Nigeria U20 - Englanti U20 10.8 (ke-to yö)

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 10/08/2011
Jaa tämä...

Jyrääkö Nigeria ”c-miehistöllään” pelaavan Englannin neljännesvälierissä?

Nigeria U20 – Englanti U20, Merkki 1, Kerroin 

Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa neljännesvälierissä kohtaavat D-lohkon ylivoimainen ykkönen Nigeria sekä F-lohkon kolmonen Englanti. Nigeria on materiaaliltaan turnauksen ylempää keskikastia ja ero kärkeen on lähes olematon. C-miehistöllään kisoihin lähtenyt Englanti on turnauksen keskikastia, mutta 36 pelaajan kieltäytymisen jälkeen materiaali jää kuitenkin Nigerialle pahasti jälkeen.

Avausmatsissaan Nigeria pieksi odotetusti lohkon heikoimman Guatemalan numeroin 5-0 ja hallitsi peliä miten tahtoi. Toisessa ottelussa vahva Kroatia kaatui lukemin 5-2, vastustajan molemmat maalit tulivat vapaapotkuista. Tässäkin pelissä Nigeria oli täysin suvereeni eikä jättänyt selittelyille sijaa. Lohkon viimeisessä matsissa hyvin pelanneesta Saudi-Arabiasta irtosi tasaisen pelin jälkeen 2-0 voitto. Jatkoon joukkue ryntäsi siis puhtaalla pelillä huikealla maalierolla 12-2.
Ensimmäisessä ottelussaan Englanti pelasi 0-0 tasapelin lohkon heikoimman Pohjois-Korean kanssa. Hyökkäyspeli ei mitenkään vakuuttanut, vain joka neljäs laukaus meni edes maalia kohti. Toisessa pelissään joukkue jäi jyrän alle Argentiinaa vastaan, vaikka hieman onnekkaastikin sai revittyä pisteen jälleen maalittomassa tasapelissä. Tässäkin vain joka viides laukaus meni maalia kohti. Viimeisessä lohkomatsissaan Meksikoa vastaan Englanti oli täysi vastaantulija, vaikka peli päättyikin yllättäen kiikarilukemissa. Joukkue nappasi jatkopaikan säälittävimmällä mahdollisella tavalla ilman ainoatakaan voittoa maalierolla 0-0.

Afrikan hallitseva mestari Nigeria on materiaaliltaan vahvempi ja joukkue on vakuuttanut joka osa-alueella. Englanti ei kaiken lisäksi ole tehnyt koko turnauksessa maaliakaan, joten maalinteko hyvin puolustavaa afrikkalaisjoukkuetta vastaan vaikenee entisestään. Tosin Englannin omissakaan ei ole soinut kertaakaan, vaikka Meksiko ja Argentiina pyörittelivät joukkuetta mielin määrin. Asia tulee varmasti muuttumaan tänään, sillä Nigerialla on yksi turnauksen vahvimmista hyökkäyskalustoista. En näe mitään syytä miksei Nigeria voittaisi peliä jo varsinaisella peliajalla ja jatkaisi puolivälieriin, joten kerroin kelpaa paremmin kuin hyvin.

Veikkaussivut | HIFK