Arsenal - Udinese 16.8

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 16/08/2011
Jaa tämä...

Avaako Udinese Mestareiden Liiga -urakan yllätysvoitolla?

Arsenal – Udinese, Merkki 2, Kerroin 

Jalkapallon Mestareiden Liigan Play-off kierroksen ensimmäisessä osa-ottelussa Emirates Stadiumilla, Arsenal kohtaa Italialaisseura Udinesen. Kyseessä on ensimmäinen kohtaaminen ja toinen ottelu pelataan viikon päästä Italialassa. Otteluparin selkeä ennakkosuosikki pelaajamateriaalin puolesta on tietenkin Arsenal, mutta punaisten kohdalla lähtökohdat ovat vähintäänkin sekaiset. Joukkueen kapteenin Cesc Fabregasin siirto FC Barcelonaan ei voi olla haittaamatta valmistautumista. Myös Samir Nasri jätti viime viikonlopun sarjapelin väliin ja on ilmaissut haluavansa siirtyä pois. Se on selvää, että pelaajien poissaolot ovat Arsenalille todella suuri miinus. Molempien panos hyökkäyspelaamiseen on ollut huomattava, eikä todellakaan ole kirkossa kuulutettua, että Arsenal taistelisi Valioliigassa tällä kaudella edes sijoituksista kärjen takana. Aika näyttäköön.

Udinese puolestaan menetti kesän aikana hyökkäyspään Alexis Sanchezin. Chileläispelaaja siirtyi, kuten osasi jo odotella, FC Barcelonaan. Ilman muuta iso miinus vieraiden hyökkäykselle, mutta kuten Udinese osoitti viime kauden aikana, kentällä on muitakin pelaajia, kuin vain Sanchez. Antonio Di Natale oli viime kaudella Italian Serie A:n kenties paras hyökkääjä, eikä se siitä mihinkään ole muuttunut. Muutenkin Udinesen koko joukkueen pelaaminen näytti viime kaudella hienosti ns. kokonaiselta, eikä siltä, että pelaajat haahuilivat ympäri kenttää.

Arsenal on voittanut kymmenestä edellisestä ottelustaan kaksi. Se on kotijoukkueelle surkea saavutus. Viime aikojen pelivire on siispä ollut todella heikko, eikä se kyllä vakuuttanut sarja-avauksessakaan Newcastlen vieraana vaan tuloksena oli maaliton tasapeli ja kaiken hyvän lisäksi Gervinho lähetti itsensä pukukoppiin naurettavan typerällä suoralla punaisella kortilla. Udinese päätti Serie A-kautensa kahteen voittoon, sekä tasapeliin päätösottelussa Milania vastaan. Udinesellä on tälläkin kaudella laadukas joukkue, jolla Italian pääsarjassa voidaan tavoitella sijoituksia kärjen takana.

Veikkaussivut | Tuomas