentiina on lohkonsa ennakkosuosikki. Joukkueen tärkeimpiä pelaajia ovat maalivahti Esteban Andrada, puolustaja Leonel Galeano, keskikenttämies Erik Lamela ja hyökkääjä Facundo Ferreyra. Joukkue pelaa melko tasapainoisesti joka osa-alueella. Argentiina on sijoittunut kerran neljänneksi vuonna 2003, kerran hopealle vuonna 1983 ja on voittanut eniten mestaruuksia U20-ikäluokassa; vuosina 1979, 1995, 1997, 2001, 2005 ja 2007.

Veikkaussivut | HIFK

U20 MM-kisoja voit pelata mm.  johon Veikkaussivut tarjoaa 100€ talletusbonuksen!