VPS - FF Jaro 31.7

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 31/07/2011
Jaa tämä...

Katkaiseeko VPS voitottomien otteluiden putkensa Pohjanmaan derbyssä?

VPS – FF Jaro, Merkki 1, Kerroin 

Valmentajanvaihdoksen viime viikon torstaina kokenut vaasalaisseura lähtee kaatamaan Jaron 9 voitottoman pelin jälkeen. Mitenkään huonoa joukkueen peli ei ole ollut, pieni epäonni vain on estänyt joukkuetta nappaamasta täyttä pistepottia. VPS ei ole myöskään hävinnyt viimeisissä kuudessa pelissään kuin kerran, sekin ylivoimaisen sarjakärki HJK:n vieraana.

VPS on ehdottomasti kotiriippuvainen joukkue, joten tällaisistä peleistä niitä pisteitä pitäisi ottaa. Kotipelien saldo on hyvä 2-4-1, joten joukkue on todella vaikea voitettava Vaasassa. Voitto tänään tietäisi joukkueen nousua tasapisteisiin Jaron kanssa ja melko suurta harppausta kauemmas hännänhuippu RoPSista. VPS:ltä puuttuvat loukkaantunut Jani Tanska sekä pelikiellossa oleva Ville Koskimaa. Toisaalta tärkeät pelaajat Aleksandr Kokko ja Tony Björk saattavat palata nurmikentille jo tänään. Ensimmäisen pelinsä uuden valmentajan alaisena joukkue pelasi viime viikon perjantaina kotonaan taistellen 3-3 tasapelin sarjan kärkeen kuuluvan Interin kanssa. Peli on siis huomattavasti parantunut uuden valmentajan johdosta ja hyvää peliä joukkueelta odotetaan tänäänkin Inter-tasurin tuoman itseluottamusryöpyn kera.

Jaro on sarjataulukossa pari sijaa vaasalaisia korkeammalla, sijalla 9. Vieraissa joukkue ei ole kuitenkaan vakuuttanut; tilastot reissupeleistä näyttävät 1-1-5 ja se oikeuttaa liigan kolmanneksi huonoimman vierasjoukkueen paikalle. Itseluottamusta kuitenkin kasvatti varmasti viime pelissä Pietarsaaressa sarjakärki HJK:n kaataminen. Jaroa en kuitenkaan näkisi materiaaliltaan parempana, molemmat joukkueet kuuluvat liigan häntäpäähän.

Kotiedun, Vepsun vahvan kotipelaamisen, Jaron heikkojen reissupelien, vaasalaisten valmentajanvaihdoksen sekä suuren itseluottamuksen siivittäminä VPS taistelee vihdoin täyden pistepotin.

Veikkaussivut HIFK